Pengapodden

Pengapodden

Sweden

Podcast by I huvudet på Hemberg

Episodes

#22 Avanza forum bakom ridån  

11e gången träffades vi på Globen och avverkade landet största möte kring ekonomi, börs, aktier och fonder. Här en podd om pratet bakom ridån, före scenen, eftersnacket, kvällens mest nervösa gäst... Och de tre-fyra aktier jag tog med mig från årets upplaga av Forum.

#21 Direkt från Hong Kong  

Podd 21: Hong Kong då, nu och framåt / Kinas plan / Shenzen tar över / Tre spännande bolag / Oroliga Kina-sparare.

#20 Direkt från Manila  

Poddspecial från sparresan Filippinerna.

#19 Kinabubbla, unga, fem pensionsaktier  

#19 Kinabubbla, unga, fem pensionsaktier by I huvudet på Hemberg

#18 Lugna sparare och dyra råd  

#18 Lugna sparare och dyra råd by I huvudet på Hemberg

#17 Vår nya räntevärld  

Den rekordlåga minusräntan ställer nya krav. Här en podd om hur vi ska tänka när korträntefonderna kostar pengar och bankerna tar ut sina ökade kostnader på bolånarna.

#16 Nytt fondbetyg, aktiestinsen, allemansfonder  

#16 Nytt fondbetyg, aktiestinsen, allemansfonder by I huvudet på Hemberg

#15 Jobbig börs och fria pengar  

Börsen har börjat rekordsvagt. Men vi tål det. Tillväxten fortsätter. Årsskiftet bjöd på en ny flytträtt av små pensionspengar. Och jag har två kafferep att rapportera: om pensioner och en teknikaktie.

#14 Ta ny tag, Kina och småbolag  

Att börja året. Ökar i Europa. Väljer bort tillväxtländer. Väljer små- före exportbolag. Rätt läge för rätt konto. Kina-stöket kan snart vara över... är några av ämnena för dagens podd-prat.

#13 Bästa fonderna 2015 och 2016  

Spararna under året sålt aktiefonder och rekordköpt blandfonder. Men var det verkligen rätt? I veckans podd sammanfattar Claes Hemberg fondåret 2015 och delar med sig av sina tankar inför 2016. Var hittar vi vinnarna och vilka fonder ska vi se upp med.

#12 Gröna fonder, digitala bolag mm  

Rekord i nya bolag på börsen. De stora har lyckats riktigt bra, men var försiktig med de små. De har en fälla. Dessutom om familjeekonomi, vet du hur din partner sparar? Gröna fonder delvis knepiga att hitta, med det går. Här hittar jag 8 fossilfria globalfonder

#11 Att handla högrisk och sumpa surdegar  

Att handla högrisk behöver inte vara en cowboy-affär. Vår största sparform dör om 1 månad. En börsrobot är på väg ut. Tre aktietips. Och reit-bolag passar lågriskaren.

#10 Börsen dopad just nu  

#10 Börsen dopad just nu by I huvudet på Hemberg

#9 bredsmala fonder, en aktieklubb, en fpc-vd mm  

Några fonder är bredare, några aktieklubbar är större, en vd som haft stora bekymmer, en vd som haft positiva bekymmer, Malou om pengar, Saab, Bravida och två plastkassar med sedlar...

#8 Gardell, bioteknik och folkliga aktier  

Börsen är upp 9%, senaste veckorna, men köp försiktigt tänker jag. Jag har pratat med Astrid om biotek, Christer om Volvo... Och jag har med en riktigt ful fisk i PPM-världen har jag fångat sprattlande på podden. Efter många förslag, idéer och åsikter (tack!) på namn på podden... så faller valet ändå bort ifrån det gamla namnet, pengapodden, som var en aning stelt och opersonligt. Nu har podden hittat sin form och då passar istället "I huvudet på Hemberg". För det handlar ju mer om tankar och val, men desto mindre om siffror, tabeller och procent, som du hittar här på bloggen...

#7 Fondfavoriter och köpvärda utdelningsbolag  

Om börsbubblan 1929 och bobubblan 2016, fondanalytikerns favoriter, dyra räntefonder och köpvärda utdelningsbolag. Plus, vad ska podden heta? Vad sägs om "I huvdet på Hemberg"?

#6 Aktiesekter, bubbelfonder mm  

Om aktiesekter och bubbelfonder. Och om Stockholmsbörsen som är på normalpris enligt en positiv förvaltare. Börsen borde upp 16% på ett år. Dessutom två heta aktietips.

#5 Tech, Kina, kyckling...  

Om att vi måste sluta pensionsspara. Dessutom analytikernas syn på ett lovande kycklingbolag, om vår kärlek till tech och varför kvinnor är bättre aktiesparare än män.

#4 Skandaler och usla råd m.m.  

Räcker 10 000 kr på kontot för att du ska känna dig trygg? Dags att köpa eller sälja aktier? Här fonderna folk inte klarar. Och: rådgivningen är på väg att dö.

#3 Råd som kostar miljoner  

Här en rådgivare vars råd skulle ha kostat miljoner i utebliven avkastning. Dessutom pratar jag: Börsens bästa tid är nu, svårigheten att hitta rätt köptillfälle, FEDs räntebesked, bobubblor och om Telias nya strategi. Dessutom har två politiker svarat på mitt mejl.

0:00/0:00
Video player is in betaClose