Nyström

Nyström

Sweden

Magnus Nyström gör intervjuer med hockey-profiler. Expressen Podcasts (via iTunes och applikationer för podcasts). Ansvarig utgivare: Thomas Mattsson. AB Kvällstidningen Expressen.

Episodes

14. Henrik Lundqvist  

I detta avsnitt av podden konstaterar vi att World Cup är över för Tre Kronor efter en onödig och snopen förlust mot Europalaget. Ni får möta en väldigt besviken Henrik Lundqvist.

Nyström 0

13. Doughty, Vlasic, Merchant, Crosby  

I detta avsnitt av World Cup-podden får ni träffa kanadensiska hjältar efter segern mot Ryssland i semifinalen. Drew Doughty pratar om att han aldrig blir nervös och njuter av publikstödet. Marc-Edouard Vlasic får en dum fråga av Nyström - men bjuder på ett spännande svar. Sidney Crosby och Brad Marchand pratar om sitt magiska samarbete.

Nyström 0

12. Sidney Crosby  

Sidney Crosby gästar "Nyström World Cup".

Nyström 0

11. Vesa Rantanen, Chris Johnston  

I elfte avsnittet av World Cup-podden får ni tankar kring svensk hockey från ett utländskt perspektiv. Jag har träffat två kollegor som bevakat NHL och internationella turneringar i många år. Krönikören Vesa Rantanen på tidningen Ilta-Sanomat i Finland och Chris Johnston, utmärkst hockeyskribent på kanadensiska Sportsnet. Det blir snack om svensk hockeys utveckling, svenska stjärnor NHL och vem de anser är svensk hockeys störste spelare genom tiderna.

Nyström 0

10. Nicklas Bäckström, Henrik Lundqvist  

World Cup-podden den här gången handlar förstås mest om Tre Kronors match mot Nordamerika. Ni får träffa både Nicklas Bäckström och Henrik Lundqvist. Det blir snack om bland annat Nordamerikas speed, dumma utvisningar, snygga räddningar, spel tre mot tre och Filip Forsberg – som jämförs med Alexander Ovetjkin.

Nyström 0

9. Anton Strålman  

I det här avsnittet av World Cup-podden får ni träffa Anton Strålman efter Tre Kronors seger mot Finland. Strålman snackar bland annat om Patrik Laine, Henrik Lundqvist, Victor Hedman, de svenska fansen i Air Canada Centre som gjorde vulkanen, och den orättvisa kritiken mot Erik Karlsson...

Nyström 0

8. Gabriel Landeskog, Jakob Silfverberg  

Intressant snack inför Sverige-Finland. Med Gabriel Landeskog - som gjorde mål senast mot Ryssland. Och med Jakob Silfverberg - som lovar att göra mål mot Finland.

Nyström 0

7. Victor Hedman, Anton Strålman  

I detta avsnitt får ni följa med in i kaoset bland journalister och spelare efter Sverige-Ryssland. Ni får möta två av de största hjältarna. Victor Hedman - fem getingar och matchens lirare. Anton Strålman - fyra getingar och Hedmans backpartner.

Nyström 0

6. Bäckström, Sedin, Hjalmarsson  

Gäster i detta avsnitt: Henrik Sedin, Nicklas Bäckström och Niklas Hjalmarsson. Om hur Tre Kronor ska besegra Ryssland. Om svenskarna som haft heta dueller i NHL - och vem som varit elakast av dem. Om vad som är det jobbigaste med att möta de svenska backarna och Sedinarna - berättat av dem som tvingats göra det.

Nyström 0

5. Ekman Larsson, Hagelin, Hedman  

Gäster: Oliver Ekman Larsson, Carl Hagelin och Victor Hedman.

Nyström 0

4. Oshie, Bobrovskij, McDonagh  

I detta avsnitt blir det mest snack om en klassisk match. USA-Ryssland i Sotji 2014. T.J. Oshies uppvisning i straffavgörandet. Han fick Vladimir Putin att sjunka ihop på läktaren och Barack Obama att snacka hockey. Här får ni Oshies ord om dramat och ryske målvakten Sergej Bobrovskij tankar kring samma match. Dessutom får ni träffa Rangers lagkapten Ryan McDonagh, som pratar om Henrik Lundqvist.

Nyström 0

3. Hossa, Zuccarello, Landeskog, Strålman, Sedin  

Snack om bland annat fiaskot mot Europalaget. Och om Tre Kronors rådgivare och tufft spel.

Nyström 0

2. Sundin, Alfredsson, Hörnqvist  

I det andra avsnittet av Magnus Nyströms World Cup-podd får ni möta legendarerna Mats Sundin och Daniel Alfredsson, numera rådgivare i Tre Kronor. Duon berättar bland annat om arbetsuppgifter och framtidsplaner. Sedan får ni möta Stanley Cup-mästaren Patric Hörnqvist och då blir det en del snack om amerikansk fotboll.

Nyström 0

1. Victor Hedman, Nicklas Bäckström  

I första programmet får ni bland annat träffa Victor Hedman och Nicklas Bäckström. Båda är självkritiska. Hedman pratar om då spelarna i Tre Kronor blev för bekväma och Bäckström erkänner att hans kedja behövde sex perioder för att komma igång.

Nyström 0

7. Robert Perlskog  

Mitt i samtalet får han frågan: – Vill vi ha våra barn i mediebranschen? Robert Perlskog svarar blixtsnabbt: – Nej, för helvete. Den populäre tv-kommentatorn romantiserar verkligen inte ett yrke som han en gång trodde skulle ta livet av honom.

Nyström 0

6. Lena Sundqvist  

En ledare i SHL har kallat henne "lilla gumman" och tv-tittare har uttryckt sig ännu mer nedlåtande. Tack och lov får hon främst hyllningar. Lena Sundqvist ska inte uppmärksammas för att hon är en kvinnlig kommentator. Utan för att hon är en väldigt bra kommentator. - Hockeyn är historiskt en machovärld, så det är viktigt att få in fler kvinnor som jobbar med det, säger hon.

Nyström 0

5. Karin Frick  

Som rookie fick hon bevaka gocart i Kristinehamn för SPORT-Expressen. Numera är Karin Frick på de stora arenorna - där hon hör hemma. Inte ens Zlatan Ibrahimovic - som kan vara minst sagt trubbig mot journalister - har varit ett problem för den här programledaren. - Zlatan har alltid varit superschysst och väldigt respektfullt mot mig, säger Karin.

Nyström 0

4. Johan Orrenius  

I den nya digitala medievärlden borde ett tungt magasin av papper med långa texter vara utdöende. Inte fotbollsmagasinet Offside. Chefredaktören Johan Orrenius berättar om framgången i Nyström Media Podcast. Orrenius hyllar förebilden Mats Olsson, öser beröm över lokaltidningar och kritiserar klubbledare som "inte riktigt fattar vad journalistik handlar om". - Det krävs guts att stå upp mot sånt, menar Johan Orrenius.

Nyström 0

3. Åsa Edlund Jönsson  

När kvinnliga sportjournalister fortfarande får skit för att de jobbar med sport så behövs förebilder som Åsa Edlund Jönsson. Ett givet val som chef för SVT Sporten - tack vare sin kompetens. En skicklig och modig journalist som propagerar för snällhet, men samtidigt säger: - Helt ärligt, jag tar ingen skit. Jag tar gärna en dialog om innehål och utbud, men behöver inte bemöta människor som skriker, säger hon.

Nyström 0

2. Olof Lundh  

Hans nya bok har redan tryckts i en andra upplaga och han hyllas även för sin podd sitt tv-jobb i samband med fotbolls-EM. Journalisten Olof Lundh gör succé. Även om det kanske gör att Zlatan Ibrahimovic får lite ont i magen. - Jag är trött på polariseringen kring Zlatan, att många älskar eller hatar honom. Jag gör inget av det. Jag vill både hylla och belysa det mindre charmiga med honom, säger Olof Lundh.

Nyström 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose