Östermalmsbetongen

Östermalmsbetongen

Sweden

Två kusiner. Två olikheter. Två likheter. Delade åsikter. Gemensamma meningar.

Episodes

Avsnitt 30 – Forskning  

I det 30:e avsnittet är jokern Lukas Axelsson tillbaka. Han berättar om sin tillvaro som lärarstudent i Malmö, vilket leder till en hätsk diskussion mellan honom och broder Ludvig Axelsson. Därtill diskuterar Max, Ludvig och Lukas bland annat Donald Trump och det faktum att vi numera är tio miljoner svenska invånare.

Avsnitt 29 – Johan Wittberg  

I det 29:e avsnittet gästas Max och Ludvig Axelsson av idrotts- och Kalmarprofilen Johan Wittberg. Han förklarar hur han lyckades kombinera fotboll och innebandy på hög nivå, varför valet till slut föll på innebandyn och om han ångrar att han inte satsade fullt ut på det tidigare. Därtill ger Wittberg bland annat sin syn på sitt FBC Kalmarsund och världsstjärnan Kim Nilsson.

Avsnitt 28 – Johan Israelsson  

I det 28:e avsnittet gästas Max och Ludvig Axelsson av Johan Israelsson. Han pratar bland annat om hans tränar- och fotbollskarriär samt om hur känd han är i Kalmar. Dessutom förklarar Johan hur det är att vara broder med Hammarby-ikonen Erik Israelsson. Och självklart presenterar han Årets lista.

Avsnitt 27 – Rånet  

I det 27:e avsnittet av Östermalmsbetongen delger kusinerna Axelsson en rolig nyhet avseende podden samtidigt som de delar ut julklappar. Dessutom diskuterar Max och Ludvig Axelsson Kents sista konsert och deras mediestrategi. Därtill berättar Max om när han och hans kompis rånades förra veckan.

Avsnitt 26 – Röd tråd  

I det 26:e avsnittet av Östermalmsbetongen är den ordinarie duon tillbaka bakom mikrofonen. Max och Ludvig Axelsson förklarar varför julen är den bästa tiden och kusinerna berör bland annat Opinion Live och vikten av att diskutera med människor. Därtill är utelistan tillbaka.

Avsnitt 25 – Brwa Pishdari  

I det 25:e avsnittet vikarierar Rasim Riez för Ludvig Axelsson. Men framför allt gästas Östermalsbetongen av Brwa Pishdari som berättar allt om den virala succén #Kvalvaka. Utöver detta pratar Pishdari om sin fotbollskarriär, vilket involverar hans tid i Oskarshamns AIK. Därtill hyllas både Mattias Pavic och Kim Askebris.

Avsnitt 24 – Utelistan  

I det 24:e avsnittet introducerar kusinerna Axelsson ett nytt segment: utelistan. I vanlig ordning bjuder de på ett gäng härliga historier, inkluderat Ludvigs Paris-resa och Max tand- och huvudskada. Dessutom diskuterar de bland annat Ludvigs första år som fotbollstränare och förklarar varför detta avsnitt har dröjt.

Avsnitt 23 – Daniel "Katten" Andersson  

I det 23:e avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Hammarbys klackledare Daniel "Katten" Andersson. Han ger sin syn på Bajens säsong inklusive Nanne Bergstrands vara eller icke vara i klubben och inte minst om hur det är att vara med i en ultrasgrupp. Dessutom berättar Katten bland annat om skillnaden mellan huliganer och ultras, hur han fastnade för supporterskapet och varför bengaler är viktigt.

Avsnitt 22 – Emojis  

I det 22:a avsnittet av Östermalmsbetongen diskuterar Max och Ludvig Axelsson bland annat lojalitet inom arbetslivet och skillnaden på hur man uttrycker sig i tal kontra sms-konversationer. Dessutom försöker kusinerna komma fram till varför den äldre generationen är fast i Facebook. I vanlig ordning utlovas skratt.

Avsnitt 21 – Rasim Reiz  

I det 21:e avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av profilen Rasim Reiz. Han pratar om när han flydde från kriget på Balkan och hamnade i Smedby och hur det har påverkat honom. Därtill berättar Reiz bland annat om hans kontakt med Carola och när han toppade en årets profil-lista framför Tommy Salo. Hör honom även beskriva tillvaron som professionell fotbollsspelare på Balkan och sitt goda liv här uppe i Stockholm. Och framför allt: missa inte hans högklassiga anekdoter.

Avsnitt 20 – Säsong 2  

Kusinerna Axelsson är tillbaka. Efter ett längre sommaruppehåll är Max och Ludvig Axelsson igång med Östermalmsbetongen igen. I det första avsnittet för säsongen, vilket är det 20:e totalt, diskuterar de bland annat sommarens aktiviter, Pokémon go och det faktum att Susanna Kallur blev uttagen till OS.

Avsnitt 19 – Philip Conradsson  

I det 19:e avsnittet av Östermalsmbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Sveriges 38:e bäst klädda man, nämligen Philip Conradsson. Philip berättar bland annat om utmärkelsen, om hur det är att livnära sig på en modeblogg och hur han upplever kritiken mot honom och andra som bloggar. Dessutom ger han tips på vad man ska bära i sommar, samt avslöjar vem som är den kändaste personen i hans telefonbok.

Avsnitt 18 – Facken  

I det artonde avsnittet av Östermalmsbetongen återgår Max och Ludvig Axelsson till lite djupare ämnen. Kusinerna diskuterar bland annat minnet och det här med att öppna upp sig och visa känslor. Dessutom avhandlar de det här med att man ofta hamnar i olika fack, och att man tenderar att falla tillbaka in i dem.

Avsnitt 17 – Talet  

I det sjuttonde avsnittet av Östermalmsbetongen berättar Ludvig Axelsson om hur det gick att hålla talar framför hela Naprapathögskolan. Därtill diskuterar kusinerna Axelsson helgens kommande trevligheter – inkluderat Johan Israelssons 30-årsfest – och inte minst publikskandalen i Göteborg.

Avsnitt 16 – Lisa Moazzeni  

I det sextonde avsnittet av Östermalsmbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Djurgårdsspelaren Lisa Moazzeni. Hör henne berätta om sina tankar inför den stundande premiären i damallsvenskan, om hennes syn på skillnaden mellan dam- och herrfotbollen. Dessutom berättar Moazzeni om hur det är att göra en "förbjuden övergång" mellan Stockholmsklubbarna och om det motstånd hon mötte som elitsatsande fotbollstjej.

Avsnitt 15 – 2.0  

Östermalmsbetongen är äntligen tillbaka. Efter en knapp månads uppehåll gör kusinerna Axelsson comeback. I avsnittet avhandlar de bland annat den senaste tidens händelser, inkluderat resor till Sälen och Turkiet. Dessutom diskuterar de vilka som vinner allsvenskan, samt tillsättningen av Janne Andersson som förbundskapten.

Avsnitt 14 – "Bättre förr"  

I det fjortonde avsnittet av Östermalmsbetongen avhandlar Max och Ludvig Axelsson den senaste tidens händelser, inklusive en Paris-resa och två inflyttningsfester. Kusinerna pratar också bland annat om deras "beef", Luddes nya uppdrag inom fotbollsklubben Bo och Max nystartade gymkarriär. Därtill diskuterar de profilen Släggan Gustafsson.

Avsnitt 13 - Ko(mikern)  

I det trettonde avsnittet av Östermalmsbetongen har Max och Ludvig Axelsson med sig sidekicken Lukas Axelsson. Tillsammans diskuterar de tre bland annat Ludvigs nystartade tränarkarriär, om att bli äldre och LUFs förslag om att legalisera sex mellan syskon. Men framför allt bjuds det på lättsamt snack som resulterar i flera skrattutbrott – åtminstone för de medverkande.

Avsnitt 12 – Hussfelt  

I det tolfte avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av tv-profilen Jesper Hussfelt. Han berättar bland annat om hans syn på journalistiken, hans karriär inom den och om fotbollsklubbens Andrea Dorias framväxt och framtid. Därtill får vi reda på att det inte var långt borta från att Hussfelt blev sportchef för stortränaren Walter Mazzarri.

Avsnitt 11 – Ludde på krigsstigen  

När det elfte avsnittet av Östermalmsbetongen spelades in var tanken att huvudtemat skulle vara storstad kontra småstad. Så blev det inte (även om kusinerna diskuterade det också). I stället blev avsnittet det hittills mest politiska och kritiska. Därtill bjuds det på en ordlektion.

0:00/0:00
Video player is in betaClose