NRK – Ytring

NRK – Ytring

Norway

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

Episodes

23.04.2017 Ytring  

Nær 60.000 politi og soldater beskytter dagens presidentvalg i Frankrike. Men selv om valget går trygt for seg, står landet foran et politisk jordskjelv. Arbeiderpartiet avslutter i dag sitt landsmøte og gjør seg klar til valgkamp. Alle skal med, er slagordet, men mener partiet virkelig alle? Utenlandske medier skriver om isbjørn i gatene. Norske medier er ikke stort bedre, mener vår spaltist Og vi får besøk av en frosk i fjorden, som er på vei til den franske ambassaden for å stemme.

16.04.2017 Ytring  

Hva er galt med norskfaget? Fra Parkteateret med Vidar Sem som programleder.

09.04.2017 Ytring  

Sverige er fortsatt i sjokk etter fredagens terror i Stockholm. Hvordan vil terroren prege det svenske samfunnet? Donald Trump overrasket alle med et bombeangrep mot en syrisk flybase før helgen. Stikk i strid med sin egen utenrikspolitikk. Betyr det en NY utenrikspolitikk fra USA? Og - er du en grubler? I så fall - er du sikker på at det er så smart? Svaret får du snart. Dette er blant temaene i Ytring. I dag Thomas Alvarstein Owe.

02.04.2017 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

26.03.2017 Ytring  

** Senterpartiet vender ikke kappen etter vinden, men vinden har snudd, sier partilederen, er det distriktspolitikk som er blitt så viktig - eller er stadig flere temaer blitt distriktspolitikk ? ** Får vi mindre tillit til politikere og institusjoner her i landet ? Og hvordan skal vi i så fall unngå at det skjer? spør vi i Ytring. Bård Vegar Solhjell har skrevet bok om sin uro for framtida, han er en av dem som svarer. ** Reiselivsnæringen lever av norsk natur, og da må de også betale for belastningen som masseturismen er, mener friluftslivsorganisasjonene, Alle snakker om et bærekraftig reiseliv, men er det mulig ? ** Og britiske popartister har blitt opprørske igjen. Til og med gode gamle Depeche Mode har blitt politiske på sine eldre dager, mener Ytrings musikkspaltist Siri Narverud Moen. ---- Du hører på NRK P2, dette er Ytring, og jeg heter Alf Hartgen.

19.03.2017 Ytring  

Motivasjonskurset fra helvete et Kvakksalveri mot arbeidsledighet Kritikker hagler mot NAVs jobbsøkerkurs Franske velgere i villrede etter nok en korrupsjonstiltale i fransk politikk - Norge bør gjøre som Nederland, som har nektet to tyrkiske ministre å drive valgkamp i landet, mener Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde. - NEI, et liberalt demokrati kan ikke nekte besøkende å fremme politiske synspunkter, svarer professor Thomas Hylland Eriksen. Dette er Ytring i NRK P2 Mitt navn er Stine Traaholt.

12.03.2017 Ytring  

** Et lite ideologisk Høyre som har spanderbuksene på - er dommen fra DNs politiske redaktør etter helgens landsmøte ** Foreldre må slutte å koste bort alle problemer for barna sine - legg heller steiner i veien for dem, så vil de takle livet bedre sier legen. Det er feil medisin svarer psykologen. og ** Unge svikter museene - skal de digitale hoder kapres, må museene fornye seg, mener vår spaltist. ---- Velkommen til NRK Ytring, der vi også skal snakke om valget i Nederland og de siste dagers problemer med Tyrkia. Jeg heter Vidar Sem.

05.03.2017 Ytring  

KINAs statsminister varsler svakere økonomisk vekst men et krafttak mot miljøproblemene - vi skal gjøre himmelen blå igjen, sa han da folkekongressen åpnet i dag. Men hvordan skal kina håndtere svak økonomi og Donald Trump? UD kartlegger Norges forhold til Storbritannia etter Brexit. Hva skal det lille utenforlandet Norge gjøre når det kommer et kjempestort utenforland til? Europaministeren svarer i Ytring. Kan man lære seg norsk på 33 dager? - JA, mener lederen for et intensivt opplæringseksperiment, som vil gi flyktninger bedre muligheter i det norske samfunnet, på rekordtid. Skogbruket er et satsingsområde, hevder regjeringen, nå skal det bygges nye veier og hentes ut mer tømmer - Da må det legges mye mer penger i potten for å sikre naturvern og artsmangfold, mener WWF. Er et grønt skifte i full konflikt med naturvernet, eller kan de to gå hånd i hånd, spør vi i Ytring.

26.02.2017 Ytring  

** NASA har funnet et nytt solsystem, og kosmisk sett ligger det rett nedi gata. Men finnes det liv der? ** Denne uken startet Storbritannia en etterforskning av Saudi-Arabia, for mulige krigsforbrytelser i nabolandet Jemen. Og ja, det var britene selv som solgte våpen til saudiene. ** Hvorfor er det så mye bråk rundt kommunesammenslåingen? Har hver eneste av Norges 426 kommuner sin unike, lokale identitet? Vi spør to stykker som har vært i til sammen norske 852 kommuner.

19.02.2017 Ytring  

Joda. Nato er viktig for USA. Men nå må penga på bordet, var beskjeden fra Trumps menn da de møtte Nato-allierte i München i helga. Ellers... Ja, ellers hva da? Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har sagt at verden blir et bedre sted hvis alle danser mer. Hvorfor gjør ikke politikere det, spør vår musikkspaltist. Og kanskje er det nettopp danse senterpartistene har gjort når de nå svinger seg til nye høyder på meningsmålingene. De synger i alle fall en protestvise mot by-eliten for tida. Den skal vi høre mer om. Hva er det med gutta? spør vi til slutt. De får dårligere karakterer, faller fra på skolen og er nesten fraværende på prestisjestudiene. Hva kan gjøres med det?

12.02.2017  Ytring  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

05.02.2017 Ytring  

Russisk hacking. Hvem er Stephen Bannon? Plast i havet. Ulv i musikken. Onanerende prester - tar vi debatten? Ny direktør for Nasjonalmuseet.

29.01.2017 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

22.01.2017 Ytring  

Donald Trump er president i USA, og allerede ett døgn uti presidentperioden har han begynt aktivt på jobben sin. Vi setter oss ned og går gjennom den heseblesende helga med tidligere NRK-korrespondent Ole Torp og den nybakte forfatteren Are Tågvold Flaten. I går samlet Europas høyrepopulistiske partier seg til konferanse, i Tyskland av alle steder. "We wil make our countries great again" var slagordet, men fungerer det like bra i Europa som i USA? President Trump måtte nøye seg med Three Doors Down på festen etter innsettelsesseremonien, mens Beyonce og Bruce Springsteen på kom avslutningsfesten til Barack Obama. Knut Schreiner forteller oss hvorfor Trump ikke fikk "de kuleste artistene".

15.01.2017  Ytring  

* Om fem dager overtar Donald Trump verdens viktigste jobb. Hvordan vil det gå? Vi har samlet fem forskere for å prøve å forstå hva vi har i vente. * Jensen-saken skriker etter filmatisering, sier medieviter Brita Møystad Engseth. Vi skal fortelle hvorfor den minner om en film allerede. * Vår spaltist Knut Schreiner feirer at 90-tallets kult-TV-serie Twin Peaks snart er tilbake. * Og så skal vi innom rabalderet rundt SVs kvinnekonferanse nå i helga, der kjente feminister både er kastet ut og har trukket seg i protest.

08.01.2017 Ytring  

** 2017 blir ett av de mest uforutsigbare valgår noensinne, sier Dagsavisens Hege Ulstein. Og blir det en blodig sauesommer kan ulven bli det store valgkamptema, mener Nationens politiske redaktør. Vi titter i den politiske krystallkula. ** Politispaneren befinner seg mellom barken og veden, sier Johnny Brenna som i mange år jobbet med Oslos kriminelle. En dag før rettsaken mot politimannen Eirik Jensen starter, er han med og forteller om en politispaners liv. Og ** Ukens spaltist tar et oppgjør med både sin egen og den norske selvopptattheten - det er på tide at vi spør hvem de andre er.

Ytring fra Cafe Nord  

Bildene fra Syria har vist fram krigen i all sin grusomhet denne uka. Igjen. Nå har borgerkrigen rast i snart fem år. Like lenge som andre verdenskrig. Mer enn 300.000 mennesker er drept, anslår FN. Aleppo har falt, hva nå, Syria? Fri flyt av varer, tjenester og arbeidskraft er ikke like forlokkende lenger. Globaliseringa har møtt motstand fra folket. Hva skjedde? Og hva kommer til å skje? Donald Trump twitra og vant. Her hjemme tar Høyre grep om de sosiale mediene og arrangerer "folkets spørretime" på Facebook. I hjemmekoselige omgivelser svarer Erna Solberg på de spørsmålene partiet har plukka ut. Hvor bra er egentlig det for samfunnsdebatten? Velkommen til årets siste Ytring-sending, fjerde søndag i advent. Vi har flytta oss ut fra studio og benka oss rundt bordene på kafè Nord i Oslo. Den neste timen skal vi se på noen av de viktigste trekkene og hendelsene i 2016. Jeg heter Trond Øyvind Karterud og vi flytter blikket ut i verden med en gang. Til Syria. Til Aleppo. Til krigen, nøden og frykten.

11.12.2016 Ytring  

** Reiselivsnæringen vil ha flere turister - men truer det den frie ferdselen i naturen ? Hvis både lokalsamfunn, hjelpemannskaper og naturen overbelastes, må vi begrense masseturismen ? Reiselivsnæringen og friluftsfolket møtes i Ytring. ** Det er grenseløst naivt å tro at Norge kan få en bedre avtale med EU enn EØS-avtalen, mener Høyres Heidi Nordby Lunde. Hun møter FrPs Kristian Tybring Gjedde og Senterpartielder Trygve Slagsvold Vedum her hos oss. ** I natt vant nordmannen Emil Meek sin debutkamp i toppserien i Mixed Martial Arts. Et stort øyeblikk for fansen, vi gratulerer og spør om det er dette som blir det nye store her hjemme - og hvorfor liker vi egentlig å se på menn som slåss? ------ Velkommen til Ytring, jeg heter Alf Hartgen. Vi har heller ikke glemt at det snart er jul. Vår spaltist Therese Sollien frykter at mediene skal ødelegge julegleden for oss.

04.12.2016 Ytring  

Statsbudsjettet - hvem er mest fornøyd? Presidentvalg i Østerrike. Ukas låt med Knut Schreiner. OPEC-landene enige. Det store mannefallet. Julesjuka, hva er det?

27.11.2016  Ytring  

* Historien vil frikjenne meg, sa Fidel Castro. Eller vil den dømme han? Natt til i går gikk Cubas mangeårige leder bort. Og vi spør hva som står igjen etter denne nærmest mytiske figuren i det tjuende århundrets politiske drama. * I dag faller avgjørelsen i det franske høyrepartiets nominasjonskamp. Kan vinneren her ha sjans mot Front Nationals Marine Le Pen og bli landets neste president? * Vi får besøk av soldaten som kjemper for de homofile fra Frelsesarmeens innside. Hos oss møter han armeens ledelse til debatt. * Og to dager etter årets aller største kjøpesenterfest: Hva sier låta "Black Friday" om forholdet mellom penger, forbruk og et meningsfylt liv? Det er utgangspunktet for Knut Schreiners musikkspalte.

0:00/0:00
Video player is in betaClose