Overgjæret's Podcast

Overgjæret's Podcast

Norway

En podcast om øl og hjemmebrygging.

Episodes

Hogna Brygg  


Hogna Brygg startet opp driften med meieritanker fra Tine og en bokslinje i million-klassen. Alt dette et lite sted i Gauldalen 1 time unna Trondheim.

Eik & Tid  


Amund Polden Arnesen er med på å starte et av norges utvilsomt mest spennende bryggeri-prosjekter. Stikkord: surøl, råøl, kveik, eik, leik, steik... Muligens se bort fra de to siste.

MBCC '17 Spesial - Mikkeller, Crooked Stave, 7venth Sun, Cellarmaker  


I årets MBCC-episode har vi snakket med daglig leder i Mikkeller, Jacob Alsing, Mikkel selv, Danny Oberle fra Crooked Stave, Justin Stange fra 7venth Sun og Tim Sciascia fra Cellarmaker Brewing Co. Definitivt en episode pakket med info fra bryggere og hvordan Mikkeller jobber med MBCC og hvilke planer de har fremover.

John Palmer  


I forbindelse med den glimrende hjemmebryggerhelgen var John Palmer i byen. Vi slo like greit av en prat om den nye boka og vannjustering. Noen lytterspørsmål ble det også tid til.

Eric Ottaway fra Brooklyn Brewery  


Eric Ottaway er sjefen for Brooklyn Brewery. I denne episoden tar Eric oss med gjennom historien til Brooklyn, hvordan han kom inn i bildet og hva Brooklyn gjør sammen med E.C. Dahls i Trondheim.

Monkey Brew  


Våre første to episoder i april 2016 var med Monkey Brew. Mye har skjedd med apene på den tiden. Nå er de i ferd med å bytte habitat. Hør hvor de ender opp og hva gutta gjør med humle.

Tyson Weaver og malt  


Tyson Weaver og kona snuser på å starte malteri i Skogn. Tyson går gjennom viktigheten av malt og snakker om mikromalting.

Overgjæret - The Redchurch Brewery  


James Rylance har jobbet for Beavertown med å utvikle øl og jobber nå for The Redchurch Brewery. Knakandes kar!

Overgjæret - Stjørdalsøl og Såinn  


Roar Sandodden (Alstadberg Tradisjonsbryggeri) og Jørn Anderssen (Klostergården Håndbryggeri) har bygd et nytt såinnhus på Tautra hvor de malter sitt eget stjørdalsmalt. Hør gutta snakke om stjørdalsøl, stjørdalsmalt og historien bak det 100% norske ølet Såinn.

Overgjæret - Austmann, bokser og 2017  


Sesongens første episode! Austmann har vært innom og diskutert bokser, Æ og fremtiden.

Overgjæret - Wolfgang Lindell fra E.C. Dahls  


I en todelt episode møter vi Wolfgang Lindell, bryggmesteren til det nye Dahls. Vi snakker om Wolfgangs historie, de nye juleølene til Dahls samt om deres nylige lacto-infeksjon.

Overgjæret - What's Brewing 2016  


Andreas Melvær fra What's Brewing, Christian Ek fra Brekeriet, Charles Magne Melhus fra Norway Brewing Co. og What's Brewing.

Overgjæret - Live fra Taps  


Live-episode fra Taps hvor man blant annet får høre historien bak navnet "Odins Frokostskjorte".

Overgjæret - Rune Nilson med et lass fra Berentsens Brygghus  


Rune Nilson, kjent fra Ikke Gjør Dette Hjemme og Lønsj på P1, dukket opp på døra med et lass med øl fra Berentsens Brygghus. Det ble en laaang episode, men råbra. Så lytt!

Overgjæret - Buvik Ølfestival  


Vi overvar Buvik Ølfestival. Der huket vi tak i Brewlab som selger vørter og nykomlingene Hogna Brygg og Valset Gårdsbryggeri. På slutten avholder vi tidenes mest høytidelige kåring av festivalens beste øl. Det er også en interessant prat med Knut Albert Solem vi gjorde under Bryggerifestivalen i Trondheim inni der.

Overgjæret - Anders Cooper og Beau Schiner fra Austmann - Del 2  


Anders og Beau fra Austmann snakker mer om bryggeriet og øl. Vi smaker Austmann/de Molen Mannus & Blodøks og Omnipollo Noa Pecan Mud Cake. Takk til Luan for sistnevnte!

Overgjæret - Anders Cooper og Beau Schiner fra Austmann - Del 1  


Anders og Beau fra Austmann ankommer Lademoen for å snakke om sin bakgrunn, overgangen fra hjemmebrygging til kommersiell brygging, og for å anmelde øl. Odin har vært på Vinmonopolet og kjøpt Heretic Brewing sin Evil Cousin DIPA og Erik har kjøpt noe ræl på ei rød flaske.

Overgjæret - Torodd Helgesen og lagring  


Vi slår av en prat med Torodd fra Diskoteket i Trondheim om lagring. Vi smaker oss gjennom fire årganger med Brooklyns Black Chocolate Stout. Fire. Dang!

Overgjæret - Lindheim og Jorg  


Vi var på plass på Lindheims tap takeover ved Bror i Trondheim. Der slo vi av en prat med Ingeborg Lindheim om bruk av frukt i øl. Jorg Solheim fra Monkey Brew hang rundt omkring i lokalet (heh..) så vi dro med oss ham også.

Overgjæret - CBC-spesial - B.Nektar, Buxton, The Rare Barrel  


Steffen og Odin har vært på Copenhagen Beer Celebration. Der var de så heldige å få intervjuet Brad og Kerri Dahlhofer fra B. Nektar Meadery, bryggmester Colin Stronge fra Buxton Brewery samt Jay Goodwin fra The Rare Barrel og podcasten The Sour Hour. Intervjuene ble gjort utendørs, så lyden ble i god tradisjon "litt sånn der"...

0:00/0:00
Video player is in betaClose