NRK – Ytring

NRK – Ytring

Norway

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

Episodes

25.06.2017 Ytring  

Partier rundt sperregrensen. Dag o. Hessen. Finn Tokvam. Forebygging av selvmord. Ytrings spaltist Arne O. Holm.

18.06.2017 Ytring  

President Emmanuel Macron går mot en knusende seier i parlamentsvalget i Frankrike. Men halvparten av velgerne sitter hjemme og de etablerte partiene går mot ham. Hva er det nå Macron må få til, med et lag av unge og uerfarne politikere? Mediemakten kommer tilbake til folket gjennom sosiale medier, sier stortingskandidat for FrP og Facebooksjefen til innvandringsministeren, Espen Teigen. Regjeringen la fram bioteknologimeldingen, flere år for seint, samtidig går genteknologien framover med stormskritt. Hva kan vi kurere, hva kan vi få vite om oss selv og andre i nær fremtid, og hvor skal vi trekke grensen ?

11.06.2017  Ytring  

* På Legelisten.no kan pasienter skrive anonyme anmeldelser av leger og tannleger. Nettmobbing, kaller legene det. * Dersom du hadde kjøpt bitcoin for 1000 kroner i 2011, ville du vært mangemillionær i dag. Men er den digitale valutaen bare et luftslott? * Hipsterne er overalt, men de gjør verden til et dummere sted, mener vår spaltist. * Og hva er likheten mellom amerikansk hillbillymusikk og tysk standup-humor? Svaret får du vite senere i sendingen.

04.06.17 Ytring  

Ny terror rammer Storbritannia. Minst seks drept og 48 såret da varebil kjørte ned folk på London bridge sent i går kveld. Terroren i London vil naturlig nok prege dagens Ytring.

28.05.2017 Ytring  

Ingen selvfølge at NATO består, sier NATOs stabsjef Torgeir Larsen. Det er innført tankekontroll i Norge, sier filosof Nina Karin Monsen, og møter NRK-redaktør Kyrre Nakkim og forfatter Håvard Syvertsen til debatt. Eirik Jensen-saken handler uansett utfall om et enormt svik, sier Torgrim Eggen, som skriver bok om rettssaken. Før klokka blir tolv skal vi også innom filmfestivalen i Cannes før utdelingen av Gullpalmen, og vi holder en liten 50-årsfest for The Beatles. Velkommen til Ytring med Lilly Fritzman.

21.05.2017 Ytring  

Datakriminalitet. Chelsea Manning og Graham Nash. Behovet for humanistene. Sommerkroppen. Landsmøte MDG.

14.05.2017 Ytring  

Den norske krona er på et historisk svakt nivå, men hva er grunnen? Sjefsøkonomene DnB og Eika Gruppen er ikke enige, og kommer til Ytring med hver sin forklaring på problemet. Et hackerverktøy fra den amerikanske etteretningsorganisasjonen NSA skal ha blitt stjålet og brukt til tidenes største hackerangrepep på fredag. Hvor farlig er et sånt angrep for samfunnet vårt? Den nye kongen av Thailand sprader rundt på tyske kjøpesentre sin elskerinne, mens polulariteten hans synker i hjemlandet. Hvordan skal den nye kongen klare å hoppe etter Wirkola?

07.05.2017  Ytring  

* Valglokalene er åpnet, og i dag skal det avgjøres hvem som blir Frankrikes nye president. Meningsmålingene peker mot sentrumskandidaten Emmanuel Macron, men Nasjonal Font og Marine Le Pen er større enn noen gang. * Fremskrittspartiet avslutter sitt landsmøte i dag. Nå skal partiet inn i en en stortingsvalgkamp som regjeringsparti, og ikke som en del av opposisjonen. Hvordan skal de gjøre det ? * Personer som ikke vil støtte homofile fosterbarn til å leve ut sin legning, kan bli nektet å være fosterforeldre. Dette ekskluderer mange kristne, og er et angrep på religionsfriheten, sier teolog. * Må en kvinne være blond for å lykkes som artist? - Ja, mener vår spaltist Ragna Nordenborg.

30.04.2017 Ytring  

Facebook og Snapchat er samfunnsødeleggene, som doplangere, sier professor på Handelshøgskolen. Han møter Klassekampens Mimir Kristjansson, som innrømmer at han er ødelagt. Mest sannsynlig at KrF havner i regjering med Arbeiderpartiet etter valget, og det blir kroken på døra for partiet, sier Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk. De på universitetet som er for travle til å snakke med mediene er ofte de samme som ikke har tid til å forske, sier Frank Aarebrot. Dnne uka holdt han sin siste forelesning før han ble pensjonist. Og vi nærmer oss natt til 1. mai. Men hvor har det blitt av de sinte . Jeg heter Lilly Fritzman og ønsker velkommen til Ytring hvor vi først skal til en mann som har sørget for at, hva skal man si, verden ikke føles helt den samme. I går var det altså 100 dager siden Donald Trump ble president.

23.04.2017 Ytring  

Nær 60.000 politi og soldater beskytter dagens presidentvalg i Frankrike. Men selv om valget går trygt for seg, står landet foran et politisk jordskjelv. Arbeiderpartiet avslutter i dag sitt landsmøte og gjør seg klar til valgkamp. Alle skal med, er slagordet, men mener partiet virkelig alle? Utenlandske medier skriver om isbjørn i gatene. Norske medier er ikke stort bedre, mener vår spaltist Og vi får besøk av en frosk i fjorden, som er på vei til den franske ambassaden for å stemme.

16.04.2017 Ytring  

Hva er galt med norskfaget? Fra Parkteateret med Vidar Sem som programleder.

09.04.2017 Ytring  

Sverige er fortsatt i sjokk etter fredagens terror i Stockholm. Hvordan vil terroren prege det svenske samfunnet? Donald Trump overrasket alle med et bombeangrep mot en syrisk flybase før helgen. Stikk i strid med sin egen utenrikspolitikk. Betyr det en NY utenrikspolitikk fra USA? Og - er du en grubler? I så fall - er du sikker på at det er så smart? Svaret får du snart. Dette er blant temaene i Ytring. I dag Thomas Alvarstein Owe.

02.04.2017 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

26.03.2017 Ytring  

** Senterpartiet vender ikke kappen etter vinden, men vinden har snudd, sier partilederen, er det distriktspolitikk som er blitt så viktig - eller er stadig flere temaer blitt distriktspolitikk ? ** Får vi mindre tillit til politikere og institusjoner her i landet ? Og hvordan skal vi i så fall unngå at det skjer? spør vi i Ytring. Bård Vegar Solhjell har skrevet bok om sin uro for framtida, han er en av dem som svarer. ** Reiselivsnæringen lever av norsk natur, og da må de også betale for belastningen som masseturismen er, mener friluftslivsorganisasjonene, Alle snakker om et bærekraftig reiseliv, men er det mulig ? ** Og britiske popartister har blitt opprørske igjen. Til og med gode gamle Depeche Mode har blitt politiske på sine eldre dager, mener Ytrings musikkspaltist Siri Narverud Moen. ---- Du hører på NRK P2, dette er Ytring, og jeg heter Alf Hartgen.

19.03.2017 Ytring  

Motivasjonskurset fra helvete et Kvakksalveri mot arbeidsledighet Kritikker hagler mot NAVs jobbsøkerkurs Franske velgere i villrede etter nok en korrupsjonstiltale i fransk politikk - Norge bør gjøre som Nederland, som har nektet to tyrkiske ministre å drive valgkamp i landet, mener Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde. - NEI, et liberalt demokrati kan ikke nekte besøkende å fremme politiske synspunkter, svarer professor Thomas Hylland Eriksen. Dette er Ytring i NRK P2 Mitt navn er Stine Traaholt.

12.03.2017 Ytring  

** Et lite ideologisk Høyre som har spanderbuksene på - er dommen fra DNs politiske redaktør etter helgens landsmøte ** Foreldre må slutte å koste bort alle problemer for barna sine - legg heller steiner i veien for dem, så vil de takle livet bedre sier legen. Det er feil medisin svarer psykologen. og ** Unge svikter museene - skal de digitale hoder kapres, må museene fornye seg, mener vår spaltist. ---- Velkommen til NRK Ytring, der vi også skal snakke om valget i Nederland og de siste dagers problemer med Tyrkia. Jeg heter Vidar Sem.

05.03.2017 Ytring  

KINAs statsminister varsler svakere økonomisk vekst men et krafttak mot miljøproblemene - vi skal gjøre himmelen blå igjen, sa han da folkekongressen åpnet i dag. Men hvordan skal kina håndtere svak økonomi og Donald Trump? UD kartlegger Norges forhold til Storbritannia etter Brexit. Hva skal det lille utenforlandet Norge gjøre når det kommer et kjempestort utenforland til? Europaministeren svarer i Ytring. Kan man lære seg norsk på 33 dager? - JA, mener lederen for et intensivt opplæringseksperiment, som vil gi flyktninger bedre muligheter i det norske samfunnet, på rekordtid. Skogbruket er et satsingsområde, hevder regjeringen, nå skal det bygges nye veier og hentes ut mer tømmer - Da må det legges mye mer penger i potten for å sikre naturvern og artsmangfold, mener WWF. Er et grønt skifte i full konflikt med naturvernet, eller kan de to gå hånd i hånd, spør vi i Ytring.

26.02.2017 Ytring  

** NASA har funnet et nytt solsystem, og kosmisk sett ligger det rett nedi gata. Men finnes det liv der? ** Denne uken startet Storbritannia en etterforskning av Saudi-Arabia, for mulige krigsforbrytelser i nabolandet Jemen. Og ja, det var britene selv som solgte våpen til saudiene. ** Hvorfor er det så mye bråk rundt kommunesammenslåingen? Har hver eneste av Norges 426 kommuner sin unike, lokale identitet? Vi spør to stykker som har vært i til sammen norske 852 kommuner.

19.02.2017 Ytring  

Joda. Nato er viktig for USA. Men nå må penga på bordet, var beskjeden fra Trumps menn da de møtte Nato-allierte i München i helga. Ellers... Ja, ellers hva da? Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum har sagt at verden blir et bedre sted hvis alle danser mer. Hvorfor gjør ikke politikere det, spør vår musikkspaltist. Og kanskje er det nettopp danse senterpartistene har gjort når de nå svinger seg til nye høyder på meningsmålingene. De synger i alle fall en protestvise mot by-eliten for tida. Den skal vi høre mer om. Hva er det med gutta? spør vi til slutt. De får dårligere karakterer, faller fra på skolen og er nesten fraværende på prestisjestudiene. Hva kan gjøres med det?

12.02.2017  Ytring  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

0:00/0:00
Video player is in betaClose