NRK2 – Dagsnytt Atten

NRK2 – Dagsnytt Atten

Norway

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:03 til 18:59. Programledere er Anne Grosvold og Sverre Tom Radøy.

Episodes

02.12.2016 Dagsnytt atten  

et er 62 og en halv time igjen til statsbudsjettet skal legges frem for stortinget, og den borgelige floken er ikke løst. Har Erna Solberg gått tom for alternativer? Det går fra vondt til verre, ifølge Legeforeningen, som har lest rapporten om sykehusenes fremtid. Skjebnetime for Italias stasminister som ønsker et ja til store politiske reformer i folkeavstemining søndag. Vi spiser stadig mer kjøtt, men ikke mer fisk. Helsedirektoratet er bekymret, men økningen tilsvarer en pålegtgskive på hver av oss, sier kjøttbransjen.

01.12.2016  Dagsnytt Atten  

* Rødgrønn satsing på flere ungdomsskolelærere ga NULL effekt på elevenes læringsutbytte, viser forskning. * Innvandrerelever får bedre læring dess flere andre innvandrerelever de går sammen med med på skolen, viser annen forskning. * Og hvilken forskning har regjeringen som sier det er lurt å la NAV gripe inn overfor 5. klassinger? * Vi forklarer deg hvorfor du bør tenke deg to ganger før du tar deg en flytur i Colombia. * Telenors reklamekampanje "Swap" er "Bruk og kast" satt i system, hevder Grønn Ungdom. Er ikke gjenbruk bra heller nå? svarer Telenor.

30.11.2016  Dagsnytt Atten  

* Så var også KrF ute av budsjettdansen. Men har hele diskoteket stengt eller prøver Erna Solberg fortsatt å dra de andre inn igjen på dansegulvet? * Den besværlige mullaen skal likevel ikke utleveres, for Italia vil nemlig ikke ha ham. * Norske universiteter trekker seg ut av investeringer i olje og gass. De samme universitetene som mottar store gaver fra, samarbeider tett med og utdanner ingeniører til oljeselskapene de vifter vekk. * Regjeringen lager ny matvareapp. Vi skal få vite alt om alle leverposteier i butikkene rundt oss, men ikke hva den koster. Hva er da poenget?

29.11.2016 Dagsnytt Atten  

Venstre bryter budsjettforhandlingene - Fremskrittspartiet sitter i møte og regjeringen sier ingenting. Therese Johaug bør utestenges i 14 måneder mener påtalenemden i antidoping Norge. Advokaten hennes vil ha full frifinnelse. En stor frigjøringshelt, sier Cubaforeningen i Norge om Fidel Castro. - Jeg gråter ikke når en rotte dør, svarer eksilcubaner Barbara Joner. Barnehagene spør foreldre om de slår barna sine - eller drikker alkohol mens barna ser på. - hvem svarer ærlig når man må svare på om man slår barnet sitt? spør 1. amanuensis.

28.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Det lyser rødt for luften ti steder i landet i dag; Arbeiderpartiet vil ha svar på hvorfor regjeringen ikke har gitt grønt lys for lavutslippssoner før vinteren - slik Stortinget har bedt om. ** Hvor ble det av lesegleden, spør litteraturkritiker; han har lest Norges mest populære skolebok i norsk. Nå forstår han hvorfor sønnen ikke liker faget - men lærerne er fornøyde, svarer forlaget. ** Prøveprosjekt med å la 16-åringer stemme, ga flere unge folkevalgte. Nå vil ungdomsorganisasjonene gi stemmerett til alle. ** De mange partiene som har endt i uavgjort, får sjakkommentator til å snakke om "remienes estetikk" - i forkant av det kanskje avgjørende partiet i Sjakk-VM i kveld.

25.11.2016 Dagsnytt atten  

** Hvem skal eie Norges naturressurser i fremtiden? Ny politisk krangel om selskapene som kontrollerer vannkraften, skogen og fiskeriressursene skal selges til høystbydende. ** 60.000 protester reddet likevel ikke ulven. Norge bryter norsk og internasjonal lov og rett når det blir tillatt å skyte ulv innenfor ulvesonen, hevder WWF - Verdens Naturfond ** 200 journalister drept på 30 år. Møt en filippinsk journalist som forteller hvorfor hun fortsetter i sitt farlige yrke i landet som myrder så mange av hennes kolleger.

24.11.2016 Dagsnytt Atten  

Velkommen til Dagsnytt Atten - fra studentsamfunnet Driv - midt i Tromsø. Sakene våre i dag: ** Oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja - selv ikke Arbeiderparti-ordførerne i nord er enige om konsekvensutredning. To av dem kommer hit. ** - Det er horribelt at vi kastes ut fra utesteder bare fordi vi har på oss skinnvest, sier lederen i for MC-rådet i Tromsø - som møter politiet til debatt. ** Vi lokkes til å gå av skaftet i butikkene på den elleville kjøpefesten "Black Friday". Nå rykker til og med en bank ut og ber både folk og forretninger om å holde hodet kaldt. ** - Nord-Norge er et politisk Balkan, sier politisk redaktør i Nordlys. Krangelen mellom fylkespolitikerne gjør det vanskelig å lage én region i Nord-Norge.

23.11.2016 Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

22.11.2016 Dagsnytt atten  

Norsk forening for asylsøkere og skuespiller Kristoffer Joner har lurt folk, raser kritikerne etter Facebook-innlegg skrevet med hjelp fra reklamebyrå. - Slutt å tull. Dette er et genuint engasjement, mener reklamemann Ingebrigt Steen Jensen. Er det for mange datamaskiner og nettbrett i skolen? En skjerm er ikke nødvendigvis bedre enn en bok, mener professor og skoleforsker. Rike mennesker kan i stor glad takk flaksen for inntekten, ifølge Tankesmien Agenda. - Tanketomt, mener Trygve Hegnar, sjefredaktør for Kapital som mener hardt arbeid er det som bærer frukter også hos de rikeste. ...og er norske fylkesveier for humpete og farlige?

18.11.2016 Dagsnytt Atten  

Nyhetsmagasin fra NRK radio

21.11.2016 Dagsnytt Atten  

Vil kjemisk kastrer pedofile. Sandberg vs Ulstein. Budsjettforhandlinger. Tyrkia og Nato. Hvor ærlig kan politikere være? Kritikk av politijuristene.

17.11.2016 Dagsnytt Atten  

Budsjettforhandlingene fortsetter hos statsministeren i kveld: Hva står på spill for Erna Solberg? Neste års valg i Frankrike og Tyskland kan gi høyredreining, og overraskende kandidater har meldt seg på venstresiden. Jens Stoltenberg har snakket med Donald Trump; og USAs neste regjering begynner å ta form med kontroversiell general på laget. Iran presser fanger til tilståelser... før de henrettes. Ny Amnesty-rapport viser regimet propagandametoder. Forfatter og Kongsvinger-supporter Levi Henriksen vurderer å selge en nyre for å rekke cupfinalen mot Rosenborg søndag. Hva har RBK-supporter Trond Giske å stille opp mot det?

17.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Færre kontorer og flere hjemmebesøk; NAV skal bli bedre. Men dette vil overhode ikke virke, sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen som stemte mot forslagene i dag. ** To millioner nordmenn har fått brev i posten om å opprette digital postkasse. Men trenger vi det? Nei, sier IT-konsulent som mener brevet minner mest om et inkassovarsel. ** Det har vært siste natt med gjengen for USAs Obama og Tysklands Merkel. Nå møter de pressen, og vi kommer så nærme som mulig. ** Hvor demokratisk er Stortinget - sett i forhold til vikingenes ting. - Vi vet altfor lite om vår egen historie, og frihetstanken er truet, hevder historiker. ** Skolene på Voss sender ikke elevene på julegudstjeneste i år, og Kristelig Folkeparti frykter for kulturhistorien.

16.11.2016  Dagsnytt Atten  

* Når skal det bli slutt på hemmelighetskremmeriet og når får vi vite hvaslags parti skal Alliansen bli? Mannen som tok intitaiv til stiftelsesmøtet står frem i Dagsnytt 18. * På tide å bremse avgiftsfordelene for luksus-el-bilen Tesla, sier Arbeiderpartiet. Men partiet Venstre vil sorgløst kjøre videre i kollektivfeltet. * Biografier om unge pop-stjerner og kjendiser er en håpløs og selvopptakk sjanger, sier litteraturkritiker Cathrine Krøger - møter forlegger Arve Juritzen til debatt. * Vi skal også snakke om Per Mathias Høgmo, som i dag sier takk for seg som landslagssjef i norsk fotball, men han får med seg millionlønn ut kontrakttiden -- som er hele neste år!

15.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Stortinget stemmer over forsvarets langtidsplan. Skal flybasen på Andøya bestå? På Stortinget er de folkevalgte uenige; på Andøya er det folkemøte over en av de mest betente sakene i planen. ** Norske piloter går syke på jobb, viser ny undersøkelse. - Det er ikke spørsmål om, men når det skjer en ulykke, sier en av flygerne fagforeninger. ** Det er spenning i USA omkring hvem Donald Trump velger til sin regjering. ** Og SV ønsker ny eiendomsskatt; den vil ikke hjelpe på boligprisene, sier Høyre.

14.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Nytt varsel om ukultur hos politiet i Bergen. Har hatt instruks om å ikke etterforske alvorlig narkotika-kriminalitet på grunn av lite ressurser. Spesialenheten skal etterforske saken og politimesteren svarer her i Dagsnytt 18. ** - En generasjon går tapt for Nasjonalmuseet - sier ung kunstner som mener det er for dårlig at museet i fjor bare kjøpte to verk av kunstnere under 40 år. ** Hvor du bor har stor betydning for hvor fort du får behandling for den alvorligste typen hjerteinfarkt. Og de sykehusene som kommer dårligst ut kan ikke bare skylde på store avstander, sier lederen for hjerteinfarktregistrert. ** Nytt håp for fredsavtalen i Colombia, kanskje får de det til før presidenten skal hente Nobels fredspris i Oslo.

11.11.2016  Dagsnytt Atten  

* Flere har bare midlertidige jobber - og mange av dem er unge! - Det viser at regjeringens lovendring kun er god for arbeidsgiveren, sier nestleder i Fellesforbundet. * Venstresiden må våkne og få kontakt med virkeligheten; og Arbeiderpartiet må slutte leke lyseblå i den økonomiske politikken, sier forfatter etter Trump-seieren. AP-veteran Martin Kolberg svarer på kritikken. * Trump vil ikke kunne løpe fra hele miljøpolitikken, sier en av våre fremste klimaforskere... - og klimaministeren sier selv at verden går videre, uansett hva USA gjør! * Kutt i sykelønn, kutt i skolegang og kutt i pensjon... det er spareforslag fra tankesmien Civita.... "Baklengs inn i fremtiden", mener tenketanken Agenda. * - Han må ta Magnus i åpningen, hvis han skal vinne, sier sjakkmester om Magnus Carlsens motstander i New York når sjakk-verdensmesterskapet starter idag.

10.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Arbeiderpartiet vil øke skatter og avgifter med over 10 milliarder. Men bare halvparten av skattekuttene til de aller rikeste, som vi har hørt om i tre år, reverseres. *' Og først var de for, så var de imot, nå er Arbeiderpartiet for flypassasjeravgiften. ** Med skog skal klimagassene fordrives, sier Ap, som lover storsatsing på biodiesel. Men klimaeffekten er negativ, viser forskning. ** Hvor ille ute er vi alle om Trump klasker til med 45 prosents straffetoll på kinesiske varer? *' Evangelikalske kristne i Norge jubler over Trump-seier og håper på mer kristen frihet i USA. De gir gjerne sin støtte til bøller så lenge de har Jesus i sitt hjerte, sier kristen professor.

09.11.2016 Dagsnytt Atten  

** Demokratene er i knestående etter Donald Trumps brakseier, nå kontrollerer Republikanerne Senatet, Kongressen og presidentembetet. ** Vi gratulerer en nyvalgt republikansk delstatsguvernør fra Skien, som sier hun skjønte hvor det bar for lenge siden. ** Hvem er Trumps kjernevelger? Vel, it's not the economy, stupid! ** Og betyr dette starten på slutten for NATO?

08.11.2016 Dagsnytt Atten  

Dagsnytt Atten er P2s populære debatt-program. Her får du høre de viktigste debattene, aktuelle intervjuer og analyser. Dagsnytt Atten sendes direkte på P2 og på NRK2 mandag til fredag kl. 18:00 til 18:59. Programleder er Ugo Fermariello

0:00/0:00
Video player is in betaClose