På djupt vatten

På djupt vatten

Sweden

En podcast om små och stora spaningar i vardagen, nyheter, tv och om livet i största allmänhet. Ibland med god faktagrund - och ibland inte.

Episodes

100. "Fika med Kungen"  


I det 100:e avsnittet blir det jul i Nordkorea, den mystiske Bengt Feldreich, ett dryckestest och så är en Cable-guy-artad relation på väg att utvecklas. Dessutom en obekväm, men samtidigt underbar, kaffestund och tillbakablickar från podden som får en att önska att det alltid var söndag.

99. "Filibustertaktiken"  


Fick ni inte nog med förra avsnittets 'bracket' så kommer en till i avsnitt 99 där Musikhjälpens sämsta auktioner synas! Det blir julbordssabotage, Mind Grind, opassande kungaberöring och så har vi fått svar från Marabou! Dessutom får NI chansen att tycka till om framtiden för 'På djupt vatten' - så det är läge att DU hör av dig till podcasten@mail.com eller @padjuptvatten! Och det nu!

98. "Naken på en pall"  


Det blir en 'bracket' med vintertema i avsnitt 98 där ni också får höra allt om en besvärande nakentvagning i grupp. Vi sträcker även ut en hand till Marabou och drömmer om en tillvaro som Stormtrooper. Och så minns ni väl Cornelis Vreeswijks farbror! Det är det många som gör.

97. "Fist to the face"  


I avsnitt 97 blir det allt om Christer Björkmans alltmer sjunkande skepp, den amishflirtande Coca-Cola-mjölken och pumpans totala oduglighet. Dessutom det som man absolut INTE får göra med sin väska i Venedig och ett härligt exempel på den ryska aviatoriska råstyrkan!

96. "Har det tungt idag"  


Dumt placerade handfat leder i avsnitt 96 till missförstånd på toaletten. Dessutom allt om Squatty Potty, Ken Rudbo och vem av SVT:s julvärdar som tjänar bäst - och sämst! Vi blottar våra svaga På Spåret-kvaliteter och visst är det lite härligt att det ligger en fatwa över Runar!

95. "Död katt på huvudet"  


Jorden anropas av Philae Lander i avsnitt 95 som kryllar av sköna namn. Det blir oroväckande tinningsnyanser, 19-åringen som överröstar en rockföreställning och allt om Stig-Helmers nya dialekt. Dessutom en mustaschprydd tecknad look-a-like, obegripligt nattbeteende - och vem är egentligen den riktige Michael Douglas?

93. "Ytliga och menlösa"  


Konceptavsnitten fortsätter då skräck och det övernaturliga genomsyrar avsnitt 93. Det blir en andebesatt Anna Book, ett fejkmedium, ett clownuppsving samt skeptikern Dominika Peczynski. Vem som i Sverige är helt utan Halloweenkvaliteter får vi veta i en ny 'bracket' - och hur skrämmande är egentligen Pär Nuder?

93. "Ytliga och menlösa"  


Konceptavsnitten fortsätter då skräck och det övernaturliga genomsyrar avsnitt 93. Det blir en andebesatt Anna Book, ett fejkmedium, ett clownuppsving samt skeptikern Dominika Peczynski. Vem som i Sverige är helt utan Halloweenkvaliteter får vi veta i en ny 'bracket' - och hur skrämmande är egentligen Pär Nuder?

92. "Mansskrev i ansiktet"  


Podden är på resande fot när vi i avsnitt 92 befinner oss på hotell i Stockholm där vi försöker oss på roomservice - vilket inte visar sig vara så lätt. Följ med oss på resan där vi lär känna Isabella och Mona! Det blir också Nordman på en utsåld pizzeria och ubåtstramset. Allt detta i ett unikt, mobilt och härligt organiskt avsnitt!

91. "Ah, vad fint!"  


Trauma på salongen i avsnitt 91 då franska frisörer förstör sitt goda rykte. Dessutom är en av poddens mest omtalade personer återfunnen! Det blir ett bilkapningsförsök, en perfekt utförd snyftare - och vem fan minns när Lagerbäck tog över landslaget?

90. "Bomba Pajala"  


Vi har i avsnitt 90 hittat världens mest opålitliga förnamn! Vi lyfter också fram Chicagos skyline som ett piggare alternativ till New Yorks så uttjatade. Dessutom youtube-tortyr, vilsna ryska krigspiloter - och varför lockas så många amerikanska stjärnor till en liten svensk småstad?!

89. "Torsk på korvmojen"  


Sprickorna i familjen Doggelito kommer till ytan i avsnitt 89 där vi också misstänker att Jan Johansen har en oförsiktig varanödlefantast i familjen. Det blir även Staffan Ling-gnidningen, Kvikk Lunsj och Aladdinask-hierarkin.

88. "Bananer fulla med larver"  


Fluginvasion råder i avsnitt 88 då vi också förundras över Johannes Brosts livsfienden. Det blir även en självpröjsande Agneta Sjödin och en skidlegendars ofrivilligt nya karriär. Dessutom vad man, med eller utan Brolins hjälp, kan använda en dammsugare till. Samt hästtips och Steven Jobs!

87. "Baileyslyssnare"  


I avsnitt 87 har planeringen redan börjat för en toddyrik jul - detta helst i direktsändning. Det blir kvällstidningsdyngan där ord som "jiujitsuknuff" förekommer. Dessutom ett ostfrosseri som, för en gångs skull, kan göra Dennis Rodman användbar i Nordkorea. Plus drycken som skickar dig direkt i fängelse om den dricks på fel plats.

86. "Jobbade på kesofabriken"  


I avsnitt 86 får ni höra om hur man bär sig åt för att bli indirekt utkastad från en partistämma. Dessutom allt om en kort och misslyckad knegarperiod som ändå lyfts fram som en livsprestation utan dess like. Det blir även ett omfattande och färgglatt test - som gör att det vänder sig i magen.

85. "Dö i en orgasm"  


I avsnitt 85 är spaningarna tillbaka - där tydligheten på tvättmedelspaketet är härlig. Det blir mördarkorv med Färjan-Håkan och så minns vi Creutzfeldt-Jakobs-crazen - den klassikern är värd en bucket challenge! Dessutom har vi hittat den mest bisarra målarboken någonsin och fortsätter att förundras över papegojälskaren Frank Andersson.

84. "Selfie-människor"  


Stort valtest ges i avsnitt 84! Men det handlar inte om trista partifrågor utan om något mycket mer catchy. Det blir de skavande thailändska tröjsömmarna samt det skeva i ishinksutövandet där man inte bör göra som George W Bush, utan som Charlie Sheen!

83. "Ofint att fråga"  


Skräcken i skogen då kulorna ven kring huvudet tas upp i avsnitt 83 där vi också kommer fram till hur man på bästa sätt stör lördagslunchen för ett par av våra mest folkkära artister. Det blir allt om en bitter grannsämja som inte sällan slutat i kastad tvätt på golvet. Dessutom stiftar vi bekantskap med den mjölkmumsande mamman och vår nye thailändske vän Tam Phacit.

82. "The Juice"  


Den uppenbart korkade Orenthal James Simpson intresserar oss i avsnitt 82 då vi också upptäcker likheter mellan honom och iPhone-Siri vars hemligheter verkar väldigt mörka. Det blir Swish-kollekt, talangfulla papegojor och Kardashians röriga familjesammansättning. Dessutom så har Singapore levererat - så nu vänder vi oss till Bangkok!

81. "Livsfarliga burkar"  


Vi analyserar våra 80 första avsnitt och resultatet är skrämmande - men det skäms vi inte för! Det blir tech-kunniga indier, Orups tighta kropp och hur man på bästa sätt löser en dispyt i Bronx. Dessutom svaret på varför de så svårhittade vita bönorna kan kosta dig livet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose