Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Sweden

Home of #onlinefolket - Sveriges kanske bästa podcast för marknadsförare.

Episodes

Tommi Grønkjær Christiansen - Marketing Mix Modeling  

Tommi Grønkjær Christiansen är Head of Data Science på Resultify. I detta avsnitt av Onlinefolket förklarar han Marketing Mix Modeling och vinsten med det.

Analyticsdagarna 2017 i Malmö  

Onlinefolket tar pulsen på Analyticsdagarna i Malmö 2017. Nördigt? - Yes! Nyttigt och kunskapstungt? Oh, Yes!

Michael Wahlgren - Grundrare Pineberry  

Michael Wahlgren är en av grundarna till Pineberry, författare, föreläsare och en av landets främsta när det kommer till SEM och SEO.

Matilda Alborn om konsten att intervjua  

Matilda Alborn utbildades till TV producent på Dramatiska Institutet. Men över sin långa karriär inom media har hon arbetat både framför och bakom kameran och även på radio. Under en kort period sände vi morgonprogram i P4 tillsammans och jag fick bevittna Matildas förmåga att intervjua alla möjliga människor. Ett hantverk som är verkligen tar en livstid att bemästra.

Per-Erik Persson - Managementkonsult  

Per-Erik Persson är managementkonsult och hjälper företag och organisationer i deras förändringsarbeten. Ett jobb som kräver kunskap i och förståelse för kommunikation i många olika plan. Bland annat i kommunikationens olika faser. Vad händer först? Hur blir det sen? Hur hanterar man ledningsgrupper och var skiljer den kommunikationen med hur man kommunicerar med resten av organisationen?

Manuel Concha - filmregissör & storyteller  

Långfilmsregissören, musikvideoskaparen och reklamfilmaren Manuel Concha snackar om storytelling, marknadsföring av långfilm och 3D-filmer med Ehsan Noroozi

Erik Wikander - VD Mäklarhuset  

Efter att jag intervjuat Erik Wikander kände jag ”Varför visste jag inte detta INNAN jag gjorde min bostadsaffär?” För mig är det för sent men för dig som går i bostadsaffärstankar, kan jag varmt rekommendera att du lyssnar på detta. Oavsett så gör man en bättre affär, ju mer kunskap man har om branschen.

Onlinefolket & Digital Madness  

Avsnitt 0 ska vara den podcast som presenterar programledaren och podcasten. Onlinefolket hoppade över den, men nu kommer den... halvt inne i säsong 2 men bättre sent än aldrig.

Björn Natthiko Lindeblad - Föreläsare  

Natthiko är namnet som Björn fick när han blev Thailändsk skogsmunk...eller buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen. Det var år 1992. Idag föreläser han om det livet och de lärdomarna han plockat upp längs vägen.

Barbara Wennheden om kommunikationen kring uppsägningar  

Barbara Wennheden arbetar med onboarding, offboarding och allt däremellan. Alla de processer och förändringar man möter som man möter i arbetslivet. Hon kallar det för "People and culture management."

Filip Larsson - Serieentreprenör  

Filip Larsson hör till den gruppen av människor som började bygga hemsidor i sin ungdom. En hobby som spårade ur och blev en handfull företag. I sitt bolagsstall finner vi guldkorn som till exempel DLLfiles.com, Busring.se, Photago.com och hans fastighetsbolag. I detta avsnitt delar han med sig av sin resa, sina lärdomar och sina erfarenheter.

Marie Hagberg  

Marie Hagberg vill göra podcast precis som så många andra. Hon ville starta en podd och i samband med det korsades våra vägar. Vi hade planerat in ett samtal PR konsulter emellan men det kom att handla om så mycket mer.

Anders Mildner om trovärdighet  

Detta avsnitt är en del av två som vi har gjort om trovärdighet. I detta avsnitt ska vi snacka med Anders Mildner som varit debattredaktör på Svenska Dagbladet, kulturchef på Smålandsposten, nyhetsreporter på Sydsvenskan och ledarskribent på Expressen bland annat. Anders Mildner är även författare. Han har skrivit böcker om hållit föredrag om just trovärdighet och faktaresistens.

Journalistik Vs Marknadsföring  

De flesta av oss lever på vårt förtroendekapital. Med andra ord är trovärdighet ett måste för oss. Men vad händer med trovärdigheten i en tid där begrepp som fake-nyheter och faktaresistens är vardag? Detta är ett en del av ett dubbelavsnitt om just trovärdighet. Detta avsnitt av Onlinefolket gästas av Journalistikstudenterna från Skurups Folkhögskola, representerade av Erdin Asanovski och Maja Strömberg.

Hans Willehader - Arkitekt Arkitema Architects  

"Bra städer handlar inte bara om att våra byggnader ska vara vackra, utan om rummen mellan husen. Uppvakta makthavare och dem som bygger staden och ställ krav på att Malmö blir den bästa staden." sa Hans Willehader och inspirerade Ehsan Noroozi till att intervjua honom.

Gertjian Dieleman & Hans Ramel - Cowfunding  

Onlinefolket handlar denna gången om köttindustrin och närmare bestämt om crowd funding av kött - Cowfunding. När jag handlar kött, köper jag ju bara en bit av djuret från min lokala livsmedelshandlare. För bonden som föder upp diverse djur gäller det ju att få sålt var enda del av djuret, innan kon, grisen, renen eller vad det nu kan vara för djur slaktas. Bonden kan ju inte bara klippa ut en bit ryggbiff för att jag blev sugen. Det här är en stor del av anledningen till att köttindustrin ser ut som den gör.

Teres Arvidsson- Kreativ katalysator  

Teres Arvidsson har många talanger. En sådan där människa som gjort lite av varje. Hon har gjort Voice overs, design, marknadsföring, nätverkande som marknadsföringsmetod och bin i bemärkelsen att hon är representant för Bee Urban. Här snackar vi om karriär och att få liv i Västra Hamnen i Malmö

Fredric Lundgren- Digital Marknadsförare & Analytiker  

Fredric Lundgren är bra på Google Analytics och mest av allt är han en mästare på att tolka siffrorna från diverse mätningar och dra smarta insikter. Han är dessutom en av de hjärnor som har fått förtroendet att utbilda i just mätning och analys på både Berghs School of Communications samt IHM Business School.

Jens Lennartsson - Storyteller  

Jens Lennartsson är fotograf i grunden. Men han är så mycket mer än fotograf. Han är storyteller. Han har fingertoppskänsla nog att ha olika innehåll på www.jenslennartsson.com och www.jenslennartsson.se. Dem av oss som testar på att prenumerera på hans nyhetsbrev upptäcker också att han haft insikt nog att automatisera användarflödet. Automatiserade användarflöden låter nördigt men det är precis den typen av nördighet som Onlinefolket handlar om.

Lotta Strand  - Idea Hunt  

Gänget bakom Idea Hunt, tror sig kunna göra en positiv skillnad i världen geneom att dela med sig av sina idéer och ge input på varandras idéer. Framför allt tror de att de kan göra en stor, positiv skillnad i världen genom att tillgängliggöra plattformen som gör att hela den här “byta idé och spinna vidare på varandras idéer-grejen” lätt att använda och praktisk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose