Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Sweden

Home of #onlinefolket - Sveriges kanske bästa podcast för marknadsförare.

Episodes

Tanya Daranee Tienprasit - Webbanalytiker  

Tanya Daranee Tienprasit är digital analytiker eller webbanalytiker på Knowit. Under en dryg halvtimme delade hon med sig av hur hennes vardag ser ut, vilka hennes utmaningar är och bjöd på en och annan smart insikt om hur man bäst förvaltar sina resurser. Hon är mån om sitt eget personliga varumärke och använder sina kunskaper inom webbanalys för att ständigt övervaka och förbättra sin egen digitala närvaro. Tanya menar att det är viktigt för var och en av oss att ta kontroll och ansvar för vår egen digitala närvaro. Allt som oftast sker nämligen första intrycket online, och inte när man först möts.

Björn Ekdahl - CEO Ode Agency  

Björn Ekdahl har sin bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och då framförallt att bygga varumärke och consumer experience i Paris lyx- och modevärld. Han jobbade mycket med hur kundupplevelser ska ser ut i framtiden, vad definierar begreppet lyx och vad kommer det att innebära i framtiden, hur når man nya målgrupper i nya "attraktiva delar av världen" och hur man både skapar och använder hållbarhet som del av affärsmodellen.

Hamza Ftouni - Social media redaktör  

Hamza Ftouni - Social media redaktör by Ehsan Noroozi

Patrik Rosenfeld - Digital strateg på Resultify  

Patrik Rosenfeld är digital strateg på Resultify. Han har mer än 18 år i branschen och på många sätt personifierar han begreppet ”onlinefolk”. Du vet, människor vars vardag lever, tänker och andas digitalt. I bagaget har han bland annat erfarenheten att försöka sälja hjälpmedel för golf online…1997. Med andra ord så satt Patrik och försökte klura ut hur man bäst säljer på nätet innan begrepp som bredband och mobilt ens var allmänkunskap. I denna 71 minuter långa intervju maler vi igenom vägen hit, vad en digital strateg egentligen gör och vad Patrik tycker är nyckeln till att bli en bra, framgångsrik digitl strateg.

Anna Sandahl - Ode Agency  

Content marketing är ett sätt att positionera sig på marknaden utifrån kundperspektiv, säger Anna Sandahl. Det som förändrats är sättet content konsumeras, algoritmerna bakom forumen och kanalerna där content distribueras men också förväntningarna på content, fortsätter hon. Kvalitet är A & O när det kommer till content. Bara över de senaste åren har kundernas mognad förändrats krnig förståelsen och förhållningssätten kring content.

Tommi Grønkjær Christiansen - Marketing Mix Modeling  

Tommi Grønkjær Christiansen är Head of Data Science på Resultify. I detta avsnitt av Onlinefolket förklarar han Marketing Mix Modeling och vinsten med det.

Analyticsdagarna 2017 i Malmö  

Onlinefolket tar pulsen på Analyticsdagarna i Malmö 2017. Nördigt? - Yes! Nyttigt och kunskapstungt? Oh, Yes!

Michael Wahlgren - Grundrare Pineberry  

Michael Wahlgren är en av grundarna till Pineberry, författare, föreläsare och en av landets främsta när det kommer till SEM och SEO.

Matilda Alborn om konsten att intervjua  

Matilda Alborn utbildades till TV producent på Dramatiska Institutet. Men över sin långa karriär inom media har hon arbetat både framför och bakom kameran och även på radio. Under en kort period sände vi morgonprogram i P4 tillsammans och jag fick bevittna Matildas förmåga att intervjua alla möjliga människor. Ett hantverk som är verkligen tar en livstid att bemästra.

Per-Erik Persson - Managementkonsult  

Per-Erik Persson är managementkonsult och hjälper företag och organisationer i deras förändringsarbeten. Ett jobb som kräver kunskap i och förståelse för kommunikation i många olika plan. Bland annat i kommunikationens olika faser. Vad händer först? Hur blir det sen? Hur hanterar man ledningsgrupper och var skiljer den kommunikationen med hur man kommunicerar med resten av organisationen?

Manuel Concha - filmregissör & storyteller  

Långfilmsregissören, musikvideoskaparen och reklamfilmaren Manuel Concha snackar om storytelling, marknadsföring av långfilm och 3D-filmer med Ehsan Noroozi

Erik Wikander - VD Mäklarhuset  

Efter att jag intervjuat Erik Wikander kände jag ”Varför visste jag inte detta INNAN jag gjorde min bostadsaffär?” För mig är det för sent men för dig som går i bostadsaffärstankar, kan jag varmt rekommendera att du lyssnar på detta. Oavsett så gör man en bättre affär, ju mer kunskap man har om branschen.

Onlinefolket & Digital Madness  

Avsnitt 0 ska vara den podcast som presenterar programledaren och podcasten. Onlinefolket hoppade över den, men nu kommer den... halvt inne i säsong 2 men bättre sent än aldrig.

Björn Natthiko Lindeblad - Föreläsare  

Natthiko är namnet som Björn fick när han blev Thailändsk skogsmunk...eller buddhistmunk i den thailändska skogstraditionen. Det var år 1992. Idag föreläser han om det livet och de lärdomarna han plockat upp längs vägen.

Barbara Wennheden om kommunikationen kring uppsägningar  

Barbara Wennheden arbetar med onboarding, offboarding och allt däremellan. Alla de processer och förändringar man möter som man möter i arbetslivet. Hon kallar det för "People and culture management."

Filip Larsson - Serieentreprenör  

Filip Larsson hör till den gruppen av människor som började bygga hemsidor i sin ungdom. En hobby som spårade ur och blev en handfull företag. I sitt bolagsstall finner vi guldkorn som till exempel DLLfiles.com, Busring.se, Photago.com och hans fastighetsbolag. I detta avsnitt delar han med sig av sin resa, sina lärdomar och sina erfarenheter.

Marie Hagberg  

Marie Hagberg vill göra podcast precis som så många andra. Hon ville starta en podd och i samband med det korsades våra vägar. Vi hade planerat in ett samtal PR konsulter emellan men det kom att handla om så mycket mer.

Anders Mildner om trovärdighet  

Detta avsnitt är en del av två som vi har gjort om trovärdighet. I detta avsnitt ska vi snacka med Anders Mildner som varit debattredaktör på Svenska Dagbladet, kulturchef på Smålandsposten, nyhetsreporter på Sydsvenskan och ledarskribent på Expressen bland annat. Anders Mildner är även författare. Han har skrivit böcker om hållit föredrag om just trovärdighet och faktaresistens.

Journalistik Vs Marknadsföring  

De flesta av oss lever på vårt förtroendekapital. Med andra ord är trovärdighet ett måste för oss. Men vad händer med trovärdigheten i en tid där begrepp som fake-nyheter och faktaresistens är vardag? Detta är ett en del av ett dubbelavsnitt om just trovärdighet. Detta avsnitt av Onlinefolket gästas av Journalistikstudenterna från Skurups Folkhögskola, representerade av Erdin Asanovski och Maja Strömberg.

Hans Willehader - Arkitekt Arkitema Architects  

"Bra städer handlar inte bara om att våra byggnader ska vara vackra, utan om rummen mellan husen. Uppvakta makthavare och dem som bygger staden och ställ krav på att Malmö blir den bästa staden." sa Hans Willehader och inspirerade Ehsan Noroozi till att intervjua honom.

0:00/0:00
Video player is in betaClose