Örebropratarna

Örebropratarna

Sweden

Berättelsen om Örebro

Episodes

Maria Larsson  

2015 tillträdde Maria Larsson posten som landshövding i Örebro län. Rötterna finns i södra Småland och efter att ha arbetat som lärare inledde hon tidigt en lång politisk karriär. 2006-2014 ingick hon i Alliansregeringen som äldre- och folkhälsominister, senare barn- och äldreminister.

Niclas Ekholm  

För örebroarna är Niclas mest bekant som skådespelare, såväl på Länsteatern som på Teater Martin Mutter. Han arbetar också som röstskådespelare och ägnar mycket tid åt musiken.

Charlotta Nordenberg  

Charlotta är främst känd som ordförande i KIF Örebro DFF, men arbetar också som innovationsrådgivare. Men hon har arbetat inom många olika områden, allt från att vara ordförande i Svenska Amnesty till att delta i OS i Los Angeles 1984!

Alexander Axén  

Alexander Axén, huvudtränare för ÖSK Fotboll. Uppvuxen i supporterkulturen, gillar allt som är engelskt och passion är bara förnamnet, när det gäller fotboll. Det handlar om att se individer och låta dem utvecklas, om hur musik kan vara en avgörande faktor när två lag ställs mot varandra och om personer som spelar roll.

Jasmine Kara  

Jasmine Kara föddes i Örebro och är idag artist och låtskrivare med hela världens som arena. Erfarenheterna från en destruktiv relation i tonåren resulterade i den uppmärksammade boken Hälsa henne att hon ska dö.

Lars Gustafsson  

Lars Gustafsson är präst och leg. Psykoterapeut och arbetar mycket med föreläsningar, utbildningar, ledarskapsfrågor samt organisationsutveckling. Bland hans insatser finns ett omfattande arbete med att stötta svenskar i New York efter attentaten den 11 september 2001.  

Viktoria Buskqvist  

Sedan 2012 är Viktoria Buskqvist kontorschef på White arkitektbyrå i Örebro, ett kontor där hon arbetat sedan 2007. Ett av hennes verk är Würths nya kontorsbyggnad i Örebro som 2015 belönades med MIPIM Awards, ett av Europas mest prestigefyllda arkitekturpris. Ett annat verk, även det prisbelönt, kan vi alla få njuta av till kaffet. Här är … Fortsätt läsa "Viktoria Buskqvist"

Jens Schollin  

2008 tillträdde Jens Schollin, professor i pediatrik, rektorstjänsten vid Örebro universitet. Under hans ledning har en imponerande expansion ägt rum, som kröntes med att universitetet fick den efterlängtade läkarutbildningen.

Marie Kühler-Flack  

Marie Kühler-Flack är mest känd för sin mångåriga medverkan i Hjalmar-revyerna tillsammans med maken Peter Flack. Men Marie har även en skådespelarkarriär vid sidan om revyerna och driver en egen showdansskola i Örebro.

Premiär! Boris Lumbana  

Fotbollsspelaren Boris Lumbana, tidigare i ÖSK och nu i Degerfors blev Boris René med hela svenska folket i årets melodifestival. Här berättar han själv hur allt började en gång i tiden. Om förebilder, drömmar, mål och drivkrafter. Med egna ord.

Äntligen!  

Nu kan vi avslöja vad det handlar om. På riktigt! Örebropratarna är en serie radioprogram, där tio personer får en timme var till förfogande, att berätta om precis vad de vill och spela den musik de gillar. Programmen streamas över internet, med start den 4 juli klockan 10:00, via Jenneboradio och Örebrokuriren. Dessutom kommer Länsradion och Radio 94,3 att sörja för utsändningar på FM-bandet. Här kommer ett smakprov från sex av våra Örebropratare. Vilka de är, berättar vi i slutet. Som upplagt för en tävling, med andra ord. Gissa prataren! Vilka är då Örebropratarna? Här kommer hela listan! ____________________________________________ Det här projektet skulle inte vara möjligt, utan betydande hjälp från våra sponsorer och samarbetspartners. Tack för att ni trodde på oss och för att ni vill vara med och sprida berättelsen.  

0:00/0:00
Video player is in betaClose