#pengepodden

#pengepodden

Norway

#pengepodden er podcasten for spørsmål rundt lommeboken din, investeringer og sparepengene dine. Programlederne er Nordnets Daglige leder Anders Skar og investeringsøkonom Karl Oscar Strøm. Det er lytterne som setter agendaen i #pengepodden ved å sende inn spørsmål på nordnetbloggen.no eller Facebook og Twitter med hashtaggen #pengepodden. Hver episode er rundt 30 minutter lang, slippes hver torsdag, og er tilgjengelig via iTunes og Soundcloud.

Episodes

108: Sommerporteføljen, cannabisaksjer og ferskingtabber  

Anders og Tom sender deg inn i sommeren med gode tips om hvordan du tar vare på sommerporteføljen din. Det blir også snakk om investering i cannabisaksjer, og ikke minst, ferskingtabbene mange av oss har brent seg på.

107: Hvordan vil du investere 1 million?  

Det blir spørsmålsmaraton med Andres og Tom, og vi går innom seks ulike tema. Du hører mer om exit-strategier i aksjemarkedet, nye forskrifter for forbrukslån, sparing til pensjon, bruk av arvepenger og spekulasjoner i VIX-indeksen.

106: Oljeoppdatering med Torbjørn Kjus - Whatever it takes  

Oljeprisen har nettopp vært gjennom en volatil periode, og blir dermed tema i #pengepodden. Tom Hauglund har besøk av den profilerte oljeanalytikeren fra DNB, Torbjørn Kjus. Det blir snakk om fremtiden til oljeprisen, OPECs rolle, oljelagrene og amerikansk Shale Oil.

105: Olje, pensjon og porteføljemix  

Mye har skjedd i markedet den siste tiden. Anders og Tom gir deg en oppdatering på OPEC- og G20-møtene, og om oljeservice-fokuset Nordnet skal ha i juni. Du får høre om pensjonssparing, nøkkeltallet P/B og køsystemet hos nettmeglere. Anders forteller oss også hvordan han har strukturert porteføljene sine, og hvorfor de er satt opp som de er.

104: Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper  

Bank og finans, egenkapitalbevis og inkassoselskaper er ukens tema, og vi har invitert analytiker Joakim Svingen fra Arctic for å få innsikt og tips. Hør mer hva Joakim og investeringsøkonom, Tom Hauglund mener om blant annet DNB, Skandiabanken, Axactor og B2 Holding.

103: Godt og blandet: Makro, utbytte, bear-marked og obligasjoner  

#pengepodden-lytterne lurer på alt fra makroøkonomi, utbyttepolitikk og hvordan du kan forholde deg til fallende aksjekurser, til hvordan obligasjoner og obligasjonsfond fungerer. Daglig leder i Nordnet Norge, Anders Skar, og investeringsøkonom Tom Hauglund svarer på spørsmål og gir deg en status på aksjemarkedet akkurat nå. Du får også høre siste nytt om kontotypen aksjesparekonto, og nye ETNer på Nordnet Markets.

102: Økonomiske utsikter og boligboble i Norge  

Forrige uke forble styringsrenten uendret på 0,5 %, og Norges Bank er komfortabel med rikets økonomiske tilstand i Norge. Vi har invitert sjefsøkonom i Handelsbanken, Kari Due-Andresen, til å snakke mer om renten, inflasjonsmål, arbeidsledighet, boligmarkedet og utsiktene for norsk økonomi.

101: Nordnet Markets & Exchange Traded Products  

Vi dedikerer episoden til nylanseringen Nordnet Markets, og ETPer (Exchange Traded Products). Først får du høre mer om Nordnet Markets – hvor vi i løpet av våren skal børsnotere mellom 6000 og 8000 Bull- & Bear-sertifikater og Mini Futures, med og uten gearing (belåning). For alle Nordnet-kunder er ordrer over 1000 kr helt kurtasjefrie. Vi får også besøk av Jesper von Zweigbergk, ansvarlig for derivatprodukter og ETPer på Oslo Børs, for å lære deg mer om ETPer, og spesielt Bull- & Bear-sertifikater og Mini Futures.

100: Shit Happens, Somewhere, Sometimes  

Vi feirer 100 episoder med over 50 år med erfaring i studio. Foruten vår kjære Ander Skar, har vi besøk av Odd Hellem, forvalter av Fondsfinans Norge. Odd er omtalt som en av Norges beste forvaltere av Dagens Næringsliv i 2017, og du får høre mer om hans erfaringer fra mange år i aksjemarkedet. Du hører mer om hva Odds viktigste læringspunkter er, hva han mener skal til for å lykkes i aksjemarkedet, og hvilke feil du bør forsøke å unngå.

99: Nyttig om skattemeldingen og skattefradrag  

Vi har besøk av Joachim Johannessen i Skattebetalerforeningen for å snakke om skatt og verdipapirer i denne episoden av #pengepodden. Du får høre mer overordnet om skatt, aksjer, og fond – hovedsakelig hva som gjelder og hvordan du skatter på dine verdipapirinvesteringer. Lær om ansvaret du har som skatteyter – hva som gjøres for deg og hva du må gjøre selv.

98: På innsiden av tørrbulkmarkedet med Herman Billung  

I denne påske-episoden har vi besøk av en av nestorene innen shipping og tørrbulk, Herman Billung. Investeringsøkonom, Tom Hauglund, og næringslivslederen Billung snakker på inn- og utpust om shipping-markedet. Du får høre mer om tøffe tak med Fredriksen og Trøim i Billungs tid i Golden Ocean, og hans nye selskap Songa Bulk. Lær mer om shipping og tørrbulk, og hør hvorfor Herman Billung mener tiden er inne for å eie tørrbulk-aksjer.

97: Aksjesparekonto, biotech og "fill or kill"  

I ukens episode snakker Anders og Tom som vanlig om hva som preger markedet, og at første kvartal er lagt bak oss. Lytterne har spørsmål om biotech, og hva Tom gjør når han er i en periode med dårligere avkastning. Hva skal du gjøre når du ikke får det helt til i aksjemarkedet? Ellers ligger det store fokuset om dagen på den kommende kontotypen aksjesparekonto. Få en innføring i hva kontotypen kan bety for deg. Du får også høre mer om ulike former for ordretyper du kan legge når du handler aksjer.

96: Den fundamentale skolen  

Anders har besøk av tidenes yngste gjest i #pengepodden denne uken. Til tross for en ung og fremadstormende gjest er det ikke #pengepodden for de minste vi byr på, men et solid innblikk i en verdiinvestors fundamentale skole.

95: Selg på topp og kjøp på bunn  

I ukens episode snakker Anders og Tom om en uke preget av profitwarninger. Fingerprint guidet halvering av inntektene og RenoNorden er Tom kritisk til etter deres siste profitwarning. Snapchat ble nylig børsnotert og Anders og Tom gir dere litt fakta rundt børsnoteringen og hvordan dette prises på børs.

94: Aksjetips fra Nordnet Live  

Denne uken flyttet vi #pengepodden-studioet ned til Oslo Konserthus der Nordnet Live gikk av stabelen for over 1300 aksjefantaster i salen og 17 000 som fulgte med på livesendingen. På scenen hadde Tom med seg Peter Hermanrud fra Swedbank og Hans Thrane Nielsen fra Storebrand Asset Management. Du får høre Peter og Hans’ favorittsektorer og –aksjer for 2017.

93: I Warren Buffetts fotspor  

Anders har besøk av Robin Øvrebø, en klassisk og ivrig verdiinvestor som går i Warren Buffetts fotspor - både karrieremessig og i finansmarkedene. Hør mer om verdiinvestering, Buffetts brev til aksjonærene, Berkshire Hathaway og hvordan Robin analyserer og velger aksjer.

92: Fat Tuesday og innsidehandel  

I ukens episode snakker Anders og Tom om en hektisk periode med rapporteringssesongen som går mot slutten. På Fat Tuesday kom det voldsomt mye tall, og Tom kommenterer noen utvalgte selskaper. I tillegg snakker de om innsidehandel, Trumps tale til Kongressen, kursmål, pris/bok og renter. Helt enkelt litt for noen og enhver.

91: Fundamental finanslingo  

Det florerer med forkortelser, ord og uttrykk i finansbransjen. I dagens episode tar Anders og Tom for seg noen av de vanligste som blant annet EPS, PE, PB, PS og direkteavkastning. Lær deg mer om hva disse betyr og hvordan du skal forholde deg til dem.

90: Fundamental analyse av Norwegian Air Shuttle  

Forvalter av Odin Norge, Thomas Nielsen, og investeringsøkonom, Tom Hauglund, snakker om viktigheten av rapporteringssesongen. Hovedtema denne gangen er fundamental analyse på Norwegian Air Shuttle-aksjen, og du får høre mer om ulike begrep som gjør det bedre rustet til å gjøre dine egne analyser av selskapet. Thomas deler flere gode råd, og forteller mer om hva som skal til for at Odin skal selge en aksje, og deres bruk av stop loss.

89: Så mye må du spare i pensjon og dette bør du investere i  

Hold deg oppdatert på hva som rører på seg i aksjemarkedet i dag, og hva du må tenke på for fremtiden. Hovedtemaet i denne episoden er pensjon, men du får også høre mer om forskjellen på A- og B-aksjer, bokførte verdier, spread og likviditet i børsnoterte fond.

0:00/0:00
Video player is in betaClose