Podcast med Berggren & Birro

Podcast med Berggren & Birro

Sweden

En podcast med vännerna Lukas Berggren, chefredaktör för tidningen Världen idag och Marcus Birro, poet, författare, krönikör. Om tro. Och fotboll. Och annat viktigt.

Episodes

68. Midsommarpodden  

När dricker man bäst en cappuccino? Varför hamnar de stora kristna sommarkonferenserna i mediaskugga? Hur långt går Sverige i fotbolls-vm? Det är några av frågorna som Marcus och Lukas vrider och vänder på i detta avsnitt.

67. Var är blomstertiden?  

Marcus och Lukas pratar Israelbojkott, undrar var sommaren egentligen är och varför välsignande skolavslutningarna dras i långbänk... 

66. Nåd och sanning  

Lukas och Marcus pratar om Stockholms stads nya policy för hemvändande terrorister och tar även upp den tråkiga nyheten om Marcus skilsmässa.

65. Hockeypremiär  

Det kanske är något som drabbar alla poddar och nu blir det ett tvärkast även i denna när Berggren och Birro pratar hockey. Men var inte oroliga, det blir annat matnyttigt också. Och så lite fotboll förstås.

64. Nåd och sanning  

Från turnéliv och fotboll till Syriens president och de kristnas situation i det landet. På vägen blir det också ett stopp i den senaste tidens kanske mest högljudda debatt.

63. Pollyåterfallet  

Marcus och Lukas pratar diet, lyssnarrespons och, inte för ovanlighetens skull, även lite fotboll.

62. Påskpodden  

Marcus berättar om hur det var att träffa sin stora idol, Tomas Tranströmer. Därtill avhandlas några av årets aprilskämt, en strikt diet och planer inför påskhelgen. 

61. Feministisk utrikespolitik?  

Vad innebär den feministiska utrikespolitiken och hur klarar man sig som förälder genom ett barnkalas? Man outsourcar det givetvis.

59. Rocka sockarna  

Lukas och Marcus om hälsoresor, udda sockar och Kristdemokraternas framtid.

59. Anti-israelerna  

I en bil i ett duggregnigt Uppsala avhandlas Palestinagruppernas bojkottkrav och Karlskronas osannolika segertåg i hockeyallsvenskan.

58. Gulddrömmar i Falun  

Lukas och Marcus diskuterar toppkandidaterna till partiledarposten i KD, terrordåden i Köpenhamn och Zlatans uppmärksammade tatueringar. Och givetvis, skid-vm i Falun. 

57. Den omtalade lunchen  

Lukas och Marcus benar ut hur det kom sig att Marcus lunch plötsligt toppade Expressen.

56. Om detta må ni berätta  

På tisdag högtidlighålls minnet över de som miste livet under Förintelsen. Samtidigt firas också 75-årsdagen av Auschwitz befrielse. Marcus och Lukas funderar över den ökande antisemitismen i Sverige och Europa och spårar in på en del annat också.

55. Hur mycket Charlie är vi?  

Marcus och Lukas funderar över det populära uttrycket "Jag är Charlie" och hur väl det egentligen fungerar i en svensk kontext.  

54. Nyårspodden  

Lukas och Marcus pratar om julfirande, decemberöverenskommelsen och planer inför nästa år. 

53. En julpod anno 2014  

Marcus och Lukas bollar såväl Hägglunds som frikyrkopastorernas utspel om migrationen och landar inför julen.

52. Det började med en tweet  

Marcus och Lukas disukterar förra veckans stora mediesnackis: Marcus.

51. Vi bygger en ark  

Uppgivna efter den senaste tidens åsiktspolisiära ingrepp går Marcus och Lukas in i studion i Uppsala. Samtalet snuddar vid tanken på att till och med ta en ark, fylla den och segla söderut...

50. Regeringspodden  

Fulla av intryck från fredagens regeringsförklaring gick Marcus och Lukas in i poddimman strax före lunch.

49. Medberoende, manshat och marmelad  

Mitt i turnéhetsen stannar Marcus och Lukas av och hälsar den oerhört bråda hösten. 

0:00/0:00
Video player is in betaClose