Pod of War

Pod of War

Sweden

Den mest impertinenta podcasten på nätet. TV-spelspodcast på svenska. (Gaming podcast in Swedish)

Episodes

Pod of War - Chapter 48  

I del två av Pod of Wars E3-special avhandlar grabbarna Sony, Nintendo samt lite övrigt som inte fanns med på presskonferenserna. Årets E3 var händelserikt och vi ser fram emot nästa generation i slutet av året. Men denna generation är inte slut ännu och det finns ännu en hel del att prata om. Tack för att ni följde vårt E3-maraton än en gång!

Pod of War - Chapter 47  

Som utlovat har Pod of War gjort ännu en maraton-podcast på E3. Grabbarna går igenom samtliga presskonferenser och avslutar med lite övrigt prat. E3 2013 var extra händelserikt, eftersom både Sony och Microsoft hade nya konsoler på golvet. Så händelserikt att klockan nästan tickade in på 5 tim av podcast. Den längsta inspelningen i Pod of Wars historia. Men i vanlig ordning är E3-specialen uppdelad på två avsnitt. I denna första del av två ligger fokus på Microsoft, Electronic Arts samt Ubisoft. Glöm inte Professor BS! Mycket nöje.

Pod of War - Chapter 46  

Med endast några veckor kvar till E3 passar grabbarna på att städa ut lite gammal skåpmat. Johan recenserar iD Softwares post-apokalyptiska spel Rage, som var under utveckling länge men som knappast var 'all the rage' när det hamnade i spelarnas händer. Johan reflekterar över varför det blev så. Dawid plockar upp Dead Rising 2 från Capcom igen för att avsluta sina oavslutade affärer med det spelet. Sist men inte minst så knyter grabbarna ihop Mass Effect säcken. Johan körde Mass Effect 3 när det kom ut och har inte kört spelet sen dess. Dawid har kört klart det alldeles nyligen med DLC och extended cut-sluten. Killarna jämnför sina upplevelser för att komma till konsensus. Mycket nöje och glöm inte att kolla vår twitter!

Pod of War - Chapter 45  

Med nya generationen konsoler runt hörnet, börjar vi runda av denna med buller och bong. Första kvartalet för 2013 har varit händelserikt med många titlar från välkända serier. Men av alla dessa så verkar Bioshock Infinite från Irrational Games ha skapat mest uppståndelse. Dawid och Johan var tvungna att ta reda på varför. Resultatet blev en nästan 3 tim lång episod. Jag kan då inte minnas när grabbarna ägnade så mycket tid att diskutera ett enda spel. Nåväl, det finns ingen anledning att dra ut på det, härmed lämnar jag över ordet till Pod of War Crew; Dawid och Johan!

Pod of War - Chapter 44  

Snöoväder brukar vara ett bra tecken på inkommande podcast och väderrapporterna varnar för totalt kaos! Det kan endast betyda att nästa episod av Pod of War kommer hålla dig inomhus ett bra tag framöver. Grabbarna börjar med att prata om IO Interactives Hitman: Absolution. Hitman-serien ligger Dawid varmt om hjärtat, så kraven är höga på det senaste spelen i serien. Men det är inte bara Dawid som vill ha en bit av Hitman-kakan, Johan har också kört Absolution och vill gärna vara med i diskussionerna. Dawid avrundar podcasten med Cart Life från utvecklaren Richard Hofmeier. Diskbänksrealism i digital form, kan det vara något? Lyssna på Pod of War så får du svaret, grabbarna är extra nöjda med just den här episoden.

Pod of War - Chapter 43  

När du tittar bort, kommer Pod of War från ingenstans och spottar sanningar! I denna episod går Dawid och Johan lös på två helt olika spel och gör sitt bästa för att försöka förklara vad spelen faktiskt går ut på. Först ut är Dawid och det väldigt japanska spelet Tokyo Jungle från Sony och Crispy's. Om du alltid velat jaga vargar med en pomeranian kan det här vara spelet för dig. Johan plockar sedan fram ett av hans favoritspel från 2012, nämligen XCOM: Enemy Unknown från Firaxis Games. Varför är det ett av hans favoritspel från 2012? Lyssna så får du höra. Lyssna nu! Sluta läsa! Lyssna på Pod of Waaaaaar!

Pod of War - Chapter 42  

Lever jag? Det verkar så! Vi lyckades överleva jordens undergång eller nystart, beroende på om ditt glas är halvfullt eller halvtomt. Mitt glas är alltid helfullt, så jag tycker vi lämnar domedagsprofetior bakom oss och fokuserar på vad som faktiskt hände under 2012; nämligen spel! Det är dags att summera året som gått, bra och dåligt. Vem behöver en topplista eller komplett genomgång? Den här episoden handlar mer om Dawid och Johans samlade intryck av året som gått. Det mesta blir kort och koncist. Grabbarna återkommer kanske till några av spelen vid senare tillfälle. Pod of War går in i sitt femte internetår, vilket gör den här podcasten exakt 47 år om vi skulle räkna om det till mänskliga år. Tänk vad tiden går fort. Mycket nöje!

Pod of War - Chapter 41  

Med avsnitt 40 i backspegel hoppar vi direkt till 41. Grabbarna pratar om lite allt möjligt i detta avsnitt. Bayonetta 2, Wii U, Kickstarter samt recensioner på flera spel. Dawid inleder med Metro 2033 från 4A Games. Östeuropeiska spelutvecklare är här för att stanna och Metro 2033 har blivit ett av de mer kända exemplen. Kanske för att dom är så duktiga på post-apokalyptiska världar? Dawid ger sin syn på det. Johan stannar kvar i FPS-träsket och drar fram Darkness 2 ur mörkret. Första spelet kom ut 2007, så för alla Darkness-fans har det varit en lång väntan. Digital Extremes har tagit över rodret från Starbreeze, så var det värt väntan? Johan sluddrar vidare. Dawid hoppar från Darkness till The Walking Dead från Telltale Games. Att ett vuxet skräckspel skulle bli Telltales nästa projekt var kanske något oväntat, med tanke på att de byggt ett rykte om sig att göra lätssamma episodiska äventyr. Kan Telltale hantera något annat än humor? Dawid säger som det är.

Pod of War - Chapter 40  

Hej och hå, tiden bara flyger iväg! Vi är uppe i avsnitt 40. Det hade jag inte trott för några år sedan. Men nu är vi här och det är lika bra att göra det bästa av saken. Let's Podcast! Grabbarna börjar med Max Payne 3 från Rockstar (!). Märk väl att det inte står Remedy, det är nämnligen så att de inte har nånting med Max Payne 3 att göra längre. Det är helt och hållet Rockstars show den här gången. Hur blev resultatet? Grabbarnas omdöme kanske överraskar er. Vi drar sedan vidare till PSN och Thatgamecompany:s sobra ökenupplevelse, Journey. Dawid vill prata lite om det, så det kan han väl få göra? Johan avrundar med lite japanska konstigheter och den här gången är Binary Domain från Sega som står för fiolerna. Lyssna lugnt, och glöm inte att ta det goda med det onda.

Pod of War - Chapter 39  

E3-specialens andra del finns nu att tanka ner och grabbarna betar av de resterande presskonferenserna. Först ut är Sony och deras (som vanligt) episkt långa konferens. Vi har inte hört så mycket om Sonys nästa konsol, så vi räknar med att Playstation 3 fortfarande är i full spinn. Efter Sonys konferens är det dags för Nintendo. Det har varit mycket prat om Wii U och vad den konsolen kommer erbjuda, men det är på E3 2012 som alla våra frågor kommer bli besvarade. Årets E3-special avslutas sedan med lite allmänt prat om spel som visats. Vi på Pod of War tackar för att ni följde med på E3-resan än en gång och hoppas att ni fortsätter lyssna på våra reguljära podcasts resten av året också. Mycket nöje!

Pod of War - Chapter 38  

Sedan start har Pod of War gjort en E3-special varje år och nu är det alltså dags igen. Johan och Dawid har suttit ner och diskuterat vad som visats på årets mässa och fokus ligger främst på presskonferenserna. Årets E3-special är tvådelad och i den här första delen går grabbarna igenom Microsofts, Electronic Arts och Ubisofts konferenser. Enligt tradition är hela E3-specialen maratoninspelad under en kväll, så räkna med att det bara blir bättre och bättre ju längre ner i djupet vi kommer. Det här är E3 2012. Del två kommer inom kort. Mycket nöje!

Pod of War - Chapter 37  

Sooooommar och soooool, det hääär är Poood of Waaaar! Efter lite semester är poden tillbaka, och vad har grabbarna gjort på semestern må tro? Spelat såklart. Stort och smått är temat för denna episod, allt från det post-apokalypiska överlevnadsspelet I Am Alive från Ubisoft, till Biowares avslutande del i rymdsåpoperan Mass Effect. Jag pratar givetvis om Mass Effect 3. Utöver det här späckade schemat hinner Johan få in lite japansk galenskap med Shadows of the Damned, skapat av ett riktigt all-star team med Suda 51 i spetsen. 37 är episoden och Pod of War är programmet. Må väl.

Pod of War - Chapter 36  

Påskmånaden har precis passerat och Pod of War laddar upp för en ny omgång podcast. Grabbarna håller inte tillbaka och kastar sig över de stora serierna i det här avsnittet. Johan inleder med att prata om Ubisofts Assassin's Creed: Revelations, en av hans E3-favoriter som hade potential att bli lika bra som de två tidigare spelen. Uppfyllde det hans förväntningar? Diskussionerna går vidare till Uncharted 2: Among Thieves från Naughty Dog. Tveklöst en av de viktigaste, exklusiva serierna till Playstation 3. Uncharted har rönt stora publik- och kritikerframgångar genom åren. Imponerar det lika mycket på våra kräsna finsmakare? De avrundar sedan den här månadens avsnitt med Bulletstorm från People Can Fly och Epic Games. Det låter som ett bra recept för ett actionspel. Men hur bra? Lyssna på veckans Pod of War så får du svar på ALLA dina frågor!

Pod of War - Chapter 35  

Det är dags för er att få lyssna på lite skön podcast igen. Så grabbarna har satt sig ner och kokat ihop ytterligare ett fullspäckat program. Dawid inleder med lite Saints Row 1 och 2 av Volition. Varför? Varför inte! Dessutom har Johan spelat en massa Saints Row: The Third och därför passar det utmärkt att prata om hela serien. Sedan blir det lite snack om Alan Wake's American Nightmare från Remedy. Är det en uppföljare? Nej. Är det DLC? Nej. Dawid har kört det och ger sitt omdöme. Sist men inte minst går Johan djupare ner i Dark Souls för att hitta det där lilla extra som alla pratat om. Hittar han det? Lyssna på Pod of War så får ni reda på det!

Pod of War - Chapter 34  

Poddar och granater, 2012 är redan här! Det sista året med Pod of War och kanske också världen i största allmänhet. Nåja, syndafloder och utplånelse till trots; oavsett om du tror på jordens undergång eller inte så kommer grabbarna att köra på till slutet. Årets första podcast avhandlar ett av förra årets kanske största spel. Johan och Dawid går igenom The Elder Scrolls V: Skyrim av Bethesda Softworks från topp till tå. Här sparas inte på krutet kan jag lova er. Diskussionerna övergår sedan till det märkliga och utmanande Dark Souls och Demon's Souls av From Software. Gör er själva en tjänst och missa inte det här avsnittet av Pod of War!

Pod of War - Chapter 33  

Efter en mycket intensiv månad med stora spelsläpp så vinglar vi in i December med förståndet någotsånär i behåll. Tillräckligt för att göra podcast tydligen, för grabbarna har gjort det igen! Denna gång avhandlas allt mellan himmel och jord. Först ut är Obsidian Entertainments Fallout: New Vegas. Är det här bara nån slags halvtaskig spin-off på Fallout 3? Eller visar det sig vara betydligt mer än så? (Nej det blir ingenting om Skyrim, den får ni vänta på lite längre). Diskussionerna dundrar sedan vidare till The Binding of Isaac. I den tredje och sista akten blir det tillslut en recension av Alan Wake från Remedy. Jag säger inte mer än så. Ni får lyssna själva på denna episka konfrontation mellan den Ostoppbara Kraften och det Orörliga Föremålet!

Nu skall det drickas glögg och spelas Skyrim. Mycket nöje!

Pod of War - Chapter 32  

Finanskriser, zombie-invasioner och jordens undergång till trots; Pod of War ger aldrig upp! Johan ger sig direkt in i leken och vill prata lite Deus Ex: Human Revolution. Den tredje upplagan av Deus Ex kommer denna gång från Eidos Montreal istället för Ion Storm som utvecklade de två första spelen i serien. Vi besvarar frågorna som alla ställer sig: Är det nya spelet som det gamla, bra spelet? Eller det som där andra, dåliga spelet? Grabbarna tar även tillfället i akt och pratar lite om den kommande spelhösten. Vi har några rent tokiga månader framför oss med en massa bra spel på horisonten. Vilka skall du lägga din tid och dina pengar på? Johan och Dawid väljer sina favoriter. Lyssna på Pod of War så får du veta!

Pod of War - Chapter 31  

Sommaren lider mot sitt slut och det innebär lyckligtvis att speltorkan snart är över. Vi har en fullspäckad höst att se fram emot med många intressanta titlar vid horisonten. Men tills vi har alla nya fräscha spel i våra händer får vi passa på och köra lite gamla. Johan och Dawid återvänder till Heavy Rain från Quantic Dream, som passar väldigt bra att prata om nu när den svenska sommaren regnat bort till stor del. Diskussionerna går sedan över till Team Bondi och Rockstars L.A. Noire. Kan det leva upp till hypen, eller är det en katt bland hermelinerna? Lyssna på Pod of War, så berättar vi.

Pod of War - Chapter 30  

Här kommer den andra delen av Pod of Wars E3-special 2011 som utlovat, och den är om något ännu bättre än första delen! Sonys presskonferens står först på programmet och sedan fortsätter det med Nintendos. I den tredje och sista akten summerar Dawid och Johan sina intryck av årets E3 och hur det ser ut på spelfronten den närmaste tiden. Några spel som de tänker hålla extra koll på, och några som har betydligt mer att bevisa. Hösten ser annars späckad ut med bra spel och våra podcast-producenter ser fram emot att leverera fler djuplodade recensioner en lång tid framöver. Lev väl!

Pod of War - Chapter 29  

Årets upplaga av E3 har än en gång passerat och Pod of War har givetvis bevakat mässan. Grabbarna går igenom de största presskonferenserna och plockar ut det höga och låga. I den första delen av Pod of Wars E3-special avhandlas Microsoft, Eletronic Arts och Ubisoft. Sony och Nintendos presskonferenser samt några avslutande tankar får ni höra i den andra och avslutande delen som kommer inom kort. Vilka spel ser ni fram emot? Skriv gärna en kommentar och berätta!

0:00/0:00
Video player is in betaClose