P3 Spel

P3 Spel

Sweden

Ett program om tv- och datorspel i P3 som leds av Angelica Norgren. Ansvarig utgivare: Cajsa Lindberg

Episodes

Artificiell Intelligens  

P3 Spel djupdyker i smarta, och mindre smarta, maskiner i veckans avsnitt. Det handlar om självlärande botar som spöar världens vassaste e-sportare, en Skyrim-mod som får NPC:erna att skvallra och AI:n Simone som tvingar in museibesökare i raka led. Det blir även en krönika med Sanna Lund. I recensionerna avhandlas Mario + Rabbids Kingdom Battle och den senaste Hearthstone-expansionen Knights of the Frozen Throne. Dessutom är Destiny 2 igång och panelen bjuder på färska intryck från denna actionskjutare. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Ärkefiender  

P3 Spel dissekerar dynamiken mellan hjälten och ärkefienden i ett avsnitt tillängat skurkar, bad guys och rivaler som aldrig ger upp. I panelen hörs Susanne Möller, Victor Lejonhufvud och Tobias Norström som minns mäktiga möten med sina spelhjältars ärkefiender. Jimmy Håkansson bjuder dessutom på en krönika. I recensionerna blir det betyg till XCOM 2-expansionen War of the Chosen, cyberpunkskräckisen Observer och det psykotiska actionrollspelet Hellblade. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

En Flygande Start  

P3 Spel snackar om flygandets ädla konst, varför vi vill flaxa fram bland VR-skyskrapor och om spelen som får oss att kapa helikoptrar. Wingsuit-flygaren Petter Mazzetta berättar om flygandets frihet och P3 Spels krönikör Michael Gill tar med oss på flygtur i PlayerUnknowns Battlegrounds. Det blir även en recap av spelsommaren 2017 och vi delar ut betyg till Uncharted: Lost Legacy, Tacoma, Egglia: Legend of the Redcap och Splatoon 2. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Arkadhallshäng med P3 Spel  

Det bjuds på episkt dancebattle, klirrande polletter och tips på hur man bygger sin egen arkadmaskin! Författaren Ludde Nordenskjöld guidar till de svenska arkadhallarnas snåriga historia och arkadspelsfantasten Johan Richert berättar hur drömmen om en japansk arkadhall hemma i Sverige blev verklighet. P3 Spels programledare Angelica Norgren provar tillsammans med Susanne Möller gamla klassiker och nya trender i en av Sveriges få arkadhallar, och funderar över vad som händer med spelupplevelsen när varje spelomgång kostar pengar. Du hör säsongens sista P3 Spel på lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Svärdet i spelet  

Är allt vi trodde vi visste om katanas lögn? Hade Final Fantasy 7-Cloud kunnat rädda Aeris med ett annat svärd och hur sjutton får man Link att dra svärdet ur stenen i nya Zelda? P3 Spel-panelens Susanne Möller och Anton Vretander minns episka svärdsögonblick och tipsar om spelen som bjuder på den bästa vapenfesten. Jimmy Håkansson slipar klingan och bjuder på en skarp krönika. Vi låter dessutom svärdsmeden Peter Johansson recensera några av spelvärldens mest ikoniska vapen. Hur bra är Warcraft-svärdet Frostmourne, egentligen? I spelintrycken får vi följa med Susanne på resa i Old Man's Journey och det blir dessutom en uppdatering från Antons eviga kamp i PlayerUnknown's Battlegrounds och Angelicas jakt på nytt highscore i Ballz. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Monster  

Märkliga varelser och mäktiga vidunder tar plats i veckans P3 Spel som gästas av författaren Sara Bergmark Elfgren och illustratören Karl Johnsson. De hittar monsterinspiration i den gamla nordiska folktron och berättar hur man skapar det perfekta monstret. P3 Spel-panelens Tobias Norström, Susanne Möller och Victor Leijonhufvud funderar över historiens spelmonster och hur monstret mår år 2017. Det blir spelintryck med morphande rymdmonster i Prey samt en krönika med Michael Gill. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Spelen som får oss att klicka  

P3 Spel snackar om den minimalistiska spelgenren idle clickers, passiva klickspel, som går ut på att klicka tillräckligt många gånger för att få spelen att spela sig själva. Panelens Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström diskuterar varför vi går igång på siffror som ökar och hur ett spel om att baka kakor med ett musklick kunde bli nästan lika populärt som Grand Theft Auto 5. Det blir dessutom en krönika med Sanna Lund samt spelintryck från Dawn of War 3, Yooka-Laylee och Mario Kart 8 Deluxe. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Nostalgi och retrospel  

P3 Spels krönikör Jimmy Håkansson är på plats på Retrospelsmässan bland fyndsugna samlare, kreativa cosplayare och spelskapare som gör nya spel på gammalt vis. Samtidigt diskuterar P3 Spel panelens Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud varför gejmers är så nostalgiska och hur framtidens retro ser ut. Det blir även en recension av familjen Finchs mystiska öden i What Remains of Edith Finch och senaste nytt från spelvärlden. P3 Spel med Angelica Norgren sänds lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Havet  

Det blir färjefobi, djuphavsmonster och udda fakta om svensk sillexport när P3 Spel går på djupet med havets spelhistoria. Panelen består av Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud som både älskar, hatar och fascineras av havet. Michael Gill bjuder dessutom på en saltstänkt krönika. Det blir betyg till den svenskutvecklade skräckisen Little Nightmares och springspelet Speedrunners, samt intryck från mobilspelet Ballz. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Streamingspecial  

P3 Spel spanar in fenomenet streaming och reder ut hur och varför så många tittar på livesänt tv-och datorspelande. Programledare Angelica Norgren får sällskap av P3 Spel-panelens Anton Vretander och Tobias Norström som gör allt i sin makt för att få streamingskeptikern Susanne Möller att förstå tjusningen med att se på när andra spelar. Det blir en introguide till streamingens spännande värld helt enkelt! En gammal hund får ny päls i recensionerna där Parappa the Rapper återvänder, det blir betyg till det meditativa upptäckandet i Future Unfolding och P3 Spels egna Diablo 3-korre Tobias Norström har återuppväckt de döda som Necromancer i Diablo 3. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Git gud  

Vi möter Madeleine Maddelisk Leander som berättar vad som drev henne under resan mot världseliten i StarCraft 2, och tar reda på hur man ska träna för att slipa sina färdigheter till perfektion. P3 Spel-panelens Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström tipsar om spelen som lockar fram tävlingsinstinkten, bjuder på blygsamt skryt och undrar om vinnarskallar verkligen har roligare. Vi hör dessutom Jimmy Håkansson med en krönika. Det blir recension av gamla klassiker i nytt format i Kingdom Hearts - HD 1.5 + 2.5 Remix, samt första intryck från nya Hearthstone-expansionen Journey to Ungoro och det japanska rollspelet Persona 5. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Fantastiska följeslagare  

Vad vore spelens hjältar utan trogna medhjälpare som bär loot, visar vägen och bjuder på moraliskt stöd? P3 Spel-panelens Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Tobias Norström reder ut skillnad mellan följeslagare och sidekicks, och minns sina favorithusdjur. Vi möter även en av skaparna bakom Horizon: Zero Dawn för att prata om varför vi älskar när robotdjur viftar på svansen. Det blir dessutom betyg till Train Conductor World och Lego Worlds, intryck från streamingsnackisen PlayerUnknown's Battlegrounds och en krönika med Michael Gill. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Ligga med P3 Spel  

P3 Spel botaniserar bland relationsdraman och dickpic-simulatorer när det vankas spelsex, och panelens Victor Leijonhufvud, Tobias Norström och Susanne Möller berättar om minnesvärda virtuella ligg. De intergalaktiska relationerna i Mass Effect-serien synas med hjälp av Jimmie Larsson från Ligga med P3 och vi får tips på spel som vidgar vyerna av Chris Jonasson på Spelens hus i Malmö. Extra mysigt blir det dessutom i veckans krönika där Sanna Lundin minns ett av förra årets mest romantiska möten. I recensionerna snackas det om rymdrollspelet Mass Effect Andromeda och knipspelet Elvie (som spelas med snippan!), plus att det blir en inblick i senaste nytt från Diablo 3. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel – Innovativa handkontroller  

Det blir handkontrollsspecial i veckans P3 Spel! Paneldeltagarna Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud minns barndomsfavoriter och episka kontrollmisslyckanden. Tobias Bjarneby gästar studion och låter oss klämma på historiska klenoder från Stockholms Spelmuseum. Vi möter dessutom logopeden Tom Ek som brinner för att göra spel tillgängliga för gejmers med funktionsvariation. Hur spelar man om man inte kan hålla i en handkontroll? Jimmy Håkansson bjuder på en krönika, det blir betyg till Hidden Folks och första intryck från Mass Effect Andromeda och Lego Worlds. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Hårdkokta snutar och klantiga konstaplar  

Klyschorna haglar när polisväsendet ska gestaltas i populärkulturen och vi ser både den inkompetenta klanten och den benhårda antihjälten som är ful i mun. Hur vill spelarna axla rollen som lagens långa arm och vad tycker poliserna själva om spelens budskap? Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud är veckans panel och Michael Gill står för en krönika. I spelintrycken reder programledare Angelica Norgren ut den snåriga titeln Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue och Tobias njuter av naturen i Walden, a game. Det blir även en blick framåt med snack om spel som Mass Effect Andromeda, Prey, Rime, Outlast 2 och Little Nightmares. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Vinnarskallar och losers  

I ett helt avsnitt om tävlandets ädla konst minns P3 Spel-panelens Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud sina största spelframgångar. Psykologen Oskar Henrikson kommer till studion för att hjälpa oss att bearbeta traumatiska motgångar från förr och Sanna Lund funderar över förlusternas fördelar i veckans krönika. Vi går dessutom på djupet med Nintendos nya konsol Switch och delar ut betyg till den kaosartade minispelskavalkaden 1-2-Switch samt det mäktiga fantasyäventyret Zelda: Breath of the Wild. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Blodbad, mens och splatterspel  

I det blodigaste P3 Spel-avsnittet hittills tar vi reda på vad blodet spelar för roll i våra spelupplevelser. Programledare Angelica Norgren får sällskap av Tobias Norström, Susanne Möller och Victor Leijonhufvud som snackar splatterspel, bloddonationer och lanserar tre nya spelkoncept för den som fått blodad tand. Dessutom har P3 Spels praktikant Ceridwen Roberts har tagit reda på hur mycket pengar blodet i dina ådror är värt och om det finns sanning i myten om blodets livgivande kraft. Jimmy Håkansson står för veckans krönika, det delas ut betyg till Horizon Zero Dawn och bjuds även på spelintryck från Gunman Taco Truck och Backpacker på mobil.  Du hör P3 Spel med Angelica Norgren på lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel - Balans  

Balansen i ett spel är viktig både inom singelplayer och i flerspelarlägen. I det här avsnittet av P3 Spel vrider och vänder panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud på hur balans påverkar våra spelupplevelser! Programledare Anton Vretander har också pratat med folket bakom Hearthstone om hur dom jobbar med sitt balanseringsarbete. Veckans krönika är gjord av Michael Gill, och vi får också ta del av spelintryck från Halo Wars 2 och Horizon: Zero Dawn. Du hör P3 Spel med Anton Vretander på lördagar 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Webbläsarspel  

Tusen och åter tusen titlar finns att spela gratis på internet, direkt i din browser!  Webbläsarspelen har olika stor plats i våra liv, inte minst verkar din ålder avgöra hur mycket du spelat dem. P3 Spel panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud gräver djupare i denna spelutvecklingens gräsrotsnivå, tillsammans med programledare Anton Vretander. Dessutom får du ta del av krönikör Sanna Lunds berättelse om en först motig, men sen ganska varm upplevelse i webbläsarens värld. Till råga på allt detta blir det också betyg på Yakuza 0, Nioh och inte minst intryck från For Honor. Du hör P3 Spel med Anton Vretander på lördagar 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel går på plankan  

Havets skräck eller en sabelsvingande clown? Den piratfrälste programledaren Anton Vretander reder tillsammans med P3 Spel-panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud ut vilka olika typer av sjöbusar vi stöter på i spelens värld. Med hjälp av experter från Sjöhistoriska museet får du också veta hur livet som pirat såg ut, och varför Visby borde nischa om sin medeltidsvecka.  Vår krönikör Jimmy Håkansson berättar om ett fans kärlek till en klassiker och betyg sätts på fotboll-och radiobilshybriden Rocket League. Du får även höra intryck från den ändlösa springaren Good Dogs och det nysläppta samurajspelet Nioh. Du hör P3 Spel med Anton Vretander lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose