NRK – Ukeslutt

NRK – Ukeslutt

Norway

Ukeslutt er nyhetsavdelingens lørdagsmagasin. Her får du nyheter og en oppsummering av nyhetsuka med et skrått blikk. Friske debatter, nærgående reportasjer og musikk.

Episodes

21.01.2017 Ukeslutt  

**** Donald Trump ble president fordi folket er lei av eliten - den samme protesten vil skje i Norge mener vår gjest. Hva i all verden betyr det? Helvetes nynorsk sa Trude Mostue -som også har brent nynorsk-ordboka, Språkprofessoren svarte med å rette alle skrivefeila hennes. Krangelen tar de videre i Ukeslutt *** Og du ønsker kanskje ikke å tenke på at verden kan gå under? Men noen er forberedt på katastrofen

14.01.2017 Ukeslutt  

Kronprinsessens åpne brev til Marius blir kalt en kjærlighetserklæring, men kan en mor gjøre vondt verre ved å blande seg? Vi spør løvemødrene Anne Marie Ottersen og Suzanne Kalutza hva de mener. Jan Bøhle er overbevist om vennens uskyld, og sørger for at Eirik Jensen får et pustehull mellom slagene i retten. Kjendiser som snakker ut om den tunge tiden kan gjøre vondt verre for psykisk syke sier en som selv har vært på et mørkt sted. Man bør heie på all åpenhet rundt psykisk sykdom, svarer Ida Fladen. Velkommen til Ukeslutt, jeg heter Åsa Vartdal. Eggdonasjon seiler opp som en av de virkelig betente sakene i valgkampen. Er kvinnene som reiser til utlandet for å sette inn egg egentlig egoister?

07.01.2017 Ukeslutt - 40-års jubileumssending fra Parkteatret i Oslo  

Ukeslutt feirer 40 år på lufta med en livesending med publikum fra Parkteatret i Oslo. På gjesteslista finner vi blant annet Kristin Halvorsen, Erling Lae, Åsne Seierstad, Eli Hagen, Mona B Rise og Abid Raja. KORKs discogruppe er husband, programledere er Åsa Vartdal og Daniel Eriksen.

17.12.2016 Ukeslutt  

Mange er fortsatt fanget i Aleppo i Syria. Adib som bor i Oslo har akkurat fått sin mor i sikkerhet. Skuespiller Vidar Magnussen spiller skurken Winter i Snøfall og merker hatet fra de små. Vi lot han møte sine yngste kritikerne Er vi lei jula før den har begynt? Vi tar debatten om jul er irriterende.

10.12.2016 Ukeslutt  

** Snart blir FM-nettet slukka - og du må ut og kjøpe ny DAB-radio. Det er ikke alle like begeistret for. ** Hvordan skal vi snakke med hverandre om de nyhetene som ryster oss så kraftig at vi har mest lyst til å se en annen vei? Psykologen kommer til Ukeslutt. ** Myndighetene bør gjøre mer for at folk skal spise sunnere, mener landsforeningen for overvektige. Tull, svarer helsepolitiker. Folk må selv ta kontrollen om de vil ha en sunnere livsstil. ** Vi skal innom Nobelfesten som er i gang.

03.12.2016 Ukeslutt  

Regjeringer og biler. Ungdomspartiene om regjeringskrisen. Sjakk, følelser og en verdensmester. Folkeskikkdebatt. Det norske juletreet i London får kritikk.

26.11.2016 Ukeslutt  

** Verden mottar Fidel Castros død med blandede følelser. Var Cubas sterke mann en helt eller en tyrann? ** Sylvi Listhaug trives i stormen, men har det aller best hjemme hos sine egne. ** Jeg innbilte meg at barna var forelsket i meg, og misbrukte deres tillit på det groveste. Det forteller overgrepsdømt i Ukeslutt ** Vi skal også debattere om likestillingen har gått for langt i Norge.

19.11.2016 Ukeslutt  

** Per Mathias Høgmo takka for seg som landslagssjef denne uka - et symbol på tillitskrisa som norsk fotball står i, mener fotballentusiast. ** Politiet i Bergen nedprioriterte grove narkotikaforbrytelser - det får enkelte bergensere til å sette skillingsbollen i halsen. ** Og - å spille i korps er det ukult, eller bygger det landet vårt? Vi har utfordret en politiker til å spille på direkten her i studio. Velkommen til Ukeslutt. Jeg heter Ann Kristin Liestøl og i denne sendinga skal du også få treffe denne karen: Er det bra eller dårlig om robotene skal hjelpe leger som opererer oss?

12.11.2016 Ukeslutt  

** Ingen trodde det skulle skje, men så skjedde det likevel. Donald Trump er USAs neste president. En nordlending som elsker Amerika, en jetsetter og missedronning og en lykkelig republikaner ser fremover etter valget. ** Vi har besøkt barndomsbyen til Melania Trump, og truffet noen gamle venninner. ** Hun flyttet fra Norge da hun var 20, nå er hun valgt til delstadssenator i Nord Dakota ** Sting åpner Bataclan ett år etter terrorangrepet i Paris. ** 4 av 10 ønsker å droppe julpresanger. Fremtiden i våre hender jubler, det gjør ikke juleentusiast Jenny Jensen.

05.11.2016 Ukeslutt  

Grotesk at pelsdyrbøndene får fortsette, sier veterinær Trude Moestue. Skjerpede krav kan bety kroken på døren for meg, sier pelsdyrbonden. Og ingen av dem er fornøyd med landbruksministeren. Gutter har godt av å slå seg litt, men ødelegges av beskyttelsessamfunnet, sier Alex Rosen. Tull og tøys svarer barnepsykolog Magne Raundalen som er skikkelig sint på Rosén. 50 år med oljeboring feiret med middag i Oslo Rådhus, men Trine Skei Grande prioriterte kinopremiere med Greenpeace.

29.10.2016 Ukeslutt  

Ull er mer miljøskadelig enn den billige bomullsskjorta di, sier Fremtiden i våre hender. Det liker ikke vi nordmenn å høre. Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, har gitt ut bok om sitt politiske liv og fall. - Kan hun noen gang reise seg igjen? Flere reagerer på at 330 amerikanske soldater nå skal bli stasjonert på Værnes. Mens gutta i Stjørdal'n er mest opptatt av å utkonkurrere amerikanerne på damefronten. I Ukeslutt i dag skal vi også prøve å samle inn litt penger, litt på samme måte som den kristne TV-kanalen Visjon Norge har gjort de siste 15 årene.

22.10.2016 Ukeslutt  

** Tidligere langrennsløper Anette Bø frykter at det blir umulig å reparere skaden som er påført norsk skisport. ** Er det et problem at barn får oppleve skolegudstjenester? - Ja, mener Tromsø-kommentator. - Nei, kontrer muslimsk mamma. Og ** Hva gjør du hvis du vil ha sex uten å gjør kvinna gravid? Kondom er nemlig ikke det eneste alternativet for menn. Flere velger å kutte strengene ___ Velkommen til Ukeslutt. Jeg heter Ann Kristin Liestøl.

15.10.2016 Ukeslutt  

** Norge bør utestenge Johaug sier generalsekretæren i det internasjonale Skiforbundet. Så lenge Therese ikke er dømt. tar vi henne med på trening. det er god terapi, sier Landslagssjef Vidar Løfshus ** Kunne du tenkt deg å ha mer enn en partner? Ukeslutts reporter har vært på Swingers club. ** Vendela Kirsebom måtte rømme fra bordet fordi Donald Trump bare snakket om pupper. Supermodellen forteller om møtet her i Ukeslutt.

08.10.2016 Ukeslutt  

Venstre-leder Trine Skei Grande krevde tidenes klima- og miljøbudsjett Hvor nært er vi egentlig ei regjeringskrise? Presidenten i Colombia er årets nobelprisvinner. Men visste du at fredsforhandlingene startet på en gård, midt mellom Hamar og Gjøvik for fire år siden. Er det greit å fleipe med vitser om døde babyer, seksuelle overgrep og incest - eller fins det ei grense for hva som er morsomt? Vi tar debatten om mannegruppa Ottar. Velkommen til Ukeslutt, jeg heter Ann Kristin Liestøl, og i denne sendinga skal du også få bli med på hummerjakt!

01.10.2016 Ukeslutt  

Manusforfatteren bak TV-serien Mammon er lei av å kjede seg når han ser politiske taler i Norge. Han vil at vi skal se til USA, retorikkens høyborg! I kveld blir historie skrevet i blod, svette og tårer i Oslo Spektrum. Men før Cecilia Brækhus skal forsvare sin tittel, skal 18 år gamle Madeleine prøve å unngå juling.

24.09.2016 Ukeslutt  

** Det norske gisselet Kjartan Sekkingstad ble kjøpt fri fra fangenskap. - Løsepenger er umoralsk og farlig, mener filosof. ** - Ikke følg drømmene dine sier Aslak Sira Myhre, som er lei av coacher og selvrealisering. - Drømmene er vår bensin, svarer Cathrine Aspaas. ** Det planlagte såret i odden på Sørbråten skrotes, men naboene til Utøya vil fortsatt ikke bo i et minnested og krever en annen plassering. - Lite konstruktivt, sier AUF.

17.09.2016  Ukeslutt  

* Hvis kjønnsleppene henger og slenger, er det da greit å operere dem for å forbedre eget selvbilde? Ja, sier plastisk kirurg som møter gynekolog til debatt om intimkirurgi. * Pokerloven i Norge er streng, men i Oslo spilles det ulovlig poker på hemmelige klubber. BlåKors advarer mot spillavhengighet. Ukeslutt har vært på ulovlig pokerklubb. * For mange norske barn skriver for dårlig, mener professor. Han får støtte av språkentusiasten Davy Wathne som mener det norske språket er i forfall.

10.09.2016 Ukeslutt  

- Har du funnet ditt "purpose" og ditt "why" ennå? Denne uken ble en video ment for fremtidens ledere latterliggjort på sosiale medier. Men er det ikke bra at vi har en mening og et formål med det vi gjør? Krf foreslår pornofilter for å skåne barn, men det vil ikke stagge unge som er nysgjerrige på sex spår tenåringene vi har møtt: Han ble kalt Norges beste politmann, nå risikerer han 21 års fengsel for grov korrupsjon og narkotikasmugling, men nekter straffskyld. Eirik Jensen kommer hit til debatt om politimetoder og informantarbeid. Velkommen til Ukeslutt. Jeg heter Åsa Vartdal. Og så skal vi også snakke om den lille manns seier, eller iallfall det som kan virke som en seier, over giganten facebook. Men er det egentlig bare en dråpe i det store facebook-havet?

03.09.2016 Ukeslutt  

Fotball. Narkomane om skam. Jødisk kulturfestival. Burkini. Medium kritiserer "Folkeopplysningen"

27.08.2016 Ukeslutt  

Vi mennesker avler frem hunderaser som skal se vakre ut - men det fører til store helseproblemer for dyra. Bør vi la noen hunderaser dø ut? Vi tar debatten i Ukeslutt. Er det en menneskerett å bli befrukta på statens regning etter du har fylt 39 år? Ja, det kan det faktisk være. Gutter som har sex med 25 jenter blir sett på som kule- jenter som gjør det samme er horer. Vi har pratet med gutta om sex

0:00/0:00
Video player is in betaClose