Operation Menneskejagt

Operation Menneskejagt

Denmark

Kom med ud på en højst forbløffende og farefuld ekspedition til menneskets allerdybeste indre, når de to antropologer Rane Willerslev og Morten Nielsen sætter alt over styr for at finde svarene på de største spørgsmål, menneskeheden nogensinde har stillet sig selv. For hvad vil det egentligt sige at være menneske? Tag med og find ud af om det lykkes de to videnskabsmænd at finde frem til sandheden i "Operation Menneskejagt". Medvirkende: Rane Willerslev; professor i social antropologi og Morten Nielsen; lektor i antropologi m.fl. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Episodes

Operation Menneskejagt 10:10 - Ostepops 2016-10-12  

I denne omgang skal Morten og Rane ikke svare på noget spørgsmål. De to antropologer er kommet frem til, at de ikke er nået dybt nok ned i deres undersøgelser i de første 9 programmer, så nu beder de om hjælp. Derfor har de valgt at anskaffe sig nogle svampe som skal give dem en endnu større sandhed, end de hidtil er nået frem til. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 9:9 - Vold 2016-10-05  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er menneskets historie drevet af vold? De to antropologer kommer blandt andet frem til, at en måde at møde svaret på, er at møde hinanden i en boksering. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 8:9 - Kærlighed 2016-09-28  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er kærligheden en illusion? Rane har altid undret sig over, hvorfor hans ungdomskæreste slog op dagen efter de havde sex første gang. Morten føler, at han har fundet den eneste ene, hvilket Rane synes er lidt patetisk. Men Morten har et trick, som Rane måske kan lære noget af. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 7:9 - Tro 2016-09-21  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er tro en fiktion? Rane kan ikke helt finde ud af, hvordan han tror, men nogle oplevelser har gjort, at han mener, at der er et eller andet. Morten tror ikke på noget, men en oplevelse fra et feltarbejde står alligevel stærkt. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 6:9 - Tilpasning 2016-09-14  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er tilpasning moralsk? Rane er ved at købe hus på Mortens vej, men mangler lidt penge, hvorfor han ringer til sin shaman for at få hende til at banke prisen lidt ned. Da Morten flyttede ind på vejen, havde han svært ved at tilpasse sig, men finder hurtigt ud af, at det er den årlige vejfest og kagekonkurrence som er indgangen til fællesskabet på den fine vej i Brabrand. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 5:9 - Godhed 2016-09-07  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Findes godhed? For at kunne svare på spørgsmålet, bytter Morten og Rane i denne uge hjemstavn. De skal leve på andres godhed i 24 timer. Morten tager til det fine Nordsjælland, hvor Rane kommer fra, og Rane tager ned til "Den rådne banan", hvor Morten er vokset op. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 4:9 - Køn 2016-08-31  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Afspejler eksisterende kønsroller biologiske forskelle? Rane mener, at Morten er blevet til det nye intetkøn, men Rane kæmper selv med at blive en moderne mand og opnå et dybde-kærlighedsforhold. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 3:9 - Myte 2016-08-24  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er myten en forudsætning for menneskeligt samfund? I Mortens familie har der altid været en stolt fortælling om den heltemodige tiptipoldefar, men nu ringer Morten rundt til sin familie for at høre, om det nu også kan være helt sandt. Rane husker tilbage på en oplevelse han havde i Sibirien, efter han havde skudt en bjørn, hvor der skete noget meget uventet. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 2:9 - Arbejde 2016-08-17  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Er det skadeligt for mennesket at gå på arbejde? Rane har arvet et træk fra sin far: Han arbejder alt for meget, hvilket han snakker med sin psykolog om. Til gengæld var der kun en grund til, at Morten begyndte at arbejde i en børnehave efter gymnasiet, nemlig at han kunne komme på dagpenge. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

Operation Menneskejagt 1:9 - Sex 2016-08-10  

I denne omgang skal Morten og Rane svare på spørgsmålet: Gør fri sex mennesket lykkeligt? Rane laver feltarbejde på Amager Fælled, hvor han leder efter mænd i buskene. Samtidige er Morten i swingerklub i Jylland, hvor han snakker om utroskab og forventninger. Tilrettelæggelse: Louise Witt-Hansen, Anne Pilegaard Petersen og Mads Petter Kühnel.

0:00/0:00
Video player is in betaClose