Pepp-podden!

Pepp-podden!

Sweden

Välkommen till pepp-podden, gissa om vi är peppade på att få prata med er! Här snackar vi om allt ifrån nya hälsotrender och superfoods till livets uppgångar. Och nedgångar för den delen, vi kan ju inte bara ropa hejaramsor hela dagarna… Och så skrattar vi – mycket och ofta. Vi är pepp på livet helt enkelt! Hoppas vi hörs, kramar från Pamela och Sandra på ToppHälsa.

Episodes

Kostexpertens knep för en lagom god jul (utan frosseri & viktfällor)  

Vad tycker en kostexpert är det bästa på julbordet? Vi frågar ToppHälsas dietist, Karin Magnusson och pumpar henne på massor med användbara tips och knep för att kunna njuta av julen utan att viktnoja. Varför går Pam alltid ner i vikt över julen, trots att hon frossar? Varför ska alla Sandras vänner akta sig när det börjar dra ihop sig mot julafton? Och vilken bit är det nu då egentligen som är allra godast i Alladin-asken? + Hur bra är egentligen tranbär? Funkar det till och med som medicin? God jul!!

Hög tid att bragda! Nätkärlek, mirakel, lucior & grönkål.  

Miraklens, luciornas och grönkålens högtid är här! Det firar vi med ett fräscht avsnitt av pepp-podden. Den här veckan vill vi fylla nätet med kärlek, utföra stordåd och dela ut bragmedaljer till alla som på ett eller annat sätt kämpar för att göra världen till ett härligare ställe! (50 procent av oss vill också smaska vidare på grönkålschips efter att ha testat det.) Hjälp oss gärna att lovebomba sociala medier genom att hylla någon du älskar bums! Tack för att du lyssnar, kram!!

Fighttime! Träna effektivt & bygg självförtroende + grymma världsmästartips  

Plötsligt vill alla slåss – och äntligen tar riktigt många tjejer för sig av kampsportsbuffén! I det här avsnittet pratar vi med fd världsmästaren i thaiboxning, Rickard Nordstrand, om varför så många tar fighter just nu. Dessutom: självförtroende-boostning, effektiv träning och revanscher. Och så får vi svar på hur Rickard på bara några år, i vuxen ålder, lärde sig thaiboxas och lyckades bli världsmästare! (Plus – psst! Rickard avslöjar vad han och PT-Lofsan har på gång tillsammans.) Missa inte!!

109 sätt att yoga, stressknep, kramplösningar, VR & spirulinamums  

Hur många sorters yoga finns det egentligen? Kommer nakenyoga att skrämma bort Sandras grannar? Hur många ex av årets julklapp kommer Pam att köpa? Är vatten eller whiskey bästa kramp-medicinen? Hur behåller man lugnet i julstressen? Går det att dricka spirulina utan att tänka på sumpvatten? Så många frågor – så smarta svar (typ :-)). Plus ett erbjudande du bara inte får missa! Skynda lyssna. Kraaaaaam!!

Hur blir träning roligare (och effektivare)? + Stressprognos & insikter!  

Vi har finbesök av träningsgurun José Nunez som pratar om hur vi kan göra träningen både roligare och mer effektiv (och varför gymträning inte är just hans grej). Dessutom pratar vi stress och återhämtning. Och José delar gladeligen med sig av riktigt sköna insikter. Missa inte det! Kram!!

Nya hälsoorden, årets mystrend, ljusterapi, doping & golden milk!  

Hygge dig mer, spänn squatrumpan och lemura järnet – vi reder ut hälsobegrepp och pratar om den nya mystrenden. Och på tal om mys och tända ljus så har vi testat ljusterapi. (Hur ljuspeppar man sig bäst egentligen?) Dessutom snackar vi doping som nu ökar bland vanliga motionärer – vad fasen är grejen? Veckans superfood är gurkmeja som vi gör golden milk av – mums!!

Specialavsnitt: Att leva med hjärntumör  

Sommaren 2012 föll Pam ihop på en vanlig joggingtur. En vecka senare fick hon veta att det var på grund av en hjärntumör. Inte så jäkla peppigt. Jäkligt peppad blir man däremot av att höra hur Pam hanterar att leva med "en tickande bomb" i huvudet. I det här avsnittet pratar vi alltså om precis just det – hur det kan vara att leva med hjärntumör. Kram från Sandra och Pam!

Pokémon Go – eller NO? Mens-o-meter-träna  

Nu är det dags att reda ut några saker en gång för alla! Som varför kramar kan vara så svårtolkade till exempel? Vi frågar den allvetande mens-o-metern vilken träning vi ska satsa på när. Och kollar vad den senaste forskningen säger om Pokémon Go? (Blir det GO eller NO!?) Och så fortsätter vi smaka på superfood, den här gången fördjupar vi oss i superbärets superbär – aronia. (Det går hem hos ca 50 procent av oss, resten tycker sådär.) Kram!

Bröst, clowner och superfood – VA, ÄR DET SANT???  

Vad är det som får Pam att se ut som ett frågetecken större delen av det här avsnittet? Flera saker faktiskt – redan när vi pratar bröstguide och clownskräck. Men det är när vår kostexpert Karin Magnusson kliver in och pratar superfood som våra hakor droppar ORDENTLIGT! Missa inte när vi reder ut matbegrepp, lär oss om svenska bär som vi aldrig hade hört talas om och får supertips på både förkylnings- och tröstmat. Kraaam!

Världens galnaste lopp, acai bowls och skäggiga dam-trenden!  

Hur fasen uttalar man acai bowl egentligen – och hur bra är superbäret? Vilka är de galnaste loppen man kan springa? Kan en helikopter rädda dig om du blir påhoppad av ett lejon? Hur många träningsresor hinner Pam med på två veckor? Hur sjutton tänkte Sandra när hon beslöt sig för att göra en svensk klassiker? När byts vattenstationerna på lopp ut mot champagne? Varför har så många kvinnor börjat raka av sig skägget? Svaren på allt du inte visste att du ville veta får du här!

Sjöjungfruträning, emojifeber och stooora rumpor!  

Hej igen! Har du testat nya sjöjungfru-trenden? I det här avsnittet spanar vi in nya träningen som garanterat får dig att känna dig som en fisk i vattnet. Vi spanar också in rumpor. Stora rumpor! Små stjärtar är nämligen sååå 2004. Nu ska här pumpas rumpa – big time! Ska Pam haka på trenden att lägga ut belfies (butt-selfies) i sociala medier? Vilka emojis kommer hon i så fall att använda till det? Och vad är den egentliga anledningen till att folk äter gojibär? I alla fall några av svaren kommer här. Kraaaaaam!

Välkommen till Pepp-podden!  

Woop, woop, nu är vi igång – taggade till tusen på att få prata med dig! I det här allra första avsnittet pratar vi om allt ifrån vad pepp innebär till hur du får träningen att bli av och om det nya stressfenomenet ljudallergi. Och om hur bra ingefära egentligen är vid förkylningar? Plus semesterkilon, 40-årskriser och bieffekter av hjärntumörer. Högt och lågt, upp- och nedgångar. Livet alltså! Kram från Pamela & Sandra

0:00/0:00
Video player is in betaClose