Øre for mat

Øre for mat

Norway

Øre for mat er en podkast fra NorgesGruppen. Det skal handle om mat, mennesker, marked og muligheter. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør Per Roskifte.

Episodes

Podcast 05 - Fremtidens butikk  

Vil netthandel ta over for tradisjonelle dagligvarebutikker? Gjester: Johanne Kjuus fra Virke og Truls Fjeldstad fra NorgesGruppen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 04 - Matkasting  

Maren Esmark fra Naturvernforbundet og Vidar Jensen fra Kiwi diskuterer om vi trenger et forbud mot matkasting og hvordan butikkjedene skal ta sitt ansvar. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 3 - Forhandlinger i dagligvarebransjen  

Forhandlingene som enkelte kaller «høstjakta», får oppmerksomhet og til tider kritikk. Hvorfor forhandler vi? Og trenger vi en dagligvarelov? Gjester: Jan Bodd fra dagligvareleverandøren Scandza og kategoridirektør i NorgesGruppen, Vidar Olsen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 02 - Miljøvennlig transport  

Transport av varer til butikkene fører med seg utslipp av klimagasser. Er elektriske lastebiler løsningen? Hva er egentlig fremtidens drivstoff? Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør Per Roskifte. Gjester: Daglig leder i miljøstiftelsen ZERO, Marius Holm, og miljøsjef i ASKO, Knut Aaland.

Episode 01 - Lokalmat  

Hvorfor er mat med lokal identitet mer populært enn noen gang? Og hva skal til for å lykkes som lokalmatprodusent? Gjester: Bringebærprodusent Petter Andresen (Frigard) og NorgesGruppens lokalmatsjef Eivind Haalien.

0:00/0:00
Video player is in betaClose