Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Onlinefolket - Kanske Sveriges bästa podcast

Sweden

Home of #onlinefolket - Sveriges kanske bästa podcast för marknadsförare.

Episodes

Niels Mouritzen - Tourism Capacity  

Niels Mouritzen är destinationsmarknadsföraren som har en passion för puckelpist, bakning och Sverige. Större delen av det senaste decenniet har han ägnat åt att marknadsföra Sverige, främst till danskarna. Idag driver han Tourism Capacity.

Thomas Falkenstedt - Influencer på instagram och bloggare  

Thomas Falkenstedt är bloggare och instagrammare. Men i grunden är han journalist och pr-strateg. Han bättre än mig i bemärkelsen att han har drygt 45000 följare på Instagram. Det är drygt 44000 fler än vad jag har. Han har dessutom 17000 läsare på sin blogg och även här får jag se mig slagen... med ca 16997 läsare.

Hampus Jakobsson - The Ground  

I egenskap av kommunikatör och marknadsförare fick jag i timme marinera mig i Hampus Jakobssons erfarenheter, filosofier och insikter kring hur han, delägare i fler än 50 företag, förhåller sig till just marknadsföring och kommunikation.

Navid Modiri - Föreläsare och artist  

På Café Hängmattan i Göteborg läste Navid Modiri en dikt. Det blev startskottet för kommunikatören som säger sig ha blivit slagen av känslan av att ett helt rum full av människor lyssnade på honom. En nyfikenhet kring mekanismerna av dynamiken mellan berättaren och publiken vaknade hos honom.

Eric Moutardier - Del 2 Av 2 - Världens Bäst Säljande Spel  

Eric Moutardier är CMO på Massive Entertainment i Malmö, ett Ubisoft-ägt bolag. Han är en sann parisare i själen och han är framför allt en av hjärnorna bakom världens bäst säljande spel. Eric Moutardier är marknadsföringshjärnan bakom Tom Clancy´s The Division.

David Polfeldt - Del 1 Av 2 - Världens Bäst Säljande Spel  

Lyssna på intervjun med David Polfeldt och missa heller inte den andra intervjun i detta dubbelavsnitt, där Eric Mourtadier, marknadschef på Massive berättar mer i detalj om arbetet med att marknadsföra världens bäst säljande spel.

Anders Roos - Fotograf  

Anders Roos har haft många yrken genom åren. Bland annat har han varit förläggare, haft en butik som sålt hockeytröjor och ungdomstränare i Lomma. Men innerst inne har han alltid varit fotograf. Ända sedan barnsben faktiskt.

Eddie Swindell - Fresh Relevance  

Jag kallade det för Marketing Automation men Eddie Swindell kallar Fresh Relevance för en "Real time marketing hub". I detta avsnittet delar engelsmannen och marknadsföringsexperten Eddie Swindell med sig av sina bästa tips och insikter kring automatiserade konversationer i samband med kundresor. Ett samtal som tar sin början i Black Friday & Cyber Monday.

Kalle Lind - Kulturarbetare delux  

Utan klydd, utan hänsyn för nyheter som ska sändas vi en specifik tidpunkt och utan avbrott från trafikradion, snackar vi om högt och lågt och mest av allt snackar vi om Kalle Lind.

Frukostmöte Content Marketing Sparbanken Syd  

Vi bjöd in till frukostmöte om content marketing och det var poppis. Så pass att vi fick köra två sessioner på raken. Innebörden av content marketing har förändrats över åren. Tillsammans tittar vi på och spekulerar kring vad content marketing kommer innefatta 2017 och hur man ska jobba med det.

Kicki Persson - AD Resultify  

Kicki Persson är vinnare av Svenska Designpriset 2014 och vår egen AD. I detta avsnitt av Onlinefolket får vi höra om hur Kickis väg till prisbelönt designer såg ut. Vi får lära oss om en tid innan Photoshop och InDesign och sen följa med hela vägen fram till den tid då Pinterestappen är ett av de viktigaste verktygen för att hålla sig inspirerad.

Internet i fokus - Onlinefolket sammanfattar  

Under hashtag #IIF2016 bjöd Internet i fokus på inspirerande talare, spekulationer och trendspaningar och tog pulsen på hur landet ligger i den digitala sfären. Vi var där och därför bjuder vi denna vecka på ett specialavsnitt där vi sammanfattar eventet. Meddelande-appar som annonsyta, Virtual Reality och kvalitetsuppmärksamhet är några av de ämnen som berörs.

Behrang Kianzad – Digital strateg & marknadsförare  

Han är aktivist och jurist och journalist och skivbolagsdirektör bland annat. Behrang Kianzad kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn och insåg fort att han måste kämpa för att komma någonstans i detta samhälle. Han blev antagen till journalistutbildningen på Skurups folkhögskola och kort där efter började han agera redaktör för en webbtidning. Därefter tog han vägen via Sveriges Radio och Ekot till juriststudierna i Lund. Idag är han färdig jurist, erfaren publicist och framstående digital strateg.

Lilly Smajli Gashi - Fyrklövern  

Lilly är ansvarig för Fyrklöverns digitala framtid. Men hur säljer man svindyr porslin online? I detta avsnittet av Onlinefolket delar Lilly Smajli Gashi med sig om hur hon hanterar utmaningarna i det digitala landskapet.

Tina Rudin Kaikkonen - Styrelseproffs  

Genuint, kunskapstungt, lättsamt och relevant snack om att driva affärer, driva sig själv i affärssammanhang och att se potential i andra. Ja, vi snackar om allt mellan himmel och jord när Tina Rudin Kaikkonen delar med sig av sin karriär i Onlinefolket.

David Klein  

David Klein är mannen bakom bland annat Internet i Fokus - Södra Sveriges största webb-event. Men David har gjort mycket i sin karriär. En man med många bollar i luften.

Mattias Georgson Petrén - Projektledare på Arkatay  

Projektledning är en viktig del av marknadsföringsarbetet. Därför bjöd vi in Mattias Georgson Petrén, projektledare på konsult och utbildningsföretaget Arkatay. Under ca en timme går han igenom projektledningens moment, områden och hur man ska bli en bättre projektledare.

Jesper Fuglsang - Senior Digital Marknadsförare  

Appar, Storyplaning, reaserch och influencers. Under drygt 49 minuter snackar Ehsan Noroozi och Jesper Hovmand Fuglsang om Jespers ca 15 år långa karriär inom marknadsföring och vägen in i Resultify.

Dotkeeper - Hjalmar Antonsson & Sannah Westerlund  

2013 grundades företaget som året därpå vann Venture Cup Syd i kategorin webb, media och mjukvara. Idag, 2016, är dom 7 anställda och med ledande varumärken på kundlistan. Bolaget heter Dotkeeper och i studion med mig idag finns grundarna Hjalmar Antonsson och Sannah Westerlund. Vi snackar brand-storys, content marketing och osexiga produkter.

Hans Bergstrand & Thor Brink - grundarna av IQQ  

IQQ är en webbyrå som producerar premiumsidor i Wordpress. Under knappa 55 minuter går vi igenom hur allt började, utmaningarna som finns i att driva webbyrå och styrkor och svagheter i Wordpress.

0:00/0:00
Video player is in betaClose