#PåJobbet - En podd om ledarskap

#PåJobbet - En podd om ledarskap

Sweden

Det här är podden för dig som är en modern och utvecklingsorienterad ledare. Vi vill att ledarskap ska vara kul och utvecklande. Inte svårt och komplicerat. Det är därför vi gör den här podden. För att ge inspiration och massa matnyttiga tips till dig som ledare. Allt för att göra uppdraget spännande, kul och framförallt hands-on. Så att du kan ta med dig våra tips och verktyg direkt ut i din vardag. På jobbet. Följ oss gärna i sociala medier. #påjobbet

Episodes

Avsnitt 16 – Ulf Spendrup: Att leda över tid  

I avsnitt 16 så avrundar Johan och Eva vårterminen med en summering av halvåret! Dessutom gästas poddarna av Ulf Spendrup som berättar om hur man leder över tid! Ett familjeföretag som Spendrups, hur lyckas man leda och utveckla ett stort familjeföretag likt Spendrups genom flera generationer?

The post Avsnitt 16 – Ulf Spendrup: Att leda över tid appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 15 Sofia Kacim: Att leda generation Y  

I avsnitt 15 gästas PåJobbet av Sofia Kacim som berättar om hur generation Y ser på jobb, ledarskap och värderingar. Sofia föreläser på området och lär Johan och Eva hur ledarskapet för den yngre generationen ska gå till!

The post Avsnitt 15 Sofia Kacim: Att leda generation Y appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 14 – Ny som chef  

I avsnitt 14 får vi vår första lyssnarkrämpa från Josefin som ska vikariera som enhetschef i omsorgen under sommaren! Josefin vill få svar på hur man lyckas som ny chef på en arbetsplats? Johan berättar om hur han agerade som ny chef på sitt första chefsjobb där han beskriver sig som populär, men kanske lite  för övertänd för att han ville bli omtyckt. Eva och Johan berättar om sina tips och misstag  som ny chef!

The post Avsnitt 14 – Ny som chef appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 13 – Helena Eriksson Grönbek: Fuck Balance  

Ett fortsättningsavsnitt till avsnittet "Det är mycket nu" möter vi  Helena Eriksson Grönbek. Trion diskuterar det ständiga sökandet efter balans i livet och Helena berättar om hennes arbete som ledarutvecklare med fokus på mindfulness. Helena tror inte själv att man kan finna en total balans utan menar på att man ska söka resilience, ett ord som avsnittet fördjupas i. Acceptans är det nya balans och Helena ger i vanlig ordning som gäst även tre handfasta tips på ämnet!

The post Avsnitt 13 – Helena Eriksson Grönbek: Fuck Balance appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 12 – Det är mycket nu  

Status att vara upptagen och stressigt, varför förväntas man vara upptagen? Kan man leverera resultat utan att vara upptagen och stressad? Vad får denna inställning för effekt?Allt detta tillsammans med det perfekta hemmet och flitig i sociala medier där man framstår som produktiv! Är detta ett storstadssyndrom, hur fungerar det på Åland,  Eva svarar!

The post Avsnitt 12 – Det är mycket nu appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 11 – Per Schlingmann: Ledarskap Bortom Tvärsäkerhet  

Veckans krämpa är rädslan att inte hänga med i alla förändringar som sker just nu, även kallat FOMO. Per Schlingmann gästar podden och pratar om ledarskap i framtiden! Hur ser världen ut om 15 år när många jobb är automatiserade och vilka jobbinriktningar bör man som ung fokusera på? Hur ska man kunna orientera sig bland alla val?

The post Avsnitt 11 – Per Schlingmann: Ledarskap Bortom Tvärsäkerhet appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 10 – Innovera Mera  

I detta avsnitt gästas vi av Mina Lindman som kommer att prata om innovation. Förlagslådorna är borta sedan länge och snart även innovationschefen. Mina berättar om sitt arbete med innovation och menar på att dagens företag börjar inse att kreativiteten finns hos medarbetarna och gemensamt ansvarar vi för att bolaget utvecklas innovativt. Vi kommer att få höra om framtidsagenter, framtidstrender och vad som händer med oss människor när omvärlden digitaliseras. Känner du förresten till 90-10-principen?

The post Avsnitt 10 – Innovera Mera appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 9  – Det är roligare när det är roligt  

I veckans avsnitt av PåJobbet så kommer Eva och Johan avslöja en god nyhet! Dessutom ska dom fördjupa sig i det här med att ha roligt på jobbet, måste man vara gravallvarlig för att folk ska tycka att man är professionell och varför är det så? Eva och Johan går in på färg och diskuterar vilka typer av personer som alltid förekommer i ett team och hur dessa ska bemötas.

 

The post Avsnitt 9 – Det är roligare när det är roligt appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 8 – Jobba hemma?  

I dagens avsnitt avhandlas ämnet att jobba hemifrån, kan man bygga team där alla jobbar på distans? Hur blir det med den sociala interaktionen? Har sättet att bygga relationer ändrats så pass att jobba distans är något av en självklarhet? Eva kommer med tips om hur man kan få en organisation, oavsett storlek, att jobba på distans på ett effektivt sätt.

The post Avsnitt 8 – Jobba hemma? appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 7 – Presentationsångest  

Vi har alla varit där. Hur hanterar man oro och ångest när man står på scen? Vad är en dålig presentation? I avsnitt 7 av #PåJobbet får vi höra Johan och Eva diskutera PowerPoint-träsket och egna anekdoter på ämnet presentationsångest på scenen.

The post Avsnitt 7 – Presentationsångest appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 6 – Hur beredd behöver man vara?  

I det sjätte avsnittet av PåJobbet får vi besök av journalisten, författaren och styrelseproffset Lottie Knutson. Vi kommer att få höra om hur man hanterar olika kriser och konflikter på jobbet och hur hon lyckades fånga folkets hjärtan under tsunamikatastrofen 2004. Hur kan du som chef eller anställd vara så förberedd som möjligt för en svår kris?

The post Avsnitt 6 – Hur beredd behöver man vara? appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 5 – Fed up på feedback  

Eva är fed up på feedback i dagens krämpa som diskuteras i det femte avsnittet av PåJobbet! Är vi alldeles för fokuserade på att ständigt ge och ta emot feedback? Är feedback verkligen så viktigt? Hur bygger man en feedbackkultur? Allt detta och mycket mer i avsnitt fem!

The post Avsnitt 5 – Fed up på feedback appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 4 – Konsten att bli omtyckt  

Konsten att bli omtyckt handlar det fjärde avsnittet av PåJobbet! Är det något man får med sig när man föds? Vilka komponenter krävs för att bli omtyckt och hur lyckas man att kunna bli en bra lyssnare? Vad innebär det att ha en hypernärvaro?

The post Avsnitt 4 – Konsten att bli omtyckt appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 3 – Var Tog Alla Idioter Vägen?  

Detta är det tredje avsnittet av #PåJobbet! I det här avsnittet diskuteras humöret på jobbet? Måste man ständigt vara så glad och positiv på jobbet? Svaret får ni i det tredje avsnittet!

The post Avsnitt 3 – Var Tog Alla Idioter Vägen? appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 2 – Hata fasta möten  

Detta är det andra avsnittet av PåJobbet! I den här episoden diskuterar Johan och Eva om de ständiga mötena. Behövs verkligen möten för allt?

The post Avsnitt 2 – Hata fasta möten appeared first on Påjobbet.

Avsnitt 1 – Vad är det du säger?  

Detta är det första avsnittet att #PåJobbet, en podcast om vad som sker på jobbet!

The post Avsnitt 1 – Vad är det du säger? appeared first on Påjobbet.

0:00/0:00
Video player is in betaClose