P3 Nyheter med Karlsten

P3 Nyheter med Karlsten

Sweden

P3 Nyheter med Karlsten är P3:s aktualitetsprogram. Varje måndag till torsdag fördjupar vi dagens viktigaste nyheter och annat som du vill ha koll på, stort eller smått.

Episodes

Verklighetens motståndare, Massgripandet i Malmö Och Bostadsproblem.. IGEN  

Niklas och Camila pratar om när fiktionen överträffar verkligheten. Martina Pierrou pratar om massgripandet i Malmö. Och vi försöker få grepp på hur man ska lösa bostadsproblemen, som bara ökar.

Algoritmens makt, Överdoser bland tjejer ökar Och Fotbolls-VM  

Förstör algoritmerna vår framtid? Allt fler unga tjejer överdoserar, främst heroin. Anders från en brukarförening i Göteborg är med och pratar om det. Och Sverige spelar sin första VM-match i dag.

Reklam stoppar rädsla, Vi laddar för VM och Adam Kanyama  

En reklambyrå har kommit på ett sätt att stoppa rädslan för kontrollanter. Vi pratar om VM-uppladdning. Och Adam Kanyama är veckans torsdagsgäst som bland annat pratar om skådespelardebut.

Sepp Blatters Avgång, Politisk Statistik Och Sommarpratarna  

Efter mycket rabalder senaste tiden har FIFAs president Sepp Blatter avgått, men vad betyder det egentligen? Ny statistik visar hur vi som svenskar ska rösta, lite tidigt kanske? Och Sommarpratarna är... ute! Vi pratar med en av dom!

Ragga väljare, Livet efter studenten Och Det riktiga landslaget  

Är dejtingapparna det nya sättet att ragga väljare? Hur ser egentligen livet ut efter studenten? Och varför säger man dam-vm istället för fotbolls-vm? Det försöker vi svara på i dagens nyhetssändning.

Att använda ordspråk, Svenska insatser på Medelhavet Och Roller Derby  

Camila pratar om vad som håller ordspråken vid liv. Nya svenska insatsen Triton ska hjälpa med att rädda båtflyktingar på väg mot Europa. Och om en dryg månad är det SM i Roller Derby, det pratar vi om.

Hylla Danmark, Smarta Barn Och Bipolära Sjukdomar  

Danmark ska ha omval, och vi tar upp lite saker Danmark är bra på. Skolverket ska ta fram undervisningsmaterial för extra begåvade barn. Och vi pratar med Lars Bengtsson från föreningen IBIS som jobbar med bipolärrelaterade frågor,

FIFA-skandaler Och Unika Fritidsgården Guts  

Vi pratar allt möjligt om FIFA, bland annat mutskandalen. Fritidsgården Guts i Angered är nästan ensam i sitt slag. Varför dom är det berättar Tanya Charif som jobbar där.

Skärpta krav för konfliktmineraler, Svensk Piratkopiering Och Instagrampengar  

EU har röstat om att möjligtvis skärpa kraven för hur konfliktmineraler hanteras. Laddar du ner svensk film löper du större risk att bli åtalad. Och kändisar tjänar hundratusentals kronor på sina bilder.

Flygövningar och Natokritik, IS förstör djurlivet Och Könsbyte på mygg  

Vi tar en djupdykning i vad den här flygövningen egentligen innebär. Det har kommit fram att IS inte bara förstör människors liv, utan även djurliv. Och könsbyte på mygg kan bekämpa sjukdomar.

IVF för ensamstående, Melodifestivalen och Bängan Lagerblad  

Det ska nu bli möjligt för ensamstående att göra IVF-behandling. I kväll är det semifinal för Måns i Eurovision. Och youtubefenomenet Bängan Lagerblad är med och pratar om hot och frihetsberövande.

FIFA röstar om Israel, Ehlers-Danlos Syndrom Och Moder Jords Icke-hämnd  

FIFA ska rösta om att utesluta Israel, efter Palestinas klagomål. Jonna lider av EDS och är med och pratar om sjukdomen. Och Camila uppmärksammar oss på att Moder Jord INTE hämnas hela tiden.

Det dödliga saltet, Organiserat Tiggeri Och Music College Angered  

Polisen i Gävle varnar för organiserat tiggeri. Daniela Andreoli pratar om hur tiggarna mår. Överläkare Annika Rosengren kommenterar saltlarme. Och Max Flövik från Music collage i Angered gästar.

Medicinmusik, Opassande Poliskläder, Denguefeber Och Båtflyktingar i Asien  

En ny låt ska få fler att rapportera in biverkningar från läkemedel. Människor från Burma flyr i båtar på Indiska oceanen, men släpps inte iland. Stort utbrott av Denguefeber i Brasilien. Och polisen med den uppmärksammade tröjan

Krisen i Burundi, Prins Charles mail till Tony Blair Och Sexkunskap för alla  

Uppror i Burundi efter att Presidenten har gått ut med att han vill sitta fem år till, trots att han inte får. Prins Charles lägger sig i politiken i England. Och boken som vill ge alla om sexkunskap.

Brittiska Studentprotester, Ojämställda Högskolor Och Att ge cred  

Det kostar närmare 600 000 kr att studera i Storbritannien, det protesteras det mot. En satsning görs för att göra högskolor mindre ojämställda. Och Camila pratar om att ge cred där cred förtjänas.

Hårdare krav på anställningar, Internationella Strokedagen Och Arabic Spring  

Ett nytt regelförslag ska försvåra för företag att stapla tidsbegränsade anställningar på varandra. Det är internationella strokedagen. Och Kristina Issa pratar om föreställningen Arabic Spring.

SDU-kandidater, Övergrepp i Idrotten och Megafaunans Utrotningshot  

SDU har det stormat i, men nu har det kommit två nya kandidater till ordförandeposten. En kampsportstränare har dömts till 4 års fängelse för våldtäkt mot en av sina elever. Och Megafaunan hotas av utrotning.

70 år sedan krigsslutet, Att vara judinna idag Och att kämpa mot antisemitismen  

Det är i dag 70 år sedan andra världskriget tog slut. I dagens specialsändning pratar vi om vad antisemitism är och hur det är med antisemitismen i dagens samhälle.

Namnbyten, Valet i Storbritannien Och ADHD-Konst  

Camila tar upp namnbyten. Det är val i Storbritannien på torsdag. Maria Georgieva är med och pratar om det. Och så snackar Victor Wikander om sin ADHD-konst.

0:00/0:00
Video player is in betaClose