Podd Pelikan

Podd Pelikan

Sweden

Två pojkar, två glas vin, en massa babbel.

Episodes

S04E11. Tack för den här säsongen  

Den är här! Säsongsavslutningen, la grande finale, avtackningen. Kärt pelikanbarn har många namn. Vi avslutar säsongen på det värdigaste av sätt – med ett fullspäckat avsnitt så klart!

På agendan hittar vi bland annat en rapport från Simon och ett “multikultibröllop”, fyllt till brädden med allt allt från svärddanser till mutor. Sen berättar Tony om hans avtackning på Rusta, och så lite annat. Men det förstod ni ju redan. “Men är den tillbaka?” undrar du. Och visst är den det! TRE SNABBA TREOR® visar återigen var skåpet ska stå. Tack för den här säsongen, vi hörs snart igen, men först syns vi. Håll koll på kanalpelikan.se för att se vad fågeln hittar på.
S04E10. Destination ölmässa  

I en bil på väg till ölmässa i Örebro. På ett golv sekunden efter mässan i Örebro. Sen tillbaka till bilen igen, dagen efter. Följ med!


Simon och Tonys bedrövliga geografikunskaper i realtid! Fylla i realtid! Röstförsämring i realtid!
http://kanalpelikan.se/
S04E09. Mer skitighet i samhället  

Tjolahopp! Vi är tillbaka. Bland annat snackar vi hattmodet – är det äntligen på väg tillbaka? Och så lite om Eddie Meduza och “skitiga artister”, som Simon kallar dem. Egentligen ska dessa ämnen följas av TRE SNABBA TREOR® och lite härliga diskussioner om smeknamn. Men dessa gick förlorade av tekniska skäl. 

S04E08. Hopprep på Berns  

Du stirrar nu rakt in i avsnitt åtta av Podd Pelikan! Vi förrecenserar Father John Mistys konsert på Berns, vi kör TRE SNABBA TREOR®, vi häver ut oss lite angående gallerior. Och mycket mer

http://kanalpelikan.se/
S04E07. En finsk flagga  

Förra veckans avsnitt försvann ut i tomma intet, på grund av tekniska bekymmer. Här kommer en slags rekonstruktion av det förlorade avsnittet. Eller i alla fall en liten recap på på drygt fem minuter. Och så en massa annat. Första delen i ett dubbelavsnitt – andra delen kommer på måndag!

S04E06. Sveriges tröttaste jävla tv-program  

Efter det hyllade intervjuavsnittet är nu Podd Pelikan tillbaka i normala skepnad. Vad innehåller just det här avsnitt av världens bästa podcast?

Lite av agendan: Tony berättar om när han såg SPECTRE, och hela grejen med att gå på bio i största allmänhet. Om hur hemskt det ibland är. Vad är creddigast att samla på, vin eller whisky? Dubbelgångare – hur skulle det vara att träffa sin klon? Och nu är TRE SNABBA TREOR tillbaka! Dessutom bjussar vi på snack om allt från pogs till att bajsa på nattklubb. Vilket är då Sveriges absolut tröttaste jävla tv-program? Svaret finner ni på iTunes, BeyondPod och här. Eller kanalpelikan.se.
S04E05. Anställningsintervju med Emil  

Det är onsdag, och det kan bara betyda en sak – NYTT AVSNITT AV VÄRLDENS BÄSTA PODCAST! I det här, lite speciella avsnittet, håller vi en anställningsintervju med pelikanens nyrekrytering, Emil Björnius. Det är dags för er att lära känna honom. Förutom den mer strikta arbetsintervjun hittar vi även det sedvanliga planlösa babblet, plus lite snack om det senaste köttlarmet. Kött är cancerframkallande, är vi villiga att sluta? Det enda som egentligen inte är bra i det här avsnittet är avsaknaden av TRE SNABBA TREOR. Men det segmentet kommer tillbaka i nästa avsnitt, oroa er inte!

S04E04. Sälj era biljetter dyrt  

Formtoppen håller i sig! I avsnitt fyra skjuter Simon ut två “världsnyheter”, dessutom diskuteras reklamen på Instagram och så även det Hellström-relaterade biljettkaoset. Och visst gör TRE SNABBA TREOR comeback!

Dunsar och andra oljud kan förekomma. Varför? En effekt av att de båda herrarna har en varsin “trippel” framför sig, bestående av kaffe, öl och whisky. Härligt va?
S04E03. En ormgrop av cirkuspappor  

“Tredje gången gillt” sade de, och tredje gången gillt blev det! Åh ett så bra avsnitt. Vi snackar cirkus – har den spelat ut sin roll? Vi snackar om hur icke-kompatibla vi är med naturen. Vi snackar höst, vi snackar om att upptäcka världen. Mycket snack, mycket verkstad.

Dessutom introducerar vi ett återkommande inslag i podden: TRE TREMINUTARE! (Kan döpas om.) Vad går det ut på? Svaret finner du på iTunes, BeyondPod, HÄR, eller kanalpelikan.se.
S04E02. Den bengaliska tigern  

Vad har egentliga tigrar att göra med pelikaner? Hur bra var Bob Dylan på Waterfront? Är bengaler okej? Svaret på dessa frågor och mycket annat finner ni i avsnitt deux av er favoritpodcast!

S04E01. Beatles! Gå ut och lek!  

Väntan är över!

I vanlig ordning svek vi våra fans genom att dra ut på den stora comebacken. Lyssna på podden för att få höra vad vi har planerat – eller så fuskar ni och besöker kanalpelikan.se direkt. Förutom en härlig recap och lite introduktion för nytillkomna lyssnare hittar vi snack om allt från sociala medier till GTA och Hare Krishna i den här godispåsen.
11. Utepodden  

Avsnitt 11 är inspelat utomhus, i Vasastan, Stockholm! Vi tar bland annat en varsin “storebror” på Nybergs Konditori och en varsin öl i någon sportbar på Sveavägen. Det vi pratar om? Only one way to find out! [...]

10. Jordens avskum  

KORKA UPP CHAMPAGNEN! PELIKANEN FYLLER 10 AVSNITT! Vi firar detta genom att göra avsnitt nummer 10 till det både kortaste och sämsta avsnittet hittills. Så var i alla fall Simon och Tonys egna reaktioner efter (och under) inspelningen. Vad tycker ni?  [...]

9. Susanna i Nyköping  

Det spännande nionde avsnittet - precis innan pelikanens “10-årsjubileum” - där vi diskuterar lite muffinsstöld, lite höstbilder, lite nobelpris, lite reklam för staden Nyköping, och lite allt möjligt. Ungefär så.  Dessutom: NY JINGEL.  Red. anm: När Tony talar om “bindestreck” menar han egentligen tankstreck. [...]

8. När kontraktet går ut  

Vi betar av Simons snabbspolemani, höst- och vinterdepression och stora samlingar av alkohol. Plus “mycket” annat.  [...]

7. Tom Norman, pang-pang och lite skoj  

Den efterlängtade intervjun med Tom Norman! Bonus: snack om snus, dubbelgångare och Jönssonligan.  [...]

6. Tvinga dem äta bajsranden  

Det sjätte avsnittet firar vi med att erbjuda det hittills sämsta ljudet. Vi diskuterar bland annat GTA V, utomjordingar, världens fulaste djur och kräftskivor. “Och mycket, mycket mer.”  [...]

5. Olivhuvud  

Femavsnittsjubileum. Skål! [...]

4. Laleh! Laleh!  

Fjärde avsnittet. Vi diskuterar allt från (hemligt) till (hemligt).  [...]

3. Ett skrynkligt russin med stor mun  

Tredje gången gillt för era korvsmackande favoriter.  [...]

0:00/0:00
Video player is in betaClose