NRK – Ytring

NRK – Ytring

Norway

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

Episodes

04.12.2016 Ytring  

Statsbudsjettet - hvem er mest fornøyd? Presidentvalg i Østerrike. Ukas låt med Knut Schreiner. OPEC-landene enige. Det store mannefallet. Julesjuka, hva er det?

27.11.2016  Ytring  

* Historien vil frikjenne meg, sa Fidel Castro. Eller vil den dømme han? Natt til i går gikk Cubas mangeårige leder bort. Og vi spør hva som står igjen etter denne nærmest mytiske figuren i det tjuende århundrets politiske drama. * I dag faller avgjørelsen i det franske høyrepartiets nominasjonskamp. Kan vinneren her ha sjans mot Front Nationals Marine Le Pen og bli landets neste president? * Vi får besøk av soldaten som kjemper for de homofile fra Frelsesarmeens innside. Hos oss møter han armeens ledelse til debatt. * Og to dager etter årets aller største kjøpesenterfest: Hva sier låta "Black Friday" om forholdet mellom penger, forbruk og et meningsfylt liv? Det er utgangspunktet for Knut Schreiners musikkspalte.

20.11.2016 Ytring  

** Teknologien løper fra politikken - nå haster det med å få en ny sikkerhetslov - før sentrale samfunnsfunksjoner forsvinner ut av norsk kontroll. Vi snakker om datasikkerhet i Ytring. ** I dag er det cupfinale og det synges på Ullevål Stadion - vår musikkspaltist Knut Schreiner knytter sammen fotball og musikk, og utroper en favoritt - og en sikker vinner. ** Det politiske landskapet er i endring. Venstresiden er parkert og høyresiden er dypt splittet, mener Kristin Clemet, vi skal snakke om hvordan de etablerte partiene kan møte utfordringen fra populismen. ** Og vi skal høre hvorfor katter er konger av internett og bra for demokratiet. Det er fordi en katt som regel betyr noe mer enn bare en katt. ---- Dette er temaene i Ytring her i NRK P2. Jeg heter Alf Hartgen.

13.11.2016 Ytring  

** Hva er det som ligger i kjølvannet av USA-valget? Vi snakker om Alt Right-bevegelsen. ** Hvorfor har enkelte satt likhetstegn mellom Adolf Hitler og Donald Trump? Marx sa at historien gjentar seg: Første gang som tragedie og andre gangen som farse. Vi ser på de store linjene og spør om historien kan gjenta seg denne gangen? ** Bare seks uker etter at colombianerne sa nei til fredsavtalen i landet, er en ny på plass. Om fire uker er president Santos på plass i Oslo for å motta Nobels fredspris. ** Til alle som er eller har en far. (Det er farsdag i dag!)

06.11.2016 Ytring  

NRK P2s nyhetsmagasin på søndager

30.11.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

23.10.2016 Ytring  

** Jackie Kennedy, Nancy Reagan og Michelle Obama. Alle tre markante damer. Førstedamer, må vite. Vi blar i minneboka og prøver å finne ut hvordan det har vært å stå ved ektemannens side. Uansett hva han måtte finne på. ** Surfs Up, Good Vibrations og California Girls var alle lettliva låter fra guttegjengen i bandet Beach Boys. Men en plate skilte seg ut allerede for 50 år siden. Og nå skal den spilles på scenen i Oslo. Og: ** Hvor skumle er de egentlig? Disse klovnene som skremmer. Vår spaltist ypper til bråk hos engstelige foreldre.

16.10.2016 Ytring  

** Er 300 amerikanske soldater på Værnes nødvendig for sikkerheten vår, eller en helt unødvendig provokasjon mot Russland? ** Hvor utbredt er egentlig griseprat i guttegarderoben? Og hvor går egentlig grensene for det som er greit? ** Hva med Dylan? Trenger han egentlig nobelprisen i litteratur? Eller trenger den han? ** Og når vi først snakker om litteratur: Hvordan er det egentlig å få livet sitt brettet ut i en roman?

09.10.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

02.10.2016 Ytring  

Hjerte og smerte for boksing. Er vi på vei til et todelt helsevesen? Litteraturdebatt. FN tilbyr hjelp i Kashmir. Tenketanken: Therese Sollien.

25.09.2016 Ytring  

** - Skal Norge hevde seg som fotballnasjon, må vi dyrke de beste barnetalentene, mener tidligere topptrener. - Uaktuelt å dele opp barn i A-lag og B-lag svarer fotballforbundet. ** Morgendagens presidentdebatt i USA blir Donald Trumps store svenneprøve, men eksperten tror Trump har det beste utgangspunktet til å vinne debatten. og ** Våre velredigerte liv kan sårt trenge både det planløse og tilfeldige, i følge vår spaltist. --- God søndag formiddag og velkommen til NRK Ytring, i studio Vidar Sem

18.09.2016 Ytring  

Russerne går til valg, Vladimir Putin og partiet forente Russland ser nok ut til å ha full kontroll, men det skjer ting under overflaten, sier vår kommentator. Kongens Nei, har premiere, og nå planlegger regissør Tommy Wirkola storfilm om slaget ved Narvik. Nå er det på tide at historien blir fortalt, sier Wirkola til oss - og vi spør om hvorfor den mest dramatiske krigen i Norge ikke er den mest kjente. Det er på høy tid å utfordre monogamiet som samlivsform, nå bør flersomheten bli akseptert i Norge, mener Ytring-spaltist LENE WIKANDER Og TV-seriene ypper seg som aldri før mot Hollywood. Det er på det lille lerretet ting skjer, i kveld feirer bransjen seg selv. Glem Oscar, nå handler det om Emmy.

11.09.2016 Ytring  

** I dag er det 15 år siden det største terrorangrepet i vår tid. Mens tvillingtårnene raste på nedre Manhattan, satt noen og klappet i Midtøsten. Vi spør hvordan terroren har endret samfunnsdebatten og diskusjonen om vestlige verdier og islam. ** "Hva er Norge?", spurte Kong Harald da han hadde hageselskap i Slottsparken. Norge er et rart land, mener Ytrings spaltist, Therese Sollien, som forsøker å hjelpe kongen litt med å finne ut hva landet hans egentlig er. ** Og så skal vi innom ukas store samtaleemne. Etter slaget mellom Aftenposten og Facebook om det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen: Hva med den større striden om framtida for norsk mediebransje?

04.09.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

28.08.2016 Ytring  

Krigen i Syria blir mer og mer brutal, og våpenhvilen lar vente på seg, selv om USA og Russland sier de er enige. Militære kommandanter rir prinsipper og hindrer hjelp til siivilbefolkningen, mener generalsekretær i flyktninghjelpen, Jan Egeland. Italia er i sorg etter jordskjelvet, samtidig frykter mange at gjenreisningen av de sammenraste byene ender i en politisk skandale, slik det skjedde forrige gang. Er det lovbrudd når norske leger foretar jomfrusjekk av minoritetsjenter etter oppfordring fra de foresatte? I verste fall betyr resulatet av en undersøkelse liv eller død, sier Ytrings kommentator Isra Zariat. Sex-kulturen blant ungdommen sjokkerer, og debatten om seksuelle overgrep fortsetter. Vi må snakke med gutta, heter det, men hvem skal gøre det - og hva skal gutta få høre?

21.08.2016 Ytring  

- For mye læring og for lite lek i førsteklasse, hevder lektor i pedagogikk. - La dem heller begyne enda ett år tidligere! svarer skolepolitker fra Høyre. Iran vil skynde seg med å handle med vesten... politikere føler de har dårlig tid før USA får ny president. Arkitekter klarer ikke å sette ord på det de selv driver med... hevder arkitektursrkibent... de må tørre å snakke om ... stygt eller pent. Fredag sendte Donald Trump sin første TV-reklame i valgkampen i USA. Full av feil, hevder kritikerne... men det hjelper ikke å møte følelser med fakta, sier historikeren bak ny bok om amerikansk valgkamp.

14.08.2016  Ytring  

* Det er større risiko for å dø av peanøtter enn av ecstasy. Det sier psykologen og forskeren som mener det er på høy tid at ecstasy-stoffet MDMA legaliseres. * Kan en presidentkandidat som IKKE heter Trump eller Clinton avgjøre det amerikanske presidentvalget? Det er ikke utenkelig, mener USA-eksperter. * Dagens ungdom er den første som har vokst opp med fri wifi og full tilgang på internett-porno - hva har det gjort med dem? Enkelte mener de har fått et forkrøplet seksuelt selvbilde. * Vi skal også innom konflikten på Krim, der Russland beskylder Ukraina for å planlegge terrorangrep, og spenningen mellom de to landene øker. Det blir mot slutten av sendingen.

07.08.2016 Ytring  

** Bistandsadvokatordningen er en trussel mot rettssikkerheten, mener advokat Henrik Bliksrud, i den mye omtalte voldtektssaken i Hemsedal. Han møter en bistandsadvokat til debatt her i Ytring. ** Er det riktig å spore sitt eget barn ved hjelp av GPS? Små elektroniske duppeditter som viser deg hvor barnet ditt er, blir stadig mer populære i Norge. *' Hvorfor tviholder amerikanerne på skytevåpnene sine? Det skal vi få svar på av en professor emeritus.

31.07.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

24.07.2016 Ytring  

** Når Hillary Clinton og Donald Trump er så gamle og omstridte, kan visepresidentene bli helt avgjørende, skriver Hans Olav Lahlum. Han kommer til studio for å analysere det amerikanske presidentvalget før demokratene sparker i gang sitt landsmøte i morgen. ** Pasienter bør kunne medisinere seg selv, mener professor Kai Andreas Olsen. Fint i teorien, men ikke i praksis, svarer lege Wasim Zahid, som møter Olsen til debatt. ** Å bade gir deg en følelse av frihet og vektløshet, mener Knut Schreiner. Olav Brostrup Müller vil derimot rette blikket mot fastlandet. Begge er spaltister i dagens Ytring. ** Og det har vært en uke preget av angrep på sivile i München og Nice, statskupp i Tyrkia og femårsmarkeringen etter 22. juli. Hva gjør slike hendelser med samfunnet vårt, spør vi - og får svar av krisepsykolog Atle Dyregrov.

0:00/0:00
Video player is in betaClose