P3 Humorverkstad

P3 Humorverkstad

Sweden

Testar ny svensk humor. Lyssna och upptäck de nya humorpersonligheterna först av alla! Ansvarig utgivare: Tomas Granryd

Episodes

P3 Humorverkstad 20091017 Kyss Min Plysch  

Fira med Moa och Helena i Kyss min plysch, som vann lyssnarnas gunst i våras när P3 Humorverkstad bjöd på tävling. Priset blev vare sig biobiljetter, sodastreamer eller en dejt med Sanna Bråding, utan heltenkelt att göra ett program till. Mer jobb alltså. Tillbaka bland soffkuddarna av plysch, funderas det kring hur en får de positiva hälsoeffekterna av sperma, utan att behöva ligga med killar? Heterokompisen Caroline, berättar att hen gått med i ett lesbiskt jaktlag. Vilket får Helena att än en gång ifrågasätta hennes kärlek till det motsatta könet. Moa lär sig något som är nästan lika roligt som rövarspråket: att säga hen istället för han och hon. Lyssna på sketcher från bonusprogrammet

P3 Humorvekstad 20091010 Trixie Burger  

När kylaggregatet går sönder föreslår Edvin som satsar på en ny karriär som AD att de ska ha Jungle Week på Trixie Burger. Peder börjar plötsligt engagera sig i jobbet och bygger en sagogrotta där han försöker värva barn till en upprorsgerilla. Av någon helt oförklarlig anledning lottas en resa för två till Nicaragua ut bland personalen. Lina kammar hem storvinsten och har svårt att bestämma sig för vem hon ska ta med på resan vilket leder till att alla börjar fjäska för henne, till och med Indira. På avskedsfesten börjar allt lugnt och stilla tills Lina utbrister kommentaren "Bål, någon?". Chefen svingar sig i takkronan, Peder kastar ett marsvin i en vägg och Linas bild av hennes käre far kommer aldrig mer att vara densamma. Gabriel svarade: Nicaragua? Det är det där lilla landet mellan Frankrike och Spanien va? Lyssna på veckans sketcher

P3 Humorverkstan 20090530 Kungen kommer till Rissne  

Kungen kommer till Rissne, del 2. Av och med Alexander Salzberger, Cecillia Fors, Mathias Olsson och Martin Rössel.

P3 Humorverkstan 20090523 Kungen kommer till Rissne  

Kungen kommer till Rissne, del 1. Av och med Alexander Salzberger, Cecillia Fors, Mathias Olsson och Martin Rössel.

P3 Humorverkstan 20090516 Här har du hummern  

Här har du hummern, del3. Av och med Rikard Diego, Jesper Hagenborn, Christoffer Meijer, Sebastian Widman, Tulle och Jörgen Lötgård.

P3 Humorverkstaden 20090509 Här har du hummern  

Här har du hummern del2. Av och med Rikard Diego, Jesper Hagenborn, Christoffer Meijer, Sebastian Widman, Tulle och Jörgen Lötgård.

P3 Humorverkstaden 20090502 Här har du hummern  

Här har du hummern del1. Av och med Rikard Diego, Jesper Hagenborn, Christoffer Meijer, Sebastian Widman, Tulle och Jörgen Lötgård.

P3 Humorverkstan 20090425 Kyss Min Plysch  

Kyss min plysch, del3. Av och med Moa Svan och Helena Sandström.

P3 Humorverkstan 20090418 Kyss min plysch  

Kyss min Plysch, del2. Av och med Moa Svan och Helena Sandström

P3 Humorvekstad 20090411 Kyss min plysch  

Kyss min plysch, del1. Av och med Moa Svan och Helena Sandström.

AFFP 2009-01-24  

Tänk om man slapp ta hänsyn till idioter? Om programmen i radio slapp vara så förbannat grundläggande hela tiden - då skulle det bli mer tid över för intelligenta diskussioner. Avdelningen för framtida produktioner har funderat på just detta och har lösningen; inför ett radiokörkort. På så vis kan puckade lyssnare förbjudas att lyssna. I veckans AFFP hör du testet utarbetas och provköras på unga, gamla samt en och annan rapstjärna. Problem uppstår dock när stora delar av avdelningens medarbetare inte klarar testet.

AFFP 2009-01-17  

Ledningen på Sveriges Radio har skickat en effektivitetskonsult till Avdelningen för framtida produktioner. Panik utbryter och Jakob försöker desperat placera ut papper på sitt bord för att det ska se ut som om han jobbar. Konsulten informerar om behovet av att friställa personal. I och med detta besked försvinner all lojalitet på avdelningen och alla gör sitt för att behålla jobbet. Till varje pris.

AFFP 2009-01-10  

Redaktionen ser över kostnaderna. Foto: Stina Gullander/SR. Avdelningen för framtida produktioner inser att det är dyrt med direktsänd radio. Lönekostnaderna skenar så fort program ska sändas på obekväm arbetstid, och hela den grejen. Då är det bättre att spela in förväg. AFFP beslutar därför att sälja Ekoredaktionen och lägga ut jobbet på ett låglöneland. Inspelade, billiga nyheter. Det går åt helvete. Men räddningen finns bakom hörnet. Han heter Mange Schmidt.

AFFP 2009-01-03  

På Avdelningen för framtida produktioners första möte för året konstaterar man att det hörs på tok för många dialekter i radion. Så kan kan naturligtvis inte ha det. Jakob, Matilda och Erik bestämmer sig för att dra igång en satsning för att sopa undan alla spår av allt som inte är rikssvenska. Hör det miserabla resultatet i lördagens AFFP.

AFFP 2008-12-27  

På Avdelningen för framtida produktioner ligger arbetet nere. Lördagen den 27 december bryts dock lugnet. Avdelningschefen Jakob ringer till sina anställda under förevändningen att det behöver jobbas undan lite. Han ber dem komma över på en gång. Sura och eländiga anländer Erik och Matilda till en kursgård i Sörmland, dit Jakob bett dem komma. Men det finns inget jobb att utföra. Jakob överraskar med en julfest. Tidernas skevaste julfest.

AFFP 2008-12-20  

Hej! Jag heter Jakob Munck och är chef över Avdelningen för framtida produktioner här på Sveriges Radio. Det är vi (jag) som räddar SR. Jag har förstått att radion under lång tid sökt med ljus och lykta efter en ny VD. Man har inte kunnat ringa mig eftersom jag har bytt nummer, det har i alla fall inte ringt på telefonen, men nu tar jag saken i egna händer och ställer upp med en egen valkampanj. We Need Change. Hör hur det går i veckans AFFP.

AFFP 2008-12-13  

I veckans AFFP inser Jakob, avdelningens chef, två viktiga saker. För det första: sex säljer. För det andra: SR är inte sexigt. Ska Sveriges Radio bli en medieaktör att räkna med gäller det att kåta upp sig, riktigt ordentligt. Man vill väl inte bli ett skrumpet russin? Argumenten biter och avdelningens fotfolk, Erik och Matilda, drar igånd det tunga artilleriet. Men det blir inte som Jakob tänkt sig. Erik gör en röstförstoring och blir kär i sin egen röst.

0:00/0:00
Video player is in betaClose