Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Sweden

Home of #onlinefolket - Sveriges kanske bästa podcast för marknadsförare.

Episodes

Eddie Swindell - Fresh Relevance  

Jag kallade det för Marketing Automation men Eddie Swindell kallar Fresh Relevance för en "Real time marketing hub". I detta avsnittet delar engelsmannen och marknadsföringsexperten Eddie Swindell med sig av sina bästa tips och insikter kring automatiserade konversationer i samband med kundresor. Ett samtal som tar sin början i Black Friday & Cyber Monday.

Kalle Lind - Kulturarbetare delux  

Utan klydd, utan hänsyn för nyheter som ska sändas vi en specifik tidpunkt och utan avbrott från trafikradion, snackar vi om högt och lågt och mest av allt snackar vi om Kalle Lind.

Frukostmöte Content Marketing Sparbanken Syd  

Vi bjöd in till frukostmöte om content marketing och det var poppis. Så pass att vi fick köra två sessioner på raken. Innebörden av content marketing har förändrats över åren. Tillsammans tittar vi på och spekulerar kring vad content marketing kommer innefatta 2017 och hur man ska jobba med det.

Kicki Persson - AD Resultify  

Kicki Persson är vinnare av Svenska Designpriset 2014 och vår egen AD. I detta avsnitt av Onlinefolket får vi höra om hur Kickis väg till prisbelönt designer såg ut. Vi får lära oss om en tid innan Photoshop och InDesign och sen följa med hela vägen fram till den tid då Pinterestappen är ett av de viktigaste verktygen för att hålla sig inspirerad.

Internet i fokus - Onlinefolket sammanfattar  

Under hashtag #IIF2016 bjöd Internet i fokus på inspirerande talare, spekulationer och trendspaningar och tog pulsen på hur landet ligger i den digitala sfären. Vi var där och därför bjuder vi denna vecka på ett specialavsnitt där vi sammanfattar eventet. Meddelande-appar som annonsyta, Virtual Reality och kvalitetsuppmärksamhet är några av de ämnen som berörs.

Behrang Kianzad – Digital strateg & marknadsförare  

Han är aktivist och jurist och journalist och skivbolagsdirektör bland annat. Behrang Kianzad kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn och insåg fort att han måste kämpa för att komma någonstans i detta samhälle. Han blev antagen till journalistutbildningen på Skurups folkhögskola och kort där efter började han agera redaktör för en webbtidning. Därefter tog han vägen via Sveriges Radio och Ekot till juriststudierna i Lund. Idag är han färdig jurist, erfaren publicist och framstående digital strateg.

Lilly Smajli Gashi - Fyrklövern  

Lilly är ansvarig för Fyrklöverns digitala framtid. Men hur säljer man svindyr porslin online? I detta avsnittet av Onlinefolket delar Lilly Smajli Gashi med sig om hur hon hanterar utmaningarna i det digitala landskapet.

Tina Rudin Kaikkonen - Styrelseproffs  

Genuint, kunskapstungt, lättsamt och relevant snack om att driva affärer, driva sig själv i affärssammanhang och att se potential i andra. Ja, vi snackar om allt mellan himmel och jord när Tina Rudin Kaikkonen delar med sig av sin karriär i Onlinefolket.

David Klein  

David Klein är mannen bakom bland annat Internet i Fokus - Södra Sveriges största webb-event. Men David har gjort mycket i sin karriär. En man med många bollar i luften.

Mattias Georgson Petrén - Projektledare på Arkatay  

Projektledning är en viktig del av marknadsföringsarbetet. Därför bjöd vi in Mattias Georgson Petrén, projektledare på konsult och utbildningsföretaget Arkatay. Under ca en timme går han igenom projektledningens moment, områden och hur man ska bli en bättre projektledare.

Jesper Fuglsang - Senior Digital Marknadsförare  

Appar, Storyplaning, reaserch och influencers. Under drygt 49 minuter snackar Ehsan Noroozi och Jesper Hovmand Fuglsang om Jespers ca 15 år långa karriär inom marknadsföring och vägen in i Resultify.

Dotkeeper - Hjalmar Antonsson & Sannah Westerlund  

2013 grundades företaget som året därpå vann Venture Cup Syd i kategorin webb, media och mjukvara. Idag, 2016, är dom 7 anställda och med ledande varumärken på kundlistan. Bolaget heter Dotkeeper och i studion med mig idag finns grundarna Hjalmar Antonsson och Sannah Westerlund. Vi snackar brand-storys, content marketing och osexiga produkter.

Hans Bergstrand & Thor Brink - grundarna av IQQ  

IQQ är en webbyrå som producerar premiumsidor i Wordpress. Under knappa 55 minuter går vi igenom hur allt började, utmaningarna som finns i att driva webbyrå och styrkor och svagheter i Wordpress.

NICLAS LUNDGREN – DIGITAL MARKNADSFÖRARE  

Niclas Lundgren är bror till Fredric Lundgren (vår Analytics expert) men också till författaren Christine Lundgren. Med andra ord har han en del av den där smartheten i generna. En gång i tiden började han på Resultify som praktikant men gjorde snabbt ett så bra intryck att han anställdes. Vetgirig som han är han han sedan dess varit inne och nosat på den digitala marknadsföringens alla områden.

Fredrik Mohlin - Poolia  

Fredrik Mohlin har utan tvekan revolutionerat arbetsmarknaden. Han förstod att arbete står högst upp i näringskedjan. Ett jobb möjliggör boende, starta familj och köpa saker man vill ha. Han undrade varför det skulle vara så meckigt och svårt att hitta ett jobb man brinner för. För att lösa detta problem startade han Joblink. Som 11 årig entrepreneur började Fredrik Mohlin sälja kvällsposten. Han var tvungen att vakna tidigt och börja sälja. Han kanske inte brann för det yrket men det gav honom kunskap som senare skulle bli mycket värdefullt. Fredriks första branschjobb var på ett stort it-bolag som heter ATEA. Även det var lärorikt men det var inte ett arbete som han brann för. När han skulle söka jobb märkte han att det inte alls var rätt frågor man ställde. Istället för att fråga om personen som söker jobbet brinner för branchen frågar man om vilka betyg man hade i grundskolan. Så han tog bort alla de tråkiga frågorna och i och med det revolutionerade Fredrik Mohlin arbetsmarknaden. Idag jobbar Fredrik Mohlin som VD för Poolia Malmö. I detta avsnitt av Onlinefolket blir Fredrik Mohlin intervjuad utav Ehsan Norrozi.

Martin Thörnkvist - The Conference  

Runt sekelskiftet startade Martin Thörnkvist och hans vänner en webb-tidning om musik. De skrev recensioner och diskuterade musikbranchen. Men år 2005 var det inte lika lätt som idag att lyssna på musiken som man läser om. Detta löste man genom att få artister att skicka in några cd-skivor till webb-tidningen för att sedan öppna en liten online-shop där man kunde köpa musiken. Detta ledde till att Martin startade skivbolaget Songs I Wish I had written. Han startade under en tid då de större skivbolagen kämpade mot piratnedladdning och "gratis musik". Detta utnyttjade istället Martin Thörnkvist som promotade och spred skivbolagets musik gratis online. Han såg var musikbranchen var på väg och surfade på den vågen istället för att kämpa emot. Idag jobbar Martin Thörnkvist på Media Evolution som direktör på The Conference som är en stor konferens som nu förtiden alltid säljer slut. Ehsan Noroozi intervjuar skivbolagsjättenMartin Thörnkvist i veckans avsnitt av Onlinefolket. De pratar om hans oförutsägbara väg till framgång, vilket buzzword han inte tycker om och hur det såg ut att starta skivbolag innan Spotify.

Charlotte Rodenstedt - grundare av Bloody Honey  

Charlotte Rodenstedt är mesta dels känd som VD och ägare av Bloody Honey. Men visste du att hon även jobbat på den skotska tidningen The Skinny som huvudgrafiker, kommit in på två utbildningar på KTH som hon tackat nej till och även jobbat på Skottish Television och BBC i Skottland. Om det är något Charlotte Rodenstedt tycker om så är det en utmaning. När hon skulle ta jobbet på Scottish Television frågade chefen henne om hon kunde “det här med rörlig grafik”. Hon svarade ja men insåg snabbt att hon nu stod inför en stor utmaning. Charlotte fick panik-lära sig After Effects, ett dator-program för att skapa rörlig grafik, på tre dagar och det slutade i att hon jobbade på Scottish Television i tre år. Idag har hon startat ett eget produktions bolag som specialiserar sig i rörlig grafik och animation, med prestigefyllda klienter som BBC, Malmö Live, SVT, Levis och IKEA. “Det har gett mig mycket att våga” Ehsan Noroozi intervjuar animationsexperten Charlotte Rodenstedt i denna podcast av Onlinefolket. De pratar om hur hennes arbetsvecka ser ut, hur hon är som chef och vad hon absolut inte skulle göra reklam för.

Jan Axlund - Marknadschef Malmö Live  

Dagens gäst på Onlinefolket är marknads och kommunikations chefen på Malmö Live, och innan dess MSO. Han vann svenska design priset tillsammans med Resultify år 2014 för designen på www.mso.se. Han är Jan Axlund. Jan började redan som 7 åring att sälja. Ett litet knep då var att ta godis ur påskägg för att sedan förpacka det igen och sälja vidare. Sin karriär började han på allvar under studenttiden. Han valde att plugga till jurist men då han fick ett sidojobb som vaktmästare på Strandhotellet i Stockholm och lärde sig mer om service valde han en annan väg. Han avslutade sina studier och började jobba inom service och bemanning. Snabbt fick Jan Axlund jobb på bemanningsbolaget Manpower. Där hade han flera olika uppdrag och lärde sig mycket. Men på senare år har han jobbat som chef på Malmö Live. Jan Axlund blir intervjuad av Ehsan Noroozi på Onlinefolket. De pratar om hur livet kan ta en annan väg än planerat, hur hemsidan som Resultify och MSO gjorde tillsammans blev en succé och hur det var att jobba inom bemanning och service innan internet slog igenom.

Linnea Vikbrant - VD Contetor Marketing  

Linnea Vikbrant började skriva för sydsvenskans sport avdelning redan under högstadiet. Hon vann en tävling där man skulle skicka in två reportage och eftersom Linnea älskar en utmaning och att vinna blev det succé. Medan hon jobbade på sydsvenskan fick hon prova på en mängd olika sporter och skriva om allt hon var med om. Efter studierna började Linnea Vikbrant jobba för ett bokförlag som förlags chef. Hon var då bara 25 år gammal och skulle se till att öka försäljningen av böcker, hitta nya författare och pusha där publiken fanns. Idag är hon VD på Contentor Marketing som jobbar med att skriva texter, innehåll, nyhetsbrev, pressmeddelande m.m. löpande för kunder. Du kan höra mer om Linea Vikbrant och hennes historia här på Onlinefolket där hon blir intervjuad av Ehsan Noroozi. De pratar om bland annat vilka kanaler hon tycker man ska satsa på, hur marketing lingo kan vara negativt och vad hennes största misslyckande är. Det kommer antagligen förvåna dig att få höra hennes svar på frågan om hennes största misslyckande, det är nog inte vad du tror.

Elia Mörling – Grundare av Idea Hunt  

Elia Mörling är en av grundarna av Idea Hunt. Han började programmera som 9 åring och anser sig själv vara mer av en producent än en konsument. Inspirerad av Sci-fi böcker började Elia skriva böcker väldigt tidigt. Då det inte var så lätt som idag att trycka flera exemplar fick han skriva av varje bok för hand, för att sedan försöka sälja till grannar och andra föräldrar som ville stödja hans tidiga entreprenörskap. Då Elia Mörling har bott på flera olika ställen i världen under sitt liv har han behövt anpassa sig till olika kulturer. Detta har han använt till sin fördel för att försöka förstå hur människan fungerar som grupp, och för att då maximera värdet när man marknadsför.

0:00/0:00
Video player is in betaClose