P4 Premiär

P4 Premiär

Sweden

Programmet sänds inte längre. Det senaste inom populärkulturen Ansvarig utgivare: Dan Granlund

Episodes

Best of P4 Premiär  

P4 Premiär tackar för de sex fina åren i etern och bjuder på en kavalkad av höjdpunkter. De röda mattorna, världsstjärnorna som varit på besök, Melodifestivalen och den uppmärksammade dansbandsdebatten. Dessutom alla gäster som skickat smarta, konstiga och intima stafettfrågor till varandra som Jan Guillous botoxfråga till Carola.

Nyårsspecial med Berg, Ledin och Bagge-Wahlgren  

Annika Jankell bjuder på en glittrande förfest med partyparet Laila Bagge och Niclas Wahlgren, traditionstrogna Carina Berg och framtidsoptimisten Tomas Ledin. Vi får en lägesrapport om olika slags nyårsfiranden runt om i världen och självklart tittar astrologen i stjärnorna.

Best of 2013  

P4 Premiär sammanfattar nöjesåret 2013 tillsammans med Jonas Gardell, Edda Magnason, Petra Mede, Emmelie de Forest, Håkan Hellström, Marie Fredriksson, Gyllene tider, Benny Andersson, Tommy Nilsson m.fl.

Elefanter, matsnusk och Kikkiland  

Vi träffar Felix Herngren som regisserat filmen "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Han berättar om anklagelserna om djurplågeri och om de begynnande gråa håren. Frida Hallgren som spelar en av nyckelrollerna i SVT:s julserie "Fröken Frimans krig" berättar om sekelskiftets matsnusk och kvinnokamp och Kikki Danielsson om sin kommande musikal "Kikkiland". Dessutom en special om Spice Girls i P4 Premiärs Hall of fame, och så minglar vi med några av artisterna som tävlar i nästa års melodifestival!

Mord, kärlek och sex  

Sweeney Todd-aktuella Peter Jöback och Vanna Rosenberg pratar hämndbegär och bästa snittet medan kärleksaposteln Morgan Alling berättar om sina spruckna relationer och konflikträdsla. Hör hur Ulf Dagebys liv förändrats efter ”Så mycket bättre” och Ebbot Lundbergs nya samarbete med Meja. Så är vi på filminspelning med Colin Nutley och Helena Bergström.

Sociala pinsamheter, glaskatter och hästhoppning  

På scen pratar de om Sveriges skamfläckar, i P4 Premiär berättar Soran Ismail hur kollegan Magnus Betnér skämmer ut sig i sociala sammanhang. Dessutom avslöjas att en av dem samlar på små söta glaskatter. Albumaktuella Daniel Adams-Ray berättar att han blir modigare med åren och pratar om relationen till Oskar Linnros. Malin Gramer om kanalbytet och skandalsåpan som är tillbaka. Så är vi bakom kulisserna på en tv-inspelning med hästhoppande kändisar.

Återträffen, imitationer och Oz  

Björn Kjellman berättar om sina utmanande förvandlingar i "Att vara", ett tv-program som han från början var tveksam till att medverka i. Hör om egot, avundsjukan och vilka applåder som värmer mest. Vi pratar om mobbning och att konfrontera sina plågoandar med konstnären Anna Odell som är aktuell med filmen "Återträffen". På Dramaten ska Sveriges mentala tillstånd gestaltas i "The mental states of Sweden" av bland annat Julia Dufvenius och Alexander Salzberger som även de gästar P4  Premiär. Dessutom är vi bakom kulisserna på "Trollkarlen från Oz".

Missbruk, selfies och tittpotatis med blängsylt  

I bioaktuella filmen "Mig äger ingen" ser vi Mikael Persbrandt i huvudrollen som den alkoholiserade pappan. Han och filmens regissör Kjell-Åke Andersson gästar P4 Premiär och pratar missbruk, ålderskriser och om att hitta sig själv. Henrik Schyffert och Johan Rheborg utforskar fotografiets ädla konst i tv-programmet "Alla är fotografer" i SVT. P4 Premiär träffar dem och pratar om att förhärliga sitt liv på sociala medier och om bilderna som fått dem att gråta. Carina Berg som vi ser i "Bergs bärbara talkshow" i Kanal 5 hälsar på och pratar jantelag och om stirrande restauranggäster när hon och hennes man går ut och äter. Laila Bagge och Niclas Wahlgren som bjuder hem kändisar på fest i tv-programmet "Fest hos Bagge Wahlgren" ger sina bästa partytips inför helgen och berättar om lurande paparazzis i sanden på bröllopsresan. Dessutom får vi besök av Tomas Ledin som är aktuell med skivan "Höga kusten", som han inspirerats till av sin barndoms somrar och sin farmor och farfar.

Superstjärnan Marie Fredriksson, Gardell, Kaah och en firad 150-åring  

Marie Fredriksson släpper sitt första svenska album på flera år, "Nu", och berättar i P4 Premiär att hon fått en starkare röst efter att ha övervunnit cancersjukdomen. Jonas Gardell är aktuell med "Mitt enda liv" - showen som var tänkt som en soloshow men slog över i en storslagen superföreställning med gospelkör och balettdansare. Kaah har gjort comeback med skivan "Matcha din look" och ska ut på höstturné, och berättar om pausen från musiken och om matematiken som tog dess plats. Lill Lindfors och Per Andersson är med krogshowen "Hasse & Tage - Musikskatten", en hyllning till kulturetablissemanget Berns som fyller 150 år. Dessutom minglar vi med sötsakskonnässörer bland tävlande och jurymedlemmar i tv-programmet Dessertmästarna.

Spioner, magi och blodsbröder  

Cecilia Forss och Peter Dalle gästar P4 Premiär och berättar om thrillerkomedin "De 39 Stegen". Lisa Miskovsky släpper ett album som är en hyllning till hemstaden, "Umeå". Joe Labero minns när han klippte av sig tummen i Australien, och Lasse Kronér och Claes Malmberg berättar om familjedynamiken i "Familjen Addams". Dessutom har vi smugit omkring bakom kulisserna på musikalen "Blodsbröder".

Musikikoner, spöken och hubotar  

Filmaktuella Edda Magnason berättar om hur hon förvandlades till Monica Zetterlund och hur det gick till när hon fick rollen. Lena Ph och Måns Zelmerlöw delar med sig av sin värsta spökhistorier inför premiären av musikalen "Spök". Journalisten Gunnar Wesslén har skrivit en bok om sin goda vän Björn Afzelius och berättar om svärtan, det misslyckade kärlekslivet och kritikerföraktet som präglade Björns liv. Så träffar vi hubotar bakom kulisserna på prisbelönta tv-serien "Äkta människor".

Alla tiders hits, spökmusikal, teater och cigarettkyssar  

P4 Premiär gästas av SVT:s nya radarpar Niklas Strömstedt och Karin Adelsköld. Vi pratar "Alla tiders hits" och ryktena om att Niklas skulle ta över Allsång på Skansen. Skådespelaren Eva Röse och regissören Jenny Andreasson, aktuella med "De oskyldiga" på Dramaten, tar upp brännande ämnen som homofobi, hur ett rykte blir till sanning och våldet inom slutna institutioner. Vi minglar på galapremiären av filmen "Monica Z", ringer en svensk prisad musikalstjärna i USA och så är vi bakom kulisserna på musikalen "SPÖK!".

Romantik, drömsamtal och Elvis  

P4 Premiär gästas av albumaktuella Rikard Wolff som öppenhjärtligt berättar om livets förändringar och att han fortfarande älskar sina ex. Årets Svensktoppen nästa-vinnare, EKO, har haft en hektisk vecka och pratar om drömsamtal som äntligen gått i uppfyllelse. Han försöker förändra världen med sin penna, nu vill han även göra det med musik, Navid Modiri finns med på gästlistan. Så ringer vi världens bästa Elvistolkare som hyllats av Lisa-Marie och Pricilla; amerikanen Justin Shandor som är aktuell med en pampig show i Las Vegas och som är på blixtvisit i Sverige.

En öppenhjärtlig Anders Bagge och pirrigt finalistmingel  

På söndag smäller det! 8 finalister gör upp i den direktsända finalen av Svensktoppen Nästa på Liseberg. Vi minglar med finalisterna på plats i Göteborg och känner av tävlingsnerverna.  En som verkligen vet vad nervositet är - är musikskaparen och Idol-jurymedlemmen Anders Bagge som avslöjar att det var nära att han hoppade av Idol.

Psykoanalys och Pointer sisters  

Skådespelarna Gunilla Röör och Lennart Jähkel som är aktuella i pjäsen ”Stulna juveler” av Kristina Lugn pratar terapi, rolltolkningar och döden. Vi får också höra om de många smeknamn de båda fått genom åren, och om när de träffades på en småflummig teaterkurs på 70-talet. R&B-sångerskan LaGaylia Frazier berättar om nya EP:n That Girl och om hur hon gick från pianospelande nörd på högstadiet till att bli en sjungande stjärna. Skådespelaren Alexandra Rapaport som synts på tv i Morden i Sandhamn avslöjar sina verkliga, inte särskilt varma, känslor för skärgården. Gyllene tider-medlemmarna Anders Herrlin och Per Gessle berättar om sitt bästa turnéminne - en spelning på Ullevi där publikens varma mottagande fick bandet att tappa fattningen. Dessutom hör vi Pointer Sisters-medlemmen Ruth Pointer berätta om en blöt partynatt i Sverige där hon fick mer än nog av snaps, och om hur hennes föräldrar lärde sig att acceptera att systrarna sjöng annan musik än gospel.

Hembesök hos Per Morberg, återseende med Kim Cesarion och åtta lyckliga finalister i STN  

Denna kväll får du höra hur Per Morberg bor, tänker, lagar mat och om nya filmen Hur många kramar finns det i världen. Sveriges nya stjärna Kim Cesarion har sjungit Undressed på alla radiostationer i hela landet hela sommaren och han gick på Annikas barns dagis! Så är det dags att presentera de åtta lyckliga finalister som ska spela på Lisebergs scen den 35 augusti i den stora finalen av Svensktoppen Nästa!

Gränsöverskridande dans, gränsöverskridande musik och fler Svenskoppen Nästamöten  

Hör dansaren Benke Rydman om hur snabbt deras Michael Jackson hyllning spreds över världen! Premiärstudion gästas också av stjärnskottet Janet Leon som bara är 23 år men har sjungit och dansat sedan hon var liten. Nu är hon aktuell med årets Pridelåt. Och så lär vi känna ytterligare 6 duktiga förhoppningsfulla nya artister i Svensktoppen Nästa.

Eva Dahlgren om kändisskapet falukorven, Yohio om trångsynthet och fler teatespöken  

Denna fredag berättar Eva Dahlgren öppenhjärtligt om varför hon liknar kändisskapet vid att gå med en falukorv på huvudet, Yohio om kändisskapet i Japan och på hemmaplan. Du får bekanta dig med ytterligare fyra finalister i Svensktoppen Nästa och så får du höra Kjerstin Dellert, teaterchef på Confidencen, berätta om hur det spökar där - och om sina uppstoppade kompisar,

Deckardrottningen Marie Ljungstedt, Sveriges hetaste man just nu - och Dramatenspöken  

Marie Ljungstedt gästar oss och suger direkt in oss i sin senaste bok, Håkan Hellström är ju hetare än någonsin i samband med filmen Känn ingen Sorg och så spökar vår reporter vidare på våra kända teatrar. Ikväll - Dramaten! Dessutom fler intervjuer med finailsterna i musiktävlingen Svensktoppen Nästa.

Operaspöken, charmören Claes Malmberg, Europaerövrarna Hoffmaestro och nya svenska artister  

Gustav den III, döda ballerinor och andra väsen i vår serie om spööööken på våra teatrar - BU!
Hoffmaestro har tröttnat på Sverige och drar ut på Europaturné och Claes Malmberg som spelar sommarteater som charmör på Gunnebo Slottsteater. Ännu ett somrigt P4 Premiär som du inte kan missa.

0:00/0:00
Video player is in betaClose