PEPP-PODDEN

PEPP-PODDEN

Sweden

Alex & Christian tuggar om kreativitet och innovation! PEPP-PODDEN är en plats för att öppna nya dörrar, konstiga historier och om ett galet driv. Podcasten berättar om starka viljor, genusproblematik, upp och nedgångar och framförallt inte några tråkiga affärsplaner. Välkommen, det blir kul, det blir roligt – Om ni vill, vågar och kan!

Episodes

Musik som ett par byxor  

Denna gång träffar vi entreprenören och musikern Simon Mårtensson och snackar om hur de två yrkena går ihop och vad de kan lära av varandra samt – EN OTROLIG HISTORIA!

Knega- och konstlife!  

NU ÄR DET DAGS IGEN! Denna gång snackar vi med Mary Toreld ifrån konstgalleriet och studion FRANK! Vi snackade om vad som är konst, hur kan man leva på det och vad kan man knega med samtidigt som man uppfyller sin dröm? Mary har bott i Berlin, är 24 år och beskriver sig själv som curator och...

LIVE – Sommarlovsentreprenörerna  

Vi träffade Johanna Ekbladh och Zainab Al-Awadi som tidigare i år har varit en del av sommarlovsentreprenörerna. Vi snackade om deras idéer de utvecklade under sommaren men också hur de ser på idéskapande i relation till skolan och jobb i framtiden. Det var så fantastisk att snacka med dessa fantastiska tjejer – HEJA HEJA!

Sjukvårdens visionär!  

Vi intervjuar Ingela Mauritzon ifrån Dicende och snackar om hur det är att vara entreprenör inom sjukvården. Hon är en sådan fantastiskt inspirerande person som även är tvåbarns mamma och pluggar en masterutbildning inom entreprenörskap på heltid. Visst sa vi att hon är fantastisk!

Killen som är mellan staden och landet  

Vi träffar Filip Selander ifrån Agrilogik AB och snackar kobajs, Kilimanjaro, bönder och att göra skillnad. Han är en MEGA person den där Filip, det här kan ni inte missa!

PEPP-PODDEN LIVE  

Första gången vi körde LIVE! Allt gick bra förutom introt, men vi vågade, kunde och gjorde! Det var en fest utanför, då Ideon Innovation fyllde 10 år. Vi snackade framtidens inkubatorer med Katarina Scott från The Creative Plot och kick ass coach Philip Diab.

Hållbara intraprenörer  

I detta program intervjuar vi Future by Lunds projektledare Peter Kisch. Vi snackar om innovation, intraprenörer och hållbarsamt. Samt, hur kommer städer se ut och fungera i framtiden? PEPP PEPP PEPP!

Patent, patent, patent och patent!  

Nu är det dags för er att lyssna på vår intervju med Ideon Innovation och Ideon Science Park VD Rickard Mosell! Vi snackade patent, patent och patent tills Alex blev snurrig men vi pratade också om hur vi ska få fler kvinnor till inkubatorerna i Sverige. Heads up VINNOVA, här har vi grymma förslag på förbättring!

Människan framför idén  

I dagens avsnitt pratar vi med ingen mindre än Kajsa Bengtsson från Minc Malmö! Hon arbetar med PR och kommunikation på Minc och i avsnittet diskuterar vi hur människan bakom idén oftast är viktigare än själva idén.

Varumärken och monster  

Denna gång träffade vi Hossein Lavi från FromStudio och From Skåne. Det snackas mycket kommunikation, varumärkesbyggande och kreativitet i avsnittet. Men framförallt pratar vi om inspiration, monster och hur viktigt det är att behandla sitt företag som en varelse.

Älskade smyckeliv  

Nytt avsnitt med Fanny Ek som har grundat smyckeföretaget Ioaku! Vi pratar om modevärlden, kreativitet, fylla en lucka och att vara kär.

Våga göra annorlunda  

Alex & Cristian intervjuar denna gång den fantastiska Mikaela Färnqvist. Hon har lång erfarenhet ifrån idrottensvärlden och försöker nu förverkliga hennes dröm; att kombinera näringslivet med idrotten. Hon är grundaren till Idrotssentrentreprenörerna Sverige och jobbar just nu vid Idrottsvetenskapen på Malmö Högskola. Vi pratar om hur drivet hos en entreprenör liknar idrottens tankesätt och mantran...

Squash- och säljkungen  

NU är det här! Alex och Christians först podcast då de intervjuar en sprakande entreprenör. Först ut är Samuel Börjesson som är en av grundarna till Apoteksinfo.nu.  Vi snackar om hur det är att växa upp i en familj fylld av entreprenörer, hur det är att driva ett bolag med sin bror och om genus.

Christian är här!  

Ny tag i PEPP-PODDEN! Christian Tellin är Alex nya kompis i podden och kommer tillsammans med henne intervjua grymma, roliga, konstiga och galna entreprenörer runt om Skåne! Christian och Alex har jobbat tillsammans tidigare och älskar att äta goda hamburgare med pommes ihop. Om ni vill, vågar och kan!

Grande Finale!  

Sista avsnittet med både Elina & Alex. Det snackas framtid, vänskap och jobb. Vad är den absoluta drömmen om livet om 5 eller 10 år? Vad händer efter man har umgåtts varje dag i två år och helt plötsligt ska alla skiljas åt och börja bli självständig på egen hand?

Praktik  

Den här gången träffar vi Josefine Hjertström, en kär f.d klasskompis till Elina och Alex som hoppade av utbildningen för hon fick ett episkt jobb på mediaklustret Media Evolution. Josefine började jobba där som praktikant och fick efter 10 veckor anställning. Hur gick det till? Hur ska man tänka kring sin praktik? Hur viktigt är vilka...

Sjungande självklarhet  

Det var riktigt pirrigt inför denna podd då vi intervjuade ingen mindre än Matilda Thompson! En av Sveriges mest lovande sångerskor. Vi snackade om hur det är att jobba inom musikindustrin, att vara ung tjej och våga ta för sig samt – hur är en dag på jobbet för Matilda? Kolla in hennes episka musikvideo!

Utlandsstudier, hurra!  

Äntligen är det dags att peppa loss kring utlandsstudier! Debbie (Deborah) Lindberg berättar om hur det var att plugga i Buenos Aires, få sin keps snodd på gatan och vilken research man borde göra innan man bestämmer vart och vad man vill plugga utomlands! HEJA!

Bara gör’t!  

Denna gång intervjuar Elina och Alex en av de coolaste brudarna på denna jord. Hennes namn är Anna Olsson och arbetar som projektledare på reklambyrån YouMe Agency. Anna är dessutom Elinas handledare under en av hennes praktiktillfällen. Vi snackar om katastrofplaner, jävlar anama och att bara göra det!

Systerskapets riddare  

I detta avsnitt dör Alex av pepp! PEPP-PODDEN intervjuar ingen mindre än Sofia Landström, grundaren till Art by Video och allmän Queen of the Universe. Det snackas om hur man starta eget och om hur det är att våga satsa på sin dröm inom konsten.

0:00/0:00
Video player is in betaClose