OmAdressert

OmAdressert

Norway

OmAdressert er Adresseavisens podkast som oppsummerer nyhetsuka - sett fra Trøndelag. Tone Sofie Aglen, politisk redaktør, Stian Wallum, kulturredaktør, Terje Eidsvåg, kommentator og journalist Harry Tiller snakker om store og små hendelser.

Episodes

Regjeringskrise og sjakk matt  

Blir det regjeringskrise, eller finnes det en løsning i 12 time? Adresseavisens kommentatorer Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Jonas Skybakkmoen diskuterer ukas saker med journalist Harry Tiller i den siste utgaven av «OmAdressert». Magnus Carlsen, sjakk som action-TV, jule-nostalgi på TV og kulturkrangel i Trondheim er også tema for denne episoden.

Hylekor, regjeringskrise, boikott og svart fredag  

Adresseavisens panel tar deg gjennom ukas største saker, som ikke er småtterier: Sylvi Listhaug-gate, budsjett på avveie, Palestina-markering i bystyret og vill kjøpefest.

USA, Trump, Listhaug og eliten  

Det faste podcast-panelet i OmAdressert er tilbake, og ser på USA-valget, Trump og kritikken mot den etablerte eliten som griper om seg

- Tenker mer på halloween enn atomkrig  

«OmAdressert» besøker klasse 10C på Charlottenlund ungdomskole for å vite mer om hva ungdommen tenker rundt skole, kroppspress, amerikanske soldater på Værnes og om de frykter en kald krig.

Klovner, Trump og doping  

Gjest i denne utgaven av OmAdressert er Jonas SKybakmoen, nylig hjemsendt fra NRK-programmet Stjernekamp. Killer Clowns, Donald Trump, doping i idretten og kulturlivet i Trondheim er tema for ukas podcast

Direkte fra Byscenen: Byutvikling, boksing og Starmus  

Eli Arnstad gjester OmAdressert når Harry Tiller, Terje Eidsvåg og Tone Sofie Aglen lager podcast fra baren på Byscenen foran folkemøtet om fremtidens Trondheim.

Det nye kommunekartet, Stoltenbergs bok og byutviklingsmøte  

Journalist Harry Tiller, politisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentator Terje Eidsvåg oppsummerer blant annet Jens Stoltenbergs bok, fylkesmennene i Trøndelag sine planer for kommunene og debattene rundt byutviklingen i Trondheim.

Erikssons boklansering, byens fremtid og norsk krig på TV  

Bystyrerepresentant for Venstre og prosjektleder for Litteraturhuset, Trond Åm er gjest i ukas podcast. Sammen med journalist Harry Tiller, politisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentator Terje Eidsvåg diskuterer han nyhetshendelser fra siste uke.

Nedbemanning i Adressa, mediekrise og vi som ælske Trøndelag  

Sjefredaktør Tor Olav Mørset og kommentator Terje Eidsvåg møter journalist Harry Tiller til samtale rundt varslede bemanningsreduksjoner i Adresseavisen, kjærlighet til Trøndelag og Kongens Nei

Ap-fremgang i Trøndelag, fravær i skolen og norske Oscar-muligheter  

Trond Giske besøker OmAdressert for å snakke om de siste meningsmålingene, fraværsregelen og film. Nyhetsuka oppsummert sammen med journalist Harry Tiller, politisk redaktør Tone Sofie Aglen og kommentator Terje Eidsvåg

Burkini, Senterpartiet og mediekrisen  

«OmAdressert» oppsummerer ukas nyheter. Kommentator Terje Eidsvåg har tatt frem sintestemmen for å kommentere burkiniforbudet i Nice. Politisk redaktør Tone Sofie Aglen mener Ola Borten Moe begynner å minne om Donald Trump.

- Løpet er ikke kjørt for Trondheim spektrum  

Erling Moe besøker OmAdressert for å snakke om Trondheim spektrum, festivalsommeren og lokaldemokratiet.

Folkemøte spesial: Storhallen alle vil ha, men ingen klarer å plassere  

Hør hele debatten fra folkemøtet om storhallen på Øya.

OmAdressert MarvinBrexit  

Hva nå Storbritannia? Englands-venn og tidligere ordfører i Trondheim. Marvin Wiseth og politisk redaktør Tone Sofie Aglen møter journalist Harry Tiller for å oppsummere britenes nei til EU og kongehusets fremtid.

Hvem bestemmer byutviklinga?  

Foruten å diskutere konserten i Royal Albert Hall er panelet bekymret for prøveprosjektet om jakt på kongeørn på Fosenhalvøya som Stortinget åpnet for denne uka. Fraværsgrensen i den videregående skolen som har vært gjenstand for politisk spill og drakamp og hvem som skal bestemme byutviklinga i Trondheim.

Elsk og hat rundt fotball, musikk og byutvikling  

OmAdressert tar for elsk og hat -kulturen knyttet til musikk, fotball og byutvikling.

Eksamen, campus og ADHD  

Eksamen, campus og ADHD. Spillet om Trøndelag, hvem blir Trøndelags neste fylkesordfører? Og hører pupper og pils sammen? Professor Aksel Tjora er gjest sammen med det faste panelet Stian Wallum, Terje Eidsvåg og Tone Sofie Aglen.

«OmAdressert» om elbiler, skam og kommunesammenslåing  

Denne uken i OmAdressert: Hvem i panelet har ikke sett Skam? Hva synes de om elbiler i trafikken? Og hvor populært er kommunesammenslåingen som lesestoff?

Godt og blandet om politikk og journalistkritikk  

Saken om Rune Olsø og Trondheim kino setter journalistrollen under press. Har vi vært kritiske nok rundt forholdene? Eller har har vi gått for langt? Dessuten snakker vi om Klæbu som en del av Trondheim, prisdryssene i medianorge og Snorre Valen sin retur til trøndelag.

Tittel: Er Nord-Trøndelag annektert og er Tysland bedre enn Motorpsycho på nachspiel?  

Svarene får du i denne utgaven av «OmAdressert: Trøndelag spesial» der panelet prøver å vrenge trøndersjela for å se hva som skjuler seg på innsiden. Gjest er Kato Nykvist, politisk redaktør i Nationen, mens de faste traverne Tone Sofie Aglen, Terje Eidsvåg og Stian Wallum fyller på så godt de klarer.

0:00/0:00
Video player is in betaClose