PodStories

PodStories

Denmark

Menneskefortællinger i lyd

Episodes

#15 Amager Centret  

Regnede silede ned lørdag den 5. november, hvor PodStories’ syv reportere bevægede sig rundt i Amagercenterets snirklede, lavloftede gange og forsøgte at indfange stedets liv og sjæle med tændte mikrofoner.

Optagelserne blevet til dette lydtætte billede fyldt med knitrende indkøbsposer, drengestreger, farvede negle, papegøjeprutter, samtaler om optimisme og den gode død, centerradio, tilsvininger, oddset og tilrøget værtshusstemning.

Optagelse og redigering: Kerstin Øhlenschlæger, Anne Jeppesen, Jakob Dybro Johansen, Stine de Klauman, Jane Mejdahl, Nanna Hauge og Ole Fugl Hørkilde.

#14 Brevduen ‘1088′  

Folmer har en særlig hobby. Siden han var barn har brevduer været en stor del af hans liv. I dag har Folmer over 100 brevduer i Rødovre Brevdueforening, og han kan kende forskel på dem alle selv fra luften. Men særligt én due har betydet meget for Folmer. ‘1088′ var ikke bare en due som fløj ud og kom hjem, men en due som bragte både kærlighed og venskab med sig.


Historien er lavet af Stine de Klauman med musik af Peter Blæsild.
#11 Kan man hedde Tejs?  

Har du prøvet at fortælle en historie og langsomt opdage, at du allerede har fortalt den historie til den samme person? Forestil dig så, at du siger de samme tre sætninger i 2 timer i træk. PodStories nr. 11 handler om transient global amnesi. Historien er lavet af Anne Jeppesen og lyddesignet af Lukas Wendt og Mikkel Brask.

#10 Flaskepost fra Langeland  

To mennesker prøver at skabe et kunstværk. Den ene ved at tale ind i folks ører, den anden ved at skrive sine drømme ned. PS #10 handler om længsel, om at famle rundt i voksenlivet og se verden som en fugl. Historien og musikken er lavet af Jakob Dybro Johansen.

#09 På hospice  

Jytte var havemenneske. Nu iklædes hun et flot sæt tøj af sygeplejerskerne Hanne og Jette, som tager kærligt afsked med hende. På stuen ved siden af spiller harpespilleren for en døende kvinde, og i spabadet lytter Henrik til opera. I denne podcast får du et sjældent og ømt indblik i livet og døden på hospice. Historien er lavet af Nanna Hauge Kristensen. Mix: Signe Strandby Nielsen og Ole Fugl Hørkilde.

#08 Sigtet 3:3  

Merete gik 14 måneder og ventede på om hun skulle straffes for manddrab før sagen blev nedlagt. Undervejs var både arbejdsliv og ægteskab i spil, og et par grønne lænestole fik en uventet rolle. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Andrea Aagaard og musik af Jakob Dybro Johansen.

#07 Lyset bliver anderledes  

PS #07 handler om erindring og om små ting, man bliver ved at huske. Historien er optaget i Hornslet, Sinai og København, men foregår i Kairo og en landsby i Afghanistan. Den prøver at indfange noget, der føles, som om det aldrig rigtig har fundet sted. Historien og musikken er lavet af Jakob Dybro Johansen.

#06 Vampyr  

Simon Shine ved rigtig meget om et særligt mystisk og uhyggeligt emne. Vampyrer. Eller som han kalder dem: ”Kindred the Embraced”. I PS 6 fortæller ham om alle mulige forskellige vampyrroller, han har opfundet gennem årene, og han tager os med hen til nogle andre vampyrfreaks for at spille rollespillet ”Vampire”. Historien er lavet af Andrea Aagaard med musik af Alexander Holm.

#05 Pouls muskler  

Siden Poul i 1961 så den amerikanske bodybuilder Steve Reeves spille Hercules på det store lærred, har han været hooked på bodybuilding. Men hvordan begår man sig i de store bøffers sport, når man er en lille, spinkel fyr? Historien er lavet af Anne Jeppesen og mixet af Ole Fugl Hørkilde.

#04 Sigtet 2:3  

Har du været i detentionen? Det havde Merete heller ikke før denne nat. Hør fortsættelsen af Sigtet. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Ole Fugl Hørkilde og musik af Jakob Dybro Johansen.

#03 Sigtet 1:3  

Hun sov stille ind. Det er sådan nogle ord, vi er vant til at læse når nogen er døde. Men nogen gange er det bare ikke sådan, det sker i virkeligheden. Her er Meretes fortælling om det døgn hendes moder døde, og hun selv blev sigtet for drab. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Ole Fugl Hørkilde og musik af Jakob Dybro Johansen.

#02 Jonas er på Barsel  

Vesterbro i København. Hjemsted for ludere og lommetyve, unge studerende og moderne børnefamilier. Her bor også Jonas og Katrine med deres baby Matilda. Jonas er på barsel. Det er hårdere end han havde forventet. Historien er lavet af Jane Mejdahl. Mix af Ole Fugl og musik af Jakob Dybro Johansen.

#01 Elinor Infreds virkelighed  

Hvordan forstås frihed når man er 82 år gammel? Og kan man stadig være forfængelig? Har du også en yndlingstanke om at dø? Mød Elinor Infred i kjoleforretningen på Nørrebro. Historien er lavet af Rebecca Bannor-Addae. Mix af Ole Fugl og musik af Jakob Dybro Johansen.

0:00/0:00
Video player is in betaClose