NRK – Ytring

NRK – Ytring

Norway

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

Episodes

23.10.2016 Ytring  

** Jackie Kennedy, Nancy Reagan og Michelle Obama. Alle tre markante damer. Førstedamer, må vite. Vi blar i minneboka og prøver å finne ut hvordan det har vært å stå ved ektemannens side. Uansett hva han måtte finne på. ** Surfs Up, Good Vibrations og California Girls var alle lettliva låter fra guttegjengen i bandet Beach Boys. Men en plate skilte seg ut allerede for 50 år siden. Og nå skal den spilles på scenen i Oslo. Og: ** Hvor skumle er de egentlig? Disse klovnene som skremmer. Vår spaltist ypper til bråk hos engstelige foreldre.

16.10.2016 Ytring  

** Er 300 amerikanske soldater på Værnes nødvendig for sikkerheten vår, eller en helt unødvendig provokasjon mot Russland? ** Hvor utbredt er egentlig griseprat i guttegarderoben? Og hvor går egentlig grensene for det som er greit? ** Hva med Dylan? Trenger han egentlig nobelprisen i litteratur? Eller trenger den han? ** Og når vi først snakker om litteratur: Hvordan er det egentlig å få livet sitt brettet ut i en roman?

09.10.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

02.10.2016 Ytring  

Hjerte og smerte for boksing. Er vi på vei til et todelt helsevesen? Litteraturdebatt. FN tilbyr hjelp i Kashmir. Tenketanken: Therese Sollien.

25.09.2016 Ytring  

** - Skal Norge hevde seg som fotballnasjon, må vi dyrke de beste barnetalentene, mener tidligere topptrener. - Uaktuelt å dele opp barn i A-lag og B-lag svarer fotballforbundet. ** Morgendagens presidentdebatt i USA blir Donald Trumps store svenneprøve, men eksperten tror Trump har det beste utgangspunktet til å vinne debatten. og ** Våre velredigerte liv kan sårt trenge både det planløse og tilfeldige, i følge vår spaltist. --- God søndag formiddag og velkommen til NRK Ytring, i studio Vidar Sem

18.09.2016 Ytring  

Russerne går til valg, Vladimir Putin og partiet forente Russland ser nok ut til å ha full kontroll, men det skjer ting under overflaten, sier vår kommentator. Kongens Nei, har premiere, og nå planlegger regissør Tommy Wirkola storfilm om slaget ved Narvik. Nå er det på tide at historien blir fortalt, sier Wirkola til oss - og vi spør om hvorfor den mest dramatiske krigen i Norge ikke er den mest kjente. Det er på høy tid å utfordre monogamiet som samlivsform, nå bør flersomheten bli akseptert i Norge, mener Ytring-spaltist LENE WIKANDER Og TV-seriene ypper seg som aldri før mot Hollywood. Det er på det lille lerretet ting skjer, i kveld feirer bransjen seg selv. Glem Oscar, nå handler det om Emmy.

11.09.2016 Ytring  

** I dag er det 15 år siden det største terrorangrepet i vår tid. Mens tvillingtårnene raste på nedre Manhattan, satt noen og klappet i Midtøsten. Vi spør hvordan terroren har endret samfunnsdebatten og diskusjonen om vestlige verdier og islam. ** "Hva er Norge?", spurte Kong Harald da han hadde hageselskap i Slottsparken. Norge er et rart land, mener Ytrings spaltist, Therese Sollien, som forsøker å hjelpe kongen litt med å finne ut hva landet hans egentlig er. ** Og så skal vi innom ukas store samtaleemne. Etter slaget mellom Aftenposten og Facebook om det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen: Hva med den større striden om framtida for norsk mediebransje?

04.09.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

28.08.2016 Ytring  

Krigen i Syria blir mer og mer brutal, og våpenhvilen lar vente på seg, selv om USA og Russland sier de er enige. Militære kommandanter rir prinsipper og hindrer hjelp til siivilbefolkningen, mener generalsekretær i flyktninghjelpen, Jan Egeland. Italia er i sorg etter jordskjelvet, samtidig frykter mange at gjenreisningen av de sammenraste byene ender i en politisk skandale, slik det skjedde forrige gang. Er det lovbrudd når norske leger foretar jomfrusjekk av minoritetsjenter etter oppfordring fra de foresatte? I verste fall betyr resulatet av en undersøkelse liv eller død, sier Ytrings kommentator Isra Zariat. Sex-kulturen blant ungdommen sjokkerer, og debatten om seksuelle overgrep fortsetter. Vi må snakke med gutta, heter det, men hvem skal gøre det - og hva skal gutta få høre?

21.08.2016 Ytring  

- For mye læring og for lite lek i førsteklasse, hevder lektor i pedagogikk. - La dem heller begyne enda ett år tidligere! svarer skolepolitker fra Høyre. Iran vil skynde seg med å handle med vesten... politikere føler de har dårlig tid før USA får ny president. Arkitekter klarer ikke å sette ord på det de selv driver med... hevder arkitektursrkibent... de må tørre å snakke om ... stygt eller pent. Fredag sendte Donald Trump sin første TV-reklame i valgkampen i USA. Full av feil, hevder kritikerne... men det hjelper ikke å møte følelser med fakta, sier historikeren bak ny bok om amerikansk valgkamp.

14.08.2016  Ytring  

* Det er større risiko for å dø av peanøtter enn av ecstasy. Det sier psykologen og forskeren som mener det er på høy tid at ecstasy-stoffet MDMA legaliseres. * Kan en presidentkandidat som IKKE heter Trump eller Clinton avgjøre det amerikanske presidentvalget? Det er ikke utenkelig, mener USA-eksperter. * Dagens ungdom er den første som har vokst opp med fri wifi og full tilgang på internett-porno - hva har det gjort med dem? Enkelte mener de har fått et forkrøplet seksuelt selvbilde. * Vi skal også innom konflikten på Krim, der Russland beskylder Ukraina for å planlegge terrorangrep, og spenningen mellom de to landene øker. Det blir mot slutten av sendingen.

07.08.2016 Ytring  

** Bistandsadvokatordningen er en trussel mot rettssikkerheten, mener advokat Henrik Bliksrud, i den mye omtalte voldtektssaken i Hemsedal. Han møter en bistandsadvokat til debatt her i Ytring. ** Er det riktig å spore sitt eget barn ved hjelp av GPS? Små elektroniske duppeditter som viser deg hvor barnet ditt er, blir stadig mer populære i Norge. *' Hvorfor tviholder amerikanerne på skytevåpnene sine? Det skal vi få svar på av en professor emeritus.

31.07.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

24.07.2016 Ytring  

** Når Hillary Clinton og Donald Trump er så gamle og omstridte, kan visepresidentene bli helt avgjørende, skriver Hans Olav Lahlum. Han kommer til studio for å analysere det amerikanske presidentvalget før demokratene sparker i gang sitt landsmøte i morgen. ** Pasienter bør kunne medisinere seg selv, mener professor Kai Andreas Olsen. Fint i teorien, men ikke i praksis, svarer lege Wasim Zahid, som møter Olsen til debatt. ** Å bade gir deg en følelse av frihet og vektløshet, mener Knut Schreiner. Olav Brostrup Müller vil derimot rette blikket mot fastlandet. Begge er spaltister i dagens Ytring. ** Og det har vært en uke preget av angrep på sivile i München og Nice, statskupp i Tyrkia og femårsmarkeringen etter 22. juli. Hva gjør slike hendelser med samfunnet vårt, spør vi - og får svar av krisepsykolog Atle Dyregrov.

17.07.2016 Ytring  

Utrenskningene er i full gang i Tyrkia etter kuppforsøket, mens presidentens tilhengere feirer seieren. Er det mislykkede kuppet en seier for demokratiet, eller blir Tyrkia mer autoritært ? Nye arrestasjoner i NICE i forbindelse med massedrapet torsdag kveld. IS sier de står bak , men politiet har så langt ikke funnet noen forbindelser mellom gjerningsmannen og radikale islamister. Journalist Maren Sæbø satt innesperret i Sør-Sudans hovedstad mens kampene raste utenfor døra. Hun kom seg ut, og er med hos oss for å fortelle hva som gikk galt med nasjonen Norge var med på å skape. Forslaget om egne kvinnesoner foran festivalscenene - viser bare at det har blitt farligere å være kvinne, mener Ytring-spaltist TORILL OLSEN. I morgen starter nominasjonsmøtet i det republikanske partiet i USA - og motstanderne til Donald Trump i hans eget parti ser ut til å ha gitt opp. Men det er et splittet parti som nominerer The Donald. Velkommen til Ytring, jeg heter Alf Hartgen, og vi starter i Tyrkia -

10.07.2016 Ytring  

** NATO har ingen strategi for terrortrusselen i Europa, sier VGs Frithjof Jacobsen etter toppmøtet. Hva sier NATOs stabssjef Torgeir Larsen til det? ** Slå sammen Norge, Sverige og Danmark til en nordisk superstat, sier Petter Stordalen og møter svensk eks-statsråd som kalte Norge den siste sovjetstat til debatt. ** Spaltist Lene Wikander tar et oppgjør med norske kvinner som kjøper sex på charterferie, og lurer på hvorfor vi ikke kaller dem horekunder. ----- Velkommen med på ferden en time med Ytring her på P2, hvor vi også sveiper innom kveldens finale i fotball-EM og tipser deg som heier på Portugal om den beste trøstemusikken - hvis det blir Frankrike som stikker av med gullet. Jeg heter Lilly Fritzman.

03.07.2016 Ytring  

** Han irriterer og kritiserer Medie-Norge under pseudonymet Doremus Schafer - i Ytring møter han for første gang kritikerne til debatt. - Jeg skjønner mindre og mindre av hvorfor han skal være anonym, sier professor i journalistikk Svein Brurås. - Mediebransjen er hårsåre, mener partner i First House, Hans Christian Vadseth. ** Dumme, lettlurte og fremmedfiendtlige. Slik har EU-motstanderne i Storbritannia blitt fremstilt, hevder lektor og forfatter. Han mener venstresida har blitt en champagne-intelligentsia som støter fra seg arbeiderklassen. ** Og i kveld møtes Island og Frankrike til kvartfinale i fotball-EM. Hva har det med Gange-Rolv og vikingenes beleiring av Paris å gjøre? - spør vi, --- Jeg heter Eivind Waage og da ønsker jeg velkommen til Ytring, hvor du også får høre at ** Da Harald Eias far ville lære bort de praktiske ferdighetene som trengs for å eie en hytte, takket unge Harald bestemt nei, og satset på at robotene for lengst ville ha tatt over når det var hans tur. Det viste seg å være en dårlig strategi.

26.06.2016 Ytring  

- Krise i britisk politikk etter brexit, og EU-politikerne vil ha britene ut så fort som mulig. Dette kommer til å bli dyrt, det kommer til å gjøre vondt , og mange kommer til å angre, mener Financial Times- kommentator. Og hvorfor er det så umulig for britene å like Europa ?. - Island får ny president - Han er ikke politiker. Og hans første presidentgjerning blir å komme seg til Frankrike for å gå på fotballkamp. - Tromsø er en by som man kan bo en liten stund, men ikke resten av livet, sa arbeidsminister Anniken Haugli. Hun får svar på tiltale fra ukas spaltist i nord. - Hun overlevde kreften, men føler seg dårligere enn noen gang, Blogger og kreftpasient Lene Wikander skrev på NRKYtring at det er på tide å snakke høyt og tydelig om senskader etter kreftbehandling. Og det gjør vi i denne sendingen. Velkommen til NRK Ytring, jeg heter Alf Hartgen

19.06.2016 Ytring  

Regjeringen vil gi 165 milliarder ekstra til forvaret de neste 20 årene. Vi blir ikke trygge av å fylle opp verden med våpen, sier fredsaktivist Fredrik Heffermehl som møøter forsvarsministeren til debatt. Russiske fotballpøbler fikk skryt av russisk topp-politiker etter at de banket opp andre supportere. Russerne har et annet syn på vold, mener Russland-forsker. Det er kvinnene i innvandrermiljøet som utgjør selve hjertet i æreskulturen. De overvåker, sladrer, truer og iblant dreper de, sier spaltist, Isra Zariat Velkommen til en søndagstime med Ytring her på P2 hvor vi også spør om popmusikk kan gjøre oss mer tolerante. Jeg heter Lilly Fritzman.

12.06.2016  Ytring  

* Flere politikere bør slutte. Usunt at landet styres av folk som har vært politikere siden 20-årsalderen, sier Dag Hareide. - Tvert imot, det er en fordel at politikere faktisk kan politikk, sier VGs Frithjof Jacobsen. * Oppsiktsvekkende at statsministeren stiller opp som ukritisk trekkplaster for Facebook, sier Norges mest prisbelønte PR-rådgiver. Helt innafor, sier Høyres Heidi Nordby Lunde. * NRK masseproduserer gammeldagse myter om Nord-Norge, sier Skjalg Fjellheim fra Nordlys. Hvor får han det dårlige selvbildet fra, spør Egon Holstad fra iTromsø. * Du får også siste nytt om kaoset og slåsskampene i fotball-EM. * Og ukas spaltist lengter etter en billett inn i det gullkantede fellesskapet av folk det er synd på. Han vil også være et offer.

0:00/0:00
Video player is in betaClose