Placeras STOCKholmsbörsen

Placeras STOCKholmsbörsen

Sweden

Lars Frick och Tomas Linnala med gäster bjuder på subjektiva tolkningar och vinklingar på finansmarknaderna, konjunktur, politik, geopolitik och framför allt ekonomijournalistik. STOCKholmsbörsen speglar privata åsikter och ska värderas som sådana. Den har ingenting med Nasdaq att göra.

Episodes

Teckna eller inte teckna Ahlsell? Avsnitt 73  

STOCKholmbörsen synar Ahlsell i sömmarna inför börsnoteringen och tar tempen på klädföretagen, liksom inledningen av rapportperioden.

Långsiktiga favoriter - Avsnitt 72  

STOCKholmbörsen tar tempen på förnyelsebar energi, ser tillbaka på en svart vecka för den privata portföljen och Placeras mest långsiktiga medarbetare berättar om sina favoriter.

Löjlig ledning - avsnitt 71  

STOCKholmsbörsen sågar ledningen för ett av börsens största bolag, funderar över sannolikheten att Ericsson blir uppköpt och korar börsens bästa it-konsult.

Det är hetast inom läkemedelsforskning - avsnitt 70  

STOCKholmsbors pratar bland annat om en snabbväxare med uppsida i prognoserna och det hetaste inom läkemedelsforskning. Samt blir idiotförklarad av Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Är det nu Telia vänder upp? Avsnitt 69  

Nischbanker eller storbanker? Vad är prognoserna i Tele2 värda och är det nu Telia kommer att vända upp? Placeras STOCKholmsbörsen rotar runt bland en uppsjö små och stora börsbolag.

Så investerar du på 20 års sikt - avsnitt 68  

Hur investerar man pengar från en dopgåva? Är det välfärden eller välfärdsbolagen som står inför en kris? I vilken aktie kan vi vänta oss en rejäl utdelningshöjning nästa år? Placeras STOCKholmsbörsen svarar.

Då är det dags att börja sälja - avsnitt 67  

Att köpa aktier är en sak, men när ska man sälja? Vilken värdering ska SCA ha efter uppdelningen? Vem är Spargrisen? STOCKholmsbörsen svarar på det och mycket annat.

"Hög tillväxt och låg värdering" - avsnitt 66  

Lars Frick berättar om Börsveckans senaste guldkorn och Tomas Linnala har fiskat upp en aktie att gifta sig med.

Svaga rapporter och starka aktier - avsnitt 65  

STOCKholmsbörsen gör ett avbrott i semestern för att besvara mängder av läsarfrågor, gå igenom ett antal kvartalsrapporter och gotta sig åt en urstark utveckling för favoritaktierna.

Full fokus på Brexit - avsnitt 64  

Podd. STOCKholmsbörsen har bjudit en förvaltare som berättar hur han agerar inför den brittiska omröstningen. Det blir full fokus på Brexit, banker och fotboll.

Det sitter i generna - avsnitt 63  

När hedgefonderna sviker har allt fler börjat intressera sig för CTA-fonder. STOCKholmsbörsen har träffat en CTA-förvaltare som förklarar hur det funkar och varför vi människor envisas med att fatta dåliga investeringsbeslut.

Svettiga dagar i juni - avsnitt 62  

Vilka teknikbolag är långsiktigt intressanta, hur ska man hantera de stora orosmomenten i juni, hur ser den perfekta börselvan ut och när ska tweedkavajen fram igen? Veckans podd blandar friskt.

Veckans aktiesplittar - avsnitt 61  

Vi ger veckans insidertips, tittar på om bankerna är på väg mot en trendvändning och granskar fenomenet aktiesplittar.

Emissionsfrossa och ett huvudlöst köp  

Flera läsarfrågor besvaras och en 296-åring hyllas. Dessutom synas en handfull nyemissioner varav en har lockat redaktionen till köp.

Pärlor och dynga i rapportperioden  

STOCKholmsbörsen tröskar igenom rapportfloden och hittar några pärlor, samt rankar veckans särklassiga Kalle Anka-rally.

Fantastisk tajmning  

STOCKholmsbörsen synar de första rapporterna, svarar på läsarmejl, noterar en vältajmad insideraffär och står inför ett möjligt dubbelfel i Nokia.

Så illa kan det bli i Nordea  

STOCKholmsbörsen gör en djupdykning i Nordea och konstaterar att det är stora risker i en del små bolag.

Dollar, verkstad och ett aktieköp  

STOCKholmsbörsen benar ut vinnare och förlorare på en senaste tidens starkare krona inför rapportsäsongen och Lars Frick överraskar med att ha köpt aktier.

Full fokus på utdelningar  

Utdelningssäsongen är här och STOCKholmsbörsen gör ett nedslag i Börsveckans utdelningsportfölj, som gått dubbelt så bra som index.

"Precis det man vill ha"  

Lars Frick är sugen på ett finansiellt slukhål, en avknoppning och en börsintroduktion medan Tomas Linnala fortsätter bottenfisket.

0:00/0:00
Video player is in betaClose