P6 Beat City

P6 Beat City

Denmark

En musikalsk verdensrejse gennem de byer, som har formet rockhistorien. Vores guide er de sange og markante kunstnere, som har givet deres hjembyer en helt særlig lyd. Beat City er et ugentligt to-timers program båret af musikken og historier om steder, personer, genrer, scener og tidsperioder. Det handler om én by pr. udsendelse. Vært: Niels Fez Pedersen.

Episodes

P6 Beat City: Kingston 2017-05-18  

Kingston er en verdens mest produktive musikbyer. Siden 1960'erne har den jamaicanske hovedstad forsynet verden med reggae, dancehall, ska, rocksteady, dub, roots og alle mulige andre variationer over skvulpende beats og tung bas. P6 Beat City plukker højdepunkter fra Kingstons livlige musikhistorie og sætter spot på væsentlige kunstnere, rytmer og producere. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-05-11  

Paris. Der er musik i navnet, bare man siger det. P6 Beat City spiller denne gang sange og kunstnere fra den franske hovedstad og sætter stikket i såvel lækker house som forstadsrap, hipsterpop og akustiske viser sunget af starletter. Fra Serge Gainsbourg til Air og Daft Punk, fra Françoise Hardy til Vanessa Paradis. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-05-04  

Seattle blev 1990'ernes store musikby, da grunge rejste ud og klædte verden i skovmandsskjorter og moody guitarrock. P6 Beat City undersøger i denne uge, hvordan Seattle lyder. Nirvana, Soundgarden og Pearl Jam bliver selvfølgelig vendt, men hvad med nutiden? Byen har f.eks. en stærk elektronisk scene, og vi går også oldschool med bl.a. Jimi Hendrix. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-04-27  

Düsseldorf kaldes for den elektroniske musiks vugge. Den tyske by var i 1970'erne strømførende, og anført af Kraftwerk blev Düsseldorf centrum for eksperimenter med synthesizere, trommemaskiner og studiet som instrument. P6 Beat City ruller ud på Aubahnen og spiller Neu!, La Düsseldorf, Rheingold og senere fænomener som de mere hårdtslående D.A.F. og Die Krupps. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-04-20  

Aarhus. Kulturhovedstaden er i fokus i 2017, og P6 Beat City går på jagt i byens rige musikalske historie. Hvordan lyder et aarhusband i 2017, og hvordan lød det i 1980? Kan man trække linjer fra Kliche til L.O.C., Moral, Bersærk eller PowerSolo. Vi søger Fra Haraldsgade og Mejlgade til Vestergade og Northside. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-04-13  

Turen går til Beat City. Hør uddrag fra tidligere programmer i serien, kom bl.a. med til Sheffield og Austin. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-04-06  

Brooklyn er et af New Yorks musikalske hjertekamre. Flere generationer af bands og musikere har bydelen som kreativt laboratorium, og musikken har været med til at genføde kvarterer, som ellers var slidt ned. På godt og ondt. P6 Beat City dykker ned i guitarscenen, de elektroniske klange og den uundgåelig rap. Fra LCD Soundsystem og TV On The Radio til Dirty Projectors, MGMT, Notorious B.I.G. og Jay-Z. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-03-30  

Forstaden. P6 Beat City spiller denne gang musik fra og om suburbia. Vi skal ud i sovebyerne, ned ad villavejene, hen på torvet og ind i centeret for at finde lyden af drømme, længsel, op- og nedtur. Musikhistorien er rig på kunstnere, som har betragtet The Bright Lights of The City på afstand og svoret, at en dag skulle de ind og være del af den puls. Mange af dem har sunget og skrevet om deres følelser for forstaden. Fra Bowie og Suede, fra Arcade Fire til Juncker. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-03-23  

Glasgow rummer en stærk tradition for fællessang, hymner og rockbands, der kan lide at larme. P6 Beat City dumper ned i den skotske by, hvor musikken i generationer har præget ånden og stedet. Fra 80'ernes Postcard Records med Orange Juice, via Jesus And Mary Chain og Teenage Fanclub til Chemikal Undergrounds 90'er-eksplosion anført af The Delgados, Mogwai m.fl. For ikke at tale om Belle & Sebastian, Franz Ferdinand, Lulu og Simple Minds! Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-03-16  

Reykjavik er en moderne musikby med ufatteligt mange bands pr. indbygger. P6 Beat City tænder i denne uge vulkanen og går på jagt efter lyden af den islandske hovedstad. Fra Björk, GusGus og Sigur Rós til aktuelle navne som Ásgeir Trausti og Junius Meynard. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-03-09  

Austin har udnævnt sig selv til Live Music Capital of The World. Hvert år trækker den liberale by med de mange spillesteder tusinder af musikfans til Texas, både til hverdag og når festivalen SXSW sætter fokus på musik, film og interaktivitet. Austin er berømt for såvel psych-rock som outlaw country, men byen har også stærke scener for punk, elektronisk musik og latin. P6 Beat City tager hele turen fra Willie Nelson og Roky Erickson til Gary Clark Jr, The Black Angels, Spoon og lydsporet til 'Stranger Things'. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-03-02  

Bruxelles og Bamako. En dobbeltpakke med en times belgisk og en med musik fra Mali. Bruxelles hylder gerne sine store sangere, fra Jacques Brel til Stromae, og der opstår noget særligt, når sprog, kulturer og genrer blander blod i den kosmopolitiske by. Vi jagter pulsen via kunstnere som Telex og Plastic Bertrand og de nye grupper Mountain Bike og Moaning Cities. Bagefter går turen til Bamako og et vitalt møde med vestafrikanske traditioner og modernitet hos bl.a. Salif Keita, Amadou & Mariam og Oumou Sangaré. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-02-23  

Sheffield har gennem flere generationer udklækket markante pop- og rockbands. 1980'ernes elektroniske bølge med Human League og Heaven 17 gjorde byen kendt for industrielle klange og store hits, mens Def Leppard solgte stålbyens lyd i containervis. Senere har Pulp og Arctic Monkeys sunget om Sheffields gader og særheder, som er en vigtig del af ugens program. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-02-16  

Turen går til Beat City. I denne uge serverer vi højdepunkter fra nogle af de første byer, serien har besøgt. Der kommer Detroit-rock, Göteborg-pop, Liverpool-historier plus lidt Melbourne mm. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-02-09  

Minneapolis på flere måder. Der går både funk og støjende rock i P6 Beat City i dag. Tvillingebyerne Minneapolis og St. Paul i Minnesota har givet verden en lang række markante bands. På den ene side Prince, The Time og producerne Jimmy Jam & Terry Lewis. På den anden støjglade rockbands som Hüsker Dü, The Replacements og Soul Asylum. Vi søger i begge retninger og mere til. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-02-02  

Melbourne giver gas. P6 Beat City er denne gang australsk og ser på den store, levende musikby, Melbourne. Det var her Nick Cave fik sin begyndelse med punk og larm, Crowded House har sunget om vejret, mens The Avalanches og Cut Copy har sat byens elektroniske scene på verdenskort. Senest har navne som Courtney Barnett og King Gizzard rocket og lavet larm for Melbourne. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-01-26  

Göteborg rocker. Vi tager på musikalsk rejse til Håkan Hellström-land, hvor man er glade for guitar og rockhistorie. P6 Beat City spiller i dag såvel Soundtrack Of Our Lives, Anna Von Hauswolff og Union Carbide Productions som Freddie Wadling, The Knife, Jens Lekman og José Gonzàlez. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-01-19  

Turen går til Liverpool. Havnebyen i det nordvestlige England har en rig musikhistorie, som rummer meget mere end The Beatles. Lyden er Mersey-floden høres hos bl.a. Echo & The Bunnymen, The La's, Frankie Goes To Hollywood, The Farm, Miles Kane og mange flere. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-01-12  

Detroit er temaet for P6 Beat City. Den historiske musik- og bilby har givet verden alt fra Motown-soul og Iggy Pop til techno og garagerock. Der venter musik med bl.a. The White Stripes, MC5, Derrick May, Parliament/Funkadelic og mange flere. Vært: Niels Fez Pedersen.

P6 Beat City 2017-01-05  

En musikalsk verdensrejse gennem de byer, som har formet rockhistorien. Vores guide er de sange og markante kunstnere, som har givet deres hjembyer en helt særlig lyd. Beat City er et ugentligt to-timers program båret af musikken og historier om steder, personer, genrer, scener og tidsperioder. Det handler om én by pr. udsendelse. I dag er et introprogram, hvor serien præsenteres, en slags Turen Går Til Beat City. Vært: Niels Fez Pedersen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose