Pendeltågsklubben

Pendeltågsklubben

Sweden

Podden som du aldrig riktigt vet hur lång den blir... precis som din tågresa

Episodes

Avsnitt 8: Snart är det banne oss jul  

Intro: "Bit Quest" Kevin MacLeod (incompetech.com)  Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0 http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/ Jo men visst, det blev ett avsnitt till slut. Det trodde ni nästan inte va? ÄNTLIGEN något att lyssna på när ni åker till jobbet. Varsågoda världen!

Avsnitt 7: Avsnittet som kanske spårar ur en smula  

När vi spelade in avsnitt 7 drack vi cava. Ganska mycket cava. Och tja, ibland blir man ju väldigt pratglad när man dricker cava. Och fnittrig. Och ibland kanske lite högljudd. Och ibland kanske man också glömmer att kolla inställningarna på micken så himla noga så att det inte direkt blir jättebehagligt ljud. Men vi skyller allt på cavan. Ja, och så har det tagit nära nog en vecka för Katta att ladda upp avsnittet, vilket är hennes dators fel, i kombination med en tvååring som stänger locket på datorn så fort hon försöker jobba vid den.

Avsnitt 6: Avsnittet som aldrig tar slut – TV-serier och tallbarrskex  

Åh TV, TV, älskade TV. Vad kollar ni på för tv-serier? Lyssna på oss snacka om TV i avsnitt 6, som är det hittills längsta avsnittet - passar perfekt för lata dagar i sommarstugan, med andra ord, eller varför inte för att hålla dig sällskap på jobbet om din semester är över eller inte börjat än.

Avsnitt 5: Barn betyder lada – Ytliga avsnittet  

Det är fredag, goda vänner, och att Pendeltågsklubben är det bästa fredagsmyset, det är ju sedan gammalt. Eller i alla fall sedan förra fredagen. I veckans avsnitt pratar vi om yta: kläder och stil och hårfärg. Och lite om barnkläder, för vad tusan är grejen med pojk- och flickkläder? Och VARFÖR finns inte kläder med citrontryck i vuxen storlek? Glöm inte att gilla oss på Facebook  och att tipsa alla dina kompisar om klubben.

Avsnitt 4 – Äckliga och läskiga avsnittet  

Prisad vare Gudruns namn - vi är fulltaliga! I avsnitt fyra snackar vi om fobier, äckliga och läskiga saker. Och glass och en touch av X-files - för vi måste ju väga upp allt det läskiga bra saker också. Fast det visade sig att samtliga i klubben eventuellt inte har samma lyriska inställning till Mulder & Scully som Nova och Katta har... inga namn nämnda. Och om ni hör att vi snaskar lite, så beror det på detta:

Avsnitt 3: Arga avsnittet  

Hallå ja! ÄNTLIGEN! Avsnitt nummer 3 kommer här! I avsnitt 3 är vi inte bara arga, vi är en kvinna kort också. Tydligen är det så, när fyra personer med barn ska samordna och vi har kommit fram till att oftast är vi fulltaliga, men ibland är vi kanske bara två eller tre, beroende på hur omständigheter ser ut. För vi vill allra helst mata er med ett avsnitt någon gång per vecka. I avsnitt tre pratar vi om saker som gör oss arga eller irriterade - och vi lovar, det täcker in allt från ohyra till talspråk i skriftlig form. Välkomna ombord!

Avsnitt 2 – Tekniskt haveri och vänner  

Avsnitt 2 skulle egentligen handlat om graviditeter, men eftersom jag (Katta) glömde kolla att rätt mikrofon var påslagen så blev ljudet så pass sopigt att vi bestämde oss för att spela in det på nytt framöver. Istället får ni som avsnitt nummer 2, höra oss prata om vänskap och att hitta till nya vänner i vuxen ålder. Till nästa avsnitt lovar vi att dels kolla att mikrofonen är på, samt även bjuda in Linda från rummet bredvid. Hon sitter faktiskt i samma rum som oss, men hamnade nog lite längre bort från mikrofonen än oss andra. Så är det när man är glada amatörer, och vi lär oss väl vad resan lider. Även om jag (fortfarande Katta) är så pass gammal att min inlärningskurva nu för tiden är orimligt platt.

Avsnitt 1 – Choo choo, här kommer pendeltågsklubben  

Ja men se här, här kommer ju Pendeltågsklubben. I detta lite extra lång avsnitt får du lära känna oss – och anledningen till att det blev så långt, det var att vi hade så kul och skrattade så mycket och Katta inte hade hjärta (eller kunskapen) att klippa bort våra skatt som klämtar som små vackra klockor. I det här avsnittet pratar vi bland annat om detta som bot på lårsår (högaktuellt så här i svettiga sommartider) och lovar bildbevis på att vi har matchande tröjor. De där löftena om bilder på våra lårsår – vi fick aldrig till någon bra vinkel, men kanske nästa gång. Du kan lyssna på podden här, eller via itunes eller rimliga poddspelare.

0:00/0:00
Video player is in betaClose