Placeras STOCKholmsbörsen

Placeras STOCKholmsbörsen

Sweden

Lars Frick och Tomas Linnala med gäster bjuder på subjektiva tolkningar och vinklingar på finansmarknaderna, konjunktur, politik, geopolitik och framför allt ekonomijournalistik. STOCKholmsbörsen speglar privata åsikter och ska värderas som sådana. Den har ingenting med Nasdaq att göra.

Episodes

Strukturaffärer och missar  

Podden har återuppstått som soloprestation och veckans avsnitt fokuserar på strukturaffärer. Kanske är det kejsarens nya kläder? Dessutom granskas unge herr Fricks bommar - en sedelärande historia.

Veckans värstingar - avsnitt 77  

STOCKholmsbörsen gräver djupare i läkemedelsbolagen efter Trumps valvinst och synar de bakomliggande orsakerna till några av veckans värsta upp- och nedgångar på börsen.

Trump, börsen och sömnbrist - avsnitt 76  

STOCKholmsbörsen summerar första marknadsreaktionerna på Trumps valvinst och tecknar olika scenarios, hot och möjligheter inför framtiden.

Valutavinnare på börsen - avsnitt 75  

STOCKholmsbörsen ojar sig över den sura börsen, listar vinnare och förlorare på den svaga kronan och svarar på en uppsjö mer eller mindre märkliga läsarfrågor.

Valutavinnare på börsen - avsnitt 75  

STOCKholmsbörsen ojar sig över den sura börsen, listar vinnare och förlorare på den svaga kronan och svarar på en uppsjö mer eller mindre märkliga läsarfrågor.

Margincall i Ericsson - avsnitt 74  

Podden gräver bland annat ned sig i två av höstens stora kursförlorare, två aktier som tar plats på topplistan samt Gunde och Börje.

Teckna eller inte teckna Ahlsell? Avsnitt 73  

STOCKholmbörsen synar Ahlsell i sömmarna inför börsnoteringen och tar tempen på klädföretagen, liksom inledningen av rapportperioden.

Långsiktiga favoriter - Avsnitt 72  

STOCKholmbörsen tar tempen på förnyelsebar energi, ser tillbaka på en svart vecka för den privata portföljen och Placeras mest långsiktiga medarbetare berättar om sina favoriter.

Löjlig ledning - avsnitt 71  

STOCKholmsbörsen sågar ledningen för ett av börsens största bolag, funderar över sannolikheten att Ericsson blir uppköpt och korar börsens bästa it-konsult.

Det är hetast inom läkemedelsforskning - avsnitt 70  

STOCKholmsbors pratar bland annat om en snabbväxare med uppsida i prognoserna och det hetaste inom läkemedelsforskning. Samt blir idiotförklarad av Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Är det nu Telia vänder upp? Avsnitt 69  

Nischbanker eller storbanker? Vad är prognoserna i Tele2 värda och är det nu Telia kommer att vända upp? Placeras STOCKholmsbörsen rotar runt bland en uppsjö små och stora börsbolag.

Så investerar du på 20 års sikt - avsnitt 68  

Hur investerar man pengar från en dopgåva? Är det välfärden eller välfärdsbolagen som står inför en kris? I vilken aktie kan vi vänta oss en rejäl utdelningshöjning nästa år? Placeras STOCKholmsbörsen svarar.

Då är det dags att börja sälja - avsnitt 67  

Att köpa aktier är en sak, men när ska man sälja? Vilken värdering ska SCA ha efter uppdelningen? Vem är Spargrisen? STOCKholmsbörsen svarar på det och mycket annat.

"Hög tillväxt och låg värdering" - avsnitt 66  

Lars Frick berättar om Börsveckans senaste guldkorn och Tomas Linnala har fiskat upp en aktie att gifta sig med.

Svaga rapporter och starka aktier - avsnitt 65  

STOCKholmsbörsen gör ett avbrott i semestern för att besvara mängder av läsarfrågor, gå igenom ett antal kvartalsrapporter och gotta sig åt en urstark utveckling för favoritaktierna.

Full fokus på Brexit - avsnitt 64  

Podd. STOCKholmsbörsen har bjudit en förvaltare som berättar hur han agerar inför den brittiska omröstningen. Det blir full fokus på Brexit, banker och fotboll.

Det sitter i generna - avsnitt 63  

När hedgefonderna sviker har allt fler börjat intressera sig för CTA-fonder. STOCKholmsbörsen har träffat en CTA-förvaltare som förklarar hur det funkar och varför vi människor envisas med att fatta dåliga investeringsbeslut.

Svettiga dagar i juni - avsnitt 62  

Vilka teknikbolag är långsiktigt intressanta, hur ska man hantera de stora orosmomenten i juni, hur ser den perfekta börselvan ut och när ska tweedkavajen fram igen? Veckans podd blandar friskt.

Veckans aktiesplittar - avsnitt 61  

Vi ger veckans insidertips, tittar på om bankerna är på väg mot en trendvändning och granskar fenomenet aktiesplittar.

Emissionsfrossa och ett huvudlöst köp  

Flera läsarfrågor besvaras och en 296-åring hyllas. Dessutom synas en handfull nyemissioner varav en har lockat redaktionen till köp.

0:00/0:00
Video player is in betaClose