#pengepodden

#pengepodden

Norway

#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, investeringer og sparepengene dine. Programlederne er Nordnets Daglige leder Anders Skar og investeringsøkonom Karl Oscar Strøm. Det er lytterne som setter agendaen i #pengepodden ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no eller Facebook og Twitter med hashtaggen #pengepodden. Hver episode er rundt 30 minutter lang, slippes hver torsdag, og er tilgjengelig via iTunes og Soundcloud.

Episodes

100: Shit Happens, Somewhere, Sometimes  

Vi feirer 100 episoder med over 50 år med erfaring i studio. Foruten vår kjære Ander Skar, har vi besøk av Odd Hellem, forvalter av Fondsfinans Norge. Odd er omtalt som en av Norges beste forvaltere av Dagens Næringsliv i 2017, og du får høre mer om hans erfaringer fra mange år i aksjemarkedet. Du hører mer om hva Odds viktigste læringspunkter er, hva han mener skal til for å lykkes i aksjemarkedet, og hvilke feil du bør forsøke å unngå.

99: Nyttig om skattemeldingen og skattefradrag  

Vi har besøk av Joachim Johannessen i Skattebetalerforeningen for å snakke om skatt og verdipapirer i denne episoden av #pengepodden. Du får høre mer overordnet om skatt, aksjer, og fond – hovedsakelig hva som gjelder og hvordan du skatter på dine verdipapirinvesteringer. Lær om ansvaret du har som skatteyter – hva som gjøres for deg og hva du må gjøre selv.

98: På innsiden av tørrbulkmarkedet med Herman Billung  

I denne påske-episoden har vi besøk av en av nestorene innen shipping og tørrbulk, Herman Billung. Investeringsøkonom, Tom Hauglund, og næringslivslederen Billung snakker på inn- og utpust om shipping-markedet. Du får høre mer om tøffe tak med Fredriksen og Trøim i Billungs tid i Golden Ocean, og hans nye selskap Songa Bulk. Lær mer om shipping og tørrbulk, og hør hvorfor Herman Billung mener tiden er inne for å eie tørrbulk-aksjer.

97: Aksjesparekonto, biotech og "fill or kill"  

I ukens episode snakker Anders og Tom som vanlig om hva som preger markedet, og at første kvartal er lagt bak oss. Lytterne har spørsmål om biotech, og hva Tom gjør når han er i en periode med dårligere avkastning. Hva skal du gjøre når du ikke får det helt til i aksjemarkedet? Ellers ligger det store fokuset om dagen på den kommende kontotypen aksjesparekonto. Få en innføring i hva kontotypen kan bety for deg. Du får også høre mer om ulike former for ordretyper du kan legge når du handler aksjer.

96: Den fundamentale skolen  

Anders har besøk av tidenes yngste gjest i #pengepodden denne uken. Til tross for en ung og fremadstormende gjest er det ikke #pengepodden for de minste vi byr på, men et solid innblikk i en verdiinvestors fundamentale skole.

95: Selg på topp og kjøp på bunn  

I ukens episode snakker Anders og Tom om en uke preget av profitwarninger. Fingerprint guidet halvering av inntektene og RenoNorden er Tom kritisk til etter deres siste profitwarning. Snapchat ble nylig børsnotert og Anders og Tom gir dere litt fakta rundt børsnoteringen og hvordan dette prises på børs.

94: Aksjetips fra Nordnet Live  

Denne uken flyttet vi #pengepodden-studioet ned til Oslo Konserthus der Nordnet Live gikk av stabelen for over 1300 aksjefantaster i salen og 17 000 som fulgte med på livesendingen. På scenen hadde Tom med seg Peter Hermanrud fra Swedbank og Hans Thrane Nielsen fra Storebrand Asset Management. Du får høre Peter og Hans’ favorittsektorer og –aksjer for 2017.

93: I Warren Buffetts fotspor  

Anders har besøk av Robin Øvrebø, en klassisk og ivrig verdiinvestor som går i Warren Buffetts fotspor - både karrieremessig og i finansmarkedene. Hør mer om verdiinvestering, Buffetts brev til aksjonærene, Berkshire Hathaway og hvordan Robin analyserer og velger aksjer.

92: Fat Tuesday og innsidehandel  

I ukens episode snakker Anders og Tom om en hektisk periode med rapporteringssesongen som går mot slutten. På Fat Tuesday kom det voldsomt mye tall, og Tom kommenterer noen utvalgte selskaper. I tillegg snakker de om innsidehandel, Trumps tale til Kongressen, kursmål, pris/bok og renter. Helt enkelt litt for noen og enhver.

91: Fundamental finanslingo  

Det florerer med forkortelser, ord og uttrykk i finansbransjen. I dagens episode tar Anders og Tom for seg noen av de vanligste som blant annet EPS, PE, PB, PS og direkteavkastning. Lær deg mer om hva disse betyr og hvordan du skal forholde deg til dem.

90: Fundamental analyse av Norwegian Air Shuttle  

Forvalter av Odin Norge, Thomas Nielsen, og investeringsøkonom, Tom Hauglund, snakker om viktigheten av rapporteringssesongen. Hovedtema denne gangen er fundamental analyse på Norwegian Air Shuttle-aksjen, og du får høre mer om ulike begrep som gjør det bedre rustet til å gjøre dine egne analyser av selskapet. Thomas deler flere gode råd, og forteller mer om hva som skal til for at Odin skal selge en aksje, og deres bruk av stop loss.

89: Så mye må du spare i pensjon og dette bør du investere i  

Hold deg oppdatert på hva som rører på seg i aksjemarkedet i dag, og hva du må tenke på for fremtiden. Hovedtemaet i denne episoden er pensjon, men du får også høre mer om forskjellen på A- og B-aksjer, bokførte verdier, spread og likviditet i børsnoterte fond.

88: Fundamentalt case: Marine Harvest  

Anders og Tom har besøk av Leif Eriksrød som forvalter fondet Alfred Berg Gambak. De snakker om fundamental analyse, hva det er, hva du bør se på og hvor du finner informasjon for å gjøre egne analyser. De tar for seg Marine Harvest og gjør en fundamental analyse av selskapet og diskuterer alt fra trender i sektoren, lakseprisen og konkurransesituasjonen til balansen, resultatregnskapet, kontantstrømmen og risikofaktorer ved å investere i Marine Harvest.

87: Hausse & Baisse aksjer  

I ukens episode snakker Anders og Tom først om Aksje-NM og deretter om Trump, selvfølgelig. De går så i dybden på episodens hovedtema som er Haussing og Baissing av aksjer og hvordan du bør forholde deg til det når du investerer. Anders og Tom svarer på spørsmål om stop loss og om de ulike meglerhusene på børsen. Avslutningsvis deler de sine tanker om eksponering mot onshore oljeselskaper i USA.

86: Aksjeplukking og børsutsikter med Jarle Sjo  

Anders Skar har besøk av Jarle Sjo, forvalter hos DNB Asset Management. Jarle har jobbet med aksjer i over 22 år både som analytiker og forvalter. Denne gangen blir det blant annet snakk om hvordan Jarle screener markedet og plukker aksjer, hva som kjennetegner kvalitetsaksjer og forventningene til børsåret 2017. Du får også to spennende aksjetips fra Jarle - én solid aksje, og én potensiell børsrakett.

85: Stå opp med feil fot i aksjemarkedet  

Enda en episode fylt av spennende temaer – denne gangen snakker Anders Skar og Tom Hauglund om det nye børsåret, børsnoteringer/emisjoner, all-time-high og hvordan det er å stå opp på feil fot i aksjemarkedet.

84: Ekspertene om oljeprisen i 2017  

Oljeekspert og –analytiker, Torbjørn Kjus, gjester #pengepodden igjen, og denne gangen diskuterer han og investeringsøkonom Tom Hauglund utsiktene i oljeprisen for 2017. Hva vil skje hvis det blir et nytt OPEC-kutt i mai, og hva er forhåpningene til produksjonen av Shale Oil? Ikke gå glipp av ekspertens meninger, estimater og tanker for oljeåret 2017.

83: Tilbakeblikk på 2016 og en titt i krystallkulen for 2017  

Anders og Tom avslutter 2016 med et tilbakeblikk på børsåret som har gått, utviklingen på Oslo Børs og noen ord om hva private investorer har gjort i markedet. I denne romjulsepisoden tar de også for seg høydepunkter fra Nordnet-året som har gått før de tar frem krystallkulen og gir deg sine spådommer for 2017. Lurer du på hva som vil skje med norsk økonomi, arbeidsledighet, inflasjon, olje- eller laksepris? Tom og Anders gir deg sine tanker om dette, i tillegg til noen ord om renter og kronekursen i året som kommer. Avslutningsvis - rosinen i pølsen - hva vil skje på Oslo Børs i 2017 og noen tips til hva du som investor bør følge med på i det nye året.

82: FinTech - finansteknologi for fremtiden  

Bank- og finansverdenen er i stadig endring, og FinTech, financial technology, har blitt et populært tema den siste tiden. Programleder Anders Skar har besøk av Christoffer Hernæs, tidligere Vice President of Strategy and Innovation hos Sparebank 1, og fremtidig Chief Digital Officer hos Skandiabanken. Hør mer om FinTech og trendene som rører seg innen denne verdenen. Hvorfor har FinTech blitt et så hypet tema i det siste? Lær om hvor denne bølgen kommer fra, og hvor viktig det blir å gå fra å være hovedbank til favorittbank i fremtiden.

81: Shipping og nyttårsraketter  

Vi har besøk av Richard Paulsen, nordnetblogger og gammel ringrev i shipping-markedet, i denne episoden av #pengepodden. Hør mer om dynamikken i dette markedet og hva som rører seg innen tank, gass og tørrbulk-sektorene. Programleder Tom Hauglund og Richard drar frem spåkulen og snakker om aksjene de tror er potensielle «nyttårsraketter».

0:00/0:00
Video player is in betaClose