Episodes

MålvaktsPodden#31 Snack med Erik Granqvist & avslut på poddsäsongen!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter du Tre Kronors VM målvakt Jocke Eriksson. Thomas har ett längre samtal med Erik Granqvist, de senaste åtta säsongerna målvaktstränare för Färjestad. Vi svarar på två lyssnarfrågor, pratar om MV3 kursen, VM och Stanley Cup slutspelet. Du har ett rekordlångt avsnitt framför dig som är det sista för säsongen! Välkommen!

MålvaktsPodden#30 Välkommen till VM i Minsk!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter du bla två av Tre Kronors VM målvakter Anders Nilsson och Linus Ullmark. Välkommen!

MålvaktsPodden#29 Möter Oscar Alsenfelt, Marcus Högberg och svarar på en lyssnarfråga!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter Stefan Oscar Alsenfelt, Leksands IF och Marcus Högberg, Linköping HC då de var med Tre Kronor. Det har även kommit in en lyssnarfråga som Stefan och Thomas diskuterar. Du har helt enkelt ett fullspäckat avsnitt framför dig! Välkommen!

MålvaktsPodden#28 Möter Pekka Alcén och Linus Ullmark bla.  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter Thomas Brynäs målvaktstränare Pekka Alcén och Stefan tar ett snack med Linus Ullmark som blivit utsedd till SHL´s bästa målvakt! Det har även kommit in en lyssnarfråga som Stefan och Thomas diskuterar. Du har helt enkelt ett fullspäckat avsnitt framför dig! Välkommen!

MålvaktsPodden#27 Möter Micce Andreasson och flera intressanta gäster!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt tar vi resonemanget om blockande och agerande spel vidare. Thomas möter Micce Andreasson, Micke Wernblom och Niklas Lundström! Det har även kommit in en lyssnarfråga som Stefan och Thomas diskuterar. Du har helt enkelt ett fullspäckat avsnitt framför dig! Välkommen!

MålvaktsPodden#26 Blockande spel ger oss passiva målvakter & lyssnarfråga!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om målvakter som enbart spelar ett blockande spel, vilket gör dem passiva och vad nästa steg bör vara i deras utveckling. En lyssnarfråga om målvaktstränarnas bakgrund som aktiv på elitnivå eller ej. Du har helt enkelt ett fullspäckat avsnitt framför dig! Välkommen!

Målvaktspodden#25 Stora vs Små mål i hockey, SHL kvartsfinaler  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om fördelarna med att ishockeyn har samma storlek på målen även för de yngre målvakterna. De pratar en del om kvartsfinalerna i SHL och kommer med tips! Helt enkelt ett fullspäckat avsnitt! Välkommen!

Målvaktspodden#24 Möter Kristoffer Martin och svarar på lyssnarfrågor!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter Thomas Frölundas målvaktstränare Kristoffer "Kribba" Martin. Två intressanta lyssnarfrågor om spelidé, talangutveckling och scouting diskuteras! Helt enkelt ett fullspäckat avsnitt! Välkommen!

Målvaktspodden#23 Finsk målvaktsutveckling och Cmores hockeysändningar  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter Stefan målvaktstränaren Peter Lassila som jobbar i det Finska Ishockeyförbundet. Thomas tycker till om Cmore och deras målvaktsexpert Petter Rönnqvist som bör uppdatera sina kunskaper. Vi pratar damkronor och deras knappa resurser och mycket annat. Helt enkelt ett fullspäckat avsnitt! Välkommen!

Målvaktspodden#22 Direkt efter OS!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt möter Stefan Henrik Lundqvist och Jonas "Monstret" Gustavsson i Sotji. Avsnittet handlar om hockeyn under OS och om att hitta sin spelidé... och mycket annat. Helt enkelt ett fullspäckat avsnitt! Välkommen!

Målvaktspodden#21 Direkt från OS i Sotji!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt är Stefan på OS i Sotji och rapporterar därifrån. Han tar också ett snack med Jhonas Enroth. Veckans tips och en hel del annat... Välkommen!

Målvaktspodden#20 Möter Ankan Svensson och pratar om landslagen mm.  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt får vi träffa Anders "Ankan" Svensson, målvaktscoach i Växjö Lakers. Dom kommer också prata om landslagsveckan och OS. Om att dela med sig av erfarenhet för att få utveckling. En intressant intervju i Radiosporten väckte tankar... och mycket mycket mer.... Välkommen!

Målvaktspodden#19 Samtal med Magnus Olsson och svar på lyssnarfrågor!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt får vi bla träffa Magnus Olsson som är målvaktstränare i Malmö Redhawks juniorverksamhet och i Bäcken Hockey med erfarenheter från att vara instruktör på en amerikansk målvaktsskola. Två lyssnarfrågor har kommit in som besvaras. Och mycket mycket mer.... Välkommen!

Målvaktspodden#18 Psykologisk träning för målvakter!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. Veckans avsnitt är ett special avsnitt om psykologisk träning och vi kommer att träffa några av de bästa psykologiska coacherna! Andy Swärd, Johan Hedberg (Ola Berggren), Martin Blom och Pär Pettersson delar med sig av sina erfarenheter. De flesta samtalen ägde rum under Målvaktstränarkonventet i Malmö på JVM. Välkommen!

Målvaktspodden#17 Från Målvaktstränarkonventet i Malmö under JVM  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. Veckans avsnitt spelades in på Målvaktstränarkonventet i Malmö under JVM. Du kommer att höra Mike Valley, målvaktscoach i Dallas Stars. Linus Nygren och Linda Blomqvist, Luleå Hockey. Stefan Persson, AIK och Ankan Svensson, Växjö. Magnus Helin och Maciej Szwosch, Modo samt Mickael Törnqvist, Reebok/ CCM. Vi ber om ursäkt för det ojämna ljudet i veckans avsnitt. Välkommen!

Målvaktspodden#16 Möter Karlsson & Ullmark, pratar Tre Kronor och Damkronorna  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om Tre Kronor som är i Sotji för spel i Channel One Cup. Stefan pratar med Tre Kronors målvakter Henrik Karlsson och Linus Ullmark. Thomas har varit på damsymposium i Örebro och sett Damkronorna spela. Han pratar med Erika Holst som är utvecklingsansvarig för Damhockey på Svenska Ishockeyförbundet. Det blir tips och en hel del annat i sista avsnittet före jul och nyår! Välkommen!

MålvaktsPodden#15 Möter Holm och pratar om Svensk målvaktsutveckling  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om en artikel i en av Kanadas största dagstidningar, om svenska målvakter i NHL, om "Dansk SMS-skola med rysk Vezina Trophy-vinnare" och om målvakterna i JVM och i Tre Kronor. Som vanligt får du tips och så träffar Thomas Skellefteås målvaktstränare Krister Holm. Avsnittet avslutas med en Nyhet!

MålvaktsPodden#14 NHL, KHL och armbågar!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om våra NHL målvakter som varit i spel, vi hör Mike Keenan och Johan Backlund prata om målvaktsspel i KHL. Ladhe/Magnusson nördar in sig på ett tekniskt/ taktiskt moment i målvaktsspelet. Det blir veckans tips och massa annat! Välkommen!

MålvaktsPodden#13 Bonusmaterial om Pelle Lindbergh & landslagsveckan!  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson samtalar om målvaktsspel i ishockey. I veckans avsnitt pratar de om landslagsveckan som varit, nya målvakter i SHL, egenskaper hos dåtidens målvakter kontra nutidens. Lyssnarna får även ett bonusavsnitt om Pelle Lindbergh och hans dröm att komma till Philadelphia Flyers och att bli världens bästa målvakt! Det blir veckans tips och massa annat! Välkommen!

MålvaktsPodden – "Vi minns Pelle Lindbergh”  

Stefan Ladhe och Thomas Magnusson har gjort ett avsnitt av MålvaktsPodden till minne av Pelle Lindbergh. Du kommer att höra Mike Keenan, Tommy Boustedt, Stephan ”Lillis” Lundh, Rolf Ridderwall, Reino Sundberg, Håkan Södergren, Roger Andersson, Pär Mårts, Bengt ”Fisken” Ohlson, Mats Emanuelsson, Claes Elefalk, Johan Backlund och Thomas Tynander. Men också andra som pratar om eller med Pelle i klipp från SVT, på filmer som finns på Philadelphia Flyers webbsida samt Pelle Lindberghs officiella webbsida. En grund i arbetet med denna MålvaktsPodd har varit Thomas Tynanders bok: ”Pelle Lindbergh – Bakom den vita masken”I ”MålvaktsPodden – Vi minns Pelle Lindbergh” är de samtal som Ladhe/Magnusson gjort ihopklippta till ett avsnitt. Vill du lyssna på varje samtal var för sig kommer det att finnas länkar till dem här på hockeyakademin.se. Efter en tid kommer artikeln med länkarna finnas under fliken utbildning/ målvakt.Samtalet med Mike Keenan har Tomas Bjuhr gjort. MålvaktsPoddens reporter i Metallurg Magnitogorsk coachrum där han också är målvaktstränare.Tack till alla som medverkat!

0:00/0:00
Video player is in betaClose