P4 Premiär

P4 Premiär

Sweden

Programmet sänds inte längre. Det senaste inom populärkulturen Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Episodes

Best of P4 Premiär  

P4 Premiär tackar för de sex fina åren i etern och bjuder på en kavalkad av höjdpunkter. De röda mattorna, världsstjärnorna som varit på besök, Melodifestivalen och den uppmärksammade dansbandsdebatten. Dessutom alla gäster som skickat smarta, konstiga och intima stafettfrågor till varandra som Jan Guillous botoxfråga till Carola.

P4 Premiär tackar för de sex fina åren i etern och bjuder på en kavalkad av höjdpunkter. De röda mattorna, världsstjärnorna som varit på besök, Melodifestivalen och den uppmärksammade dansbandsdebatten. Dessutom alla gäster som skickat smarta, konstiga och intima stafettfrågor till varandra som Jan Guillous botoxfråga till Carola.
Nyårsspecial med Berg, Ledin och Bagge-Wahlgren  

Annika Jankell bjuder på en glittrande förfest med partyparet Laila Bagge och Niclas Wahlgren, traditionstrogna Carina Berg och framtidsoptimisten Tomas Ledin. Vi får en lägesrapport om olika slags nyårsfiranden runt om i världen och självklart tittar astrologen i stjärnorna.

Annika Jankell bjuder på en glittrande förfest med partyparet Bagge-Wahlgren, traditionstrogna Carina Berg och framtidsoptimisten Tomas Ledin. Vi får en lägesrapport om nyårsfirande runt om i världen. Självklart tittar astrologen i stjärnorna.
Best of 2013  

P4 Premiär sammanfattar nöjesåret 2013 tillsammans med Jonas Gardell, Edda Magnason, Petra Mede, Emmelie de Forest, Håkan Hellström, Marie Fredriksson, Gyllene tider, Benny Andersson, Tommy Nilsson m.fl.

P4 Premiär sammanfattar nöjesåret 2013 tillsammans med Jonas Gardell, Edda Magnason, Petra Mede, Emmelie de Forest, Håkan Hellström, Marie Fredriksson, Gyllene tider, Benny Andersson, Tommy Nilsson m.fl.
Elefanter, matsnusk och Kikkiland  

Vi träffar Felix Herngren som regisserat filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Han berättar om anklagelserna om djurplågeri och om de begynnande gråa håren. Frida Hallgren som spelar en av nyckelrollerna i SVT:s julserie "Fröken Frimans krig" berättar om sekelskiftets matsnusk och kvinnokamp och Kikki Danielsson om sin kommande musikal "Kikkiland". Dessutom en special om Spice Girls i P4 Premiärs Hall of fame, och så minglar vi med några av artisterna som tävlar i nästa års melodifestival!

Felix Herngren har regisserat Jonas Jonasson succébok ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, hör Felix om carpe diem-insikten, djurplågerianklagelserna och Robert Gustavssons insats som Alla Karlsson. Skådespelaren Frida Hallgren, som har en av nyckelrollerna i SVT:s juldrama, pratar kvinnokamp och matsnusk. Vi ringer dansbandsstjärnan som gör musikaldebut. Tar tempen på nästa års Melodifestivalartister. Riktar strålkastarna mot kryddig girlpower i P4 Premiärs Hall of Fame.
Mord, kärlek och sex  

Sweeney Todd-aktuella Peter Jöback och Vanna Rosenberg pratar hämndbegär och bästa snittet medan kärleksaposteln Morgan Alling berättar om sina spruckna relationer och konflikträdsla. Hör hur Ulf Dagebys liv förändrats efter ”Så mycket bättre” och Ebbot Lundbergs nya samarbete med Meja. Så är vi på filminspelning med Colin Nutley och Helena Bergström.

Sweeney Todd-aktuella Peter Jöback och Vanna Rosenberg pratar hämndbegär och bästa snittet medan kärleksaposteln Morgan Alling berättar om sina spruckna relationer och konflikträdsla. Hör hur Ulf Dagebys liv förändrats efter ”Så mycket bättre” och Ebbot Lundbergs nya samarbete med Meja. Så är vi på filminspelning med Colin Nutley och Helena Bergström.
Sociala pinsamheter, glaskatter och hästhoppning  

På scen pratar de om Sveriges skamfläckar, i P4 Premiär berättar Soran Ismail hur kollegan Magnus Betnér skämmer ut sig i sociala sammanhang. Dessutom avslöjas att en av dem samlar på små söta glaskatter. Albumaktuella Daniel Adams-Ray berättar att han blir modigare med åren och pratar om relationen till Oskar Linnros. Malin Gramer om kanalbytet och skandalsåpan som är tillbaka. Så är vi bakom kulisserna på en tv-inspelning med hästhoppande kändisar.

På scen pratar de om Sveriges skamfläckar, i P4 Premiär berättar Soran Ismail hur kollegan Magnus Betnér skämmer ut sig i sociala sammanhang. Dessutom avslöjas att en av dem samlar på små söta glaskatter. Albumaktuella Daniel Adams-Ray vågar prata om känsliga ämnen som relationen till sin mamma och Oskar Linnros. Malin Gramer om kanalbytet och skandalsåpan som är tillbaka. Så är vi bakom kulisserna på en tv-inspelning med hästhoppande kändisar.
Återträffen, imitationer och Oz  

Björn Kjellman berättar om sina utmanande förvandlingar i "Att vara", ett tv-program som han från början var tveksam till att medverka i. Hör om egot, avundsjukan och vilka applåder som värmer mest. Vi pratar om mobbning och att konfrontera sina plågoandar med konstnären Anna Odell som är aktuell med filmen "Återträffen". På Dramaten ska Sveriges mentala tillstånd gestaltas i "The mental states of Sweden" av bland annat Julia Dufvenius och Alexander Salzberger som även de gästar P4  Premiär. Dessutom är vi bakom kulisserna på "Trollkarlen från Oz".

Björn Kjellman berättar om sina utmanande förvandlingar i "Att vara", ett tv-program som han från början var tveksam att medverka i, hör om egot, avundsjukan och vilka applåder som värmer mest. Vi pratar mobbing och att konfrontera sina plågoandar med konstnären Anna Odell som är aktuell med filmen "Återträffen". På Dramaten ska Sveriges mentala tillstånd gestaltas av bland annat Julia Dufvenius och Alexander Salzberger som även dem gästar P4 Premiär. Dessutom är vi bakom kulisserna på Trollkarlen från OZ.
Missbruk, selfies och tittpotatis med blängsylt  

I bioaktuella filmen "Mig äger ingen" ser vi Mikael Persbrandt i huvudrollen som den alkoholiserade pappan. Han och filmens regissör Kjell-Åke Andersson gästar P4 Premiär och pratar missbruk, ålderskriser och om att hitta sig själv. Henrik Schyffert och Johan Rheborg utforskar fotografiets ädla konst i tv-programmet "Alla är fotografer" i SVT. P4 Premiär träffar dem och pratar om att förhärliga sitt liv på sociala medier och om bilderna som fått dem att gråta. Carina Berg som vi ser i "Bergs bärbara talkshow" i Kanal 5 hälsar på och pratar jantelag och om stirrande restauranggäster när hon och hennes man går ut och äter. Laila Bagge och Niclas Wahlgren som bjuder hem kändisar på fest i tv-programmet "Fest hos Bagge Wahlgren" ger sina bästa partytips inför helgen och berättar om lurande paparazzis i sanden på bröllopsresan. Dessutom får vi besök av Tomas Ledin som är aktuell med skivan "Höga kusten", som han inspirerats till av sin barndoms somrar och sin farmor och farfar.

Mikael Persbrandt är tillbaka på bioduken med ”Mig äger ingen” där han spelar en alkoholiserad pappa. Vi pratar missbruk, skandaler och varför han vägrar gå till Guldbaggegalan. Henrik Schyffert och Johan Rheborg beskriver den perfekta bilden och den nya självmedvetenheten i samhället. Paret Bagge Wahlgren pratar om kvinnotjusaren Hasse Aro. Carina Berg berättar vad hon och maken Kristian Luuk brukar göra när de blir utstirrade på restaurang. Tomas Ledin minns sin farfar som gick i demonstrationståget i Ådalen.
Superstjärnan Marie Fredriksson, Gardell, Kaah och en firad 150-åring  

Marie Fredriksson släpper sitt första svenska album på flera år, "Nu", och berättar i P4 Premiär att hon fått en starkare röst efter att ha övervunnit cancersjukdomen. Jonas Gardell är aktuell med "Mitt enda liv" - showen som var tänkt som en soloshow men slog över i en storslagen superföreställning med gospelkör och balettdansare. Kaah har gjort comeback med skivan "Matcha din look" och ska ut på höstturné, och berättar om pausen från musiken och om matematiken som tog dess plats. Lill Lindfors och Per Andersson är med krogshowen "Hasse & Tage - Musikskatten", en hyllning till kulturetablissemanget Berns som fyller 150 år. Dessutom minglar vi med sötsakskonnässörer bland tävlande och jurymedlemmar i tv-programmet Dessertmästarna.

Marie Fredriksson är tillbaka på svenska, hör om nya albumet, hur det är att vara världsstjärna och hur hon upplevde offentligheten när hon hade det som tuffast. Vi pratar bekräftelsebehov och meningen med livet med showaktuella Jonas Gardell. Lill Lindfors och Per Andersson hyllar Hasse & Tage när Berns firar 150 år. Lill bjuder på en kärlekshistoria hur hon träffade sin nuvarande man på Berns. Dessutom träffar vi turnéaktuella Kaah och Dessertmästarna från Kanal5.
Spioner, magi och blodsbröder  

Cecilia Forss och Peter Dalle gästar P4 Premiär och berättar om thrillerkomedin "De 39 Stegen". Lisa Miskovsky släpper ett album som är en hyllning till hemstaden, "Umeå". Joe Labero minns när han klippte av sig tummen i Australien, och Lasse Kronér och Claes Malmberg berättar om familjedynamiken i "Familjen Addams". Dessutom har vi smugit omkring bakom kulisserna på musikalen "Blodsbröder".

Peter Dalle och Cecilia Forss aktuella i pjäsen "De 39 stegen" pratar om hur medverkan i reklam kan påverka skådespelarkarriären och hur beskedet om kollegan Johan Ulvessons plötsliga avhopp påverkat produktionen både känslomässigt och praktiskt. Joe Labero berättar om ormen som slingrade sig, vi är bakom kulisserna på Stadsteaterns ”Blodsbröder” och pratar med två göteborgare som för första gången efter 30 år av vänskap får jobba tillsammans i musikalen ”Familjen Addams”.
Musikikoner, spöken och hubotar  

Filmaktuella Edda Magnason berättar om hur hon förvandlades till Monica Zetterlund och hur det gick till när hon fick rollen. Lena Ph och Måns Zelmerlöw delar med sig av sin värsta spökhistorier inför premiären av musikalen "Spök". Journalisten Gunnar Wesslén har skrivit en bok om sin goda vän Björn Afzelius och berättar om svärtan, det misslyckade kärlekslivet och kritikerföraktet som präglade Björns liv. Så träffar vi hubotar bakom kulisserna på prisbelönta tv-serien "Äkta människor".

Filmaktuella Edda Magnason berättar om hur hon förvandlades till Monica Z och hur det gick till när hon fick rollen. Lena Ph och Måns Zelmerlöw delar med sig av sin värsta spökhistorier inför premiären av musikalen Spök. Journalisten Gunnar Wesslén har skrivit boken om sin goda vän Björn Afzelius och berättar om svärtorna, det misslyckade kärlekslivet och kritikerföraktet som präglade Björns liv. Så träffar vi hubotar bakom kulisserna på prisbelönta tv-serien Äkta människor.
Alla tiders hits, spökmusikal, teater och cigarettkyssar  

P4 Premiär gästas av SVT:s nya radarpar Niklas Strömstedt och Karin Adelsköld. Vi pratar "Alla tiders hits" och ryktena om att Niklas skulle ta över Allsång på Skansen. Skådespelaren Eva Röse och regissören Jenny Andreasson, aktuella med "De oskyldiga" på Dramaten, tar upp brännande ämnen som homofobi, hur ett rykte blir till sanning och våldet inom slutna institutioner. Vi minglar på galapremiären av filmen "Monica Z", ringer en svensk prisad musikalstjärna i USA och så är vi bakom kulisserna på musikalen "SPÖK!".

Han kan musik, hon teknik, P4 Premiär gästas av SVT:s nya radarpar Niklas Strömstedt och Karin Adelsköld. Vi pratar ”Alla tiders hits” och ryktena om att Niklas skulle ta över Allsång på Skansen. Skådespelaren Eva Röse och regissören Jenny Andreasson, aktuella med ”De oskyldiga” på Dramaten, tar upp brännande ämnen som homofobi, hur ett rykte blir till sanning och våldet inom slutna institutioner. Vi minglar på galapremiären av filmen Monica Z, ringer en svensk prisad musikalstjärna i USA och så är vi bakom kulisserna på Spök.
Romantik, drömsamtal och Elvis  

P4 Premiär gästas av albumaktuella Rikard Wolff som öppenhjärtligt berättar om livets förändringar och att han fortfarande älskar sina ex. Årets Svensktoppen nästa-vinnare, EKO, har haft en hektisk vecka och pratar om drömsamtal som äntligen gått i uppfyllelse. Han försöker förändra världen med sin penna, nu vill han även göra det med musik, Navid Modiri finns med på gästlistan. Så ringer vi världens bästa Elvistolkare som hyllats av Lisa-Marie och Pricilla; amerikanen Justin Shandor som är aktuell med en pampig show i Las Vegas och som är på blixtvisit i Sverige.

P4 Premiär gästas av albumaktuella Rikard Wolff som öppenhjärtligt berättar om livets förändringar och att han fortfarande älskar sina ex. Årets Svensktoppen nästa-vinnare, EKO, har haft en hektiska vecka och pratar om drömsamtal som äntligen gått i uppfyllelse. Han försöker förändra världen med sin penna, nu vill han även göra det med musik, Navid Modiri finns med på gästlistan. Så ringer vi världens bästa Elvistolkare som hyllats av Lisa-Marie och Pricilla; amerikanen Justin Shandor som är aktuell med en pampig show i Las Vegas och som är på blixtvisit i Sverige.
En öppenhjärtlig Anders Bagge och pirrigt finalistmingel  

På söndag smäller det! 8 finalister gör upp i den direktsända finalen av Svensktoppen Nästa på Liseberg. Vi minglar med finalisterna på plats i Göteborg och känner av tävlingsnerverna.  En som verkligen vet vad nervositet är - är musikskaparen och Idol-jurymedlemmen Anders Bagge som avslöjar att det var nära att han hoppade av Idol.

Anders Bagge som återigen syns som den snälle i Idol-juryn gästar P4 Premiär och pratar om förebilder, om att bli starstruck och om att föra sina kunskaper vidare till nya förmågor. Dessutom avslöjar han att han själv kommer att stå på scen inom en snar framtid. Soulsångerskan Jasmine Kara berättar om karriären och om när hon uppträdde i USA och fick syn på Beyoncé och Jay-Z i publiken. Dessutom får vi besök av de åtta finalisterna som ska mötas i Svensktoppen nästas final, där de har chansen att vinna en plats i Melodifestivalen samt en utmanarplats på Svensktoppen.
Psykoanalys och Pointer sisters  

Skådespelarna Gunilla Röör och Lennart Jähkel som är aktuella i pjäsen ”Stulna juveler” av Kristina Lugn pratar terapi, rolltolkningar och döden. Vi får också höra om de många smeknamn de båda fått genom åren, och om när de träffades på en småflummig teaterkurs på 70-talet. R&B-sångerskan LaGaylia Frazier berättar om nya EP:n That Girl och om hur hon gick från pianospelande nörd på högstadiet till att bli en sjungande stjärna. Skådespelaren Alexandra Rapaport som synts på tv i Morden i Sandhamn avslöjar sina verkliga, inte särskilt varma, känslor för skärgården. Gyllene tider-medlemmarna Anders Herrlin och Per Gessle berättar om sitt bästa turnéminne - en spelning på Ullevi där publikens varma mottagande fick bandet att tappa fattningen. Dessutom hör vi Pointer Sisters-medlemmen Ruth Pointer berätta om en blöt partynatt i Sverige där hon fick mer än nog av snaps, och om hur hennes föräldrar lärde sig att acceptera att systrarna sjöng annan musik än gospel.

Hembesök hos Per Morberg, återseende med Kim Cesarion och åtta lyckliga finalister i STN  

Denna kväll får du höra hur Per Morberg bor, tänker, lagar mat och om nya filmen Hur många kramar finns det i världen. Sveriges nya stjärna Kim Cesarion har sjungit Undressed på alla radiostationer i hela landet hela sommaren och han gick på Annikas barns dagis! Så är det dags att presentera de åtta lyckliga finalister som ska spela på Lisebergs scen den 35 augusti i den stora finalen av Svensktoppen Nästa!

Poddtext 9 augusti Fläderblomssaft, film, fiol och falsettsång Mångsysslaren, konnässören och entreprenören Per Morberg är bioaktuell med filmen "Hur många kramar finns det i världen" och berättar om hur Glada Hudik-skådespelarnas insatser gav honom prestationsångest. Vi pratar äkta bearnaise, dricker hemkokad fläderblomssaft och diskuterar kändisskapets för- och nackdelar. Stjärnskottet Kim Cesarion som slagit igenom stort med singeln "Undressed" gästar P4 Premiär och berättar om kärleken till och från fansen, och delar med sig av sina främsta förebilder när det gäller falsettsång. Dessutom pratar han dagisminnen med programledare Annika Jankell och berättar om när han spelade fiol med Kalle Moraeus. Vi lär också känna fler av Svensktoppen nästas delfinal-vinnare, och får äntligen veta vilka åtta som går vidare till den slutgiltiga finalen i Göteborg.
Gränsöverskridande dans, gränsöverskridande musik och fler Svenskoppen Nästamöten  

Hör dansaren Benke Rydman om hur snabbt deras Michael Jackson hyllning spreds över världen! Premiärstudion gästas också av stjärnskottet Janet Leon som bara är 23 år men har sjungit och dansat sedan hon var liten. Nu är hon aktuell med årets Pridelåt. Och så lär vi känna ytterligare 6 duktiga förhoppningsfulla nya artister i Svensktoppen Nästa.

Poddtext 2 augusti Regnbågens uppror mot Putin och prostituerade svanar Framgångarna fortsätter för dansaren och koreografen Fredrik "Benke" Rydman vars föreställning, en streetversion av Tjajkovskijs "Svansjön", nu ska sättas upp i London. Vi pratar prostituerade svanar, skillnaden mellan pojkar och flickor i dansskolan och hyllningen som gjorde dansgruppen Bounce världsberömda. Stockholm Prides ordförande Peter Rimsby tar upp upproret mot Putin och Janet Leon årets pridelåt. Dessutom lär vi känna fler Svensktoppen nästa delfinal-vinnare.
Eva Dahlgren om kändisskapet falukorven, Yohio om trångsynthet och fler teatespöken  

Denna fredag berättar Eva Dahlgren öppenhjärtligt om varför hon liknar kändisskapet vid att gå med en falukorv på huvudet, Yohio om kändisskapet i Japan och på hemmaplan. Du får bekanta dig med ytterligare fyra finalister i Svensktoppen Nästa och så får du höra Kjerstin Dellert, teaterchef på Confidencen, berätta om hur det spökar där - och om sina uppstoppade kompisar,

Poddtext 26 juli Blekta och pastelliga blondiner P4 Premiär gästas den här veckan av den ständigt lysande stjärnan Eva Dahlgren. Hon berättar om kreativiteten, kändisskapet och livet i New York. Yohio berättar om hur det är att bli igenkänd i Sverige efter Melodifestivalen och om varför han struntar i gymnasiet. Stosjöyran firar 30 år och festivalchefen Stefan Kauppi berättar om hur han fixade fram Alice Coopers boaorm och om när Lady Gaga landade i Östersund. Den här veckan besöker vi dessutom Confidencen dör teaterchefen Kerstin Dellert delar med sig av sina erfarenheter av andar, energier och gastar. Och så lär vi känna ytterligare 4 lokala vinnare av delfinalerna i Svensktoppen nästa, tävlingen där Sveriges nästa musikstjärnskott ska koras.
Deckardrottningen Marie Ljungstedt, Sveriges hetaste man just nu - och Dramatenspöken  

Marie Ljungstedt gästar oss och suger direkt in oss i sin senaste bok, Håkan Hellström är ju hetare än någonsin i samband med filmen Känn ingen Sorg och så spökar vår reporter vidare på våra kända teatrar. Ikväll - Dramaten! Dessutom fler intervjuer med finailsterna i musiktävlingen Svensktoppen Nästa.

Poddtext 19 juli Sommarens deckarskola och bekräftelsestress P4 Premiär gästas den här veckan av den ständigt aktuella deckardrottningen Mari Jungstedt. Hon berättar om sin senaste och elfte bok, prestationsångest och om det svåra beslutet om att ge upp ett fast TV-jobb för en författarkärriär. Dessutom ges den skrivsugne lyssnaren en fullfjädrad deckarskola.Håkan Hellström är överväldigad över all uppmärksamhet han fått i samband med filmen "Känn ingen sorg" och berättar om varför han tycker att filmen har ett bra budskap. Och om sin egna skådespelardebut. Oskar Linnros och Tommy Nilsson bjuder på sommarminnen om första förälskelsen och traumatiska konsertupplevelser.Den här veckan besöker vi dessutom Dramaten och hör kusliga historier om Harriet Bosse som fortfarande gäckar teatern. Och så vi lära känna ytterligare 4 lokala vinnare av delfinalerna i Svensktoppen nästa, tävlingen där Svergies nästa musikstjärnskott ska koras.
Operaspöken, charmören Claes Malmberg, Europaerövrarna Hoffmaestro och nya svenska artister  

Gustav den III, döda ballerinor och andra väsen i vår serie om spööööken på våra teatrar - BU!
Hoffmaestro har tröttnat på Sverige och drar ut på Europaturné och Claes Malmberg som spelar sommarteater som charmör på Gunnebo Slottsteater. Ännu ett somrigt P4 Premiär som du inte kan missa.

Poddtext 12 juli Vägar till framgång och vålnader som går igen P4 Premiär gästas den här veckan av två medlemmar från 11-mannabandet Hoffmaestro som i sommar erövrar Europa med sin turné. Jens Malmlöf och John Lindgren berättar om bandets resa till framgång, tatueringar och attityd. Och varför djungeltrumman fungerar bättre än hård marknadsföring. Kjell Bergqvist bjuder på läskiga sommarminnen och hur han fruktade sitt liv på den senaste matresan till Amazonas. Claes Malmberg är glad över strålande recensioner efter premiären av "Charmören från Långedrag". På svenska teatrar fortsätter det att spöka och den här veckan besöker P4 Premiär Kungliga Operan och hör om våldnader som går igen där. Och så fortsätter vi lära känna de lokala vinnarna av delfinalerna i Svensktoppen nästa, tävlingen där Svergies nästa musikstjärnskott ska koras.
0:00/0:00
Video player is in betaClose