Op vakantie met Woord: route 12 uur

Op vakantie met Woord: route 12 uur

The Netherlands

De mooiste radioverhalen voor onderweg, geselecteerd door Woord.nl

Episodes

Een woord van uw reisleider… Frank Jochemsen  

Het is zomer, de vakantie komt eraan. Het vliegtuig is geboekt, de treinkaartjes zijn gereserveerd, de autoroute naar de vakantiebestemming uitgestippeld. De bagage ligt zorgvuldig bijeengezocht klaar of wordt op het laatste nippertje in de koffer gepropt. Maar één ding mag vooral niet vergeten worden om mee te nemen op de reis: het vakantieaudiopakket van Woord.

Jan Wolkers in het voetspoor van J.P. Thijsse  

In het programma 'Tahiti'reconstrueren Rik Zaal en schrijver Jan Wolkers de wandelingen zoals beschreven in het Verkade-album 'Texel' van Jacq. P. Thijsse. Gelezen fragmenten uit 'Texel' worden afgewisseld met natuurbeschrijvingen, vraaggesprekken met een 88-jarige inwoner van Texel die Thijsse nog heeft gekend en met een oud-leerlinge van Thijsse.

1 Minuut: Stilte  

Langs de FEBO, de bouwput... Door Jennifer Pettersson 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Annie mag het zeggen  

In ...mag het zeggen, de voorloper van het latere Tony van Verre ontmoet..., een gesprek met Annie M.G. Schmidt.

1 Minuut: Koeienliefde  

Als ik een koe zie, dan moet ik stoppen... Door Stef Visjager 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Maar meneer… kabouters bestaan!  

Voor velen Is er tussen hemel en aarde meer dan alleen lucht; mensen bijvoorbeeld die kabouters zeggen te hebben gezien en geloven in hun bovenaardse krachten. Gesprekken met hen, alsook de visie van parapsycholoog professor Tenhaeff. Uitzending van Radiorama uit 1972.

1 Minuut: Het pretpark  

Kabouters Door Maartje Duin 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Tony van Verre ontmoet…  Johannes van Dam  

Tony van Verre ontmoet... Johannes van Dam. Wekelijks vraaggesprek van Tony van Verre met bekende Nederlanders. De vragen van Van Verre zijn uit de opnamen geknipt, waardoor het programma een lange monoloog lijkt te zijn, slechts af toe onderbroken door sfeermuziek.

De eeuwige comeback van Soeur Sourire  

In deze Radio5 documentaire het tragische levensverhaal van Soeur Sourire, de Belgische 'zingende non' Jeanine Deckers, die in de jaren '60 met het door haar geschreven en gezongen liedje 'Dominique' een wereldhit had.

1 Minuut: De camping - Rits  

Rits, door René van Es 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Plots #12 Familiealbum  

Wonderlijke, ware verhalen rond een thema. Afl. Familiealbum, vol familieverhalen die niet in de fotoboeken terechtkomen. Met o.a. het verhaal van een man die op zoek gaat naar zijn broer in Bangladesh en er 200 nieuwe familieleden bij krijgt.

Citybook: Na zdrowie, brave Belg!  

Mauro Pawlowski werd geboren in België en is van Italiaans-Poolse afkomst. Hij is een van de spilfiguren in de hedendaagse Belgische muziekscene. Sinds enige tijd houdt Mauro zich ook met literatuur bezig en hij publiceerde een dichtbundel onder zijn volledige naam: Mauro Antonio Pawlowski.

1 Minuut: De camping - Liefde  

Liefde Door Marije Schuurman Hess 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Sprekende vogels  

Documentaire van Bob Uschi voor Radiorama over pratende, zingende en lachende vogels.

De Codex Sverdlovsk - memoires van een knaagdier  

Een bericht uit een andere werkelijkheid, zo moet men dit unieke manuscript wel noemen. Het levensverhaal van een knaagdier geschreven door een knaagdier. Hoe en waarom hij dit deed hoort u in het bijgaande radiospel. Scenario, regie en montage: Dick Tuinder

De vallei  

Portret van twee Nederlanders die in een Zuid-Franse vallei wonen. De zestigjarige Louis is van de ene op de andere dag een forellenkwekerij annex camping begonnen in een Zuid-Franse vallei (de Corrèze) en heeft als woning een grot in een berg uitgehakt. In de buurt woont de 50-jarige Kathariene met haar honden, haar prachtige tuin en haar ziekelijke man Maurice, atoomgeleerde, die al drie jaar zijn kamer niet heeft verlaten en alvast een doodskist voor zichzelf heeft laten timmeren. Ook wonen er Monique, haar man Marcel, en een Bretonse nicht Arliette, die aanvallen van gekte heeft. Een uiteindelijk ontluisterend verhaal over hun leven.

1 Minuut: De camping - Kruisruikers  

Kruisruikers Door Prosper de Roos 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

Op weg naar het wonder  

In deze aflevering de 747 documentaire 'Op weg naar het wonder'. "Ik was gezond toen ik naar Spanje ging, maar ik kom ziek weer terug", aldus één van de 216 pelgrims die een jaar geleden op aanraden van professor Frans Rutten naar Noord-Spanje gingen. Een reisverslag naar het bergdorp Garabandal, over pelgrims die hopen en geloven in een teken van God.

1 Minuut: Fjord  

Gaat het om de ervaring of de herinnering?... Door Chris Bajema 1 Minuut is een reeks korte verhalen uit het echte leven: waargebeurde radiosprookjes die ontroeren, verbazen en ontregelen.

De dubbelganger  

Wat doet het met je als je ontdekt dat er iemand bestaat die op papier exact dezelfde identiteit heeft als jij? En wat als die ander het criminele pad bewandelt, en iedereen denkt dat jij het bent? Woord.nl & hard//hoofd presenteren 'De Dubbelganger'. Een radiostuk van Joyce de Badts en Malu Peeters.

0:00/0:00
Video player is in betaClose