Östermalmsbetongen

Östermalmsbetongen

Sweden

Två kusiner. Två olikheter. Två likheter. Delade åsikter. Gemensamma meningar.

Episodes

Avsnitt 25 – Brwa Pishdari  

I det 25:e avsnittet vikarierar Rasim Riez för Ludvig Axelsson. Men framför allt gästas Östermalsbetongen av Brwa Pishdari som berättar allt om den virala succén #Kvalvaka. Utöver detta pratar Pishdari om sin fotbollskarriär, vilket involverar hans tid i Oskarshamns AIK. Därtill hyllas både Mattias Pavic och Kim Askebris.

Avsnitt 24 – Utelistan  

I det 24:e avsnittet introducerar kusinerna Axelsson ett nytt segment: utelistan. I vanlig ordning bjuder de på ett gäng härliga historier, inkluderat Ludvigs Paris-resa och Max tand- och huvudskada. Dessutom diskuterar de bland annat Ludvigs första år som fotbollstränare och förklarar varför detta avsnitt har dröjt.

Avsnitt 23 – Daniel "Katten" Andersson  

I det 23:e avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Hammarbys klackledare Daniel "Katten" Andersson. Han ger sin syn på Bajens säsong inklusive Nanne Bergstrands vara eller icke vara i klubben och inte minst om hur det är att vara med i en ultrasgrupp. Dessutom berättar Katten bland annat om skillnaden mellan huliganer och ultras, hur han fastnade för supporterskapet och varför bengaler är viktigt.

Avsnitt 22 – Emojis  

I det 22:a avsnittet av Östermalmsbetongen diskuterar Max och Ludvig Axelsson bland annat lojalitet inom arbetslivet och skillnaden på hur man uttrycker sig i tal kontra sms-konversationer. Dessutom försöker kusinerna komma fram till varför den äldre generationen är fast i Facebook. I vanlig ordning utlovas skratt.

Avsnitt 21 – Rasim Reiz  

I det 21:e avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av profilen Rasim Reiz. Han pratar om när han flydde från kriget på Balkan och hamnade i Smedby och hur det har påverkat honom. Därtill berättar Reiz bland annat om hans kontakt med Carola och när han toppade en årets profil-lista framför Tommy Salo. Hör honom även beskriva tillvaron som professionell fotbollsspelare på Balkan och sitt goda liv här uppe i Stockholm. Och framför allt: missa inte hans högklassiga anekdoter.

Avsnitt 20 – Säsong 2  

Kusinerna Axelsson är tillbaka. Efter ett längre sommaruppehåll är Max och Ludvig Axelsson igång med Östermalmsbetongen igen. I det första avsnittet för säsongen, vilket är det 20:e totalt, diskuterar de bland annat sommarens aktiviter, Pokémon go och det faktum att Susanna Kallur blev uttagen till OS.

Avsnitt 19 – Philip Conradsson  

I det 19:e avsnittet av Östermalsmbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Sveriges 38:e bäst klädda man, nämligen Philip Conradsson. Philip berättar bland annat om utmärkelsen, om hur det är att livnära sig på en modeblogg och hur han upplever kritiken mot honom och andra som bloggar. Dessutom ger han tips på vad man ska bära i sommar, samt avslöjar vem som är den kändaste personen i hans telefonbok.

Avsnitt 18 – Facken  

I det artonde avsnittet av Östermalmsbetongen återgår Max och Ludvig Axelsson till lite djupare ämnen. Kusinerna diskuterar bland annat minnet och det här med att öppna upp sig och visa känslor. Dessutom avhandlar de det här med att man ofta hamnar i olika fack, och att man tenderar att falla tillbaka in i dem.

Avsnitt 17 – Talet  

I det sjuttonde avsnittet av Östermalmsbetongen berättar Ludvig Axelsson om hur det gick att hålla talar framför hela Naprapathögskolan. Därtill diskuterar kusinerna Axelsson helgens kommande trevligheter – inkluderat Johan Israelssons 30-årsfest – och inte minst publikskandalen i Göteborg.

Avsnitt 16 – Lisa Moazzeni  

I det sextonde avsnittet av Östermalsmbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Djurgårdsspelaren Lisa Moazzeni. Hör henne berätta om sina tankar inför den stundande premiären i damallsvenskan, om hennes syn på skillnaden mellan dam- och herrfotbollen. Dessutom berättar Moazzeni om hur det är att göra en "förbjuden övergång" mellan Stockholmsklubbarna och om det motstånd hon mötte som elitsatsande fotbollstjej.

Avsnitt 15 – 2.0  

Östermalmsbetongen är äntligen tillbaka. Efter en knapp månads uppehåll gör kusinerna Axelsson comeback. I avsnittet avhandlar de bland annat den senaste tidens händelser, inkluderat resor till Sälen och Turkiet. Dessutom diskuterar de vilka som vinner allsvenskan, samt tillsättningen av Janne Andersson som förbundskapten.

Avsnitt 14 – "Bättre förr"  

I det fjortonde avsnittet av Östermalmsbetongen avhandlar Max och Ludvig Axelsson den senaste tidens händelser, inklusive en Paris-resa och två inflyttningsfester. Kusinerna pratar också bland annat om deras "beef", Luddes nya uppdrag inom fotbollsklubben Bo och Max nystartade gymkarriär. Därtill diskuterar de profilen Släggan Gustafsson.

Avsnitt 13 - Ko(mikern)  

I det trettonde avsnittet av Östermalmsbetongen har Max och Ludvig Axelsson med sig sidekicken Lukas Axelsson. Tillsammans diskuterar de tre bland annat Ludvigs nystartade tränarkarriär, om att bli äldre och LUFs förslag om att legalisera sex mellan syskon. Men framför allt bjuds det på lättsamt snack som resulterar i flera skrattutbrott – åtminstone för de medverkande.

Avsnitt 12 – Hussfelt  

I det tolfte avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av tv-profilen Jesper Hussfelt. Han berättar bland annat om hans syn på journalistiken, hans karriär inom den och om fotbollsklubbens Andrea Dorias framväxt och framtid. Därtill får vi reda på att det inte var långt borta från att Hussfelt blev sportchef för stortränaren Walter Mazzarri.

Avsnitt 11 – Ludde på krigsstigen  

När det elfte avsnittet av Östermalmsbetongen spelades in var tanken att huvudtemat skulle vara storstad kontra småstad. Så blev det inte (även om kusinerna diskuterade det också). I stället blev avsnittet det hittills mest politiska och kritiska. Därtill bjuds det på en ordlektion.

Avsnitt 10 – Freddes bitch  

Årets första avsnitt är det flummigaste någonsin. Kusinerna Axelsson avhandlar den senaste tidens ledighet, raljerar över vad som komma skall och dessutom bjuder Max på sina erfarenheter från museum.

Avsnitt 9 – Rebeccas kamp.  

I det nionde avsnittet av Östermalmsbetongen gästar Rebecca Ådén. Hon berättar om sin kamp mot cancer, om hennes pappa och dessutom bjuder hon på en sågning modell större av Ludde. Anekdotdags är även tillbaka.

Avsnitt 8 – Henrik Rydström  

I det åttonde avsnittet av Östermalmsbetongen gästas Max och Ludvig Axelsson av Kalmar-profilen Henrik Rydström. Han ger sin syn på bland annat Zlatan, sociala medier, Kalmar FF och hans framtida tränarkarriär.

Avsnitt 7 – Skilsmässan  

Det sjunde avsnittet av Östermalsbetongen är det sista då Max och Ludvig Axelsson verkligen bor tillsammans. I avsnittet diskuterar kusinerna detta faktum, samtidigt som de blickar tillbaka på sin tid tillsammans. Dessutom tackar de sina två fans.

Avsnitt 6 – Skrattfesten  

I det sjätte avsnittet av Östermalmsbetongen avhandlas bland annat helgens sjuttioårsfest och Max och Ludde Axelsson diskuterar beteende. Dessutom har det stående inslaget anekdotdags en speciell utformning.

0:00/0:00
Video player is in betaClose