Øre for mat

Øre for mat

Norway

Øre for mat er en podkast fra NorgesGruppen. Det skal handle om mat, mennesker, marked og muligheter. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør Per Roskifte.

Episodes

Episode 13 - Matturisme og lokalmat  

De beste lokalmat- og turtipsene for dem som skal på norgesferie får du her. Gjester er Bernt Bucher Johannessen, daglig leder i HANEN, og Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforening. Programleder er konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 12 - Grønt ordskifte med Trine Skei Grande og Torbjørn Johannson  

Venstre-leder Trine Skei Grande blir utfordret av styreleder Torbjørn Johannson i ASKO på hva vi må gjøre for å holde klimaløftet. Mulighetene er mange, men utfordringene synes å være flere. Henger politikerne etter folket i ønsket om grønne løsninger?

Episode 11 - Forbrukermakt  

Er det forbrukerne eller butikkene som bestemmer hvilke varer som finnes i hyllene? Gjester er Gunstein Instefjord fra Forbrukerrådet og Inge Erlend Næsset fra NorgesGruppen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 10 - Butikkens ansvar for et sunnere kosthold  

Har dagligvare et ansvar for at nordmenn skal spise sunnere – og tar de det ansvaret? Gjester er Torgeir Micaelsen fra Arbeiderpartiet, KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy og Aina Marie Lien, fagsjef sunnhet og ernæring i NorgesGruppen. Programleder er konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 09 - Nyheter og innovasjon  

Husker du melkekartonger uten skrukork? Gjester er Bent Myrdahl fra Q-meieriene og Kristine Hartviksen fra NorgesGruppen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 08 - Vareutvalg  

Stemmer det at vareutvalget er større i Sverige enn i Norge? Gjester Arne Dulsrud fra SIFO og Vegard Kjuus fra MENY. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 07 - Historisk matsvinnavtale  

Hoteller, kantiner og restauranter over hele landet skal kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020. Gjester: Anne Marie Schrøder fra Matvett og Bjørn Stangjordet fra NorgesGruppen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 06 - Julemat og tradisjoner  

Skal nordmenn ha Grandiosa eller ribbe til jul? Gjester Annechen Bahr Bugge fra SIFO og Espen Schøning Lie fra MENY. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 05 - Fremtidens butikk  

Vil netthandel ta over for tradisjonelle dagligvarebutikker? Gjester: Johanne Kjuus fra Virke og Truls Fjeldstad fra NorgesGruppen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 04 - Matkasting  

Maren Esmark fra Naturvernforbundet og Vidar Jensen fra Kiwi diskuterer om vi trenger et forbud mot matkasting og hvordan butikkjedene skal ta sitt ansvar. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 03 - Forhandlinger i dagligvarebransjen  

Forhandlingene som enkelte kaller «høstjakta», får oppmerksomhet og til tider kritikk. Hvorfor forhandler vi? Og trenger vi en dagligvarelov? Gjester: Jan Bodd fra dagligvareleverandøren Scandza og kategoridirektør i NorgesGruppen, Vidar Olsen. Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør i NorgesGruppen Per Roskifte.

Episode 02 - Miljøvennlig transport  

Transport av varer til butikkene fører med seg utslipp av klimagasser. Er elektriske lastebiler løsningen? Hva er egentlig fremtidens drivstoff? Programledere: Bonde og blogger Live Skinnes og konserndirektør Per Roskifte. Gjester: Daglig leder i miljøstiftelsen ZERO, Marius Holm, og miljøsjef i ASKO, Knut Aaland.

Episode 01 - Lokalmat  

Hvorfor er mat med lokal identitet mer populært enn noen gang? Og hva skal til for å lykkes som lokalmatprodusent? Gjester: Bringebærprodusent Petter Andresen (Frigard) og NorgesGruppens lokalmatsjef Eivind Haalien.

0:00/0:00
Video player is in betaClose