Parranpodden

Parranpodden

Sweden

En podcast om Lundalivet med utgångspunkt från Parentesen. Av och med Frida och Remi. Varje onsdag. Tune in!

Episodes

Avsnitt 33: Bland segrare och kandidater  


I veckans avsnitt gästas Parranpodden av C2:s Johan och Daniella, två av segrarna av årets brännboll. Vi snackar brännbollscash, urspårade sittningar, jobbiga spyor med mera. Nischat och festligt - som sig bör.

Avsnitt 32: Med deadline i halsgropen  


I veckans avsnitt: Brännbollen på Parran fortsätter, dramatik vid Remis inlämning av uppsats och vi drar igenom lite brännbollshistoria. Trevlig helg!

Avsnitt 31: Tandemtankar  


I veckans avsnitt: Remi recenserar förra helgens tandembravader, vi dissar vattensängar, Frida läxar upp brännbollsspelandet och Remis tshirt har flanellograf-material-tryck. Med mera. Trevlig lyssning!

Avsnitt 30: Med Valborg i backspegeln  


I veckans avsnitt blickar vi tillbaka på den ljuva Valborgshelgen som tog oss med storm. Under Kvalborg höll redaktionen öppet hus där pulsen togs på entusiastiska valborgsfirande människor. Sladdrigt, högljutt och kärleksfullt!

Avsnitt 29: Efter Bröllopet  


Bröllopet på Parentesen väckte en hel del frågor, spred kärlek och glädje tillika en brakande fest. I veckans avsnitt tar vi pulsen på två huvudrollsinnehavare; arrangören Emil och bruden Elna. Vad födde idén, hur gick det till, och kommer detta bli en tradition på Parran? Detta, och en hel del sidospår, bjuds ni på i avsnitt 29!

Avsnitt 28: Inför Valborg  


I veckans avsnitt delar vi med oss om Valborgstips - vad man ska tänka på och inte tänka på, vilken mat man bör äta för tidsoptimering och vi listar de olika nationernas event. Frida firar sin 8:e Valborg i Lund, Remi sin andra. Gissa vem som är expert.

Avsnitt 27: Lundalektyr  


I veckans avsnitt grottar vi ner oss i senaste numret av Lundagård där vi hittar stoff som leder oss in på diskussioner om House of Cards, sidospår om Remis kissa-i-kopp-förtjusning samt Fridas milda hypokondri. Med mera - som sig bör!

Avsnitt 26: Internationellt på matmarknad  


I veckans avsnitt tar vi pulsen på Lunds internationella matmarknad som erbjuder mat från hela världen - komprimerat ner till gångavstånd på Mårtenstorget i Lund. Speciellt tack till Sara och hennes tyska team med deras delikata lax! Låt er inspireras!

Avsnitt 25: Temadagsinflation  


I veckans avsnitt går vi igenom vårens stundande temadagar. När kan man cykla byxlös, när uppmärksammas studenten och är kardemummabullar ett tecken på mognad? Detta, plus en hel del tandemsnack avverkas i veckans avsnitt.

Avsnitt 24: Det samhällsorienterade påskavsnittet  


I veckans PÅSKAVSNITT snackar vi påskfiranden, veckans högaktuella händelser i världen och i Lund, vi uppmärksammar förlusten av en fantastisk Lundaprofil och Fridas påskägg missförstås. Glad påsk!

Avsnitt 23: Fattigmansresor  


I veckans avsnitt snackar vi billiga vårresor med lågprisbolag, Remi hyllar Bryssel och vår drömresa är att ta färjan till Polen. Många sidospår, mycket nöje.

Avsnitt 22: Tucfemman  


Vi snackar Vasaloppet, personliga Dalarnafavoriter, Oscarsgalan, märkliga matkombinationer och konstaterar att Tuc är oerhört random.

Avsnitt 21: Dryckespodden  


I detta avsnitt guidar vi er genom Lunda-drycker. Med sidospår, promilleoch musikaliska inslag. Drick in helgen med oss och fira att våren, tillika helgen, är här!

Avsnitt 20: Könsbild och golvläggare  


Jubileum! 20:e avsnittet, 20:e veckan, lika många veckor som graviditeten kräver för att kunna urskilja barnets kön. Lika länge som det tar för att bli utbildad golvläggare. Ungefär. Tack för att ni lyssnar, puss!

Avsnitt 19: Det sena avsnittet  


Detta något försenade avsnitt 19 bjuder på helgens godbitar, Alla hjärtans dag-diss och Frida tipsar om ny app som inte riktigt biter på Remi. Med mera med mera!

Avsnitt 18: Målad på pannå  


I veckans avsnitt snackar vi svartklubb i Malmö, Frida presenterar sin nya favorit-förfest-app, Remi kärleksförklarar semlor, omtentor är inte studenternas fel och vi snöar in oss på konst.

Avsnitt 17: Sestriere-nischat  


Frida är hemkommen från Citynationernas alpresa! Vi bockar av skidsnack, skandalskvaller, Remi missade ett flyg efter Helsingkrona-utgång och vi ser helst inga fler Gatsby-sittningar. Carpe Onsdag.

Avsnitt 16: Proust Questionnaire  


Veckans avsnitt är ett så kallat Proust Questionnaire som vi tar hjälp av för att komma varandra på djupet. Ni lär känna oss lite bättre i detta personliga avsnitt. Fånga onsdagen!

Avsnitt 15: Pringlesrör på buss  


I veckans avsnitt: Snowden på livestream säljer som smör, AFB höjer hyran men sänker värmen, vi delar med oss av tips för långfärdsbussturer och vi förtäljer våra värsta provrumsupplevelser. Med mera med mera etc osv. Njut!

Avsnitt 14: Parentesens Nation  


Årets första avsnitt, redaktionen är förenad i Lund igen! Remi försvarar Parentesen på Stockholms barer där Delphi-bor kritiserar Parran, Frida förbereder sig inför sin Alperna-resa och vi är överens om att Parentesen måste bli en egen nation.

0:00/0:00
Video player is in betaClose