Podden Tjejsnack

Podden Tjejsnack

Sweden

När vi växte upp spelade vi Tjejsnack. Du kanske minns det, sällskapsspelet som bara var för tjejer? Nu är vi snart 30 år och spelar det igen. Vad har hänt sen sist? Var är vi nu? Vi vill vi ta reda på vad som format vår generations tjejer - i en av våra mest formbara åldrar. Häng med in i en pastellfärgad tidsmaskin. Skål!

Episodes

Tjejsnack 7 - Livskrisavsnittet  

Back to pod! Vi har haft ett låååångt sommarlov men nu är vi tillbaka igen med Tjejsnack. Vi kickstartar hösten med ett livskrisavsnitt, det känns rimligt då vi präglats av 30-års fester, egna kriser och kraftdjur. I avsnittet utgår vi från egna erfarenheter, expertutlåtanden och självklart populärkulturens gestaltning av ämnet! Vi önskar er en nöjsam lyssning. Skål!

Tjejsnack 6 - Bröllopsavsnittet  

Idag pratar vi (OBS heterosexuellt) giftermål och bröllop. Det känns självklart då spelet Tjejsnack och allt annat vi pratat om i podden förbereder oss på att vi i framtiden ska hitta en man, skaffa barn och leva lyckliga i alla våra dagar. Men drömmer alla om vit fluffig klänning och kyrkklockor? Det är ju så mycket att ta ställning till! Vad betyder giftermålet historiskt och vad säger statistiken - hur påverkar det ens chanser att bli gift om en inte har arbete eller utbildning? Som vanligt utgår vi från oss själva.

Tjejsnack 5 - Dagboksavsnittet  

Glad sommar! Vi firar med att släppa Tjejsnack avsnitt 5! Vi har valt att kalla det Dagboksavsnittet och tar avstamp i Sannis gamla dagbok. Utifrån livsreflektioner, nedräkningar till sommarlovet och matdagböcker om att äta mer grönsaker än oboy ser vi hur dagboken påverkat oss. Vi tar också redan på vad vi drömde om när vi var yngre och hur det faktiskt blev. Blir ni peppade på att göra detsamma? Leta upp era gamla dagböcker, läs och upptäck den 13-åriga versionen av er själva. Skicka gärna in era favoritinlägg till oss om ni vill! Vi finns på tjejsnack.pod@gmail.com. Tack å hej leverpastej!

Tjejsnack 4 - Tidningsavsnittet  

I detta avsnitt utgår vi från några FRIDA-tidingar och när vi börjar bläddra minns vi en passiv tonårstid. Vad gjorde vi egentligen? Gick till lekparker och gungade för att vi därifrån hade utsikt över "killarnas" skatepark, tränade basket och gick alltid och kollade på killarnas träning efteråt medan de i sin tur aldrig kom till vår. Vi hyllar våra vänskapsrelationer som trots konstanta idiotkommentarer typ "tjejer inte kan umgås tre" och vi är "svartsjuka och backstabbar varandra" och tydligen inte "lika raka och ärliga som killar" - klarade trycket och är det bästa vi har. Lyssna ensam eller med en kompis och minns!

Tjejsnack 3 - Astroavsnittet  

Stjärnor och planeter! Fram med spåkulan! Avsnitt 3 är här och äntligen får vi läsa i framtidsboken. Astro-time!

Tjejsnack 2 - Vi fortsätter spela Tjejsnack  

Vårt andra avsnitt är här! Vi fortsätter spela Tjejsnack och intrigerna tätnar, vi återbesöker skoldiscon och posterhångel och pratar en hel del hår. Mycket nöje!

Tjejsnack 1 - Vi spelar Tjejsnack!  

Premiäravsnittet är här - vi börjar med att spela Tjejsnack igen 20 år senare!

0:00/0:00
Video player is in betaClose