Piskan och Moroten

Piskan och Moroten

Sweden

Ina Lundström är svårflörtad. Åtminstone när det kommer till träning. Hon är smart nog att veta att hon borde träna – samtidigt finns det så mycket annat som är roligt i livet, vilket gör att träningen aldrig blir av. Men nu har hon bestämt sig. Hon ska komma igång med träningen en gång för alla. Till sin hjälp har hon träningsexperten Magnus Carlsson, som till vardags lever på att lära folk hur de ska träna. Nu står han inför sitt livs utmaning: Att få Ina att välja gymmet före krogen. Innan sommaren är slut ska hon springa en mil. Är det möjligt? Tillsammans utgör Magnus och Ina Piskan och Moroten – en träningspodd för svårflörtade.

Episodes

Avsnitt 25: Congatåg och Bajhugg  

Magnus har dansat i hukande congatåg, umgåtts med män i bastu och, såklart, bajsat i skogen. Ina har ställt in nästan alla sina pass, missunnat sitt barn ett guldkalas och inte bajsat i skogen. Allt är med andra ord precis som vanligt i veckans avsnitt!

Avsnitt 24: Namaste och gluten-shaming  

Magnus har varit på bikramyoga. Ina har gått på Friskisyoga. Har någon av dem hittat sitt inre zen? Lyssna så får du svar! I avsnitt 24 får du även veta allt om Magnus bastumöte med Bingo Rimér och Inas kärlek till den holländska skogen. Namaste!

Avsnitt 23: Hårda muskler och såfta dudes  

Allt du behöver veta! Från hur du tränar med träningsvärk till hur du hanterar såfta killar som vill snacka om Assange.

Avsnitt 22: Shorts-censur och Magnus heta pappa  

I veckans avsnitt pratar vi mer om Magnus pappas utseende än någonsin tidigare. Ina skyller sina träningsmisslyckanden på bokmässan och Magnus lyfter sin hjärtefråga shorts utanpå tajts. Dessutom är det världspremiär för nya inslaget #veckansursäkt där vi i dag grottar ner oss i hur man kommer iväg till träningen – trots att man drabbas av insikten att man kommer behöva DUSCHA?!?!?! efteråt. Smaklig spis!

Avsnitt 21: Fredslopp och folkförakt  

Ina ska springa Fredsloppet vilket för in oss på idrott och politik, Mikael Ekwall, och… ja resten förstår ni nog. Dessutom: Glenn Hysén! Att springa sina första 5 km! Och en poddnyhet!

Avsnitt 20: Bastusnack och entreprenörsanda  

Nu så! I avsnitt 20 berättar Magnus allt om hur Ina ska träna fram till Göteborgsvarvet.  Ina vill mest prata om sin nya kärlek Gert och tanterna i bastuns goa snack. Magnus är betydligt mer tveksam till gruppjympans peppiga instruktörer och orimliga stretchövningar. Dessutom: Sekelskiftslajvare, TBC och entreprenörsanklagelser.

Avsnitt 19: Svankgympa och nya utmaningar  

Nu jävlar hörni! Efter milen har det blivit dags för Ina att blicka mot nya träningsmål. Och nu har det blivit dags för er att få höra vad det blir! Det bjuds även på Paolo Roberto-rants, tredagarslopps-berättelser och Inas kärlek till en man som heter Gert.

Avsnitt 18: MILEN!!!  

Stunden är inne. Tärningen är kastad. Ina+ milen = rätt sant ändå. I avsnitt 18 hör ni allt om milen, träningsglädje, kommande utmaningar, piskor och morötter. Dessutom det vanliga: Bajs, buffar och bakfylla.

Avsnitt 17: Milenpepp och PMS  

En. Vecka. Kvar. Till. Milen. Har det lett till att Ina äntligen tagit sig i kragen? Och vad har OS haft för inverkan på Magnus träningsmotivation? Dessutom får ni veta allt om sambandet mellan digiredoos och doucheighet.

Avsnitt 16: Way out Norr  

Magnus kan fortfarande inte gå efter ett tvådagars Fjällmarathon som tog på både benen och tarmsystemet. Ina har varit på Way out West men är inte glad för det. Dessutom: Med bara två veckor kvar till milen är frågan om segerölen på Red Lion utgör morot eller piska. Rättelse: Ina visar hur extremt lite koll hon har på samtidens rockpojkar genom att blanda ihop Mando Diao och Bad Cash Quartet.

Avsnitt 15: Marathon-nerver och morgon-rave  

Nu börjar det dra ihop sig till milen och till och med Ina känner pressen. Magnus oroar sig mest över att han ska springa och sova på ett fjäll medan Ina roar sig med att fundera på hur många Vip-nivåer det finns på Way out west. Dessutom: Överfallsspray, Pikachu, norrländsk fonetik samt träningsprofiler som lajvar att de hatar workout. Avsnittet presenteras i samarbete med Salming running.

Avsnitt 14: Pokemonfeber  

Hur har det gått för Ina med träningen – och med Pokemonsamlandet? Hur gick Magnus tävlingscomeback och vad ska man tänka på när man köper träningslurar? Avsnittet presenteras i samarbete med Jaybird.

Avsnitt 13: Force Majeure  

Efter ett ofrivilligt uppehåll är vi tillbaka! Magnus och Ina har tillbringat sommaren på olika håll – vad har det inneburit för träningen? Vi avhandlar  värmeslag, Pokémon, bajsproblem och Alex Schulmans öppna dörrar – och går dessutom igenom vad som rent matematiskt är den bästa löparmusiken. Avsnittet presenteras i samarbete med Jaybird.

Avsnitt 12: Alptoppar och motivationsdalar  

Mitt under brinnande industrisemester – men Piskan och Moroten vilar inte! I det tolfte avsnittet tipsar vi om musik att träna till, hur man undgår att springa vilse i nya städer och VAR man hittar motivationen. Dessutom får vi reda på om Berlin och Schweiz påverkat Inas träningsmoral och var Magnus håller hus.

Avsnitt 11: Fredagsmys och crossfittkn*ll  

I vårt eminenta elfte avsnitt trängs träningsvärldens viktigaste frågeställningar: Hur kan musik hjälpa och stjälpa löppasset? Hur ser kopplingen mellan BDSM och Crossfit ut? Hur slutar man ha viktnojja? Och dessutom: Har Ina levererat efter förra veckans totala träningsfail?

Avsnitt 10: Ursäktsorgie och skönsång  

Minijubileum med vårt tionde avsnitt. Det har varit midsommar och Springsteen har varit i stan. Vi pratar träningsimprovisation och fotvård. Dessutom synar vi Jonas Coltings valmanifest. Missa inte! Avsnittet presenteras i samarbete med Gococo och Raceone.

Avsnitt 9: Förbarma dig över buffen  

TGIF! I Nionde avsnittet pratar vi morgonträning och stor stark – fast inte i kombination. Dessutom tipsar vi om ölställen och berättar vem som vann aktivitetsmätaren! Avsnittet presenteras i samarbete med Gococo.

Avsnitt 8: Målsättningsskola med Kurt Olsson och Arne  

I avsnitt åtta tar vi oss an de stora frågorna inom träning: Hur bemöter man kommunalarbetare på väg till jobbet på morgonrundan? Varför är det viktigt med realistiska mål? Och vad är vitsen med Indoor Walking? Dessutom reder vi ut varför göteborgarna försvann från teverutorna i slutet av nittiotalet. Trevlig lyssning!

Avsnitt 7: Träna sjuk eller sjukt att träna?  

Ina har åkt på Majorna-Ebola och Magnus har sprungit maran för första gången. Kan man träna när man är sjuk? Hur hälsosamt äter en äkta löpare? Och varför föll Daniel Adams-Ray ner på knä under Stockholm marathon? Dessutom det vanliga: veckans utmaning, benrakning och lite go objektifiering av Magnus pappa. Här är vårt kanske bästa avsnitt hittills!

Avsnitt 6  

Avsnitt 6 är här! Magnus & Ina har varit på fest och druckit massor med öl – hur påverkar det deras träningsmoral? Vi tar reda på allt om kombinationen alkohol och träning, samtidigt som Magnus berättar om sin uppladdning inför Stockholm Marathon. Och: Har Ina lyckats med veckans utmaning?

0:00/0:00
Video player is in betaClose