Ölpölen

Ölpölen

Sweden

Podcast by Ölpölen

Episodes

Avsnitt 8: Mörka öl och humlehandel  

Hur mycket finns det att säga om mörk öl? Jomen en hel del. Porterns historia, maltrostning och belgiska traditioner avhandlas alla i Ölpölens åttonde avsnitt. Dessutom: Ölfestivalsturné, black metal-öl, humlehandel och mycket mer.

Ölpölen 0

Avsnitt 7: Bryggverks-shopping och svensk åttakronors-öl  

Varför är svensk ölkultur världsbäst i att snabbt hoppa på det senaste från USA? I Ölpölens sjunde avsnitt grottar Olle och Martin ner sig i den svenska ölhistoriens väg till stora stark och mikrobryggerier. Dessutom: Är det en bra ide att köpa ett bryggverk från Kina? När öppnar Olles O/O eget bryggeri? Och mer än du någonsin hört tidigare om finsk satih och den kommande norska Kveik-trenden.

Ölpölen 0

Avsnitt 6: Allt om Ipa och mindre om mjöd  

I ölpölens sjätte avsnitt får vi veta allt om Ipans ursprung, mytbildning och framtid. Dessutom får vi svar på frågor som: Hur känner Olle inför att Barnaby Struve ska jobba på Stigbergets? Vad har Martin emot Apa? Och hur ska bra mjöd smaka?

Ölpölen 0

Avsnitt 5: Burkar, flaskor och amerikanska öl  

Amerikanska öl, ratebeer-listor och två hembryggda öl för avsmakning i studion. Dessutom: Den absolut matigaste redogörelsen för skillnaderna mellan burkar, flaskor och glasfärg som någonsin skådats i Sverige – vilket får in Olle på varför Heineken ibland dras med en doft av marijuana.

Ölpölen 0

Avsnitt 4: Suröl och maltskola  

Martin har varit ute och druckit suröl och bekantat sig med allt från Svartvinbärsöl till Gueuze cuvée rené. Olle förklarar allt om mikro-organismer, mjölksyra och spontanjästa Lambic-öl. Men vi börjar i ölbryggningens bas: malten.

Ölpölen 0

Avsnitt 3: Falska Cask och klosteröls-kopior.  

Världens trivsammaste ölpodd är tillbaka! I det tredje avsnittet har vi fullt fokus på belgisk öl. Eller ja, inte fullt fokus. Olle och Martin hinner även avhandla hemmabryggd GBG Beer Week, Tyskie, fejkad cask-ale, berusade släktmöten, Brettanomyces-funk, meningen med livet och värdet av ett corneliusfat.

Ölpölen 0

Avsnitt 2: pH-värde, decibel och daterad housemusik.  

I andra avsnittet av världens trevligaste ölpodd har Martin bekantat sig med tysk hantverksöl, vilket leder in samtalet på hur lagern erövrade världen. Olle berättar allt om pH-värde, utspädd öl, filtrering och hur folkölen ska bli Sveriges signum. Dessutom blir det ordentligt daterad housemusik. Skål!

Ölpölen 0

Avsnitt 1: Smöröl och biskvibesvikelser  

Cask-ale äventyren fortsätter och har lett Martin till skumma polska bakgator dimmiga av e-cigaretter. Olle läxar upp om smöröl, ölens perfekta pH och Ramones-öl. Dessutom pratas det i Ölpölens första avsnitt, kanske för första gången på årtionden, om den polska ölsorten Grätzer. Programledare är den prisbelönta bryggaren Olle Andersson (O/O, Stigbergets bryggeri) i sällskap med den lättpåverkade ölnovisen och musikveteranen Martin Permer.

Ölpölen 0

Pilot: Folkölsromantik och recept på seger-ipa  

Piloten har landat! Nu finns det första avsnittet av Ölpölen ute. Skål kamrater.

Ölpölen 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose