NRK – Dagsnytt Atten

NRK – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

Episodes

11.09.2017 Dagsnytt Atten  

* Hvorfor gikk det som det gikk i valgkampen? Vi skuer bakover og ser framover. ** En nettdating-side oppfordrer unge jenter til å gå på stevnemøte med rike menn. Reklamen er kjønnsdiskriminerende og ulovlig, mener Forbrukerombudet. - Uforståelig, svarer mannen bak nettsida. ** For å vinne Amanda-pris for beste film må den ha publikumsappell. Det kravet gjør det vanskelig å ta prisen alvorlig, mener Erlend Loe som er juryleder for den samme prisen. og ** Noen aviser anbefaler leserne å stemme på bestemte partier. De bør være ærligere om hvor de står politisk også ellers, ber historieprofessor. ---- Dette er Dagsnytt Atten på NRKP2 og NRK2, jeg heter Sigrid Sollund.

08.09.2017 Dagsnytt Atten  

* Regjeringas argumenter om at vi trenger oljenæringa av økonomiske årsaker holder ikke mål, sier investor Jens Ulltveit-Moe. Han beskylder olje- og energiministeren for å stikke hodet i sanden men får svar på tiltale * Vi kan ikke unngå at de med størst formue får mest skattelette, sa statsminister Erna Solberg denne uka. - Det er fantasiløst og perspektivløst, freser Snorre Valen i SV. * Stem med hjertet, oppfordrer et nytt kjendisopprop, som mener at valgkampen er blitt for snever. - Manipulerende taktikk, svarer kulturredaktør, og ber folk bruke hjernen når de skal stemme. * Kan regjeringa egentlig skryte av at klimagassutslippene går ned?

07.09.2017 Dagsnytt Atten  

* Senterpartiet, Frp og SV jubler over en fersk undersøkelse som viser at fire av ti mener Norge bør reforhandle EØS-avtalen. Hverken Høyre eller Arbeiderpartiet tror vi kan få til noe bedre. * Rohingyane i Myanmar drives på flukt; Aung San Suu Kyi tillater at det skjer, sier Venstres Abid Raja - som menre hun bør miste fredsprisen. * Arbeiderpartiet garanterer at ingen skal få giftdeponi som ikke vil ha det. - Useriøst valgkamputspill, sier Høyre. * Nye spørsmål om Ap-leder Jonas Gahr Støres private formue har stadig dukket opp i denne valgkampen. I dag har Støre gitt noen svar, men er det nok; vi spør kommentatorene.

06.09.2017 Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

05.09.2017 Dagsnytt Atten  

* Forsiktig, uklar og litt overalt - sånn beskriver Arbeiderpartiet regjeringas utenrikspolitikk. Men utenriksminister Børge Brende lar seg ikke fornærme. Han tar det som et kompliment å bli anklaget for å være forsiktig. Det skal han snart få utdype her i Dagsnytt atten, som fortsatt sendes fra NRKs valgstudio utenfor Stortinget. * Her blir det også debatt mellom forsvarsministeren og Senterpartiet om flystasjonen på Andøya som skal legges ned. Eller skal den det? En ny rapport har fått Arbeiderpartiet til å revurdere. Men en kjøpt og betalt rapport endrer ingenting, svarer forsvarsministeren. * Skal ikke Miljøpartiet De Grønne likevel skru igjen oljekrana om 15 år, som mange har trodd? Hva vil de da gjøre med oljepolitikken?

04.09.2017 Dagsnytt Atten  

Justisministeren vil sette fotlenke på menn som er anmeldt for vold - men ikke dømt. - Det gir ingen men ingen mening, sier en erfaren forsvarsadvokat. Miljøpartiet de grønne vil skape 150 000 nye jobber uten olje. - urealisitisk og usosialt Tina Bru i Høyre - som blir lei seg av å høre på dem. Den kjente jusprofessor Ole Gjems-Onstad tar opp det absolutte forbudet mot tortur - - Utdatert og full av feil, er reaksjonen fra politihold. - De er gått av skaftet alle sammen, svarer professoren. USA foreslår nye straffetiltak mot Nord-Korea i FN; hva det går ut på får vi mer om i denne utgaven av Dax18 fra Eidsvolds plass med Ugo Fermariello.

01.09.2017 Dagsnytt Atten  

* Boligprisene i Oslo har gitt milliarder av kroner i overskudd til landets største boligbygger - boligbyggelaget OBOS. - Er Obos bare blitt opptatt av profitt? Spør byrådsleder i hovedstaden, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet. * Nesten en tredel av befolkningen mellom 15 og 74 år står utenfor arbeidslivet. - "Arbeid for alle" var en paradegren. Nå blir vi slått av svenskene - verre enn å tape i langrenn" sier en økonom; arbeidsministeren kommer, det gjør opposisjonen også. * Politikere oppfordrer kvinner i Norge til å føde flere barn. - Veldig destruktivt og viser lite innsikt i hva som skjer med klimaendringene, sier en biolog - som heller vil at vi skal føde færre barn. * Det er ikke bare Norge som har problemer med opptellingen etter valg... i Kenya er resultet fra presidentvalget ugyldig etter at høyestrett har sagt sitt..

31.08.2017 Dagsnytt Atten  

** Fastlegemangelen er kommet til byene. - Ingen vil søke, sier helseminister Bent Høie. - Det er fordi dagens ordning er for hard for legene, svarer Arbeiderpartiet. Og dermed åpner Dagsnytt Atten her fra NRKs valgstudio ved Løvebakken også i dag med helsedebatt mellom to kanskje jevnstore partier. ** Venstre vil at skattebetalere ikke skal betale store deler av regningen for oljeselskapene som leter etter nye funn... Oljeministeren frykter at vi går glipp av milliarder av kroner. ** By og land går ikke alltid hand i hand. Senterpartiet tror Venstre har fått panikk når de krangler om hvem som tar mest hensyn til byfolket.

30.08.2017 Dagsnytt Atten  

* Norsk Tipping vil flytte sponsorpenger for å få bedre likestilling i Norges største idrett - fotballen. - Vi har aldri satset mer på kvinnefotball, svarer fotballforbundet - vi begynner med penger og fotball... men sender fra NRKs valgstudio utenfor Stortinget... og politikerne kommer. * Venstre mener bare en borgerlig regjering er garanti for å få bli med på EUs klimamål, - Vi kan være like strenge utenfor, sier SV. * Arbeiderpartiet hevder at likestillingen står på stedet hvil med denne regjeringen... og får støtte i ny rapport.

29.08.2017 Dagsnytt Atten  

** Mageplask for Støre på ny statsministermåling... Fallet begynte i april og har fortsatt siden. Kan dagens statsministerduell gjøre ham mer populær? ** Kilder i svensk UD hevder at den norske regjeringen advarte dem om motivet bak Sylvi Listhaugs Stockholm-besøk, og beklaget på forhånd. Det skriver svenske Aftonbladet nå i ettermiddag. ** Arbeiderpartiet lover 12 milliarder kroner til sykehusene... og bedre helsetilbud til alle. - Vi kommer heller med konkrete løsninger som virker til beste for pasientene, svarer Høyre.

28.08.2017 Dagsnytt Atten podcast  

Valgsending fra Eidsvolls plass

25.08.2017 Dagsnytt Atten - podcast  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

24.08.2017 Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

23.08.2017 Dagsnytt atten  

- Landets pensjonister kan tape hundretusener med Aps forslag til ny pensjonsberegning, sier Høyre. - Et svært usannsynlig fremtidsscenario, ifølge Arbeiderpartiet Arbeiderpartiet ligger igjen under 30 prosent på flere meningsmålinger... må de søke støtte hos folk de ikke vil ha i rejgering? Og kan vi stole på tallene? Tallknuserne kommer til oss for å gå meningsmålingene etter i sømmene. VGTVs satirefigurer Sofa-Leif og Blogge-Bibi latterliggjør hvit arbeiderklasse, og fremstiller de som bygdetapere, sier Klassekampens nyhetssjef. - Taper kan du være selv, din surøl-slurpende hipster-faen, sier Sofa-Leif i dagens episode.

22.08.2017 Dagsnytt atten  

8 måneder - Dommen mot Therese Johaug ble møtt av tårer i langrennsmiljøet. - Dette undergraver tilliten til idrettens regelverk, sier verdensmesterens advokat. - En dom over norsk naivitet, sier kommentator Arbeiderpartiet og Høyre skyr debatten om en av vår tids store krisr og lar Frp styre showet, mener Amnesty - som lanserer flykntingparti - en kampanje for å flyktningdebatt inn i valgkampen. Forbrukerrådet har knapt fått ros for den nye tjenesten som sammenligner priser på dagligvarer. - en tjeneste som gir deg gale priser på matvarer du iekke vil ha, sier Aftenpostens kommentator. USAs president Donald Trump har ombestemt seg om Afghanistan. Nå skal USA igjen trappe opp kampen mot terror i landet de invaderte for 16 år siden.

21.08.2017 Skole, helse og flyktninger  

Dagsnytt atten har flyttet enda nærmere maktens sentrum. Fra og med i dag og fram til valget skal vi sende herfra, utenfor Stortinget. Hit kommer kulturministeren som blir beskyldt for ellers å være fraværende og mangle en plan. - Er det noe jeg har hatt, så er det plan, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland. * Torbjørn Røe Isaksen vitset om hvit makt i en bursdag, og måtte beklage da krenkede gjester tipset mediene. - Slike saker gjør meg flau over egen stand, sier redaktør. * Forfatter Thorvald Steen oppdaget historien bak sin egen alvorlige sykdom. Nå frykter han at det snart ikke kommer til å bli født barn som ham, som er annerledes.

18.08.2017 Terrorceller, pappaperm og seksuelt frustrerte menn.  

Dagsaktuelle analyser, debatter og kommentarer Terrorcellene i Spania er godt organisert, og derfor er etterforskningen krevende, sier en forsker. I dag døde det 14. offeret etter angrepet i Barcelona i går. Hvor mye kan vi beskytte oss mot terror? Filosof Einar Øverenget mener det må gå en grense, mens myndighetene planlegger for økt sikkerhet også på Oslo paradegate Karl Johan. Menn tok ut flere dager med pappapermisjon - utover de 10 ukene kvoten gir dem, selv om Høyre kuttet i fedrekvoten. Men Arbeiderpartiet mener Høyre likevel har gjort at færre menn velger å oppleve den første iden. Samlivsekspert Frode Thuens svar til seksuelt frustrerte menn skapte reaksjoner i sommer. Ingen skylder partneren sin sex, sier psykolog som mener Thuen legger for mye av ansvaret for manglende sex på kvinnen. I studio - Ugo Fermariello

17.08.2017 Dagsnytt Atten  

LO og NHO med felles krav til politikerne: - Fortsett satsingen på olje! - Skremmende at Norges to viktigste forbund tror fremtiden ligger i fossil energi, sier MDG. Audun Lysbakken tar feil om barnefattigdom, ifølge NRKs faktasjekkprogram Detektor. - Vi vil fortsette å bruke den definisjonen som alle bruker, svarer SV. Donald Trump kritiseres av sine egne etter at han ikke klarte å ta avstand fra høyreekstreme, men har det noe å si for ham som president? Adgangskort, sikkerhetssluser og stålrør i oppkjørelsen.. Det er den nye hverdagen for elever ved Bjørnholt Videregående skole i Oslo. - Vi får mindre drahjelp av den blåblå regjeringen enn den rødgrønne, sier byrådssekretær Halvard Hølleland om situasjonen på Søndre Nordstrand. - Dopingdømte idrettsutøvere som har sonet ferdig kan ikke utestenges fra viktige stevner, sier jussprofessor som mener dopingdømte Justin Gatlin burde fått delta på Bislett Games i vår.

16.08.2017 Dagsnytt Atten  

De som ligger an til å komme inn på Stortinget i høst er yngre, mer utdannet og har mindre erfaring fra privat sektor enn dem som sitter der nå. Blir politikerne en stadig mer virkelighetsfjern elite? Dagsnytt Atten er fortsatt i Arendal hvor sola skinner på studioet vårt som ligger og dupper her i havna. Vi skal innom flere temaer den neste timen. Regjeringa har sagt at de vil satse på psykisk helse. Hvordan kan det da ha seg at hver tredje pasient blir avvist når fastlegen mener de trenger spesialist-hjelp? og Er det sånn at menn avbryter kvinner i debatter? Dere som ser på NRK2 eller hører på NRKP2 i dag kan jo telle antall avbrytelser og se om det er noen forskjell. Jeg heter Sigrid Sollund og kommer til å stå for noen av dem

15.08.2017 Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

0:00/0:00
Video player is in betaClose