Ölpölen

Ölpölen

Sweden

Podcast by Ölpölen

Episodes

Saison och humlepulver  

Semestern är slut och i Ölpölen är vardagen i full gång. Olle brottas med opålitlig Nelson, lupulinpulvrets egenskaper, grön öl och hur man egentligen definierar en farm house ale. Medan Martin inte minns namnet på den oerhört friska Saison han fått i uppdrag att prova. Dessutom avhandlas skrået öletikettssamlare, korkad öl och filtreringsfrågan.

Ölpölen 0

Avsnitt 8: Mörka öl och humlehandel  

Hur mycket finns det att säga om mörk öl? Jomen en hel del. Porterns historia, maltrostning och belgiska traditioner avhandlas alla i Ölpölens åttonde avsnitt. Dessutom: Ölfestivalsturné, black metal-öl, humlehandel och mycket mer.

Ölpölen 0

Avsnitt 7: Bryggverks-shopping och svensk åttakronors-öl  

Varför är svensk ölkultur världsbäst i att snabbt hoppa på det senaste från USA? I Ölpölens sjunde avsnitt grottar Olle och Martin ner sig i den svenska ölhistoriens väg till stora stark och mikrobryggerier. Dessutom: Är det en bra ide att köpa ett bryggverk från Kina? När öppnar Olles O/O eget bryggeri? Och mer än du någonsin hört tidigare om finsk satih och den kommande norska Kveik-trenden.

Ölpölen 0

Avsnitt 6: Allt om Ipa och mindre om mjöd  

I ölpölens sjätte avsnitt får vi veta allt om Ipans ursprung, mytbildning och framtid. Dessutom får vi svar på frågor som: Hur känner Olle inför att Barnaby Struve ska jobba på Stigbergets? Vad har Martin emot Apa? Och hur ska bra mjöd smaka?

Ölpölen 0

Avsnitt 5: Burkar, flaskor och amerikanska öl  

Amerikanska öl, ratebeer-listor och två hembryggda öl för avsmakning i studion. Dessutom: Den absolut matigaste redogörelsen för skillnaderna mellan burkar, flaskor och glasfärg som någonsin skådats i Sverige – vilket får in Olle på varför Heineken ibland dras med en doft av marijuana.

Ölpölen 0

Avsnitt 4: Suröl och maltskola  

Martin har varit ute och druckit suröl och bekantat sig med allt från Svartvinbärsöl till Gueuze cuvée rené. Olle förklarar allt om mikro-organismer, mjölksyra och spontanjästa Lambic-öl. Men vi börjar i ölbryggningens bas: malten.

Ölpölen 0

Avsnitt 3: Falska Cask och klosteröls-kopior.  

Världens trivsammaste ölpodd är tillbaka! I det tredje avsnittet har vi fullt fokus på belgisk öl. Eller ja, inte fullt fokus. Olle och Martin hinner även avhandla hemmabryggd GBG Beer Week, Tyskie, fejkad cask-ale, berusade släktmöten, Brettanomyces-funk, meningen med livet och värdet av ett corneliusfat.

Ölpölen 0

Avsnitt 2: pH-värde, decibel och daterad housemusik.  

I andra avsnittet av världens trevligaste ölpodd har Martin bekantat sig med tysk hantverksöl, vilket leder in samtalet på hur lagern erövrade världen. Olle berättar allt om pH-värde, utspädd öl, filtrering och hur folkölen ska bli Sveriges signum. Dessutom blir det ordentligt daterad housemusik. Skål!

Ölpölen 0

Avsnitt 1: Smöröl och biskvibesvikelser  

Cask-ale äventyren fortsätter och har lett Martin till skumma polska bakgator dimmiga av e-cigaretter. Olle läxar upp om smöröl, ölens perfekta pH och Ramones-öl. Dessutom pratas det i Ölpölens första avsnitt, kanske för första gången på årtionden, om den polska ölsorten Grätzer. Programledare är den prisbelönta bryggaren Olle Andersson (O/O, Stigbergets bryggeri) i sällskap med den lättpåverkade ölnovisen och musikveteranen Martin Permer.

Ölpölen 0

Pilot: Folkölsromantik och recept på seger-ipa  

Piloten har landat! Nu finns det första avsnittet av Ölpölen ute. Skål kamrater.

Ölpölen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose