PENNTRICKET

PENNTRICKET

Sweden

Cissi Wallin och Natashja "Lady Dahmer" Blomberg tar med dig på en resa från barndomens flickor till dagens kvinnor. Vad innebär det att vara kvinna? Varför är feminister så arga? Går det att leva som man lär och hur kollar man om man har hängpattar?

Episodes

#9 - Ful utan spackel  

Varför anses det bättre och finare att hudvårds-nörda än att spruta in grejer i fejjan? Är man ingen "riktig" feminist om man fiffar med kroppen? Natashja och Cissi kivas om ideal och dubbelmoral, men förenas också i förvirringen kring desamma.

#8 - En lektion i cunnilingus  

Män har ju alltid kommit undan med att vara usla i sängen. Och i patriarkatet har kvinnor fått lära sig att framförallt tända på att tändas på. Vi pratar om höga förväntningar och konstanta sexuella besvikelser. Det är dåliga fittslick, tum-pullet, förnedringssex och moralism på schemat. Cissi pratar snusk och Natashja blir generad.

Penntricket möter Lillelördag  

Här ligger (sitter) vi och duger! Eller? Vi pratar om att vara förebilder och jämför kravet på kvinnor med att män tillåts vara människor i högre utsträckning. Vi pratar om att våga kritisera och kritiseras, om att inte ta allt personligt men också om att synliggöra hur olika kritiken ser ut beroende på vilket kön den man kritiserar tillhör. Vi frågar oss varför vi ska sträva efter att bli mer som den mediokre mannen, kan inte de levla upp lite? Natashja, Cissi, Anitha och Ann käftas emot och gruppkramas omvartannat.

#7 - Hoes before bros  

Är det "bara massa drama med tjejer"? Är manlig vänskap verkligen så mycket ärligare och snällare? Cissi och Natashja slår hål på myter om den falska kvinnliga vänskapen. Och lyfter bortglömt systerskap och dissekerar begreppet daddy's girls.

#6 - Alla är ätstörda  

Natashja och Cissi dissekerar varför typ varenda tjej och kvinna ser kroppen som ett ständigt renoveringsobjekt. Kan man bli nöjd? Kan man bli fri? Måste man banta offentligt? Är "hälsopepp" mest en omskrivning för internaliserat självhat?

#5 - Genushäxorna  

"Låt flickor vara flickor och pojkar pojkar!", brukar det låta. Men vad gör egentligen könsroller med oss? Varför skrämmer (uppenbarligen) en liten kille i prinsessklänning skiten ur så många? Och varför bannar Natashja leksaksbilar medan Cissi bara köper fler?

#4 - Det kallas manshat  

Hatar Natashja och Cissi män? Alltså ALLA män? För inte kan väl alla män vara förtryckare? Samtidigt som manshat provocerar så drar kvinnohatet vidare som en kräkbacill på valfri förskola. Kan hatet rentav vara helande och stärkande? Ett garanterat provocerande avsnitt utlovas!

#3 - Alla borde bli feminister  

Cissi och Natashja går tillbaka till "rötterna" så att säga. Hur och varför blev de feminister? Och hur bemöter man egentligen anti-feministiskt dravel, kvinnohat och andra bajsmackor man får dagligen? Måste man utbilda män? Och varför är såpass många livrädda för just ordet feminism?? Kvalitativa spekulationer utlovas.

#2 - Porr, horor & feminister  

Kan en "sann" feminist älska porr? Varför pratas det så lite om torskarna? Och tänder många av oss kvinnor på att vara undergivna bara för att vi hjärntvättats med den bilden av sex sen vi var små? Cissi och Natashja minns den oskyldiga "skogsporren" och 90-talets midnattssnusk på "TV1000" och hur deras respektive sexualitet formats av mainstreamporrens kvinnobilder. Och så vänds och vrids det på den liberala synen på sexköp. Känner vi alla minst en snubbe eller gubbe som dragit till Asien och "unnat sig" en hora?

#1 - hängpattar & sillisar  

Kan kvinnor någonsin göra rätt? Hur vet man om man har hängpattar? Och hur mår egentligen Paolo Robertos kvinnosyn? Cissi och Natashja tar en trip down memory lane och minns alla män som tagit sig friheter. De dissekerar 90-talets tjejtidningar med dess snäva regler och frågar sig om nånting egentligen förändrats. Och Cissi blir privat och berättar nånting hon aldrig berättat öppet om innan...

0:00/0:00
Video player is in betaClose