NRK2 – Dagsnytt Atten

NRK2 – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:03 til 18:59. Programledere er Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy.

Episodes

28.02.2017  Dagsnytt Atten  

* Frafall i videregående skole er en ny oppfinnelse, sier sosiolog, som mener Norges helt egne definisjon av hva frafall er, svartmaler situasjonen for en generasjon ungdom. Forskeren møter kunnskapsministeren til debatt. * Oljeaksjene ga høyest avkastning for oljefondet i fjor, men nå må politikerne åpne for investere i mer forbybar energi, sier Verdens Naturfond, og utfordrer både regjeringspartiene og opposisjonen. * Svart skokrem er det eneste som mangler, sier Shabana Rehman om komedien "Hvem har æren?" om æresrap på Oslo Nye Teater. Teatersjefen er blitt fargeblind og politisk korrekt, sier hun, og ufarliggjør stykket som handler om æresdrap. * USAs president Donald Trump tegnet et skremmebilde av Sverige - stemmer det? Vi skal se på statistikken for å finne ut om Trumps skremmebilde av Sverige stemmer.

27.02.2017 Dagsnytt Atten  

** Kongo vil benåde Joshua French, ifølge landets jusitsminister. - Jeg er nøkternt avventende, sier advokaten hans. ** - Overgrepsdømte må sone i egne fengsler, mener forfatter og tidligere straffedømt, Trond Henriksen. Både av hensyn til sikkerheten, men også av hensyn til de andre innsatte som vil slippe å omgås overgriperne. ** Ny undersøkelse viser at mange statlige etater fortsatt har for vanskelig språk og for lav tilgjengelighet. Forbrukerrådet møter moderniseringsdepartementet til debatt. Atomreaktoren i Halden er fortsat stengt, etter at Statens strålevern har kritisert sikkerhetsrutinene. - Det har aldri vært noen fare, hevder de selv.

24.02.2017 Dagsnytt atten  

** Mange er frustrerte over at det er vanskelig å komme i kontakt med NAV. Det er ikke tilfelle svarer NAV, syv av 10 får svar med en gang. ** Både Bergen og Stavanger er fulle av Oslo-komplekser, sier kulturredaktøren i Bergens Tidende. Oslokomplekset er større hos dere enn hos oss, kontrer sjefredaktøren i Stavanger Aftenblad. ** Kjøttprodusent merket tysk kjøttdeig som norsk. Slik feilmerking er med på å villede forbrukerne, sier Forbrukerrådet. Er merkingen ... en farse? Spør vi i Dagsnytt 18.

23.02.2017 Dagsnytt Atten  

** En nordmann er utnevnt til statsminister i Somalia; - Han bør fratas sitt norske pass, mener Mazyar Keshvari fra Fremskrittspartiet - som vil at flyktninger som trygt kan være i sine hjemland ikke lenger trenger norsk statsborgerskap. ** UDI vil frata en hel familie statsborgerskapet fordi UDI mener besteforeldrene løy om hvor de kom fra i 1990. Nå må det bli slutt på at Norge tar passet fra folk som har vært her i en hel generasjon, mener MDG og møter motbør fra FrP. ** Nyvalgt leder av det nye Helsepartiet, Lise Askvik, mener norsk helse er langt dårligere enn sitt rykte, og møter Høyre i debatt. ** USAs utenriksminister er i Mexico for å forklare hvorfor mange hundre tusen illegale flyktninger sendes tilbake.

22.02.2017 Dagsnytt Atten  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Ugo Fermariello og Fredrik Solvang

21.02.2017 Dagsnytt Atten  

Mange som ønsker kong Harald til lykke med 80-årsdagen i dag hyller ham for at han sa at det er ikke alltid så lett å si hvor vi er fra, hvilken nasjonalitet vi tilhører. Men betyr det at de som er sikre, ikke skal kunne kalle seg etniske nordmenn? Nå er det lettere å skifte kjønn enn å skifte navn. Hva skal vi med Kvinnefronten hvis alle kan bli kvinne over natta? 1 million mennesker lever på sultegrensen i Sudan etter at hungersnøden har brutt ut. Vi får ikke penger fordi problemet ikke trendy nok, sier Unicef. Høyre advarer Arbeiderpartiet mot å samarbeide med KrF. Av hensyn til Arbeiderpartiet? Neppe.

20.02.2017 Dagsnytt Atten  

** Når det kom et bittelite tidligere anmeldt selskap og vil drive søppeltømming i Oslo for en mye billigere penge enn konkurrentene, hvorfor spurte ikke politikerne seg om det var for godt til å være sant? Og burde de ikke ha gjort noe før det blir krise og søppelet fløt? ** Nå skal Norge bruke regnskogmillioner på å hogge regnskog i Kongo. Resultat: økte klimagassutslipp og ødelagt biomangfold. ** Bø! sier Sylvi Listhaug til asylsøkere som vil til Norge. Fungerer signaleffekten eller er den en myte?

17.02.2017 Dagsnytt Atten  

Hvor mye av pengene til velferd havner i lomma på private, vil SV vite. Hvorfor det, når vi ikke spør han som brøyter snø for kommunen hvor mye han tjener, svarer Høyre. Her samarbeider vi, her samarbeider vi ikke, en sånn selektiv tilnærming til oss er uholdbar, sier Russland til Norge. Kan vi takke oss selv for et stadig kjøligere forhold til naboen vår? Sykehuslegene og sykehjemslegene lever i to ulike verdener, og pasienten må bo i begge, viser ny rapport. Er legene så nedlatende overfor hverandre at det går ut over deg og meg? Landets fremste økonomer er rykende uenige i om oljefondet bør kjøpe flere aksjer. Hva skal vi andre og politikerne tro da? Og hvem har skylda for at det vanlige folk knapt har råd til å gå til rettsak dommerne eller advokatene?

16.02.2017  Dagsnytt Atten  

* Få timer før sentralbanksjefen holder formanende tale om oljepengebruk for politikerne, varsler Regjeringen at den vil senke handlingsregelen fra 4 til 3 prosent. Men hvem forsto først at det var lurt, Høyre eller Arbeiderpartiet? * 46 personer i hele Norge vil bli malere. Men vi trenger og bruker malere som aldri før, så gjett hvor de 8000 som maler hus kommer fra? * Nye byggeregler kommer til å sette boligbyggingen 150 år tilbake, frykter arkitektene. Tvert imot, vi kan bygge bedre boliger og bedre byer med nye reglene, svarer utbyggerne.

15.02.2017  Dagsnytt Atten  

* Statoil legger ned gasskraftverket på Mongstad. Og dermed er det vel punktum finale for norsk gasskraft? * Regjeringen vil lovfeste nulltoleranse mot mobbing, men forslaget vil gjøre barns rettigheter svakere, hevder forening. * Gutter og menn taper i det likestilte Norge. Kan årsaken ligge i biologien? * Avinor skal kåre verdiskapningsvinnere gjennom kampanjen Made in Norway. Og hva skal vi da med Innovasjon Norge?

15.02.17  Dagsnytt Atten  

* Statoil legger ned gasskraftverket på Mongstad. Og dermed er det vel punktum finale for norsk gasskraft? * Regjeringen vil lovfeste nulltoleranse mot mobbing, men forslaget vil gjøre barns rettigheter svakere, hevder forening. * Gutter og menn taper i det likestilte Norge. Kan årsaken ligge i biologien? * Avinor skal kåre verdiskapningsvinnere gjennom kampanjen Made in Norway. Og hva skal vi da med Innovasjon Norge?

14.02.2017 Dagsnytt atten  

NATO venter forsikringer fra USA når forsvarsministrene skal møtes. Nettopp derfor bør vi trappe opp forsvaret, og frigjøre oss fra alliansen, sier SV. Slutt å stole på meningsmålingene, skriver Aftenposten-redaktør Harald Stangehelle. Men hva skal vi stole på da? Han kaster stein i glasshus, svarer den kjente forskeren Bernt Aardal. To kvinnelige nord koreanske agenter skal ha myrdet den eldre halvbroren til Nord-Koreas øverste leder. Kim Jung - nam ble i dag drept i Kuala Lumpur i Malaysia med giftsprøyter, Samenes nasjonaldag bør bli fridag på lik linje med 17. mai, mener Saltdal-ordfører. - Vi har nok fridager,svarer stortingspolitiker.

13.02.2017 Dagsnytt Atten  

Ikke alle vet hvem de er, mange lurer kanskje på hva de egentlig gjør, men i noen fylker tjener fylkespolitikere en halv million kroner- i tillegg til vanlige jobber. - Det er blitt for lukrativt å være fylkespolitiker, sier FrPs Helge André Njåstad. Stordata og kartlegging av amerikaneres følelsesliv kan ha hjulpet Trump å vinne valget. Kan det skje i Norge også? Blir du en bedre medarbeider av å pepre sjefen din med små malingskuler, eller redde opp en kollega fra frådende vannmasser? Teambuilding virker ikke, tvert i mot - det virker mot sin hensikt, sier forsker som møter mannen med paintballfirma til debatt. Sanksjoner fungerer ikke; vi små snu våre Nord-Korea-politikk, mener en av Norges fremste Korea-eksperter. Hva sier lederen av Stortingets utenrikskomité til det, spør vi.

10.02.2017  Dagsnytt Atten  

* PST skal etterforske og Broadnet flytter all IT-drift tilbake til Norge etter avsløringen om at indiske IT-arbeidere har hatt tilgang til det norske nødnettet. - Bare flaks at det ikke har gått galt før, sier presidenten i Tekna. * I dag falt dommen. Langrennsløper Therese Johaug blir utestengt i 13 måneder etter sin positive dopingprøve. - Hun er ofret på antidopingens alter, sier idrettsadvokat. * Sparebankene kaller seg lokale, men investerer sparepengene i selskaper verden over - og flere av Sparebankene er dårligst på etikk, ifølge Forbrukerrådet og Framtiden i våre hender. En sparebank møter til debatt. * Færre piller gir bedre livskvalitet sier sykehjemsoverlege; Alle ser ut til å være enige om det, og likevel får de fleste langt flere piller enn de kanskje trenger.

09.02.2017  Dagsnytt Atten  

* AUF og Støttegruppa etter 22. juli vil flytte det omstridte minnestedet fra Sørbråten til til Utøyakaia for unngå en opprivende rettssak. - Et dårlig forslag, sier naboene, som enda en gang er blitt holdt utenfor. ¨ * Kirkens Nødhjelp har stilt seg på barrikadene for å kjempe for abort, skriver sjefredaktør Vebjørn Selbekk i avisen Dagen. Han oppfordrer til boikott av organisasjonen. * Arbeiderpartiet vil si opp avtalen om fengselsplasser i Nederland og lovfeste at straffedømte nordmenn skal sone i Norge, skriver Dagsavisen. Det får justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen til å reagere. * Forbrukerrådet frykter flere dyre forbrukslån og støtter forslaget om maks-rente. En av de største bankene som gir korte forbrukslån, sier det vil bli dyrere for mange av deres kunder.

08.02.2017 Dagsnytt Atten  

** Statoil blør og bidrar nesten ikke med skatteinntekter til statskassa. Utenlandseventyrene er årsaken, men problemet er vårt alles, for i år setter vi inn halvparten så mye som vi tar ut av sparegrisen vår, Oljefondet. ** Skrell i Same-Arbeiderpartiet, flere topper melder seg ut i protest mot overstyring fra Youngstorget. ** Det er Svalbard-kamp om krabber mellom Norge og EU. Fiskeriminister Per "no crab" Sandberg har ikke en eneste krabbe å gi, men trår Norge feil, kan mye, mye større verdier stå på spill. ** Avisredaktørene krever på å få lov til å plage abonnenter, som helst ikke vil ha dem på tråden. Men hvis alternativet er avisdød, hvorfor ikke tillate en liten telefon?

07.02.2017  Dagsnytt Atten  

* Er Trumps innreiseforbud verre enn innreiseforbudet for israelere i 16 muslimske land og kan de i det hele tatt sammenlignes? * I India har et titalls ingeniører sittet og kunnet styre det norske nødnettet. Bortsett fra at det er et lovbrudd, hvorfor i himmelens navn driftes det norske nødnettet fra India? * Det går "ittj likar no", velferdssystemet er alt for godt og vi må øke skattene fordi vi bruker for mye penger på folk som burde stå på litt mer, raser DDE-vokalist Bjarne Brøndbo.

06.02.2017 Dagsnytt Atten  

Alle skal med, sier Arbeiderpartiet. Vi tror på Norge, sier Høyre. Med trausthet skal landet tydeligvis bygges, for når verden blir urolig, flokker vi oss om to partier det ofte er vanskelig å se forskjell på. For foran et valg i Norge skal alle få. 1 - 0 til Uber over taxiene. Offentlig utvalg vil fjerne alle drosjeløyver. Det finnes knapt en eneste hvit, arbeiderklassevelger i søkkrike, lille Liechtenstein, likevel vant høyrepopulistene valget. Så hva sier forskerne nå?

06.02.2017 Dagsnytt Atten  

Alle skal med, sier Arbeiderpartiet. Vi tror på Norge, sier Høyre. Med trausthet skal landet tydeligvis bygges, for når verden blir urolig, flokker vi oss om to partier det ofte er vanskelig å se forskjell på. For foran et valg i Norge skal alle få. 1 - 0 til Uber over taxiene. Offentlig utvalg vil fjerne alle drosjeløyver. Det finnes knapt en eneste hvit, arbeiderklassevelger i søkkrike, lille Liechtenstein, likevel vant høyrepopulistene valget. Så hva sier forskerne nå?

03.02.2017 Dagsnytt Atten  

Dataangrep fra Russland. Hvem styrer Trumps utenrikspolitikk? Derfor flagger Color Line ut. Hva skal skje med trosstøtten? Den tredje rullebanen på OSL.

0:00/0:00
Video player is in betaClose