Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Sweden

Home of #onlinefolket - Sveriges kanske bästa podcast för marknadsförare.

Episodes

Filip Larsson - Serieentreprenör  

Filip Larsson hör till den gruppen av människor som började bygga hemsidor i sin ungdom. En hobby som spårade ur och blev en handfull företag. I sitt bolagsstall finner vi guldkorn som till exempel DLLfiles.com, Busring.se, Photago.com och hans fastighetsbolag. I detta avsnitt delar han med sig av sin resa, sina lärdomar och sina erfarenheter.

Marie Hagberg  

Marie Hagberg vill göra podcast precis som så många andra. Hon ville starta en podd och i samband med det korsades våra vägar. Vi hade planerat in ett samtal PR konsulter emellan men det kom att handla om så mycket mer.

Anders Mildner om trovärdighet  

Detta avsnitt är en del av två som vi har gjort om trovärdighet. I detta avsnitt ska vi snacka med Anders Mildner som varit debattredaktör på Svenska Dagbladet, kulturchef på Smålandsposten, nyhetsreporter på Sydsvenskan och ledarskribent på Expressen bland annat. Anders Mildner är även författare. Han har skrivit böcker om hållit föredrag om just trovärdighet och faktaresistens.

Journalistik Vs Marknadsföring  

De flesta av oss lever på vårt förtroendekapital. Med andra ord är trovärdighet ett måste för oss. Men vad händer med trovärdigheten i en tid där begrepp som fake-nyheter och faktaresistens är vardag? Detta är ett en del av ett dubbelavsnitt om just trovärdighet. Detta avsnitt av Onlinefolket gästas av Journalistikstudenterna från Skurups Folkhögskola, representerade av Erdin Asanovski och Maja Strömberg.

Hans Willehader - Arkitekt Arkitema Architects  

"Bra städer handlar inte bara om att våra byggnader ska vara vackra, utan om rummen mellan husen. Uppvakta makthavare och dem som bygger staden och ställ krav på att Malmö blir den bästa staden." sa Hans Willehader och inspirerade Ehsan Noroozi till att intervjua honom.

Gertjian Dieleman & Hans Ramel - Cowfunding  

Onlinefolket handlar denna gången om köttindustrin och närmare bestämt om crowd funding av kött - Cowfunding. När jag handlar kött, köper jag ju bara en bit av djuret från min lokala livsmedelshandlare. För bonden som föder upp diverse djur gäller det ju att få sålt var enda del av djuret, innan kon, grisen, renen eller vad det nu kan vara för djur slaktas. Bonden kan ju inte bara klippa ut en bit ryggbiff för att jag blev sugen. Det här är en stor del av anledningen till att köttindustrin ser ut som den gör.

Teres Arvidsson- Kreativ katalysator  

Teres Arvidsson har många talanger. En sådan där människa som gjort lite av varje. Hon har gjort Voice overs, design, marknadsföring, nätverkande som marknadsföringsmetod och bin i bemärkelsen att hon är representant för Bee Urban. Här snackar vi om karriär och att få liv i Västra Hamnen i Malmö

Fredric Lundgren- Digital Marknadsförare & Analytiker  

Fredric Lundgren är bra på Google Analytics och mest av allt är han en mästare på att tolka siffrorna från diverse mätningar och dra smarta insikter. Han är dessutom en av de hjärnor som har fått förtroendet att utbilda i just mätning och analys på både Berghs School of Communications samt IHM Business School.

Jens Lennartsson - Storyteller  

Jens Lennartsson är fotograf i grunden. Men han är så mycket mer än fotograf. Han är storyteller. Han har fingertoppskänsla nog att ha olika innehåll på www.jenslennartsson.com och www.jenslennartsson.se. Dem av oss som testar på att prenumerera på hans nyhetsbrev upptäcker också att han haft insikt nog att automatisera användarflödet. Automatiserade användarflöden låter nördigt men det är precis den typen av nördighet som Onlinefolket handlar om.

Lotta Strand  - Idea Hunt  

Gänget bakom Idea Hunt, tror sig kunna göra en positiv skillnad i världen geneom att dela med sig av sina idéer och ge input på varandras idéer. Framför allt tror de att de kan göra en stor, positiv skillnad i världen genom att tillgängliggöra plattformen som gör att hela den här “byta idé och spinna vidare på varandras idéer-grejen” lätt att använda och praktisk.

Niels Mouritzen - Tourism Capacity  

Niels Mouritzen är destinationsmarknadsföraren som har en passion för puckelpist, bakning och Sverige. Större delen av det senaste decenniet har han ägnat åt att marknadsföra Sverige, främst till danskarna. Idag driver han Tourism Capacity.

Thomas Falkenstedt - Influencer på instagram och bloggare  

Thomas Falkenstedt är bloggare och instagrammare. Men i grunden är han journalist och pr-strateg. Han bättre än mig i bemärkelsen att han har drygt 45000 följare på Instagram. Det är drygt 44000 fler än vad jag har. Han har dessutom 17000 läsare på sin blogg och även här får jag se mig slagen... med ca 16997 läsare.

Hampus Jakobsson - The Ground  

I egenskap av kommunikatör och marknadsförare fick jag i timme marinera mig i Hampus Jakobssons erfarenheter, filosofier och insikter kring hur han, delägare i fler än 50 företag, förhåller sig till just marknadsföring och kommunikation.

Navid Modiri - Föreläsare och artist  

På Café Hängmattan i Göteborg läste Navid Modiri en dikt. Det blev startskottet för kommunikatören som säger sig ha blivit slagen av känslan av att ett helt rum full av människor lyssnade på honom. En nyfikenhet kring mekanismerna av dynamiken mellan berättaren och publiken vaknade hos honom.

Eric Moutardier - Del 2 Av 2 - Världens Bäst Säljande Spel  

Eric Moutardier är CMO på Massive Entertainment i Malmö, ett Ubisoft-ägt bolag. Han är en sann parisare i själen och han är framför allt en av hjärnorna bakom världens bäst säljande spel. Eric Moutardier är marknadsföringshjärnan bakom Tom Clancy´s The Division.

David Polfeldt - Del 1 Av 2 - Världens Bäst Säljande Spel  

Lyssna på intervjun med David Polfeldt och missa heller inte den andra intervjun i detta dubbelavsnitt, där Eric Mourtadier, marknadschef på Massive berättar mer i detalj om arbetet med att marknadsföra världens bäst säljande spel.

Anders Roos - Fotograf  

Anders Roos har haft många yrken genom åren. Bland annat har han varit förläggare, haft en butik som sålt hockeytröjor och ungdomstränare i Lomma. Men innerst inne har han alltid varit fotograf. Ända sedan barnsben faktiskt.

Eddie Swindell - Fresh Relevance  

Jag kallade det för Marketing Automation men Eddie Swindell kallar Fresh Relevance för en "Real time marketing hub". I detta avsnittet delar engelsmannen och marknadsföringsexperten Eddie Swindell med sig av sina bästa tips och insikter kring automatiserade konversationer i samband med kundresor. Ett samtal som tar sin början i Black Friday & Cyber Monday.

Kalle Lind - Kulturarbetare delux  

Utan klydd, utan hänsyn för nyheter som ska sändas vi en specifik tidpunkt och utan avbrott från trafikradion, snackar vi om högt och lågt och mest av allt snackar vi om Kalle Lind.

Frukostmöte Content Marketing Sparbanken Syd  

Vi bjöd in till frukostmöte om content marketing och det var poppis. Så pass att vi fick köra två sessioner på raken. Innebörden av content marketing har förändrats över åren. Tillsammans tittar vi på och spekulerar kring vad content marketing kommer innefatta 2017 och hur man ska jobba med det.

0:00/0:00
Video player is in betaClose