#pengepodden

#pengepodden

Norway

#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, investeringer og sparepengene dine. Programlederne er Nordnets Daglige leder Anders Skar og investeringsøkonom Karl Oscar Strøm. Det er lytterne som setter agendaen i #pengepodden ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no eller Facebook og Twitter med hashtaggen #pengepodden. Hver episode er rundt 30 minutter lang, slippes hver torsdag, og er tilgjengelig via iTunes og Soundcloud.

Episodes

85: Stå opp med feil fot i aksjemarkedet  

Enda en episode fylt av spennende temaer – denne gangen snakker Anders Skar og Tom Hauglund om det nye børsåret, børsnoteringer/emisjoner, all-time-high og hvordan det er å stå opp på feil fot i aksjemarkedet.

84: Ekspertene om oljeprisen i 2017  

Oljeekspert og –analytiker, Torbjørn Kjus, gjester #pengepodden igjen, og denne gangen diskuterer han og investeringsøkonom Tom Hauglund utsiktene i oljeprisen for 2017. Hva vil skje hvis det blir et nytt OPEC-kutt i mai, og hva er forhåpningene til produksjonen av Shale Oil? Ikke gå glipp av ekspertens meninger, estimater og tanker for oljeåret 2017.

83: Tilbakeblikk på 2016 og en titt i krystallkulen for 2017  

Anders og Tom avslutter 2016 med et tilbakeblikk på børsåret som har gått, utviklingen på Oslo Børs og noen ord om hva private investorer har gjort i markedet. I denne romjulsepisoden tar de også for seg høydepunkter fra Nordnet-året som har gått før de tar frem krystallkulen og gir deg sine spådommer for 2017. Lurer du på hva som vil skje med norsk økonomi, arbeidsledighet, inflasjon, olje- eller laksepris? Tom og Anders gir deg sine tanker om dette, i tillegg til noen ord om renter og kronekursen i året som kommer. Avslutningsvis - rosinen i pølsen - hva vil skje på Oslo Børs i 2017 og noen tips til hva du som investor bør følge med på i det nye året.

82: FinTech - finansteknologi for fremtiden  

Bank- og finansverdenen er i stadig endring, og FinTech, financial technology, har blitt et populært tema den siste tiden. Programleder Anders Skar har besøk av Christoffer Hernæs, tidligere Vice President of Strategy and Innovation hos Sparebank 1, og fremtidig Chief Digital Officer hos Skandiabanken. Hør mer om FinTech og trendene som rører seg innen denne verdenen. Hvorfor har FinTech blitt et så hypet tema i det siste? Lær om hvor denne bølgen kommer fra, og hvor viktig det blir å gå fra å være hovedbank til favorittbank i fremtiden.

81: Shipping og nyttårsraketter  

Vi har besøk av Richard Paulsen, nordnetblogger og gammel ringrev i shipping-markedet, i denne episoden av #pengepodden. Hør mer om dynamikken i dette markedet og hva som rører seg innen tank, gass og tørrbulk-sektorene. Programleder Tom Hauglund og Richard drar frem spåkulen og snakker om aksjene de tror er potensielle «nyttårsraketter».

80: ESG og bærekraftige investeringer  

Temaet er ansvarlige og bærekraftige investeringer i #pengepodden, og vi har besøk av Jørgen Mørk fra MSCI. ESG, bærekraftige, etiske, miljøvennlige og ansvarlige investeringer – kjært barn har mange navn. Du lærer mer om hva ESG egentlig er, og hvordan det kan bidra til at du tar mer bevisste valg rundt investeringene dine.

79: Jobb innen finans, studielånsrenta og strategi for å slå aksjemarkedet  

Vi begynner å nærme oss jule- og nyttårsrally, og gir deg en oppdatering på hva som skjer i markedet. Hør mer om spennende børsnoteringer, momentumaksjer, hvordan du sikrer deg en jobb innen bank og finans, studielånsrenta og den enkleste måten å slå markedet. Programledere er investeringsøkonom Tom Hauglund og daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar.

78: En global reise innen bank og finans  

I denne episoden tar programleder Tom Hauglund deg med på en global reise innen bank- og finanssektoren. Vi tar turen innom Norge, Europa, USA og Asia. Med oss har vi investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, og analytiker i Arctic Fund Management, Carl Erik Sando. Du får også Robert og Carl Eriks hotteste aksjetips innen bank og finans.

77: Liv og død i aksjemarkedet  

Noen produkter holder på å forsvinne fra børs, og heldigvis kommer nye spennende produkter også. Hør mer om dette og restrukturering, tilbakekjøp av aksjer, trading og hvordan du kan tenke om investeringene dine i dette lavrentemarkedet. Som programleder Anders Skar sier – her er det mye smått og godt på menyen.

76: Trump-sjokket på børsen  

2016 viser seg å være året som aldri slutter å sjokkere; først med brexit, og nå resultatet av presidentvalget i USA. Hør hvordan Nordnets kunder og markedet reagerte på Donald Trumps relativt overraskende seier denne uken. Programlederne Anders og Tom snakker blant annet mer om sol-, olje-, bank- og finanssektoren. Du får også høre mer om egenkapitalbevis, valutaendringer og teknisk analyse på selskaper som har endret seg betraktelig.

75: Buy in November & sell in May?  

Anders og Tom tar i denne episoden for seg nye skatteregler for fondskonto og beskriver hva en ny aksjesparekonto faktisk innebærer for private investorer. De kommer selvfølgelig heller ikke unna det viktige valget i USA neste uke. Er du nervøs for hva utfallet vil bety for ulike sektorer, bør du følge med. Vi er inne i den viktige rapporteringssesongen og de deler sine tanker om de ulike selskapenes resultater. Videre diskuterer Anders og Tom hvorfor du bør selge en aksje og når. Du bør kjenne din besøkelsestid, som det heter. Til slutt forklarer de hva vi mener med «sell in May and stay away», «window dressing» og «nyttårsraketter».

74: Tech-talk om trender med DNB Nordic Tech  

I episode 74 av #pengepodden har vi invitert en tidligere gjest som er ekspert på teknologi. Analytiker Erling Haugan Kise jobber med fondene DNB Nordic Technology og DNB TMT Absolute Return og skal i denne episoden fortelle oss om teknologitrender. I tillegg snakker Anders og Erling om hvordan vi kommer til å bruke tradisjonelle medier fremover og hva som skjer innen Fintech.

73: På tide å investere i olje og oljeservice?  

Vi er tilbake med en ny episode av #pengepodden, og hovedtema denne gangen er olje og oljeservice. Er det på tide å investere i denne typen aksjer igjen? Anders og Tom snakker også om statsbudsjettet, forventningene til markedet fremover, rapporteringssesongen og sparing til barn.

72: Vekstaksjer - Den neste kula på Oslo Børs  

Vekstaksjer er et populært tema, og mang en investor prøver å finne den neste kula på Oslo Børs. Programleder Anders Skar har besøk av forvalter av aksjefondet Storebrand Vekst, Andreas Lorentzen. Som navnet tilsier investerer fondet i vekstaksjer, og du får høre mer om hva som kjennetegner disse aksjene, i hvilke sektorer du kan finne dem, og hvordan forvalterteamet plukker aksjer.

71: Trump vs. Clinton  

8. november er det presidentvalg i USA, og sagnomsuste Donald Trump og Hillary Clinton er de potensielle kandidatene. Seniorøkonom i DNB Markets, Knut A. Magnussen, er gjest i #pengepodden for å snakke mer om amerikansk politikk og potensielle effekter presidentkandidatenes politikk kan gi. Ligger det for eksempel noe i teorien om «Presidential Election Cycles»?

70: En okse, en bjørn og en trønder snakker fisk  

I september har vi fokusert på sjømatsektoren, slik at du kan bli bedre kjent med hva som skjer innen sektoren, investeringsmulighetene og framtidsutsiktene. Vi har fått inn to eksperter med litt ulike syn – forvalter Jann Molnes fra Holberg Fondene er positiv, mens analytiker Kolbjørn Giskeødegård fra Nordea er mer kontrær.

69: Skal du kjøpe aksjer på all-time-high?  

Flere lyttere lurer på om det lønner seg å kjøpe aksjer når en børs når all-time-high. Det er et godt spørsmål, og hovedtema i denne episoden av #pengepodden med Anders Skar og Tom Hauglund. Denne uken har både USA, Japan og Norge hatt rentemøte, og som vanlig har spenningen vært høy rundt avgjørelsene til sentralbankene. Men hvilken rolle spiller egentlig sentralbankene og eventuelle endringer av renta?

68: Folkeopplysningen, svanemerking og utvanning av aksjer  

Hovedtema i denne episoden er restrukturering og utvanning av aksjer, men før våre ivrige programledere snakker om det får du høre mer om Nordnets opptreden i TV-programmet Folkeopplysningen, svanemerking av fond og en investorpresentasjon av Songa Offshore. Du får også en oppdatering på aktiviteten i den siste tidens aksjemarked, hva vi jobber med rundt Nordnet Ventures og spørsmål fra lytterne.

67: Eiendom - markedet er on fire  

Vi har besøk av Thomas Nielsen, forvalter av Odin Eiendom. Tom og Thomas kjenner hverandre godt fra før og snakker i ukens episode om et brennhett boligmarked, utbyggings- og igangsettingstakt. De diskuterer også hvordan du kan eksponere deg mot eiendom gjennom aksjer og tar en gjennomgang av de viktigste eiendomsaksjene i Norge. De avslutter med å svare på spørsmål fra lytterne våre. Hvor sensitivt er boligmarkedet i forhold til renten, bør du kjøpe nytt eller brukt og finnes det en risiko for at det gunstige skattesystemet vil endre seg?

66: Alt om sjømatsektoren og toget som går fra perrongen  

I ukens episode svarer Tom og Anders på spørsmål fra flere av lytterne våre. De er innom viktige spørsmål til utenlandshandel med tilhørende valutautfordringer og fordeler og ulemper med cross-listede selskaper. Videre gir de svar på om det er mulig å be arbeidsgiver droppe å trekke skatt av lønnen din. De diskuterer også flere spørsmål knyttet til den populære sjømatsektoren og hvordan du skal forholde deg til et tog som går fra perrongen. Er festen nylig i gang eller havner du på nachspielet? Til slutt er de innom 2 nyttige og overraskende tips til 1 krone spart.

0:00/0:00
Video player is in betaClose