Plots

Plots

The Netherlands

Wonderlijke ware verhalen rond één thema

Episodes

Trailer Het leven, een gebruiksaanwijzing  

De trailer van Het leven, een gebruiksaanwijzing. De nieuwe 14-delige audioserie van de makers van Toendra en Plots. Binnen elke aflevering staat één vraag centraal die simpel en praktisch geformuleerd is, maar die op de een of andere manier wringt. Vragen als ‘Hoe te vergeten?’, ‘Hoe niets te doen?’ en ‘Hoe een bittere pil te slikken?’. Het leven, een gebruiksaanwijzing wordt vanaf 18 september wekelijks uitgezonden in RadioDoc.

Plots 0

Het vervolg - Extra akte 6: Kleine aanpassingen  

Donya is een geëmancipeerde vrouw die haar mening niet kan verbergen. Een lastige eigenschap, als je in een land leeft waar vrouwen weinig te vertellen hebben en het collectief belangrijker is dan het individu. Zomer 2012 emigreerde Donya van Nederland naar Afghanistan, waar ze geboren is maar al sinds haar vijfde niet meer woont. Ze ging terug om te trouwen met haar neef Omar en leeft met haar schoonfamilie in Kabul. Voor Plots hield Donya een audiodagboek bij van de eerste tijd in Afghanistan. Anderhalf jaar later bellen we Donya op om te kijken hoe het met haar gaat.

Plots 0

Het vervolg - Extra akte 5: Dromen van Maxima  

De familie Omerovic heeft zichzelf telkens opnieuw uitgevonden. Het leven dat ze hadden opgebouwd in Bosnië, moesten ze bij de belegering van de stad Sarajevo halsoverkop verlaten. Ze kwamen naar Nederland waar ze van nul af aan moesten beginnen, en ze stonden erop om dat op eigen kracht te doen. Maar net toen alles weer goed leek te gaan, kreeg dochter Ena last van heimwee, en besloot het gezin om terug te keren naar Sarajevo. Toen we de familie voor het laatst spraken voor de aflevering De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic (#19), waren ze blij om terug te zijn’. Nu, twee jaar later, bellen we om te kijken of ze nog altijd gelukkig zijn met hun keuze.

Plots 0

Het vervolg - Extra akte 4: Bericht uit de woestijn  

Het lijkt een onwaarschijnlijke combinatie: Marian, oud-lerares uit Rotterdam die kamelentochten organiseert in Marokko en Achmed, een traditionele nomade met een vrouw en zes kinderen. Ondanks het feit dat hij al een gezin heeft, krijgen Marian en Achmed een liefdesrelatie. In de aflevering De Baas (# 25) vertelde Marian over haar pogingen deze menage à trois te managen. Anderhalf jaar later bellen we haar op in de woestijn.

Plots 0

Plots # 34. Het vervolg  

Sommige verhalen gaan ongemerkt verder, zelfs na de laatste bladzijde of de laatste woorden. In deze laatste aflevering van Plots gaan we terug naar mensen die we eerder portretteerden, wiens bijzondere verhaal nog niet afgesloten bleek te zijn.

Plots 0

Plots # 33. Een simpele rekensom  

Verhalen over mensen die de complexe werkelijkheid proberen te vangen in eenvoudige rekensommen. Over een man die uitrekent hoe hij het beste aan gratis eten kan komen; tips om met behulp van optelsommen je relatie te verbeteren, en mensen die proberen te berekenen wat de prijs is van een mensenleven.

Plots 0

Plots # 32. De ander  

De meeste mensen spelen de hoofdrol in hun eigen leven, maar wat gebeurt er als een ander zich op de voorgrond dringt? In Plots obsessies met een boze overbuurjongen, en de liefdevolle wurggreep van een behoeftige echtgenoot, een verwaarloosde moeder en een zwerm overenthousiaste hulpverleners.

Plots 0

Plots # 31. Vooruit dan maar  

Verhalen van mensen die zich gedwongen voelen om een belangrijk besluit te nemen en ondanks angsten, twijfels of frisse tegenzin, toch maar in het diepe springen.

Plots 0

Plots # 30. Redders in nood  

Twee verhalen over mensen die anderen willen helpen, ondanks de gevolgen en ongeacht of het helpt of niet. Een vrouw schiet te hulp bij zielige vissen, dove honden en een aanwaaiende tiener; een echtpaar redt honderden mensen het leven, maar hun eigen kinderen moeten het zonder hun ouders stellen.

Plots 0

Plots # 29. Dieren  

Over wat we allemaal over hebben voor dieren. Verhalen over een zieke poes, een dood paard, 40.000 nertsen en een geit zo stoned als een garnaal.

Plots 0

Plots # 28. Kuifje in Afrika  

Prettig politiek incorrecte verhalen van Nederlanders op onmogelijke missies in Afrika.

Plots 0

Plots # 27. De diagnose en het medicijn  

Verhalen over de liefde voor een pil, schilderijen op recept en gezonde mensen die gek gemaakt worden door hun psychiater.

Plots 0

Plots # 26. Verdwijnen  

Verhalen over mensen die de vurige wens hebben te verdwijnen en mensen die -ongewild- elkaar of zichzelf kwijtraken.

Plots 0

Plots # 25. De Baas  

Verhalen over macht en onmacht, in het werk en in relaties. Hoe kwetsbaar ben je als baas? En wie heeft het voor het zeggen in een gecompliceerde driehoeksverhouding?

Plots 0

Plots # 24. De ontdekking  

Over kleine en grotere ontdekkingen. Ouders ontdekken hun zoon, een vrouw ontdekt haar vader, een man vindt zijn draai en een museum ontdekt een kunstschat waar het niet op zit te wachten.

Plots 0

Plots # 23. De kracht van het beeld  

Over beelden die je blijven achtervolgen, mensen in worsteling met hun zelfbeeld en de verwoestende effecten van een beeldverwisseling.

Plots 0

Plots # 22. Lief dagboek  

Speciaal voor Plots hielden twee mensen een persoonlijk dagboek bij van een wereld die we normaal niet te zien krijgen.

Plots 0

Plots # 21. Vriendschap in blik  

Over onbeperkt houdbare vriendschappen, bestand tegen schijnbaar onoverkomelijke verschillen, de tijd, ruzies, diefstal, ziekte en de dood.

Plots 0

Plots # 20. De weg terug  

Verhalen over mensen die de weg proberen te vinden terug naar huis, naar zichzelf, naar innerlijke rust of naar een plek waar alles beter was.

Plots 0

Plots # 19. De wonderlijke avonturen van de familie Omerovic  

Een verhaal over vlees, ijs, donuts en vluchtelingen die weigeren vluchteling te zijn.

Plots 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose