#pengepodden

#pengepodden

Norway

#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, investeringer og sparepengene dine. Programlederne er Nordnets Daglige leder Anders Skar og investeringsøkonom Karl Oscar Strøm. Det er lytterne som setter agendaen i #pengepodden ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no eller Facebook og Twitter med hashtaggen #pengepodden. Hver episode er rundt 30 minutter lang, slippes hver torsdag, og er tilgjengelig via iTunes og Soundcloud.

Episodes

116: Krakk-nisser om SONG/AXA og viktigheten av å ha en plan  

Flere ymter om at vi står ovenfor en korreksjon i markedet, og det er actionfylt for selskaper som Axactor og Songa Offshore. Få med deg hva du burde gjøre som aksjonær, og hør mer om hvorfor Anders har solgt seg kraftig ned i markedet. Det blir også spørsmål om investeringsstrategi for den utålmodige, en risky bufferkonto, hva du skal gjøre når den norske kronen styrker seg og kurtasje.

115: Det nordiske kraftmarkedet og Ung i Finans  

Få en innføring i det nordiske kraftmarkedet og Ung i Finans, nettverket for deg som er under 35 år og jobber innen finansnæringen. Chris Fasseland er styremedlem i Ung i Finans, i tillegg til at han til daglig jobber i Swedbank med finansering av kraftprosjekter. Lær deg mer om kraftmarkedet, de viktigste driverne og fremtiden til strømprisen.

114: Sommerbørsen på høyoktan og rapporteringssesong  

Børs-sommeren er på hell og det er tid for ettertanke og oppsummering. Børsene har slått alle rekorder, og internasjonalt var det kun tre børser som slo Oslo Børs i juli. En oppgang på hele 4,8 % er tilnærmet lik historiske nivåer, og Anders og Tom snakker om de ulike selskapene som har levert resultater, samt svarer på spørsmål fra lytterne.

113: Fremtidens finansguruer fra NHH  

Med hele 30 % avkastning vant Børsklubben NHH Nordnets porteføljekonkurranse, Skoleduellen. Vi er så heldige at vi har fått snakke med Marius, Ola og Kristian fra børsklubben. Aksjetalentene deler tankene sine om markedet, hvordan de velger ut aksjer, og hvilke aksjer de mener er spennende for øyeblikket.

112: Crowdfunding og Crowdlending  

Få et unikt innblikk i hva crowdfunding og crowdlending er, og finn ut hvordan du kan ta del i det – enten som gründer eller som investor. Ansvarlig for crowdfunding i DNB, Lars Marthinsen, og daglig leder for Kameo, Sebastian Martens, er gjester i #pengepodden.

111: Makroøkonomi og fallende boligpriser  

Vi har med oss Joachim Bernhardsen fra makro-teamet til Nordea for å diskutere noe svært mange er opptatt av: Skal renten opp eller ned, og hva skjer med boligmarkedet?

110: Livet som trader  

I denne episoden har vi besøk av traderen Patrick Undli. Patrick jobber på fulltid med å spekulere med egne penger. Hør mer om hvordan en vaskekte trader handler, hvilken metode og strategi han følger og hva han mener er det aller viktigste for alle aspirerende tradere der ute.

109: Teknisk analyse med eksperten Roger Kristiansen  

Tom har gleden av å få ekspert på teknisk analyse, Roger Kristiansen, i studio. Roger har 29 års erfaring i aksjemarkedet både som megler og forvalter, og nå som teknisk analytiker. Du får et innblikk i teknisk analyse, og noen gode råd for hvordan du kan se om en aksje er på vei til å toppe ut, og når du må være ekstra forsiktig som investor.

108: Sommerporteføljen, cannabisaksjer og ferskingtabber  

Anders og Tom sender deg inn i sommeren med gode tips om hvordan du tar vare på sommerporteføljen din. Det blir også snakk om investering i cannabisaksjer, og ikke minst, ferskingtabbene mange av oss har brent seg på.

107: Hvordan vil du investere 1 million?  

Det blir spørsmålsmaraton med Andres og Tom, og vi går innom seks ulike tema. Du hører mer om exit-strategier i aksjemarkedet, nye forskrifter for forbrukslån, sparing til pensjon, bruk av arvepenger og spekulasjoner i VIX-indeksen.

106: Oljeoppdatering med Torbjørn Kjus - Whatever it takes  

Oljeprisen har nettopp vært gjennom en volatil periode, og blir dermed tema i #pengepodden. Tom Hauglund har besøk av den profilerte oljeanalytikeren fra DNB, Torbjørn Kjus. Det blir snakk om fremtiden til oljeprisen, OPECs rolle, oljelagrene og amerikansk Shale Oil.

105: Olje, pensjon og porteføljemix  

Mye har skjedd i markedet den siste tiden. Anders og Tom gir deg en oppdatering på OPEC- og G20-møtene, og om oljeservice-fokuset Nordnet skal ha i juni. Du får høre om pensjonssparing, nøkkeltallet P/B og køsystemet hos nettmeglere. Anders forteller oss også hvordan han har strukturert porteføljene sine, og hvorfor de er satt opp som de er.

104: Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper  

Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper er ukens tema, og vi har invitert analytiker Joakim Svingen fra Arctic for å få innsikt og tips. Hør mer hva Joakim og investeringsøkonom, Tom Hauglund mener om blant annet DNB, Skandiabanken, Axactor og B2 Holding.

103: Godt og blandet: Makro, utbytte, bear-marked og obligasjoner  

#pengepodden-lytterne lurer på alt fra makroøkonomi, utbyttepolitikk og hvordan du kan forholde deg til fallende aksjekurser, til hvordan obligasjoner og obligasjonsfond fungerer. Daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar, og investeringsøkonom Tom Hauglund svarer på spørsmål og gir deg en status på aksjemarkedet akkurat nå. Du får også høre siste nytt om kontotypen aksjesparekonto, og nye ETNer på Nordnet Markets.

102: Økonomiske utsikter og boligboble i Norge  

Forrige uke forble styringsrenten uendret på 0,5 %, og Norges Bank er komfortabel med rikets økonomiske tilstand i Norge. Vi har invitert sjefsøkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, til å snakke mer om renten, inflasjonsmål, arbeidsledighet, boligmarkedet og utsiktene for norsk økonomi.

101: Nordnet Markets & Exchange Traded Products  

Vi dedikerer episoden til nylanseringen Nordnet Markets, og ETPer (Exchange Traded Products). Først får du høre mer om Nordnet Markets – hvor vi i løpet av våren skal børsnotere mellom 6000 og 8000 Bull- & Bear-sertifikater og Mini Futures, med og uten gearing (belåning). For alle Nordnet-kunder er ordrer over 1000 kr helt kurtasjefrie. Vi får også besøk av Jesper von Zweigbergk, ansvarlig for derivatprodukter og ETPer på Oslo Børs, for å lære deg mer om ETPer, og spesielt Bull- & Bear-sertifikater og Mini Futures.

100: Shit Happens, Somewhere, Sometimes  

Vi feirer 100 episoder med over 50 år med erfaring i studio. Foruten vår kjære Ander Skar, har vi besøk av Odd Hellem, forvalter av Fondsfinans Norge. Odd er omtalt som en av Norges beste forvaltere av Dagens Næringsliv i 2017, og du får høre mer om hans erfaringer fra mange år i aksjemarkedet. Du hører mer om hva Odds viktigste læringspunkter er, hva han mener skal til for å lykkes i aksjemarkedet, og hvilke feil du bør forsøke å unngå.

99: Nyttig om skattemeldingen og skattefradrag  

Vi har besøk av Joachim Johannessen i Skattebetalerforeningen for å snakke om skatt og verdipapirer i denne episoden av #pengepodden. Du får høre mer overordnet om skatt, aksjer, og fond – hovedsakelig hva som gjelder og hvordan du skatter på dine verdipapirinvesteringer. Lær om ansvaret du har som skatteyter – hva som gjøres for deg og hva du må gjøre selv.

98: På innsiden av tørrbulkmarkedet med Herman Billung  

I denne påske-episoden har vi besøk av en av nestorene innen shipping og tørrbulk, Herman Billung. Investeringsøkonom, Tom Hauglund, og næringslivslederen Billung snakker på inn- og utpust om shipping-markedet. Du får høre mer om tøffe tak med Fredriksen og Trøim i Billungs tid i Golden Ocean, og hans nye selskap Songa Bulk. Lær mer om shipping og tørrbulk, og hør hvorfor Herman Billung mener tiden er inne for å eie tørrbulk-aksjer.

97: Aksjesparekonto, biotech og "fill or kill"  

I ukens episode snakker Anders og Tom som vanlig om hva som preger markedet, og at første kvartal er lagt bak oss. Lytterne har spørsmål om biotech, og hva Tom gjør når han er i en periode med dårligere avkastning. Hva skal du gjøre når du ikke får det helt til i aksjemarkedet? Ellers ligger det store fokuset om dagen på den kommende kontotypen aksjesparekonto. Få en innføring i hva kontotypen kan bety for deg. Du får også høre mer om ulike former for ordretyper du kan legge når du handler aksjer.

0:00/0:00
Video player is in betaClose