NRK2 – Dagsnytt Atten

NRK2 – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:03 til 18:59. Programledere er Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy.

Episodes

20.01.2017 Dagsnytt Atten  

Donald Trump innsettes. Lokal beredskap. Kvinner i det offentlige ordskiftet.

19.01.2017  Dagsnytt Atten  

* Sa ikke Theresa May egentlig at hun for alt i verden ikke vil ha en norsk EØS-avtale? Burde vi ikke ta hintet? * Når den kinesiske presidenten vil lede globaliseringen i verden, bør vi juble eller grine? Vil vi virkelig ha frihandel på kinesiske vilkår? * 16 personer døde i organkø i fjor. Hvorfor - når vi kunne hatt en ordning for organbytte? * Norske forbrukere har talt: Det er ikke det indre, men det ytre som teller. Det går hardt utover de gulrøttene og løkene som ikke har utseendet med seg.

18.01.2017  Dagsnytt Atten - podcast  

* KrF har bestemt seg: Det er domstolene alene som skal kunne ta fra folk statsborgerskap - og dermed er det flertall for forslaget i Stortinget. * Idag ble det avgjort. Overvåkingsorganet ESA gir grønt lys for dumping av gruveavfall i Førdefjorden. - Dette blir en skamplett på regjeringens miljørulleblad, sier SV. * De gir råd til landets mektigste, men mangler faglig kompetanse på områdene de arbeider med, skriver Minerva om statsrådenes rådgivere. Helt uproblematisk, kall dem heller personlige assistenter, sier Kristin Clemet.

17.01.2017 Dagsnytt Atten  

Var det dieselforbudet .- eller . været som gjorde Oslo-luften bedre i dag? Vi kan ikke love at du får svaret i Dagsnytt 18. - Politikere er pinglete, de tør ikke å ta valgene som gir omstilling, sier tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer. - Det blir urettferdig å si at det ikke skjer noe, sier dagens regjering. Det britiske pundet har sin sterkeste dag på nesten 20 år - etter at Theresa May forsikrer alle om at EUs indre marked skal Storbritannia ihvertfall ikke delta i - på noen måte1 Norske hjelpeorganisasjoner må forplikte seg til å gi mer penger - og makt -direkte til fattige, sier tre av dem.

16.01.2017 Dagsnytt Atten  

** Hvordan er det mulig å frata en velintegrert mann statsborgerskapet etter 17 år i landet - uansett om han snakket sant eller usant da han var barn? ** Hvordan er det mulig at Sylvi Listhaug igjen får skylda når det er en lov Stortinget vedtok for 11 år siden som fratar ham statsborgerskapet? ** Hvordan er det mulig at hver tredje bil får kjøreforbud i hovedstaden i morgen når forskerne er usikre på om effekten lar seg måle? ** Og hvordan er det mulig å se for seg at politiet skal kunne håndheve dieselforbudet.

13.01.2017  Dagsnytt Atten  

* I dag bestemte politidirektøren hvor de skal legge ned politi- og lensmannskontoret - som følge av nærpolitireformen. Nærpolitireform? - et direkte misvisende navn, sier Senterpartiet. * Norge feiler i Syria, og Vesten gjør bare krigen verre, mener en av våre fremste Midtøsten-eksperter, som møter lederen i Stortingets utenrikskomité. * Mette Marit var blind av morskjærlighet, sier VG-journalist, etter at kronprinsessen skrev brevet til pressen og ba dem om å la sønnen være i fred. Det er en grov anklage, sier Dagrun Eriksen i KrF, som forsvarer kronprinsessen. * Kan Rødt og SV slå seg sammen til ett parti? Noen leker med tanken...

12.01.2017 Dagsnytt Atten  

** - Folk vil ikke ha høne, påstår Nortura. - Bare tull, vi blir til og med utsolgt for høns, sier en av de to siste som slakter høns her i landet. ** Høyre vil innføre skolepenger for utenlandske studenter. Da forsvinner de, protesterer rektor ved landets største høgskole. ** Røde kors krever at uavhengige skal føre tilsyn med asylmottakene, og ikke UDI. Nå er det bukken som passer havresekken, sier organisasjonen. ** Og to historikere møtes til holmgang: Var vikingene frihetselskende og demokratiske eller eneveldige og tyranniske?

11.01.2017 Dagsnytt Atten  

** Nå tror Trump Russland hacket Demokratene, men han sier rapportene om at Russland skal sitte på informasjon de kan presse ham med, er falske nyheter. ** Og FrP-ere vil normalisere Norges forhold til Putin. Skal vi bare glemme at Russland spiser nabolandene sine? ** Minst to i Arbeiderpartiets sentralstyre stemte mot egne vedtak om oljeboring i Lofoten, hevdes det. Raymond Johansen og Mette Nord forklarer seg. ** Over 200 millioner kristne forfølges i verden og de er i ferd med å forsvinne helt fra Midtøsten. Religiøs nasjonalisme er global og vokser.

10.01.2017  Dagsnytt Atten  

* Så har miljøbevegelsen, oljenæringen og alle partiene fått det som de vil ha det, klimadebatten handler igjen om Lofoten. Mens det pumpes for harde livet på hver en flekk av norsk sokkel. * Vi er nærmere en Trump eller en Brexit i Norge enn vi vil tro. For globaliseringen har fjernet også norske arbeidsplasser, oljen gjør bare at vi ikke ser det, hevder ekspertene. * Helseminister Bent Høie vil ha en nullvisjon for korridorpasienter i 2017. Som om de ble friske av å ikke ligge på gangen? * Og Storebrand vurderer å gi islamske lån uten renter. Men tror noen Storebrand ikke har tenkt å tjene penger på de muslimske kundene?

09.01.2017 Dagsnytt atten  

Rettsaken mot tidligere politioverbetjent Eirik Jensen og narkotikasmugler Gjermund Cappelen er i gang. Jensen nekter straffeskyld, Cappelen erkjenner. Frankrike lovfester rett for ansatte til å logge av etter arbeidstid. Kunne det vært en ide også her hjemme? Forsto Rema 1000 hva de utløste da de gjorde seg til bestevenn med Carlsberg Group og kastet ut lille Mack? Men er det ikke uansett politikerne som har tillatt at vi har fattige tre kjeder som skal ha skylda for stadig dårligere utvalg? Av med nikaben og motorsykkelhjelmen når du skal inn på NAV-kontoret på Levanger eller legevakta i Ålesund, nå vil Senterpartiet ha forbud i alle offentlige bygninger.

06.01.2017 Dagsnytt Atten  

** Hvem er best og hvem er verst på miljø - og klimapolitikk i Norge? Ifølge Senter for klimaforskning, Cicero, ligger Miljøpartiet De Grønne på topp, og Senterpartiet på bunn. De grønne vurderer om de i det hele tatt kan samarbeide med Senterpartiet. ** Det er blitt færre lærere per elev - på tross av regjeringens satsing, hevder Utdanningsforbundet. - Dere har feiltolket, svarer høyrepolitiker. ** 41 prosent av muslimer i Norge vil straffe blasfemi, viser ny undersøkelse og er overraskende sier Vebjørn Selbekk. Mange kan ha misforstått spørsmålene i undersøkelsen, tror muslimsk talsperson. ** Stiftelsen Bryggen truer med å ta betalt for å gå i de gamle trehusene... Bergens stolthet. Økt turisme gir økt besøk.

05.01.2017 Dagsnytt Atten  

** Politietterforsker mener vi må vurdere å avkriminalisere narkotika - og legalisere hasj og cannabis; - 40 år med streng narkotikapolitikk virker ikke, sier han. - Ikke veien å gå, svarer Norsk narkotikapolitiforening. ** Når norske kvinner reiser utenlands for å bli gravide med egg fra andre kvinner - er det da på tide å tillate det i Norge? Tre helsepolitikere tar debatten. ** Spenningsnivået i Gambia er høyt etter at presidenten Yahya Jammeh nektet å gå av etter at han tapte valget for en drøy måned siden. - Folk er redde og nervøse, sier norsk- gambier.

04.01.2017 Dagsnytt Atten  

Ulvevedtaket står. Ulven og Oslo-eliten. Kritikk av Høyres kulturkanon. - Mer terror i 2017. Ap vs Frp om innvandring.

03.01.2017 Dagsnytt Atten  

Politiet trikser med tallene. Droppet samisk i nyttårstale. - Bra å skrive om slanking? Diplomatspill. Uenige om organdonasjon.

02.01.2017 Dagsnytt Atten  

** Prisen på bensin og diesel har skutt i været etter nyttår. Senterpartiet mener FrP svikter bilistene, og møter FrP til debatt. ** Skal det koste penger å være medlem av kirken eller andre trossamfunn? - Ja, mener Dagens Næringsliv, - Nei, sier kirkevergen i Oslo. *' Solberg og Støre håper de viktige sakene vil prege årets valgkamp. De politiske kommentatorene frykter krokodilletårer og politikere som inntar offerrollen.

30.12.2016 Dagsnytt Atten - årskavalkade andre halvår  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

29.12.2016 Dagsnytt Atten - årskavalkade første halvår  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

27.12.2016 Dagsnytt Atten  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

28.12.2016 Dagsnytt 18 om Donald Trump  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

23.12.2016  Dagsnytt Atten  

* Russland er sterkere enn enhver potensiell fiende, sa president Putin da han holdt sin årlige pressekonferanse i dag. Samtidig står landet overfor store økonomiske utfordringer, 25 år etter at Sovjetunionen ble til Russland. * Å gi penger til Kreftforeningen er omtrent som å kaste penger ut av vinduet sier han som vil at vi skal gi mer effektivt. Uten oss hadde ikke norsk kreftforskning vært der den er i dag, svarer Kreftforeningen. * Aldri har menneskeheten vært rikere, klokere og sunnere enn vi er nå. Vi gir deg de GODE nyhetene på tampen av året.

0:00/0:00
Video player is in betaClose