NRK2 – Dagsnytt Atten

NRK2 – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:03 til 18:59. Programledere er Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy.

Episodes

26.05.2017 Dagsnytt atten  

* NATO blir med i koalisjonen mot terrororganisasjonen IS; - Er det en gest overfor USA, eller en opptrapping av krigen mot IS? * De rikeste landene møtes på Sicilia til G7-møte; men de er splittet, ikke minst takket være - igjen - Donald Trump. Kan vi ta ham på ordet om klimapolitikk og verdenshandel? * Private firmaer har bare halvparten så mange kvinner på toppen som statseide selskaper; regjeringen vil at styrene skal slippe å rapportere om likestilling. * Fremskrittspartiet prøver igjen å fjerne det de kaller "dusteforbud" - og vil la folk drikke øl og vin i parken. - En usolidarisk tankegang, mener KrF. * Begravelsesbyråer markedsfører sine egne livsynsåpne seremonier og roter til rollen som begravelsesformidler - mener kirkenes arbeidsgiverorganisasjon.

24.05.2017 Dagsnytt atten  

** Helse Sør-Øst vurderer å IKKE sette ut IT-driften likevel. Rapporten som kom i dag, bekrefter at minst 34 IT-arbeidere i utlandet har hatt tilgang til pasientinformasjon de aldri skulle hatt. ** Regjeringen vil heve maksimumsstraffen fra 21 til 26 års fengsel for grove volds og seksualforbrytelser. - Et føleri uten faglig begrunnelse, sier forsvarerne i Advokatforeningen. ** Og Dronning Sonjas utstilling på Kode i Bergen er "Et simpelt publikumsfrieri som gjør meg pinlig berørt", sier NRKs kunstkritiker. . Hun kaller utstillingen en krenkelse, men Munch-museets direktør føler seg overhodet ikke krenket.

23.05.2017 Dagsnytt Atten  

Terror Manchester. Nummenhet. Brannvesenberedskap. Motstand vannskuter. Trump i Midtøsten. Får stryke politikere.

22.05.2017 Dagsnytt Atten  

** Stavanger-selskap hevder å tilby den beste kreftbehandlingen, og norske pasienter reiser til utlandet i et siste håp om bedring. Det de gjør er å lure sårbare syke, mener Kreftforeningen. ** Legg ned Utrykningspolitiet og gi oppgavene til politidistriktene, foreslår et utvalg. - Det kommer til å rasere trafikksikkerheten på norske veier, advarer Trygg Trafikk. ** Facebook sier ja til videoer av aborter, så lenge de ikke viser nakenhet. - Dette viser den absurde inkonsistensen Facebook legger til grunn for modereringen sin, mener teknologiekspert. ** Det er blitt lavere under taket i norsk debatt, mener redaktør i Aftenposten etter massiv kritikk mot et innlegg fra Nina Karin Monsen. ** Vi skal også diskutere om LO burde gitt penger til Rødt.

19.05.2017  Dagsnytt Atten  

Stoppet 17. mai for French. MDG og 6-timersdag. Opphever arrestordre Assange. Norske utslipp. Krenkende avistegning.

18.05.2017  Dagsnytt Atten  

* Utenriksdepartementet har brukt åtte år og mye penger på å få Joshua French tilbake til Norge. Hvorfor skulle akkurat han få så mye hjelp? - Det er en ekstrem forskjellsbehandling av nordmenn i utlandet, mener avdokat. * Beskyldningene øker i styrke og mengde mot den amerikanske presidenten. Tror selv republikanerne nå at Putin har betalt penger til Trump? * Det kan være bra for norske barn å gå på skole i Somalia, hvis foreldrene er med, sier Somalisk nettverk. - Det er en drøy uttalelse, sier norsk-somalisk student, som advarer mot å sende barn til Somalia. * Homofile har aldri hatt en bedre regjering enn den som sitter nå, mener likestillingsministeren. - Hun har frekkhetens nådegave, svarer Arbeiderpartiet.

16.05.2017 Dagsnytt Atten  

- Vi strakk oss langt, men bøndene hadde ingen reell vilje til å bli enige med oss, sier landbruksministeren, som er overrasket over ettermiddagens brudd i jordbruksforhandlingene. Pensjonistene ble også skuffet i dag, og nektet å skrive under protokollen i trygdeoppgjøret. For tredje år på rad får de mindre penger å rutte med. - Usolidarisk av pensjonistene å kreve mer, sier Unge Venstre-lederen. Situasjonen på bristepunktet i Venezuela etter flere uker med voldelige demonstrasjoner og drepte mennesker. - Det haster med å finne løsning for å unngå at landet kastes ut i årelang konflikt, sier ekspert. Og vi diskuterer BUNAD, på denne 16. mai i Dagsnytt 18 med Ugo Fermariello i studio.

15.05.2017 Dagsnytt Atten  

Norske barn ringer Røde Kors sin hjelpetelefon og forteller om fysisk og psykisk vold på Koranskoler i Somalia. Nå roper politikerne varsko - men hvorfor har ingenting skjedd før, spør vi? Norge står på bar bakke i kampen mot cyberkrim, mener IT-ekspert som sier politikerne ikke har satt av nok ressurser til å fange tyver på internett. Bivirkningene av p-piller bagatelliseres i feminismens navn, mener kommentator. - P-piller er ikke farlig, svarer forfatteren av Gleden med skjeden. SV vil ha sannhetskommisjon for å finne ut av hva fornorskingspolitikken har betydd for undertrykkingen av samene. - Unødvendig. En kommisjon kan bidra til å øke motsetningene mellom samene og befolkningen ellers, sier Frp -- Velkommen til Dagsnytt 18, jeg heter Gry Veiby. Og den neste timen skal du også få høre at slanger, øgler og skilpadder blir nå lovlig å ha som kjæledyr. - Det premierer de kriminelle dyreeierne, mener Miljøpartiet de grønne.

12.05.2017 Dagsnytt atten  

LO skal arbeide for internasjonal boikott av Israel, men møter motstand, også i arbeiderpartiet. Jeg er en velferdsprofitør,sier stolt barnehageeier. Han møter SV-lederen som vil ta fra ham muligheten til å drive kommersielt , og Bent Høie som har med en belønning til ham. Ledelsen i Tysfjord kommune har ikke brydd seg om innbyggerne, sier en som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Kommunen har gjort mye svarer ordføreren.

11.05.2017 Dagsnytt Atten  

Det er vår - det er mai - og nordiske mediedager er i Bergen. Det er også vi. Vi er midt i Bergen sentrum på Ole Bull scene - med et herlig bergenser-publikum. En ny undersøkelser viser at medlemmer i Høyre er mye mer skeptiske til mediene enn Arbeiderpartiet og KrF. Og det skulle vel bare mangle når man ser hva journalistene stemmer på er? Og vi har flere spørsmål på lager: Har regjeringa sviktet Hordaland? Går alle vei-pengene til Østlandet i stedet for Vestlandet? Bør konfirmanter få reservere seg mot konservative prester? Og fortjener vinnerne i sykkel-VM seierskyss fra lettkledde kvinner? Kanskje er vi klokere om en times tid? Det er lov å håpe.

10.05.2017  Dagsnytt Atten  

* Helseministeren gikk til valg på å fjerne det han kalte et unødvendig byråkratisk mellomnivå. Nå har han snudd og vil beholde de regionale helseforetakene. * Trump sparket FBI-sjefen midt i etterforskningen av mulige forbindelser mellom Russland og Trumps egen valgkamp. Ingen røyk uten ild sier tidligere etterretningssjef. * Arbeidsplasser eller vern - Oljestriden i LO er ikke over! * Fastlegesystemet kan bryte sammen, sier fylkeslege, som slår alarm om tilgangen på leger i distriktene. * Mannlig stripping er skadelig for menn, sier Arbeiderpartiet. Og vi forsøkte å få en stripper i studio, uten å lykkes.

09.05.2017 Dagsnytt Atten  

En ideell stiftelse har tjent hundrervis av millioner av kroner på plassering av norske fosterhjemsbarn - til tross for at de ikke skal ha som mål å tjene penger. Hva skal til for å kalle seg en ideell stiftelse, og hvorfor kjøper det offentlige tjenstene deres, spør vi. Uformelle samtaler mellom Nord-Korea og USA pågår i Oslo ifølge utenlandske medier.... er det begynnelsen på forhandlinger? Det er altfor lett å få patent... selve patentveldet fører til mindre nyskaping, sier økonmisprofessor... som skal møte patenststyrets sjef. - Hva er alternativet?, spør han.

08.05.2017 Dagsnytt Atten  

** Fremskrittspartiet vil forby rituell omskjæring av guttebarn. - Da håper jeg folk stemmer noe annet enn Frp, sier jødisk forstander ** Marine Le Pen nådde ikke til topps i det franske presidentvalget. Var ikke den populistiske høyrevinden så sterk likevel? ** Sovevoldtekter straffes for hardt, sier lagdommer som mener strenge straffer kan ødelegge unge liv. En uttalelse som får SVs kvinnepolitiske leder til å spørre om han er skikket til å være dommer. og ** FrP vil ha småpartienes hender vekk fra rattet og går inn for å heve sperregrensen. Har de fått nok av brysomme støttepartier som ikke gir så mye støtte? --- Dette er noen av sakene i dagens Dagsnytt Atten, i studio denne mandagen: Sigrid Sollund

05.05.2017  Dagsnytt Atten  

* En ny venstrevridd regjering vil sette Norge i revers, sa Siv Jensen i landsmøtetalen i dag, men det er Frp som driver sosialistisk politikk, mener siviløkonom. - Ja... FrP burde bytte navn til Sosialistisk Fremskrittsparti. * Regimet i Tsjetsjenia torturerer og dreper homofile; Putin støtter uavhengig granskning - hva sier Norge? * Den påtroppende operasjefen har varslet at hun ikke ønsker fast ansatte sangere... for kunstens skyld - og får støtte av kulturredaktør. - Uverdig behandling av kunstnere, sier operasolistene selv. * Kan sykepleiere nok anatomi? * Og om trikk er gammeldags: Trikk er 1800-talls-teknologi og bør legges ned, foreslår Frp. - Gammeldags tankegang, parer SV like før Oslo skal kjøpe inn vogner for milliarder av kroner.

04.05.2017 Dagsnytt Atten  

** Riksadvokaten ber politiet bruke telefonavlytting og hemmelig ransaking i voldtekts- og familievoldssaker. - Vil oppklare flere saker, sier bistandsadvokat, forsvarsadvokatene ser ikke nytten. ** Frp lovet krig mot byråkratiet, men nå har staten over 1000 flere byråkrater enn under de rødgrønne. - De har tryna i møte med virkeligheten, mener Ap. ** Aung San Suu Kyi vil ikke at FN skal undersøke påstander om overgrep i Myanmar. Mange er skuffet over lederskapet hennes, og mener hun lukker øynene for at militære forfølger minoriteter i landet.

03.05.2017 Dagsnytt atten  

Utenlandske IT-arbeidere har kunnet hente ut intime pasientopplysninger om halve Norge. Detaljer om aborter, psykiske problemer, medisinbruk, kjønnssykdommer KAN være på avveie. Flere pasienter får raskere hjelp enn før, men Helsedirektoratet kan ikke utelukke at sykehus gjør «strategiske tilpasninger» for å skjule de reelle ventelistetallene, viser ny granskingsrapport. En del har blitt bedre, men fortsatt er det mangler i Justis- og beredskapsdepartementets arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap, sier Riksrevisjonen i en oppfølgingsundersøkelse etter en knusende rapport fra 2015. Er det godt nok? Troms og Finnmark blir ett, og Arbeiderpartiets Helga Pedersen kan ikke se en eneste postitiv side ved sammenslåingen.

02.05.2017 Dagsnytt atten  

* Humanitere organisasjoner kan miste millioner i støtte når Stortinget gjør om på fordelinga av tippemidler i dag. * Denne regjeringa ØNSKER større forskjeller mellom folk, sa Trond Giske, og hisset på seg Civita som mener Giske har nådd et absolutt lavmål. * Donald Trump brøt en årelang tradisjon og dukket ikke opp da de politiske journalistene i Washington holdt årsmiddag i helga. Men kan forholdet mellom presidenten og pressen overhodet bli dårligere? og * Arbeiderpartiet vil stramme inn på bruken av midlertidige hvis de vinner valget. Da kan vi være sikre på at det går galt, advarer arbeidsministeren.

28.04.2017  Dagsnytt Atten  

* Partiene fjernet spilleautomatene av hensyn til de spilleavhengige, men fyller selv kassa med 18 millioner fra bingo og bingoautomater. Vi går inn i en valgkamp betalt av spillavhengige. * Politikerne ba om granskningsrapport om søppelskandalen i Oslo. Politikerne blir frikjent i rapporten og etatsbyråkratene får skylda. * Hvem er nyttige idioter? De som roper islam før vi vet hvem gjerningsperson er etter terrorangrep - eller de som vil vi skal gråte sammen, holde munn og gå i rosetog? * Og Vendela Kirsebom og andre kjendiser er utsatt for grunnlovsparagraf 63. Nå står hun nemlig på Samfunnspartiets stortingsvalgsliste mot sin vilje. - Jeg føler meg brukt, sier hun. Og det er hun jo også, svarer Samfunnspartiet.

27.04.2017 Dagsnytt Atten  

** Det blir flere eldre, men kommunene kutter sykehjemsplasser og Regjeringen gi færre tilskudd til nye plasser. Hva sier han nå, han som sa dette for tre år siden? (lydkutt) ** Før var høyrepopulistene i Europa homofobe, nå stemmer homoene på høyrepopulistene. Hva har skjedd? ** "Verdier som varer. Verdier som varmer", sa Knut Arild Hareide og gjentok verdier 26 ganger til i talen sin. Ni milliarder i skatteøkning koster det å sette KrFs verdier ut i live. ** Nav vil ha brukerne ut av kontorene, og over på telefon og internett. Selv om saksbehandlerne sier de kan hjelpe brukere som kommer på døra.

26.04.2017 Dagsnytt Atten  

** Nå sitter Norge sammen med Saudi-Arabia i FNs kvinnekommisjon. Stemte vi for eller imot? Og hva stemte vi for øvrig da likestillingsparadisene Eritrea, Qatar, Russland og Iran ble medlemmer? ** Firebarnsmor fikk asyl i Norge fordi hun flyktet fra sharia i Afghanistan. Døtrene får ikke opphold fordi den samme shariaen i Afghanistan gir mannen hun flyktet fra eiendomsretten over barna. ** Stortinget vil forske mer på hvor ulven vår egentlig kommer fra. Fordi det blir rettere å skyte den om den har hviterussisk og ukrainsk blod i årene? ** Bøndene krever ti ganger mer i statsstøtte enn de fikk i fjor og nesten fire ganger så mye som oss andre. Fordi de fortjener det?

0:00/0:00
Video player is in betaClose