NRK – Utakt

NRK – Utakt

Norway

Utakt er ikke spesielt alvorlig, ikke spesielt viktig, ikke spesielt kritisk, men ganske spesielt likevel. Hver mandag mellom 22:03 og midnatt vil Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland servere godt humør og god musikk.

Episodes

16.01.2017 Skøyteskyting,flyplassløping, full visepresident, 4711, Manana-cola og politi i butikk  

Vi lanserer skøyte-skyting, ser på utrente folk som løper flyplass, gir presang til dame på 102, lanserer "politi i butikk", drikker Manana-cola og lærer om Lincolns visepresident som var full under innsettelsen.

09.01.2017 Vei pr.innbygger, Samsung-minutt,smart-seng, Godot, Solo-Kola og godt humør  

Vi måler vei pr. innbygger, tar tiden sammen med Samsung, tester smart-senga, leser eventyr på fransk, drikker cola fra Trinidad og lærer "Mens vi venter på Godot" på snaut fire minutter.

02.02.2017 Madrass-salg, kajakk-yoga, annen-stemme, Moby Dick, Moby Duck og fransk skjenk  

Vi drøfter madrass-problemer, kajakk-yoga, Moby Dick og Moby Duck. Vi drikker cola fra Sierra Leone, synger annen-stemme, patenterer sovepute i fly og tar en svær skjenk med hjem fra Frankrike.

12.12.2016 FM-innsamling, byer på engelsk, reindsyr-pizza, Dickens-kurs, syke presanger, og god cola  

Siste Utakt før jul byr på pizza-reinsdyr, fæle presanger,Galvanina-cola og en FM-resolusjon. Vi snakker om byer med engelske navn, leser Dickens på tre minutter og leker 20 spørsmål i Utakt.

05.12.2016 Rosiner, kontorstoler, julesanger og konsumprisindeks  

Litt forkorta program. Men vi lurer på følgende; Er rosiner god butikk? Kan en julesang si noe om konsumprisindeksen? Går det an å lese Jon Fosse på tre minutter og hvordan smaker tsjekkisk cola?

28.11.2016 Mannen som har alt, leksikon, Absint-kalender, Odyseen, kassett-skraper og 20 spørsmål  

Hva gir du til mannen som har alt? Kan du gi ham et 16 binds leksikon? Hva med en Absint-kalender? I kveld leser vi også "Odyseen" på tre minutter, skraper bilen med ostehøvel og sjekker om svenskene har god cola-smak.

21.11.2016 Ja/nei-folk, lamdslagstreneren, fulle finner, transport-lekse, sun-cola og nakenløping  

Vi klassifiserer menneskeheten, trener fotball-landslaget, venter på transportfirmaet, leser Dickens på 4 minutter og forsker på fulle finner. I tillegg til alt det du er vant med på mandagskvelden.

14.11.2016 Måne-advarsler, liten juice, sjakk-boksing, Forbrytelse og straff, peiling på seiling  

Utakt advarer mot fullmånen og tar et oppgjør med juicekartonger som blir mindre. Vi slår et slag for sjakk-boksing og leser "Forbrytelse og straff" på tre minutter. Deretter smaker vi på cola fra Brasil, prøver å kjøpe sjøsyke-plaster og presenterer konkurransen der alle er vinnere. Et nokså godt program, faktisk!

07.11.2016 Besatt tilhenger, uforståelige flybiletter, "Fuglane" og drikkebeger-indeksen i USA  

Besatt tilhenger, uforståelige flybilletter, cola fra Australia og "Fuglane" av Vesaas på 3 minutter. Ellers kan vi melde at presidentvalget er avgjort og at Utakt er et nokså godt radioprogram.

31.10.2016 Container-triks, Zalo,Halloween-trøbbel, Stattoil, Jane Eyre og 20 spørsmål  

Container-triks, Zalo-analyse, Wal-Mart-krise,, "Jane Eyre" på tre minutter og 620 ml Urban Cola. Utakt har noe for enhver smak, og vel så det.

24.10.2016 Mat på do, frynsegoder, frimerketrøbbel, heisekran-dilemma, nyttig/unyttig?  

Hva spiser man på do? Hvem har de tøffeste frynsegodene? Hva må man tenke på når man skal lage frimerke? Kan man lære seg "Faust" på 3 minutter? Og hvordan smaker Club- mate cola? Utakt spør og Utakt svarer.

17.10.2016 Uker, universelle doseter, leppepomade, Hamlet, brannsikkerhet og 20 spørsmål  

Utakt vil begynne å slutte med uker. Vi spør også: Hva er universelt? Og hvorfor blir du skutt i leggen pga leppe-pomade? Kan man lære seg "Hamlet" på drøye tre minutter? Og hvordan smaker Hacendado-cola?

Utakt-evangeliet, Fillipine, Ignobel, taxfree, Vildanden og Oter-kamuflasje  

I kveld får du høre om Utakt-evangeliet, redigerte fotballkamper, Pillifine, Vildanden, Ignobel, taxfree og cola. For å nevne noe.

Kronprinsesse-syn,taxfree-tull, overvannsnemd, porno-overvåker, Ødipus og OK-Cola  

Har Skjæveland møtt Mette Marit på Ålgård? Har du sett peanøtter på taxfree? Kunne du tenkt deg jobb i overvanns-nemda? Hvordan smaker OK-cola? Kan du lære Ødipus på drøyt 2 minutter? Utakt spør og Utakt svarer.

26.09.2016 Minnesmerker, edb-fletting, småkake-skolen, Macbeth, kryssord og fripolise.  

Minnesmerker var barskere før. Pilgrimsvandring mot Mocca. Hva er en fripolise? Hvordan kan småkake-skolen spå presidentvalget i USA? Hvordan smaker cola fra Algerie og hvordan kan du lære deg et Shakespeare-verk på tre minutter?

19.09.2016 Grillkull, bacon-krise, barteforening, dyre dråper, knestrømper, 20 spørsmål og Look-cola  

Hvor kommer grillkullet fra? Hvor ble det av hotell-baconet? Hvordan kan bartefolket få statstøtte? Hva er literprisen på Old Spice og hvor fort går det an å lese "Frankenstein"? Utakt stiller m.a.o de viktige spørsmålene også denne mandagen.

12.09.2016 Softclose, karbonader,Trollkuken, lapskaus, Hoba-Cola, badstu og nesespray  

Softclose-problematikk, karbonade-problematikk, Lapskaus-problematikk, kjønnsord-problematikk, cowboyhatt-problematikk, nesespray-problematikk og Fleksnes-problematikk. Utakt setter problemene under debatt!

05.09.2016 Mannfolkarbeid, spinning-energi, elendige fotball-lag, sult for dummies og Frem-cola  

Mannfolkarbeid gjør godt for en programleder. Kan vi lage strøm på treningssenteret? Hvordan kan fotball-landslaget få tilbake selvtilliten? Går det an å lese "Sult" på 3 minutter? Hvordan smaker Frem-cola, og hvorfor har fotball-laget Astor like drakter som fotball-laget Aston Villa?

29.08.2016 Begravelsesmat, båt for tog, tøfler, krig og fred, revvyvise og verdens lengste fravær  

Skjæveland bestiller egen begravelsesmat. Vi kjører båt for tog. Vi går på tøfler. Vi drikker Cult-cola. Vi synger ny revvy-vise. Vi leser "Krig og fred" på tre minutt. Vi bor i arkitekt-tegna hus og server godt humør på mandagskvelden!

22.08.2016 Kaotisk OL, språkmektige nordmenn, AirBNB, Jolly-cola, dansk byggeskikk og BMS-land  

Kaotiske OL er ofte de kjekkeste. Vi forstår utlendinger, men utlendinger forstår ikke oss. Hva betyr egentlig AirBNB? Hvordan smaker Jolly-Cola? Går det an å kjøre bil mens man spiller gitar? Og hva mener almennlæreren når han snakker om BMS-landene? Utakt spør og Utakt svarer.

0:00/0:00
Video player is in betaClose