P3 Spel

P3 Spel

Sweden

P3 Spel är programmet som ger dig full koll på dator- och TV-spel. Vi berättar om nya spännande releaser till alla plattformar och ger dig episka diskussioner, ärliga recensioner, nyfikna reportage och så spelhistorien i elva delar.

Episodes

Streamingspecial  

Det blir fiskar som spelar Street Fighter, livesända begravningar och allting däremellan när P3 Spel snackar streaming och tar reda på varför det är bättre att låta någon annan hålla i handkontrollen. P3 Spel spanar in fenomenet streaming och reder ut hur och varför så många tittar på livesänt tv-och datorspelande. Programledare Angelica Norgren får sällskap av P3 Spel-panelens Anton Vretander och Tobias Norström som gör allt i sin makt för att få streamingskeptikern Susanne Möller att förstå tjusningen med att se på när andra spelar. Det blir en introguide till streamingens spännande värld helt enkelt! En gammal hund får ny päls i recensionerna där Parappa the Rapper återvänder, det blir betyg till det meditativa upptäckandet i Future Unfolding och P3 Spels egna Diablo 3-korre Tobias Norström har återuppväckt de döda som Necromancer i Diablo 3. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Git Gud  

Vad krävs för att bli bäst och hur når man dit? Här kommer ett helt P3 Spel-avsnitt om konsten att bli riktigt, riktigt bra på tv- och datorspel. It’s time to git gud! Vi möter Madeleine “Maddelisk” Leander som berättar vad som drev henne under resan mot världseliten i StarCraft 2, och tar reda på hur man ska träna för att slipa sina färdigheter till perfektion. P3 Spel-panelens Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström tipsar om spelen som lockar fram tävlingsinstinkten, bjuder på blygsamt skryt och undrar om vinnarskallar verkligen har roligare. Vi hör dessutom Jimmy Håkansson med en krönika. Det blir recension av gamla klassiker i nytt format i Kingdom Hearts - HD 1.5 + 2.5 Remix, samt första intryck från nya Hearthstone-expansionen Journey to Un’goro och det japanska rollspelet Persona 5.

P3 Spel 0

Fantastiska följeslagare  

Mänskliga sköldar och glorifierade packåsnor! P3 Spel reder ut hur companions gör spelen bättre, undrar varför det finns så få sengångare i spel och listar följeslagarna som går oss på nerverna. Vad vore spelens hjältar utan trogna medhjälpare som bär loot, visar vägen och bjuder på moraliskt stöd? P3 Spel-panelens Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Tobias Norström reder ut skillnad mellan följeslagare och sidekicks, och minns sina favorithusdjur. Vi möter även en av skaparna bakom Horizon: Zero Dawn för att prata om varför vi älskar när robotdjur viftar på svansen. Det blir dessutom betyg till Train Conductor World och Lego Worlds, intryck från streamingsnackisen PlayerUnknown's Battlegrounds och en krönika med Michael Gill. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Ligga med P3 Spel  

Pirrigt sensuellt eller pinsamt taffligt? Tumla runt i den digitala sänghalmen i veckans P3 Spel där det handlar om att spela interaktiva sexscener, ragga på polygoner och lira med snippan! P3 Spel botaniserar bland relationsdraman och dickpic-simulatorer när det vankas spelsex, och panelens Victor Leijonhufvud, Tobias Norström och Susanne Möller berättar om minnesvärda virtuella ligg. De intergalaktiska relationerna i Mass Effect-serien synas med hjälp av Jimmie Larsson från Ligga med P3 och vi får tips på spel som vidgar vyerna av Chris Jonasson på Spelens hus i Malmö. Extra mysigt blir det dessutom i veckans krönika där Sanna Lundin minns ett av förra årets mest romantiska möten. I recensionerna snackas det om rymdrollspelet Mass Effect Andromeda och knipspelet Elvie (som spelas med snippan!), plus att det blir en inblick i senaste nytt från Diablo 3. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel – Innovativa handkontroller  

Kan man spela skjutspel med en klase bananer? Hur många fingrar behövs för att hålla i den obskyra handkontrollen XE-1 AP? Och vilka är historiens mest misslyckade kontroller? Det blir handkontrollsspecial i veckans P3 Spel! Paneldeltagarna Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud minns barndomsfavoriter och episka kontrollmisslyckanden. Tobias Bjarneby gästar studion och låter oss klämma på historiska klenoder från Stockholms Spelmuseum. Vi möter dessutom logopeden Tom Ek som brinner för att göra spel tillgängliga för gejmers med funktionsvariation. Hur spelar man om man inte kan hålla i en handkontroll? Jimmy Håkansson bjuder på en krönika, det blir betyg till Hidden Folks och första intryck från Mass Effect Andromeda och Lego Worlds. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Hårdkokta snutar och klantiga konstaplar  

Farbror blå, aina och bängen - kärt barn har många namn! Men hur kärt barn är egentligen polisen i spelens värld? P3 Spel snackar brott, straff och smutsiga snutskildringar. Klyschorna haglar när polisväsendet ska gestaltas i populärkulturen och vi ser både den inkompetenta klanten och den benhårda antihjälten som är ful i mun. Hur vill spelarna axla rollen som lagens långa arm och vad tycker poliserna själva om spelens budskap? Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud är veckans panel och Michael Gill står för en krönika. I spelintrycken reder programledare Angelica Norgren ut den snåriga titeln Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue och Tobias njuter av naturen i Walden, a game. Det blir även en blick framåt med snack om spel som Mass Effect Andromeda, Prey, Rime, Outlast 2 och Little Nightmares. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Vinnarskallar och losers  

Varför älskar vi att tävla? Hur botar man en dålig förlorare? Och vad får oss att strö vi salt i såren på en besegrad motståndare? Det blir episka framgångar och tragiska nederlag i veckans P3 Spel! I ett helt avsnitt om tävlandets ädla konst minns P3 Spel-panelens Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud sina största spelframgångar. Psykologen Oskar Henrikson kommer till studion för att hjälpa oss att bearbeta traumatiska motgångar från förr och Sanna Lund funderar över förlusternas fördelar i veckans krönika. Vi går dessutom på djupet med Nintendos nya konsol Switch och delar ut betyg till den kaosartade minispelskavalkaden 1-2-Switch samt det mäktiga fantasyäventyret Zelda: Breath of the Wild. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Blodbad, mens och splatterspel  

Kan man donera blod i utbyte mot virtuella extraliv? Vad betyder det om du och Solid Snake har samma blodgrupp? Och vilket populärt actionrollspel handlar egentligen om mens? I det blodigaste P3 Spel-avsnittet hittills tar vi reda på vad blodet spelar för roll i våra spelupplevelser. Programledare Angelica Norgren får sällskap av Tobias Norström, Susanne Möller och Victor Leijonhufvud som snackar splatterspel, bloddonationer och lanserar tre nya spelkoncept för den som fått blodad tand. Dessutom har P3 Spels praktikant Ceridwen Roberts har tagit reda på hur mycket pengar blodet i dina ådror är värt och om det finns sanning i myten om blodets livgivande kraft. Jimmy Håkansson står för veckans krönika, det delas ut betyg till Horizon Zero Dawn och bjuds även på spelintryck från Gunman Taco Truck och Backpacker på mobil.  Du hör P3 Spel med Angelica Norgren på lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel - Balans  

Panelen plockar fram silvervågen när de går på den styva balans-linan. Vad är det mest IMBA de stött på i ett spel och hur vet man om något är välbalanserat? Allt detta i veckans avsnitt av P3 spel! Balansen i ett spel är viktig både inom singelplayer och i flerspelarlägen. I det här avsnittet av P3 Spel vrider och vänder panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud på hur balans påverkar våra spelupplevelser! Programledare Anton Vretander har också pratat med folket bakom Hearthstone om hur dom jobbar med sitt balanseringsarbete. Veckans krönika är gjord av Michael Gill, och vi får också ta del av spelintryck från Halo Wars 2 och Horizon: Zero Dawn. Du hör P3 Spel med Anton Vretander på lördagar 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Webbläsarspel  

Vi ger oss in i webbläsarspelens frodiga värld, i veckans P3 Spel! Är det en enkel flykt från att göra något viktigare, eller en plats där nästa generations spelutvecklare kan prova sina vingar? Tusen och åter tusen titlar finns att spela gratis på internet, direkt i din browser!  Webbläsarspelen har olika stor plats i våra liv, inte minst verkar din ålder avgöra hur mycket du spelat dem. P3 Spel panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud gräver djupare i denna spelutvecklingens gräsrotsnivå, tillsammans med programledare Anton Vretander. Dessutom får du ta del av krönikör Sanna Lunds berättelse om en först motig, men sen ganska varm upplevelse i webbläsarens värld. Till råga på allt detta blir det också betyg på Yakuza 0, Nioh och inte minst intryck från For Honor. Du hör P3 Spel med Anton Vretander på lördagar 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel går på plankan  

Spänn fast träbenet och fäll ner ögonlappen. Sjörövare har tagit över P3 Spel-skutan. I veckans avsnitt pratar vi om sjöburna, himlaflygande och rymdhärjande Pirater. Havets skräck eller en sabelsvingande clown? Den piratfrälste programledaren Anton Vretander reder tillsammans med P3 Spel-panelens Susanne Möller och Victor Leijonhufvud ut vilka olika typer av sjöbusar vi stöter på i spelens värld. Med hjälp av experter från Sjöhistoriska museet får du också veta hur livet som pirat såg ut, och varför Visby borde nischa om sin medeltidsvecka.  Vår krönikör Jimmy Håkansson berättar om ett fans kärlek till en klassiker och betyg sätts på fotboll-och radiobilshybriden Rocket League. Du får även höra intryck från den ändlösa springaren Good Dogs och det nysläppta samurajspelet Nioh. Du hör P3 Spel med Anton Vretander lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

So bad, it’s good  

Dags att lägga skämskudden åt sidan och njuta av cringen! P3 Spel gräver fram de mest fantastiska stunderna i B-spelens historia. Vi pratar om spelen som är så dåliga, att de blir bra. Många saker kan gå snett i skapandet av ett spel. Allt från dåligt röstskådespel till att själva konceptet haltar, alltså att grundidén till spelet aldrig borde ha lämnat brainstormingmötet. Men i vissa fall händer det något med de där svagheterna som gör att det sunkiga i spelet plötsligt blir titelns styrka. Att det dåliga attraherar och utgör kärnan till det gamers gång på gång återvänder till. P3 Spel-panelens Victor Leijonhufvud och Susanne Möller gräver fram sina starkaste B-spels-ögonblick och de mest ostiga dialogerna tillsammans med programledare Anton Vretander. Dessutom pratar vi med Mikael Mård som var med och skapade de underliga spelkonceptens fanbärare Goat Simulator. Vi får även en inblick i hur det gick till när Diablo dubbades till Svenska på 90-talet, P3 Spel har letat upp en av röstskådespelarna som var med. Michael Gill står för dagens krönika och panelen betygsätter överlevnadsskräckspelet Resident Evil 7 och ger sina första intryck av actionäventyret Yakuza 0 samt det Tinderliknande mobilspelet Reigns. Du hör P3 Spel med Anton Vretander lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Ljuden som sätter stämning  

Slut ögonen och spetsa öronen! I veckans avsnitt av P3 Spel är det ljudvågor som står i fokus. Vi utforskar ljuden som sätter stämning. Panelen som består av Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström har plockat fram sina bästa känsloljud. Alltså sånt som får dem att uppleva glädje, skräck, trygghet och dramatik i spel. Avslutningsvis får de gå på styva linan i ett game over-ljud quiz komponerat av programledare Angelica Norgren! Med en skål full av grönsaker gör vi också egna benbrytande ljud tillsammans med ljuddesigner Gustav Landbecker, vi kikar in bakom skräcksljudskulisserna i Little Nightmares och pratar med dirigenten för arméns musikkår, Jonas Nydesjö, om krigsmusik i spel. Tillsammans med P3 Spels nya krönikör Sanna Lund undersöks även det här som finns mellan ljud och ljud… nämligen tystnaden. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel Spelar sig genom historien  

Vi har lidit oss igenom första världskrigets skyttegravar, förundrats över renässansen och till och med iförda höftskynken brottats med mammutar. I veckans avsnitt spelar vi oss igenom historien! En historiepeppad Susanne Möller och en något mer kritisk Tobias Norström utgör veckans P3 Spel-panel. Tillsammans med Angelica Norgren tar de sig igenom historien via sju olika epoker. Det pratas spel som skildrar det förflutna, och vi funderar kring vilka sidor som fortfarande är oskrivna i spelvärldens historiebok.  Ylva Grufstedt, doktorand i historiebruk i spel, hjälper oss vrida och vända på det där med korrekthet när man pratar om historia. Jimmy Håkansson står för veckans krönika, där människans strävan efter våld ställs mot vår ambition att uppleva historiespel för just historians skull, och inte minst… hur tv-serien Westworld passar in i den ekvationen!Du hör P3Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Repris; Zombieapokalyps och rymdresor  

Den här veckan kör P3 Spel två favoriter från 2016 - för ja, det var ju året när vi inte bara färdades genom rymden i ljusets hastighet utan också upplevde zombieapokalypsen på riktigt. I den första halvan av reprisprogrammet beger vi oss tillbaka till 11 juni, när det blir direktrapport från slagfältet på Föne flygbas där forskare, militärer och civilia kämpar mot levande döda. P3 Spel upplever zombielajvet Farmen från första parkett! I andra halvan tar vi sikte mot stjärnorna, och återupplever bitar från avsnittet som sändes 15e oktober. Spel som No Man’s Sky har låtit oss smaka på rymdens oändlighet, Mass Effect har allierat oss med märkliga rymdvarelser och Kerbal Space Program har lärt oss allt vi någonsin behöver veta om gravitation. I panelen hörs Susanne Möller och Victor Leijonhufvud, och vi gästas dessutom av rymdresefantasten och spelskribenten Mats Nylund som berättar om en episk månlandning. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3. 

P3 Spel 0

Repris; Virtual reality-special! Framtid eller fluga?  

I denna repris klappar vi robothundar, skjuter zombier, och lagar mat - i 3D! P3 Spel dyker in i den virtuella verklighet som spås bli nästa stora grej. Men är det verkligen framtiden - eller är det bara en fluga? I den här reprisen från 1 oktober 2016 går P3 Spel på djupet med dagens virtual reality. Vad kostar det, hur funkar det och vilka är de bästa spelupplevelserna 3D har att bjuda på? Angelica Norgren och Susanne Möller hänger med VR-fantasten Calle Johansson-Sundelius från VR Geeks och FZ.Varför gör vissa VR-spel oss illamående och vad kan man göra för att slippa gejma med en spyhink i knät? Vi reder ut me hjälp av Daniel Sjölie, lektor i datavetenskap vid Göteborgs universitet och Chalmers. Det blir dessutom en krönika med Jimmy Håkansson.P3 Spel med Angelica Norgren sänds lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 Spel korar årets bästa spel!  

Ännu ett år är till ända och över de senaste 12 månaderna har en hel drös nya titlar lagts till i våra spelbibliotek. Med 2016 i backspegeln levererar därför P3 Spel en topplista över årets bästa spel och dessutom en gedigen genomgång av årets största gamingsnackisar. Såhär vid årets slut är den stora frågan i var gamers tankar ”har jag lyckats beta av årets bästa spel nu, eller finns det något jag?”. P3 Spel hjälper dig svara på den frågan genom att lista årets tio bästa spel! Susanne Möller och Victor Leijonhufvud utgör P3 Spel-panelen, och tillsammans med programledare Angelica Norgren pratar de sig igenom de bästa titlarna 2016 bjudit spelvärlden på.Det blir minimalistiskt inre mörker, kulinariskt kockkaos och hissnande tjuvaktigheter bland de spel som tagit sig in på topplistan. Inte minst koras till slut även det spel som tar hem den stora utmärkelsen, ”årets bästa spel”.I veckans krönika utvärderar Michael Gill det år som vi lämnat bakom oss, och funderar över vad spel kan tänkas fylla för funktion i våra liv framöver.Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

P3 (Roll)Spel  

Skicklighetspoäng är satta, karaktärsdrag framklurade och tärningen är kastad. P3 Spel firar jul på klassiskt vis, med ett hårresande rollspelsäventyr, specialskrivet för P3 Spel-gänget. I den här veckans avsnitt av P3 Spel stänger vi för en gångs skull av skärmen och hänger oss åt ett analogt äventyr istället för de digitala. Tillsammans med rollspelsexperten Anna-Karin Linder beger sig Angelica Norgren och P3 Spel-panelens Victor Leijonhufvud och Susanne Möller in i ett klassiskt penna–och pappersrollspel.I den här specialskrivna berättelsen har P3 Spel-gänget endast karaktärsblad och sin fantasi till hjälp, när spelledaren Anna-Karin för dem till en avlägsen jaktstuga. En stor hemlighet avslöjas och medan diskussionen hettar till rör sig en underlig varelse i skogsbrynet utanför stugan…Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

H4Xx0rz  

Förr - skurken i dramat. Är det nu hackern blir hjälte? I veckans P3 Spel tipsar vi om liren som får oss att känna oss som kodknäckande genier och möter hackern som bröt sig in hos NASA. Knasiga minispel, "press X to hack" och robotkontroll. Hur ser hacking egentligen ut i spelens värld och vilka datorsnillen är våra favoriter? Susanne Möller, Victor Leijonhufvud och Tobias Norström är veckans P3 Spel-panel och de tar sig an spelens tolkning av hacking i veckans avsnitt. Vi möter dessutom Joel Söderberg som hackade sig in hos NASA och blev ovän med FBI, samt tipsar om de bästa spelen för dig som vill sätta programmeringsskillsen på prov! I veckans krönika hörs Michael Gill och i recensionen väcker rollspelsäventyret Final Fantasy XV starka känslor hos panelen, plus att vi får ett första smakprov på det japanska äventyret The Last Guardian.Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

Like a boss.  

Gör dig redo för bossfight, det är dags för spelens antagonister att briljera! Veckans P3 Spel handlar om bossarna som pressar oss till gränsen, utmanar våra tummar och läser våra tankar. Oavsett om det handlar om att slå knock på Mike Tyson i Punch out, besegra superzombien Tyrant i Resident Evil eller vinna över krigsguden Ares i God of War - så är få saker som är så tillfredsställande som att besegra en riktigt grym tv-spelsboss. P3 Spel-panelen består av Susanne Möller, Tobias Norström och Victor Leijonhufvud som minns sina sina största bossögonblick. Vi möter även irl-bossen Åsa Wilander som är Nordisk marknadschef för Playstation. Vilken tv-spelsboss skulle hon vilja anställa? Jimmy Håkansson vrider dessutom bossperspektivet ett varv extra i veckans krönika.I recensionen delas det ut betyg till robotkrigandet i Titanfall 2 och det blir även rykande färska intryck från det hajpade rollspelet Final Fantasy XV. Du hör P3 Spel med Angelica Norgren lördag 18.03 i P3.

P3 Spel 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose