NRK – Ytring

NRK – Ytring

Norway

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

Episodes

15.01.2017  Ytring  

* Om fem dager overtar Donald Trump verdens viktigste jobb. Hvordan vil det gå? Vi har samlet fem forskere for å prøve å forstå hva vi har i vente. * Jensen-saken skriker etter filmatisering, sier medieviter Brita Møystad Engseth. Vi skal fortelle hvorfor den minner om en film allerede. * Vår spaltist Knut Schreiner feirer at 90-tallets kult-TV-serie Twin Peaks snart er tilbake. * Og så skal vi innom rabalderet rundt SVs kvinnekonferanse nå i helga, der kjente feminister både er kastet ut og har trukket seg i protest.

08.01.2017 Ytring  

** 2017 blir ett av de mest uforutsigbare valgår noensinne, sier Dagsavisens Hege Ulstein. Og blir det en blodig sauesommer kan ulven bli det store valgkamptema, mener Nationens politiske redaktør. Vi titter i den politiske krystallkula. ** Politispaneren befinner seg mellom barken og veden, sier Johnny Brenna som i mange år jobbet med Oslos kriminelle. En dag før rettsaken mot politimannen Eirik Jensen starter, er han med og forteller om en politispaners liv. Og ** Ukens spaltist tar et oppgjør med både sin egen og den norske selvopptattheten - det er på tide at vi spør hvem de andre er.

Ytring fra Cafe Nord  

Bildene fra Syria har vist fram krigen i all sin grusomhet denne uka. Igjen. Nå har borgerkrigen rast i snart fem år. Like lenge som andre verdenskrig. Mer enn 300.000 mennesker er drept, anslår FN. Aleppo har falt, hva nå, Syria? Fri flyt av varer, tjenester og arbeidskraft er ikke like forlokkende lenger. Globaliseringa har møtt motstand fra folket. Hva skjedde? Og hva kommer til å skje? Donald Trump twitra og vant. Her hjemme tar Høyre grep om de sosiale mediene og arrangerer "folkets spørretime" på Facebook. I hjemmekoselige omgivelser svarer Erna Solberg på de spørsmålene partiet har plukka ut. Hvor bra er egentlig det for samfunnsdebatten? Velkommen til årets siste Ytring-sending, fjerde søndag i advent. Vi har flytta oss ut fra studio og benka oss rundt bordene på kafè Nord i Oslo. Den neste timen skal vi se på noen av de viktigste trekkene og hendelsene i 2016. Jeg heter Trond Øyvind Karterud og vi flytter blikket ut i verden med en gang. Til Syria. Til Aleppo. Til krigen, nøden og frykten.

11.12.2016 Ytring  

** Reiselivsnæringen vil ha flere turister - men truer det den frie ferdselen i naturen ? Hvis både lokalsamfunn, hjelpemannskaper og naturen overbelastes, må vi begrense masseturismen ? Reiselivsnæringen og friluftsfolket møtes i Ytring. ** Det er grenseløst naivt å tro at Norge kan få en bedre avtale med EU enn EØS-avtalen, mener Høyres Heidi Nordby Lunde. Hun møter FrPs Kristian Tybring Gjedde og Senterpartielder Trygve Slagsvold Vedum her hos oss. ** I natt vant nordmannen Emil Meek sin debutkamp i toppserien i Mixed Martial Arts. Et stort øyeblikk for fansen, vi gratulerer og spør om det er dette som blir det nye store her hjemme - og hvorfor liker vi egentlig å se på menn som slåss? ------ Velkommen til Ytring, jeg heter Alf Hartgen. Vi har heller ikke glemt at det snart er jul. Vår spaltist Therese Sollien frykter at mediene skal ødelegge julegleden for oss.

04.12.2016 Ytring  

Statsbudsjettet - hvem er mest fornøyd? Presidentvalg i Østerrike. Ukas låt med Knut Schreiner. OPEC-landene enige. Det store mannefallet. Julesjuka, hva er det?

27.11.2016  Ytring  

* Historien vil frikjenne meg, sa Fidel Castro. Eller vil den dømme han? Natt til i går gikk Cubas mangeårige leder bort. Og vi spør hva som står igjen etter denne nærmest mytiske figuren i det tjuende århundrets politiske drama. * I dag faller avgjørelsen i det franske høyrepartiets nominasjonskamp. Kan vinneren her ha sjans mot Front Nationals Marine Le Pen og bli landets neste president? * Vi får besøk av soldaten som kjemper for de homofile fra Frelsesarmeens innside. Hos oss møter han armeens ledelse til debatt. * Og to dager etter årets aller største kjøpesenterfest: Hva sier låta "Black Friday" om forholdet mellom penger, forbruk og et meningsfylt liv? Det er utgangspunktet for Knut Schreiners musikkspalte.

20.11.2016 Ytring  

** Teknologien løper fra politikken - nå haster det med å få en ny sikkerhetslov - før sentrale samfunnsfunksjoner forsvinner ut av norsk kontroll. Vi snakker om datasikkerhet i Ytring. ** I dag er det cupfinale og det synges på Ullevål Stadion - vår musikkspaltist Knut Schreiner knytter sammen fotball og musikk, og utroper en favoritt - og en sikker vinner. ** Det politiske landskapet er i endring. Venstresiden er parkert og høyresiden er dypt splittet, mener Kristin Clemet, vi skal snakke om hvordan de etablerte partiene kan møte utfordringen fra populismen. ** Og vi skal høre hvorfor katter er konger av internett og bra for demokratiet. Det er fordi en katt som regel betyr noe mer enn bare en katt. ---- Dette er temaene i Ytring her i NRK P2. Jeg heter Alf Hartgen.

13.11.2016 Ytring  

** Hva er det som ligger i kjølvannet av USA-valget? Vi snakker om Alt Right-bevegelsen. ** Hvorfor har enkelte satt likhetstegn mellom Adolf Hitler og Donald Trump? Marx sa at historien gjentar seg: Første gang som tragedie og andre gangen som farse. Vi ser på de store linjene og spør om historien kan gjenta seg denne gangen? ** Bare seks uker etter at colombianerne sa nei til fredsavtalen i landet, er en ny på plass. Om fire uker er president Santos på plass i Oslo for å motta Nobels fredspris. ** Til alle som er eller har en far. (Det er farsdag i dag!)

06.11.2016 Ytring  

NRK P2s nyhetsmagasin på søndager

30.11.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

23.10.2016 Ytring  

** Jackie Kennedy, Nancy Reagan og Michelle Obama. Alle tre markante damer. Førstedamer, må vite. Vi blar i minneboka og prøver å finne ut hvordan det har vært å stå ved ektemannens side. Uansett hva han måtte finne på. ** Surfs Up, Good Vibrations og California Girls var alle lettliva låter fra guttegjengen i bandet Beach Boys. Men en plate skilte seg ut allerede for 50 år siden. Og nå skal den spilles på scenen i Oslo. Og: ** Hvor skumle er de egentlig? Disse klovnene som skremmer. Vår spaltist ypper til bråk hos engstelige foreldre.

16.10.2016 Ytring  

** Er 300 amerikanske soldater på Værnes nødvendig for sikkerheten vår, eller en helt unødvendig provokasjon mot Russland? ** Hvor utbredt er egentlig griseprat i guttegarderoben? Og hvor går egentlig grensene for det som er greit? ** Hva med Dylan? Trenger han egentlig nobelprisen i litteratur? Eller trenger den han? ** Og når vi først snakker om litteratur: Hvordan er det egentlig å få livet sitt brettet ut i en roman?

09.10.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

02.10.2016 Ytring  

Hjerte og smerte for boksing. Er vi på vei til et todelt helsevesen? Litteraturdebatt. FN tilbyr hjelp i Kashmir. Tenketanken: Therese Sollien.

25.09.2016 Ytring  

** - Skal Norge hevde seg som fotballnasjon, må vi dyrke de beste barnetalentene, mener tidligere topptrener. - Uaktuelt å dele opp barn i A-lag og B-lag svarer fotballforbundet. ** Morgendagens presidentdebatt i USA blir Donald Trumps store svenneprøve, men eksperten tror Trump har det beste utgangspunktet til å vinne debatten. og ** Våre velredigerte liv kan sårt trenge både det planløse og tilfeldige, i følge vår spaltist. --- God søndag formiddag og velkommen til NRK Ytring, i studio Vidar Sem

18.09.2016 Ytring  

Russerne går til valg, Vladimir Putin og partiet forente Russland ser nok ut til å ha full kontroll, men det skjer ting under overflaten, sier vår kommentator. Kongens Nei, har premiere, og nå planlegger regissør Tommy Wirkola storfilm om slaget ved Narvik. Nå er det på tide at historien blir fortalt, sier Wirkola til oss - og vi spør om hvorfor den mest dramatiske krigen i Norge ikke er den mest kjente. Det er på høy tid å utfordre monogamiet som samlivsform, nå bør flersomheten bli akseptert i Norge, mener Ytring-spaltist LENE WIKANDER Og TV-seriene ypper seg som aldri før mot Hollywood. Det er på det lille lerretet ting skjer, i kveld feirer bransjen seg selv. Glem Oscar, nå handler det om Emmy.

11.09.2016 Ytring  

** I dag er det 15 år siden det største terrorangrepet i vår tid. Mens tvillingtårnene raste på nedre Manhattan, satt noen og klappet i Midtøsten. Vi spør hvordan terroren har endret samfunnsdebatten og diskusjonen om vestlige verdier og islam. ** "Hva er Norge?", spurte Kong Harald da han hadde hageselskap i Slottsparken. Norge er et rart land, mener Ytrings spaltist, Therese Sollien, som forsøker å hjelpe kongen litt med å finne ut hva landet hans egentlig er. ** Og så skal vi innom ukas store samtaleemne. Etter slaget mellom Aftenposten og Facebook om det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen: Hva med den større striden om framtida for norsk mediebransje?

04.09.2016 Ytring  

Ytring er P2s nyhetsmagasin på søndager som gir deg de viktige diskusjonene bak nyhetsbildet, men også store nyheter når det skjer. I tillegg: faste spaltister med sitt blikk på samfunn og nyheter. Og musikk som kobles til aktualiteter.

28.08.2016 Ytring  

Krigen i Syria blir mer og mer brutal, og våpenhvilen lar vente på seg, selv om USA og Russland sier de er enige. Militære kommandanter rir prinsipper og hindrer hjelp til siivilbefolkningen, mener generalsekretær i flyktninghjelpen, Jan Egeland. Italia er i sorg etter jordskjelvet, samtidig frykter mange at gjenreisningen av de sammenraste byene ender i en politisk skandale, slik det skjedde forrige gang. Er det lovbrudd når norske leger foretar jomfrusjekk av minoritetsjenter etter oppfordring fra de foresatte? I verste fall betyr resulatet av en undersøkelse liv eller død, sier Ytrings kommentator Isra Zariat. Sex-kulturen blant ungdommen sjokkerer, og debatten om seksuelle overgrep fortsetter. Vi må snakke med gutta, heter det, men hvem skal gøre det - og hva skal gutta få høre?

21.08.2016 Ytring  

- For mye læring og for lite lek i førsteklasse, hevder lektor i pedagogikk. - La dem heller begyne enda ett år tidligere! svarer skolepolitker fra Høyre. Iran vil skynde seg med å handle med vesten... politikere føler de har dårlig tid før USA får ny president. Arkitekter klarer ikke å sette ord på det de selv driver med... hevder arkitektursrkibent... de må tørre å snakke om ... stygt eller pent. Fredag sendte Donald Trump sin første TV-reklame i valgkampen i USA. Full av feil, hevder kritikerne... men det hjelper ikke å møte følelser med fakta, sier historikeren bak ny bok om amerikansk valgkamp.

0:00/0:00
Video player is in betaClose