NRK2 – Dagsnytt Atten

NRK2 – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:03 til 18:59. Programledere er Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy.

Episodes

26.10.2016 Dagsnytt Atten  

** - Gir du til Gud så gir Gud tilbake, lover Jan Hanvold og selskapet hans forsyner seg med 9/10 av gaven. - Uakseptabelt, sier KRF. Men hva sier den norske Kirkens øverste leder? ** - Lokførerstreiken rammer samfunnet for hardt og burde vært ulovlig, mener BI-professor. I dag trappes streiken videre opp. ** - Clinton kan starte tredje verdenskrig med sin Syria-politikk, sier Donald Trump. - Han har et poeng, sier forsker ved Forsvarets Høyskole.

25.10.2016 Dagsnytt Atten  

** - Amerikanske soldater i Norge gir russerne argument for øke aktiviteten, sier tidligere forsvarssjef ** FrP-statsråder fikk viljen sin - nå er de innstilt på toppen av nominasjonslisten i Møre og Romsdal. Stikk i strid med nominasjonskomiteens, som ønsket sin egen fylkesleder på topp. ** Gresk yoghurt som ikke er laget i Hellas, er ikke gresk, sier Synnøve Finden. - Må italiensk pizza være laget i Italia? svarer Q-meieriene. ** Sovjetunionen knuste folkeopprøret i Ungarn for 60 år siden, i dag vil både høyre og venstresiden i landet ha æren for å ha talt Moskva midt i mot.

24.10.2016  Dagsnytt Atten  

* Frankrike tømmer flyktningleiren "Jungelen" ved Calais; de fleste vil til England, men britene er dårlig forberedt. * Havtrålerne skal få levere torsk hvor de vil, foreslår ny rapport. Da taper kystsamfunnene, mener ordføreren i Hadsel... Fiskeriministeren møter begge her i Dagsnytt 18. * - Å skrive svære HMS-rapporter om småting er idioti og skaper ingen verdi, ifølge kjent oljegründer Ståle Kyllingstad. - Han latterliggjør sikkerhetsarbeidet, svarer Statoil-tillitsvalgt. * Tabloidene slo stort opp at helseministerens politisk rådgiver vitset om voldtekt av menn. - Det har blitt et hysteri, sier tidligere RV-politiker Aslak Sira Myhre.

21.10.2016 Dagsnytt atten  

Flere kvinner ville jobbet hvis kontantstøtten var lavere...viser ny rapport. - Ikke overraskende når du betaler folk for ikke å jobbe, sier SV. Mulla Krekar kan utleveres til Italia, avgjorde lagmanssretten i dag, men han anker saken. Sagaen om Mulla Krekar er ikke over. Stabæk lager Fotball-Pride på stadion, etter homohets fra tribunen. Fotballforbundet bør gjøre mer for at spillere tør komme ut av skapet, mener klubben. Tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang blir statsekretær for Sylvi Listhaug, og vår kommentator er overrasket over valget.

20.10 2016 Dagsnytt Atten  

* Skal det være fritt frem for å henge ut levende mennesker i romaner? En som føler seg utlevert etterlyser en skikkelig debatt - og etisk refleksjon hos forfatterne. Debatten får hun - og forfatteren møter hun her i dagsnytt 18. * Therese Johaugs ansikt har vært på VGs forside hver dag i en uke. Når er det for mye for et menneske?, spør Erna Solbergs statssekretær. * Vi sender 18-åringene ut i krig; da må de ha lov til ta seg en dram, sier Frp - Vi trodde partiet hadde skjønt mer etter tre år i regjeringen, svarer Arbeiderpartiet, * Vi får de siste reaksjonene i USA fra den siste duellen mellom Trump og Clinton.

19.10.2016  Dagsnytt Atten  

* Vi sparer til fremtidige kriser, sier Røde Kors om sine 3 milliarder på bok. Er ikke krisen i Syria stor nok? * To demokrater må forlate Clintons valgkamp etter påstander om valgfusk og oppvigleri, mens Trump ber velgerne se opp for juks. - Det er en frykt for at folk ikke vil respekterer valgresultatet, sier USA-kjenner. * Og norske musikkanmeldere skriver for hverandre i et stadig mer pompøst og uforståelig språk, mener frilansjournalist. Metaforer har alltid vært en del av musikkanmeldelser, svarer en av anmelderne.

18.10.2016 Dagsnytt Atten  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

17.10.2016  Dagsnytt Atten  

* I over to år har Mosul vært kontrollert av IS. Nå er militæroffensiven mot Iraks nest største by i gang. - Kampene vil vare ukesvis og mange sivile vil bli drept, sier forsvarsekspert. * Thorbjørn Jagland er sjokkert over raske konklusjoner i Johaug-saken. Nå vil han ha debatt om rettssikkerheten til utøvere. * I Norge er det lov å abortere ett av fostrene ved tvillingsvangerskap, og nå skal også utlendinger få utført inngrepet i Norge. Hvorfor er dette greit i Norge, men ikke i Sverige og Danmark? * Og har julegudstjenestene en plass i skolen? - Ja, mener biskop, som advarer mot å stryke Fader Vår og salmesang i møte det flerreligiøse Norge.

14.10.2016 Dagsnytt Atten  

** Det er toppledelsen må ta ansvar i idretten, sier flere kritikere... mens Olympiatoppen hevder Johaug-saken var en enkeltstående feil. ** Langrennssjefen Vidar Løfshus kommer. Hvordan skal han få Norges lag til fortsatt å være verdens beste? De mest brukte rettspsykiaterne leverer over 30 erklæringer til domstolene hvert år, ved siden av jobb. En av deres egne hevder det er det går på kvaliteten løs, når så få gjør så mye. ** Etter tiår med tomtekrangel, arkitektkonkurranser og utsettelser ble grunnsteinen lagt ned i dag til nytt Munch-museum.

13.10.2016 Dagsnytt Atten  

** Johaug tatt for doping. Hva skjer nå med norsk skisport? ** Bob Dylan har åpnet et nytt rom i litteraturen, sier artist Anne Grete Preus om dagens Nobelprisvinner. Men langt ifra alle jubler - En trist tildeling, mener professor ** Millionutbytte til konsulenter over bistandsbudsjettet og ekspressbehandling av søknader uten anbudsrunder. Nå skal Utenriksdepartementet granske seg selv, men hvorfor var ikke ministeren klar over hva som foregikk? --- Og påstandene mot Donald Trump om seksuell trakassering vokser i omfang, men aggressiv beføling er ikke noe nytt. I Dagsnytt Atten i dag møtes seksualforskeren, den tidligere modellen og historikeren for å diskutere politikk og tafsing.

12.10.2016 Dagsnytt atten  

** Staten må ta større kontroll over datasikkerheten i Norge, sier regjeringsoppnevnt utvalget. Vi står overfor et data-våpenkappløp, mener IT-eksperter. ** Avtar ammepresset nå som myndighetene åpner for at spedbarn kan få grøt allerede etter fire måneder? Det blir ammedebatt i Dagsnytt atten. ** - Vi gir oss aldri, sier Akademikerne. Akkurat nå møtes de til demonstrasjon utenfor Stortinget, nøyaktig ett døgn etter at legestreiken ved avbrutt ved tvungen lønnsnemd.

11.10.2016  Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

10.10.2016 Dagsnytt Atten  

** 40 milliarder kroner i året; det er så mye kreft koster det norske samfunnet - hvorfor gjør ikke politikerne mer for å forebygge? ** Han kaller henne djevel og vil fengsle henne, og partikollegene forsvinner i hopetall, men til oss kommer republikaneren som fortsatt støtter Donald Trump. ** Og 60.000 bananer går rett i søpla hver eneste dag. Nå foreslår KrF å forby kasting av spiselig mat, mens samarbeidspartiet Venstre er skeptisk til et forbud. --- Velkommen til Dagsnytt Atten med Anders Magnus i studio, hvor vi også spør om Norge trenger en ny landslagssjef i fotball.

07.10.2016 Dagsnytt atten  

Nobels fredspris går til tidligere forsvarsminister og nåværende president i Colombia, Juan Manuel Santos. Lykkeønskningene kommer fra hele verden, men nobelkomiteen må være klar over hva den gjør når bare en av partene får prisen rett etter at folket sa nei til fredsavtalen? 12 milliarder kroner mer til sykehusene i denne stortingsperioden lovet Høyre, og brøt sitt eget løfte med 3 milliarder. Det kan vel ikke være annet enn viljen det står på når budsjettet har vokst med over 200 milliarder på fire år? Vi kommer til å være nøyaktig like syke neste år som i år, kalkulerer regjeringen. Og fortsetter å betale milliarder for å få ned sykefraværet.

06.10.2016 Dagsnytt atten  

Regjeringen øker oljepengebruken med 42 000 kroner per nordmann på ett år og blir beskyldt for å være uansvarlig. Men om ett år er oljepengefesten over. Hvorfor sette opp farta for så å bråbremse, får man ikke whiplash da, Siv Jensen? Regjeringen skal ta høyere avgift på disel og bensin, og gi det TILBAKE til bileierne. Hvordan kan det kalles et grønt skatteskift? Med statsbudsjettet for 2016 blir det krav om 7 prosent biodrivstoff. Det betyr enda mer biodrivstoff fra palmeolje og rapsolje som er mindre miljøvennlig enn fossilt drivstoff. Det blir nye milliarder i skattelettelser fra regjeringen i årets budsjett. --Ap legitimerer regjeringens skattekutt, sier SV.

05.10.2016 Dagsnytt Atten  

** Private konsulenter tar ut millioner av utbytte etter å ha tjent godt på kontrakter over bistandsbudsjettet. Er det sånn det går når norske politikere stirrer seg blinde på et mål om å gi én prosent av nasjonalinntekten i u-hjelp? ** - Systemet skal bli så godt at det ikke blir behov for private helseforsikringer, sa Bent Høie og vant valget for tre år siden. Og hva har skjedd siden? Jo, antallet helseforsikringer bare øker. ** Lærebok for femteklassinger som inneholdt tegninger og informasjon om puberteten ble for drøy kost for Alta Kristne Grunnskole. Da limte skolen sammen sidene i bøkene. ** 95% av oss stemmer på partier som ønsker å åpne opp nye felter for olje. Er det umoralsk? Hvilket ansvar har vi for framtidige generasjoner, for andre lands innbyggere og jorda?

04.10 2016 Dagsnytt Atten  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programledere er Sigrid Sollund og Fredrik Solvang

03.10.2016 Dagsnytt Atten  

** Hva var det det internasjonale samfunnet, FN, Norge og toppolitikerne i Colombia ikke forsto når folket kunne stemme ned en fredsavtale alle bejublet? ** Konsernledelsen visste, men Rune Bjerke visste ikke, statsråd etter statsråd mistenkte, men ingen gjorde noe mer. Er det bare satt en strek over at DNB kan ha tilrettelagt for skatteunndragelser? ** Ingen på venstresida eller i idrettsbevegelsen som liker Cecilia Brækhus og proffboksing tør si det høyt etter at Erna Solberg ropte "take it away" i Spektrum. ** Har du kjøpt og spist lime de siste to ukene, kan du ha fått i deg gift. For å bli informert om det, klikk deg inn på matportalen.no.

30.09.2016  Dagsnytt Atten  

* Noen øre i bensinavgift har felt regjeringer tidligere i dette landet. Var det det Erna og Siv la opp til i dag? Når kommer kabinettspørsmålet? * - Det var en vond tid, og jeg gjorde noe som man ikke burde gjøre. Slik beskriver Jens Stoltenberg den harde personstriden mellom ham og Thorbjørn Jagland om lederposisjonen i Arbeiderpartiet. - Jeg ville ikke ha kommet med dette nå, svarer Jagland.

29.09.2016 Dagsnytt Atten  

** TV2 omorganiserer og kutter til sammen 177 årsverk. - Dette varsler slutten på det TV 2 vi kjenner, sier tidligere TV2-sjef. ** Hvorfor skal norske bønder gidde å lage spennende kvalitetsprodukter som nøtteforet utegris, tyrolsk gråfe og gammel norsk spelsau, hvis systemet gir bonden samme pris uansett hva slags kjøtt som leveres? ** Er det sin maktesløshet USA demonstrerer når John Kerry truer Russland med å kutte all forbindelse dersom ikke Syria-bombingen stanses og Russland vender det døve øret til? ** Er det rasisme når en norsk dragartist parodierer den sørafrikanske stjernen Miriam Makeba? Og har en hvit mann i femtiårene i det hele tatt rett til å mene noe om det?

0:00/0:00
Video player is in betaClose