Ölpölen

Ölpölen

Sweden

Podcast by Ölpölen

Episodes

Avsnitt 4: Suröl och maltskola  

Martin har varit ute och druckit suröl och bekantat sig med allt från Svartvinbärsöl till Gueuze cuvée rené. Olle förklarar allt om mikro-organismer, mjölksyra och spontanjästa Lambic-öl. Men vi börjar i ölbryggningens bas: malten.

Ölpölen 0

Avsnitt 3: Falska Cask och klosteröls-kopior.  

Världens trivsammaste ölpodd är tillbaka! I det tredje avsnittet har vi fullt fokus på belgisk öl. Eller ja, inte fullt fokus. Olle och Martin hinner även avhandla hemmabryggd GBG Beer Week, Tyskie, fejkad cask-ale, berusade släktmöten, Brettanomyces-funk, meningen med livet och värdet av ett corneliusfat.

Ölpölen 0

Avsnitt 2: pH-värde, decibel och daterad housemusik.  

I andra avsnittet av världens trevligaste ölpodd har Martin bekantat sig med tysk hantverksöl, vilket leder in samtalet på hur lagern erövrade världen. Olle berättar allt om pH-värde, utspädd öl, filtrering och hur folkölen ska bli Sveriges signum. Dessutom blir det ordentligt daterad housemusik. Skål!

Ölpölen 0

Avsnitt 1: Smöröl och biskvibesvikelser  

Cask-ale äventyren fortsätter och har lett Martin till skumma polska bakgator dimmiga av e-cigaretter. Olle läxar upp om smöröl, ölens perfekta pH och Ramones-öl. Dessutom pratas det i Ölpölens första avsnitt, kanske för första gången på årtionden, om den polska ölsorten Grätzer. Programledare är den prisbelönta bryggaren Olle Andersson (O/O, Stigbergets bryggeri) i sällskap med den lättpåverkade ölnovisen och musikveteranen Martin Permer.

Ölpölen 0

Pilot: Folkölsromantik och recept på seger-ipa  

Piloten har landat! Nu finns det första avsnittet av Ölpölen ute. Skål kamrater.

Ölpölen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose