#pengepodden

#pengepodden

Norway

#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, investeringer og sparepengene dine. Programlederne er Nordnets Daglige leder Anders Skar og investeringsøkonom Karl Oscar Strøm. Det er lytterne som setter agendaen i #pengepodden ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no eller Facebook og Twitter med hashtaggen #pengepodden. Hver episode er rundt 30 minutter lang, slippes hver torsdag, og er tilgjengelig via iTunes og Soundcloud.

Episodes

73: På tide å investere i olje og oljeservice?  

Vi er tilbake med en ny episode av #pengepodden, og hovedtema denne gangen er olje og oljeservice. Er det på tide å investere i denne typen aksjer igjen? Anders og Tom snakker også om statsbudsjettet, forventningene til markedet fremover, rapporteringssesongen og sparing til barn.

72: Vekstaksjer - Den neste kula på Oslo Børs  

Vekstaksjer er et populært tema, og mang en investor prøver å finne den neste kula på Oslo Børs. Programleder Anders Skar har besøk av forvalter av aksjefondet Storebrand Vekst, Andreas Lorentzen. Som navnet tilsier investerer fondet i vekstaksjer, og du får høre mer om hva som kjennetegner disse aksjene, i hvilke sektorer du kan finne dem, og hvordan forvalterteamet plukker aksjer.

71: Trump vs. Clinton  

8. november er det presidentvalg i USA, og sagnomsuste Donald Trump og Hillary Clinton er de potensielle kandidatene. Seniorøkonom i DNB Markets, Knut A. Magnussen, er gjest i #pengepodden for å snakke mer om amerikansk politikk og potensielle effekter presidentkandidatenes politikk kan gi. Ligger det for eksempel noe i teorien om «Presidential Election Cycles»?

70: En okse, en bjørn og en trønder snakker fisk  

I september har vi fokusert på sjømatsektoren, slik at du kan bli bedre kjent med hva som skjer innen sektoren, investeringsmulighetene og framtidsutsiktene. Vi har fått inn to eksperter med litt ulike syn – forvalter Jann Molnes fra Holberg Fondene er positiv, mens analytiker Kolbjørn Giskeødegård fra Nordea er mer kontrær.

69: Skal du kjøpe aksjer på all-time-high?  

Flere lyttere lurer på om det lønner seg å kjøpe aksjer når en børs når all-time-high. Det er et godt spørsmål, og hovedtema i denne episoden av #pengepodden med Anders Skar og Tom Hauglund. Denne uken har både USA, Japan og Norge hatt rentemøte, og som vanlig har spenningen vært høy rundt avgjørelsene til sentralbankene. Men hvilken rolle spiller egentlig sentralbankene og eventuelle endringer av renta?

68: Folkeopplysningen, svanemerking og utvanning av aksjer  

Hovedtema i denne episoden er restrukturering og utvanning av aksjer, men før våre ivrige programledere snakker om det får du høre mer om Nordnets opptreden i TV-programmet Folkeopplysningen, svanemerking av fond og en investorpresentasjon av Songa Offshore. Du får også en oppdatering på aktiviteten i den siste tidens aksjemarked, hva vi jobber med rundt Nordnet Ventures og spørsmål fra lytterne.

67: Eiendom - markedet er on fire  

Vi har besøk av Thomas Nielsen, forvalter av Odin Eiendom. Tom og Thomas kjenner hverandre godt fra før og snakker i ukens episode om et brennhett boligmarked, utbyggings- og igangsettingstakt. De diskuterer også hvordan du kan eksponere deg mot eiendom gjennom aksjer og tar en gjennomgang av de viktigste eiendomsaksjene i Norge. De avslutter med å svare på spørsmål fra lytterne våre. Hvor sensitivt er boligmarkedet i forhold til renten, bør du kjøpe nytt eller brukt og finnes det en risiko for at det gunstige skattesystemet vil endre seg?

66: Alt om sjømatsektoren og toget som går fra perrongen  

I ukens episode svarer Tom og Anders på spørsmål fra flere av lytterne våre. De er innom viktige spørsmål til utenlandshandel med tilhørende valutautfordringer og fordeler og ulemper med cross-listede selskaper. Videre gir de svar på om det er mulig å be arbeidsgiver droppe å trekke skatt av lønnen din. De diskuterer også flere spørsmål knyttet til den populære sjømatsektoren og hvordan du skal forholde deg til et tog som går fra perrongen. Er festen nylig i gang eller havner du på nachspielet? Til slutt er de innom 2 nyttige og overraskende tips til 1 krone spart.

65: El-biler og etterspørsel etter olje.  

Oljeanalytiker fra DNB Torbjørn Kjus er tilbake for å fortelle oss hva han mener med at oljemarkedet er i balanse for første gang på 2 år. Tom og Torbjørn snakker om alternativ energi, el-biler og deler sine tanker om oljeprisen fremover.

64: Sommerbørsen 2016  

Sommeren er snart over, men det har ikke vært stille på verdens børser. Vi tar et tilbakeblikk på sommerbørsen 2016 med spennende aktiviteter som all-time-high, rapporteringssesongen og et skift for både oljeservice og sjømatsektoren.

63: Slik finner du vinnerfondene  

Også denne uken har vi med oss Thomas Furuseth fra Morningstar og denne gangen går vi gjennom hva du bør ta hensyn til for å finne de beste fondene i markedet. Thomas forteller mer om hva stjerne-ratingen fra Morningstar egentlig er basert på, hvilken strategi du bør velge og selvfølgelig noen ord om bærekraftige fond.

62: Fondsportefølje under konstruksjon  

Med besøk av Thomas Furuseth fra Morningstar ser vi på hvordan du kan lage en god fondsportefølje. Lær deg mer om hvor stor aksjeandel og renteandel fondsporteføljen din burde ha, og de typiske fallgruvene du burde unngå. Du får også høre mer om prising av fond, og hvordan fondsporteføljen til Thomas ser ut.

61: Trendanalyse - the trend is your friend  

Trender er et sentralt og kanskje det viktigste begrepet innen teknisk analyse. Geir Linløkken fra Investtech er med oss i studio, og du får høre mer om deres forskningsarbeid innen trender og trendanalyse. Vil aksjer i stigende trender fortsette å stige, og vil aksjen ha en positiv avkastning fremover? Lær deg hvordan du kan bruke trender til å lage en bedre og mer solid aksjeportefølje.

59: Stop loss - et verktøy for taperen eller en vinnerstrategi?  

Stop loss er et mye omdiskutert tema og det kommer stadig inn spørsmål om dette. Du får tips til hvordan du kan bruke stop loss for å bedre risikostyringen i porteføljen din, i tillegg får du flere grunner til hvorfor du bør bruke stop loss. I en turbulent tid som vi har vært inne i er det allikevel noen forhåndsregler du må ta og ting du må huske på når du bruker stop loss - dette får du høre mer om i ukens episode.

60: Teknisk analyse - hode, skulder, kne og tå  

Teknisk analyse er en populær metode for å analysere aksjer og psykologien på verdens børser. Mange av kundene våre er interessert i temaet, så vi har fått inn grunnlegger og forskningssjef, Geir Linløkken, fra Invesstech for å forklare og fortelle deg mer om hvordan teknisk analyse fungerer, statistikken bak, de ulike komponentene av teknisk analyse, og ulike formasjoner og indikatorer.

58: Oljeservice - Oljebransjens rørleggere, hotell og taxi-sjåfører  

Oljeserviceanalytiker, Morten Nystrøm, er på besøk hos #pengepodden, og dette blir et skikkelig dypdykk i verdikjeden og oljeservice-industrien. Oljeselskapene har hatt massive kutt i kostnader samtidig som de har redusert aktivitet, noe som gjør at oljeservice er inne i en desto mer spennende fase. Benytt sjansen til å lære mer om oljeservice-industrien, og hør hvilke aksjer en oljeserviceanalytiker har troa på i fremtiden.

57: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus om oljemarkedet og oljeprisen  

Lær mer om oljemarkedet og oljeprisen med en av Norges beste oljeanalytikere i studio. Eksperten Torbjørn Kjus møter Tom Hauglund snakker om alt fra det elementære rundt olje, hva som påvirker oljeprisen og tanker om oljeprisen fremover. Du får også vite hva Torbjørn selv investerer i når han ikke analyserer oljemarkedet.

56: Nedbetale gjeld eller investere i aksjer?  

30 milliarder skattepenger utdeles i disse dager, og Storbritannia skal avgjøre om de forlater eller blir i EU. Programleder Anders Skar og Tom Hauglund har selvsagt gjort seg opp en mening om hva både feriepenger og skattepenger skal gå til, og hvordan de skal reagere på Storbritannias avgjørelse om EU-medlemsskapet. Du får også svar på spørsmål fra lytterne der hovedtemaene er Twitter-aksjen, hva du kan gjøre med penger som ikke er investert i aksjer, biotek-aksjer, hvilke aktører som er på Oslo Børs og hva unge bør gjøre med pengene sine.

55: Aksjetips fra mangemillionær Haakon Sæter  

Investeringsøkonom og programleder Tom Hauglund har besøk av Haakon Sæter, en av Fredrikstads mest fremgangsrike investorer og finansmenn. Haakon er mangemillionær og har vært på Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge. Nå forvalter han egen formue både som investor og trader. Ikke gå glipp av hans tips for hvordan du blir en bedre investor, og hva han mener er de tre hotteste aksjene akkurat nå.

54: Slik vil Brexit påvirke økonomien og porteføljen din  

Storbritannia skal ha folkeavstemning om de skal forbli i eller forlate EU. Det står mye på spill, og en såkalt «british exit» eller «brexit» kan gi store ringvirkninger. Vi har besøk av seniorøkonom i DNB, Knut A. Magnussen for å diskutere bakgrunnen og virkningene en brexit kan ha for britisk og norsk økonomi.

0:00/0:00
Video player is in betaClose