P3 Spel

P3 Spel

Sweden

P3 Spel är programmet som ger dig full koll på dator- och TV-spel. Vi berättar om nya spännande releaser till alla plattformar och ger dig episka diskussioner, ärliga recensioner, nyfikna reportage och så spelhistorien i elva delar.

Episodes

Like a boss.  

Gör dig redo för bossfight, det är dags för spelens antagonister att briljera! Veckans P3 Spel handlar om bossarna som pressar oss till gränsen, utmanar våra tummar och läser våra tankar. Oavsett om det handlar om att slå knock på Mike Tyson i Punch out, besegra superzombien Tyrant i Resident Evil eller vinna över krigsguden Ares i God of War - så är få saker som är så tillfredsställande som att besegra en riktigt grym tv-spelsboss. P3 Spel-panelen består av Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud som minns sina sina största bossögonblick. Vi möter även irl-bossen Åsa Wilander som är Nordisk marknadschef för Playstation. Vilken tv-spelsboss skulle hon vilja anställa? Jimmy Håkansson vrider dessutom bossperspektivet ett varv extra i veckans krönika.I recensionen delas det ut betyg till robotkrigandet i Titanfall 2 och det blir även rykande färska intryck från det hajpade rollspelet Final Fantasy XV. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Moddarna som tar vid där spelen slutar  

Vi spanar in lösningen för den som vill få alla drakar i Skyrim utbytta mot Thomas Tåget, hitta rätt i World of Warcrafts quest-djungel eller uppleva Hunger Games i Minecraft. P3 Spel snackar moddar! Världen över sitter kreativa spelare och snickrar ihop eget innehåll till spelen vi älskar och det kan handlar om allt från en självlysande rustning till helt nya spelupplevelser. P3 Spel-panelen består av Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Tobias Norström. Vi hör dessutom Emil Sonneson som ligger bakom moddcommunityt “Swedish Bonna Team” där man bygger ut spelet Farming Simulator med sådant som bredare traktordäck och ladugårdar med vita knutar. Men hur hanterar spelskapare ett blomstrande moddcommunity? Det blir recension av det nostalgimysiga World of Final Fantasy, samt första intryck från nöjesparksimulatorn Planet Coaster och hackerfesten Watch Dogs 2. Vi tas dessutom tillbaka till ett av soffsamarbetets största ögonblick i veckans tidsresa.Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Säsongsavslutning med QueenE och Stoop  

I säsongens sista specialpodd guidar Fnatic-spelaren Faraaz "Stoop" Waris till rollen som tank och vi hänger med streamern QueenE som bytt ut Starcraft 2 mot Overwatch. Oliver "Vonethil" Lager och Faraaz "Stoop" Waris bootcampar inför Dreamhack i Jönköping men tar en paus i träningen för att diskutera rollen som tank i laget. Vad ska man tänka på och vilka tankhjältar är bäst just nu? Stoop bjuder dessutom på knepen som får dig att briljera som det tyska plåtpaketet Reinhardt. Det blir även ett snack med QueenE som lagt karriären som Starcraft 2-proffs på hyllan för att helhjärtat satsa på att streama Overwatch.P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

Spelen som aldrig tar slut  

Vad är det som får oss att spela samma spel - dag efter dag, quest efter quest och match efter match? P3 Spel snackar end game och målet med spelen som aldrig tar slut. Bara för att man slagit i leveltaket och maxat hjälten betyder inte det att äventyret är slut - nej, många menar att det där då spel som Destiny och World of Warcraft börjar på riktigt! Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud utgör P3 Spel-panelen och vi ringer även upp Mathias Karlson som är game director för spelet Tom Clancy’s The Division för att prata om hur han vill locka tillbaka spelarna till ett vintrigt och epidemipinat New York.Smygarspelet Dishonored 2 för sig en rejäl genomgång (och betyg!), vi peppar på vinterns spelsläpp och får dessutom en krönika med Michael Gill. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Så fixar du proffsens setup  

Varför spelar proffsen med lägsta grafikinställningarna och hur maxar man sina headshots? I Overwatch-podden snackar vi den perfekta setupen och om varför storleken på musmattan spelar roll. Allt om muskänslighet, FPS och inställningarna som optimerar spelandet i veckans avsnitt när Oliver "Vonethil" Lager kommer hem till Angelica Norgren och fixar hennes Overwatch-setup. Vad kan man lära sig av spelets ljudeffekter? Vonethil sätts på prov med ett klurigt fotstegstest! Det blir dessutom en spelguide till den harmoniska robotmunken Zenyatta.P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

Sömnbrist och Mardrömmar  

Vad drömmer Super Mario om? Lider Lara Croft av sömnproblem och varför powernappar Solid Snake på slagfältet? P3 Spel snackar sömn och utför ett socialt experiment med en sömnberövad panel! Allt om mardrömmar som berättargrepp, tetriseffekten och spelen som får oss att dissa John Blund i veckans P3 Spel. Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström utgör panelen, och minst en av dem har inte sovit på över ett dygn. Vad händer med spelskillsen när tröttheten slår till? Det delas ut betyg till det retrodoftande äventyret Owl Boy och det kulinariska kaoset i Overcooked-expansionen The Lost Morsel. Det bjuds dessutom på intryck från mechfighterna i Titanfall 2 och en ovanligt avslappnande krönika från Jimmy Håkansson.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Nyheter från Blizzcon och mässhäng  

Vem är Sombra och vad innebär den nya e-sportligan? Specialpodden snackar om den senaste tidens Overwatch-nyheter och svarar på lyssnarfrågor i mässvimlet på Comic Con. Oliver "Vonethil" Lager och Angelica Norgren är på spelmässan Comic Con Stockholm i veckans avsnitt och svarar på lyssnarfrågor som rör allt från gyllene vapen till positionering och mäktiga plays. Det blir dessutom en genomgång av skyddsängeln Mercy - som tycks bära på en mörk hemlighet. P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

P3 Spel sänder live från Comic Con  

P3 Spel besöker spelmässan Comic Con i Stockholm den 4-6 november! Det blir livesändning klockan 14.03 på lördagen och härligt häng i vår monter alla dagar. Vi bjuder på spelhäng med Angelica Norgren, Victor Leijonhufvud, Susanne Möller, Tobias Norström och Josef Fares, livesändning från montern och pixelperfekt pärplatteparty! Du kan dessutom träffa Youtube-profilerna Ufosxm (DualDGaming) och KimmyPOWER, få ditt porträtt tecknat som en spelfigur av illustratören Anna Nilsson, bli coachad av Overwatch-proffset Vonethil och spelquizza med Morgonpassets Victor Linnér!

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: King of the hill  

I veckans specialpodd om Overwatch handlar det om att bli “king of the hill” i spelläget control. Vonethil guidar till hur du bäst försvarar en kontrollpunkt och tipsar om hjältarna som briljerar. Perfekt positionering, hjältarna som kompletterar varandra och det rätta ultimate-tänket avhandlas när Oliver "Vonethil" Lager och Angelica Norgren går på djupet med spelläget control. Det blir dessutom en guide till den hyperintelligenta gorillan Winston som blivit en favorithjälte i just King of the hill.P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i poddfeeden.

P3 Spel 0

PC – den överlägsna platformen?  

Det hettar till i studion när PC-fantaster och konsolkramare drabbar samman i veckans P3 Spel. Ligger det något i PC-plattformens påstådda överlägsenhet eller är konsol det bästa sättet att spel på? P3 Spel snackar om plattformarna vi väljer att spela våra spel på. Är PC bara massa krångel med drivrutiner och är konsolformatet en begränsning för spelskaparna? Vad grundar sig den så kallade “PC Master race”-rörelsens elitistiska självbild i? Är vi mitt uppe i den sista konsolgenerationen? Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Tobias Norström utgör veckans panel som bekänner färg och väljer sida i detta intensiva plattformskrig. Det bjuds dessutom på ett storsnack om första världskrigetskjutaren Battlefield 1 och första intryck från slagsmålen i Battlerite samt en krönika med Michael Gill.Du hör  P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Streaming med Mendokusaii  

Overwatch-streamern Mendokusaii gästar veckans specialpodd och vi pratar Halloween-festligheter, livet som streamer och djupdyker i hur man lirar som den megapeppiga tidsbändaren Tracer! Oliver "Vonethil" Lager och Angelica Norgren hänger med Lucas "Mendokusaii" Håkansson och snackar om en vanlig dag i livet som streamer och hur man maxar poängen i Halloween-spelläget "Junkensteins revenge". Det blir dessutom en genomgång av hur man briljererar som den teleporterande hjälten Tracer. P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

In i grottan med P3 Spel  

Är det loot, utmaningen eller bara nedstigandet i vårt inre mörker som lockar? I veckans P3 Spel går vi på djupet med fenomenet grottor och firar spelvärldens mest berömda grottutforskares 20 årsdag! P3 Spel tar reda på vad som döljs i grottans mörker. Vilka förväntningar har vi spelare när vi upptäcker en grotta och måste grottor alltid vara mörka och läskiga? Panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud utforskar några av spelvärldens mest minnesvärda grottor i veckans avsnitt. Tomb Raider-serien firar jubileum och vi gratulerar spelhjältinnan som tog steget från den digitala världen ut i verkligheten med allt från bilreklam till tulpanlökar. Vad har Lara Croft egentligen betytt för spelvärlden?I recensionerna delas det ut betyg till Dragon Quest Builders och Mafia 3, plus att det blir spelintryck från Adam Wolfe och Abyssrium. Du hör dessutom en krönika med Jimmy Håkansson.Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Den ultimata ultimaten  

Vi ägnar ett helt avsnitt åt spelets mest episka attacker! Vilka är dom mäktigaste ultimate-kombinationerna, hur bygger man upp sin charge och NÄR ska man egentligen dra av den där perfekta attacken? Angelica Norgren och Fnatics supportspelare Oliver "Vonethil" Lager dissekerar de mäktigaste attackerna som Overwatch har att bjuda på i veckans Specialpodd-avsnitt. Du som lyssnar får dessutom veta allting som är värt att veta om hur man spelar som den maskbeklädda vålnaden Reaper. P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

P3 Spel siktar mot stjärnorna  

P3 Spel trotsar tyngdlagen, lägger sig i omloppsbana och landar på mars - det handlar om rymdresor! Varför älskar vi rymden, vilka är de fetaste rymdskeppen och när blir själva resan målet? Spel som No Man’s Sky har låtit oss smaka på rymdens oändlighet, Mass Effect har allierat oss med märkliga rymdvarelser och Kerbal Space Program har lärt oss allt vi någonsin behöver veta om gravitation. Det är ju vi gejmers som är framtidens astronauter! I panelen hörs Susanne Möller och Victor Leijonhufvud, och vi gästas dessutom av rymdresefantasten och spelskribenten Mats Nylund som berättar om en episk månlandning. Det blir betyg till Paper Mario: Color Splash, intryck från Mafia 3, Gears of War 4 och rykande färska åsikter om Playstation VR. I veckans krönika hörs Effie Karabuda och det blir dessutom senaste nytt från spelvärlden. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Fenrishi om jobbet som observer  

Hur är det att styra kameran under världens största Overwatch-tävlingar? Veckans specialpodd gästas av observern David "Fenrishi" Eriksson som ser till att vi inte missar en endaste cool teamfight. Hur vet man vem som kommer att göra nästa snygga ultimate? Hur ser det ut bakom kulisserna i turneringens kontrollrum och får man ligga kvar lite extra länge med kameran på favoritlaget? Kameraoperatören Fenrishi berättar! Vi tar dessutom reda på hur man blir ett riktigt proffs som kraftpaketet Zarya som är utrustad med både partikelkanon och svarta hål.P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och i P3 Spels poddflöde.

P3 Spel 0

Perspektiv på perspektiv  

Vill vi uppleva spelen genom hjältens ögon för maximal inlevelse? Eller betraktar vi hellre världen på avstånd och insuper omgivningen? P3 Spel reder ut hur spels kameravinklar får oss att känna. Varför kryper Batman i ventilationstrummor i förstaperson, när är det okej med lensflare och hur kan olika perspektiv påverka spelupplevelsen? Susanne Möller och Victor Leijonhufvud utgör veckans P3 Spel-panel och gästar i studion gör den gejmande fotografen Shila Vikström. Vi möter även Rickard Westman, en av skaparna bakom spelet Pavilion som utspelar sig i något så ovanligt som ett fjärdepersonsperspektiv. Angelica delar ut betyg till den dialoglösa indiethrillern Virginia, Susanne snackar mönsterpassning i Tikadak och Victor Leijonhufvud provar på livet som Youtube-stjärna i PewDiePie’s "Tuber simulator". Det blir dessutom en krönika med Michael Gill samt en episk tidsresa som involverar John Carmacks Ferrari. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: Support - mycket mer än bara healing  

I veckans specialpodd om Overwatch hyllar vi lagets riktiga hjälte - den som ser till att alla har full hälsa, maxad skada och topphastighet. Vi snackar support! Oliver "Vonethil" Lager avslöjar hur man tar support-rollen till nästa nivå, vilka misstag man ska undvika och berättar om sitt mäktigaste ögonblick i spelet. Vi spanar dessutom in hybridsupporten Ana som är en riktig krutgumma på slagfältet.P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i feeden.

P3 Spel 0

Virtual reality-special! Framtid eller fluga?  

Vi klappar robothundar, skjuter zombier, och lagar mat - i 3D! P3 Spel dyker in i den virtuella verklighet som spås bli nästa stora grej. Men är det verkligen framtiden - eller är det bara en fluga? P3 Spel går på djupet med dagens virtual reality. Vad kostar det, hur funkar det och vilka är de bästa spelupplevelserna 3D har att bjuda på? Angelica Norgren och Susanne Möller hänger med VR-fantasten Calle Johansson-Sundelius från VR Geeks och FZ.Varför gör vissa VR-spel oss illamående och vad kan man göra för att slippa gejma med en spyhink i knät? Vi reder ut me hjälp av Daniel Sjölie, lektor i datavetenskap vid Göteborgs universitet och Chalmers. Det blir dessutom en krönika med Jimmy Håkansson.P3 Spel med Angelica Norgren sänds lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Specialpodd om Overwatch: "The headshot machine"  

I andra avsnittet av Overwatch-podden gästas vi av skarpskytten iddqd som är känd som en av världens vassaste McCree-spelare och som lirar tillsammans med Vonethil i proffslaget Fnatic. Angelica Norgren och Oliver "Vonethil" Lager hänger med André Dahlström, alias iddqd, och snackar om hur man blir en "headshot machine", vad som krävs för att dela ut maximalt med skada och vilka av spelets hjältar är starkast just nu. Det blir dessutom en guide till allas vår favoritcowboy Jesse McCree. P3 Spel: Specialpodd om Overwatch släpps onsdag 15.00 här på hemsidan och för dig som prenumererar på P3 Spel dyker avsnittet upp direkt i poddflödet.

P3 Spel 0

Det svåra andra spelet  

Det blir uppföljare, förväntningar och den eviga player två i veckans P3 Spel! Är en uppföljare alltid bättre - eller är det som inom musiken där det andra albumet alltid är det svåraste? Indiespelskaparna är spelvärldens rockstjärnor och precis som för alla rockstjärnor finns pressen att överträffa sig själv. Vi möter den japanska spelskaparen Ojiro Fumoto som ligger bakom indiespelet Downwell. Han berättar om vägen dit och känslorna inför spel nummer två. Hur följer man upp en succé? I panelen hörs Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufuvud. Det blir en krönika med Effie Karabuda, betyg till Recore där Victor skaffat en robothund och betyg till World of Warcraft: Legion där Susanne dingat maxlevel.Du hör P3 Spel med Angelica Norgren på lördagar 18.03 i P3.

P3 Spel 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose