NRK – Utakt

NRK – Utakt

Norway

Utakt er ikke spesielt alvorlig, ikke spesielt viktig, ikke spesielt kritisk, men ganske spesielt likevel. Hver mandag mellom 22:03 og midnatt vil Per Øystein Kvindesland og Bjørn Olav Skjæveland servere godt humør og god musikk.

Episodes

28.11.2016 Mannen som har alt, leksikon, Absint-kalender, Odyseen, kassett-skraper og 20 spørsmål  

Hva gir du til mannen som har alt? Kan du gi ham et 16 binds leksikon? Hva med en Absint-kalender? I kveld leser vi også "Odyseen" på tre minutter, skraper bilen med ostehøvel og sjekker om svenskene har god cola-smak.

21.11.2016 Ja/nei-folk, lamdslagstreneren, fulle finner, transport-lekse, sun-cola og nakenløping  

Vi klassifiserer menneskeheten, trener fotball-landslaget, venter på transportfirmaet, leser Dickens på 4 minutter og forsker på fulle finner. I tillegg til alt det du er vant med på mandagskvelden.

14.11.2016 Måne-advarsler, liten juice, sjakk-boksing, Forbrytelse og straff, peiling på seiling  

Utakt advarer mot fullmånen og tar et oppgjør med juicekartonger som blir mindre. Vi slår et slag for sjakk-boksing og leser "Forbrytelse og straff" på tre minutter. Deretter smaker vi på cola fra Brasil, prøver å kjøpe sjøsyke-plaster og presenterer konkurransen der alle er vinnere. Et nokså godt program, faktisk!

07.11.2016 Besatt tilhenger, uforståelige flybiletter, "Fuglane" og drikkebeger-indeksen i USA  

Besatt tilhenger, uforståelige flybilletter, cola fra Australia og "Fuglane" av Vesaas på 3 minutter. Ellers kan vi melde at presidentvalget er avgjort og at Utakt er et nokså godt radioprogram.

31.10.2016 Container-triks, Zalo,Halloween-trøbbel, Stattoil, Jane Eyre og 20 spørsmål  

Container-triks, Zalo-analyse, Wal-Mart-krise,, "Jane Eyre" på tre minutter og 620 ml Urban Cola. Utakt har noe for enhver smak, og vel så det.

24.10.2016 Mat på do, frynsegoder, frimerketrøbbel, heisekran-dilemma, nyttig/unyttig?  

Hva spiser man på do? Hvem har de tøffeste frynsegodene? Hva må man tenke på når man skal lage frimerke? Kan man lære seg "Faust" på 3 minutter? Og hvordan smaker Club- mate cola? Utakt spør og Utakt svarer.

17.10.2016 Uker, universelle doseter, leppepomade, Hamlet, brannsikkerhet og 20 spørsmål  

Utakt vil begynne å slutte med uker. Vi spør også: Hva er universelt? Og hvorfor blir du skutt i leggen pga leppe-pomade? Kan man lære seg "Hamlet" på drøye tre minutter? Og hvordan smaker Hacendado-cola?

Utakt-evangeliet, Fillipine, Ignobel, taxfree, Vildanden og Oter-kamuflasje  

I kveld får du høre om Utakt-evangeliet, redigerte fotballkamper, Pillifine, Vildanden, Ignobel, taxfree og cola. For å nevne noe.

Kronprinsesse-syn,taxfree-tull, overvannsnemd, porno-overvåker, Ødipus og OK-Cola  

Har Skjæveland møtt Mette Marit på Ålgård? Har du sett peanøtter på taxfree? Kunne du tenkt deg jobb i overvanns-nemda? Hvordan smaker OK-cola? Kan du lære Ødipus på drøyt 2 minutter? Utakt spør og Utakt svarer.

26.09.2016 Minnesmerker, edb-fletting, småkake-skolen, Macbeth, kryssord og fripolise.  

Minnesmerker var barskere før. Pilgrimsvandring mot Mocca. Hva er en fripolise? Hvordan kan småkake-skolen spå presidentvalget i USA? Hvordan smaker cola fra Algerie og hvordan kan du lære deg et Shakespeare-verk på tre minutter?

19.09.2016 Grillkull, bacon-krise, barteforening, dyre dråper, knestrømper, 20 spørsmål og Look-cola  

Hvor kommer grillkullet fra? Hvor ble det av hotell-baconet? Hvordan kan bartefolket få statstøtte? Hva er literprisen på Old Spice og hvor fort går det an å lese "Frankenstein"? Utakt stiller m.a.o de viktige spørsmålene også denne mandagen.

12.09.2016 Softclose, karbonader,Trollkuken, lapskaus, Hoba-Cola, badstu og nesespray  

Softclose-problematikk, karbonade-problematikk, Lapskaus-problematikk, kjønnsord-problematikk, cowboyhatt-problematikk, nesespray-problematikk og Fleksnes-problematikk. Utakt setter problemene under debatt!

05.09.2016 Mannfolkarbeid, spinning-energi, elendige fotball-lag, sult for dummies og Frem-cola  

Mannfolkarbeid gjør godt for en programleder. Kan vi lage strøm på treningssenteret? Hvordan kan fotball-landslaget få tilbake selvtilliten? Går det an å lese "Sult" på 3 minutter? Hvordan smaker Frem-cola, og hvorfor har fotball-laget Astor like drakter som fotball-laget Aston Villa?

29.08.2016 Begravelsesmat, båt for tog, tøfler, krig og fred, revvyvise og verdens lengste fravær  

Skjæveland bestiller egen begravelsesmat. Vi kjører båt for tog. Vi går på tøfler. Vi drikker Cult-cola. Vi synger ny revvy-vise. Vi leser "Krig og fred" på tre minutt. Vi bor i arkitekt-tegna hus og server godt humør på mandagskvelden!

22.08.2016 Kaotisk OL, språkmektige nordmenn, AirBNB, Jolly-cola, dansk byggeskikk og BMS-land  

Kaotiske OL er ofte de kjekkeste. Vi forstår utlendinger, men utlendinger forstår ikke oss. Hva betyr egentlig AirBNB? Hvordan smaker Jolly-Cola? Går det an å kjøre bil mens man spiller gitar? Og hva mener almennlæreren når han snakker om BMS-landene? Utakt spør og Utakt svarer.

13.06.2016 Sesongavslutning med kontorstol, softis, pannebånd, old-spice-cola og laaaang ferie  

Vi avslutter sesongen med å vinne en kontorstol mens vi problematiserer softis. Vi diskuterer pannebånd, lange ferier og indisk cola, og gir språktips til deg som skal på ferie til India.

06.06.2016 Nachspiel før Kveldsnytt, mann vs. GPS, makk-hypnose, bryllupsreise og gammel Pepsi  

Vi lanserer parallellforskyving av festkultur, røper en hemmelighet som gir deg en bedre flyreise, foreslår makk-hypnose i stedet for fotball-em, lytter på dårlige musikere og drikker whole earth-cola samt Pepsi fra 1981.

30.05.2016 Skruer og bits, kjendis-Farmen, sykkelstang, flyvende hagestol, kattepine og krabbefelt  

Har du hørt om den flyvende mannen og katten som stoppet flytrafikken? Har du hørt om sjåførene som alltid gir gass i krabbefeltene? Har du hørt om den mannlige syklisten som falt ned på stanga og gjorde seg noen tanker? Har du hørt om Fever-tree-cola? Hvis du hører Utakt, kan du svare "ja" på alle disse spørsmålene.

23.05.2016 Frodig/pløsen, Lemenkunst, CapsLock-oppsigelse, PeachCanei-cola fotballbaner  

Hva er forskjellen på frodig og pløsen? Kan man få sparken på grunn av CapsLock? Hvor stor er egentlig en fotballbane? Hva er Lemenkunst og hvordan smaker Baladin Cola fra Italia? Dette er noen av spørsmålene vi besvarer i kveld.

16.05.2016 Lave barnetog, foreldreplassering i tog, sofa forbudt i tog og Tropicola fra Cuba  

Dagen før dagen! Hvor mye er en alen? Hvordan kan du få korpset til å spille for deg? Hvorfor er sofa forbudt i amerikanske tog? Hvorfor koker vi grillpølser og hvordan smaker Tropicola fra Cuba?

0:00/0:00
Video player is in betaClose