Episodes

Organisk vs betald räckvidd #24  

Sedan annonser introducerades har det blivit viktigare att förstå hur Facebooks annonseringsverktyg fungerar för att maximera sin räckvidd. Går det att ha en social strategi på Facebook och Instagram utan en mediebudget? Vi bjöd in digitala strategen Damon Razzazi för diskutera fördelar/nackdelar med organisk och betald räckvidd.

PR-häxan 0

SD och PR - PR-häxan #23  

I det här avsnittet borrar vi på djupet kring vad Sverigedemokraternas kommunikationsmetoder innebär för oss PR-konsulter. Första frågan vi ställer oss är: "Stämmer premisserna för det här avsnittet? Påverkas vi i PR-branschen verkligen av SD:s framgångar?" Dessutom bygger vi en trollfälla och diskuterar delningsmakt. Vi som pratar heter Matti Palm, Ulf Lindholm, Åsa Melin Mandre och Therese Kjellsson. Till vardags arbetar vi på PR-byrån Greenhill Relations.

PR-häxan 0

Almedalen 2015 - myndigheter - PR-häxan #22  

Årets Almedalen-avsnitt, direkt från vimlet på Hamnplan. Även i år får vi låna TNS-Sifos tält att spela in i. Med oss är Jonathan Wennö från TNS-Sifo. Vi diskuterar naturligtvis Almedasveckan men även Sifos senaste undersökning om anseendet för myndigheterna i Sverige.

PR-häxan 0

Live! - PR-häxan #21  

Live-medier har fått en renässans med appar som Periscope, Meerkat och Snapchat. I PR-häxan #21 diskuterar vi hur det påverkar oss i PR-branschen. Med i diskussionen är även Gabriel Sjölund, Head of Product Digital Media på Bonnier Tidskrifter, som ger oss en inblick i hur medier förhåller sig live-begreppet och integrerar det. Deltar gör: Therese Kjellsson, Matti Palm, Åsa Melin Mandre från Greenhill Relations samt Gabriel Sjölund, Bonnier Tidskrifter. Fler avsnitt av PR-häxan hittar du här: http://greenhillrelations.se/category/pr-haxan/

PR-häxan 0

Robotarna anfaller i PR-branschen - PR-häxan #20  

Hur ska vi PR-konsulter kunna bemöta alla som människor om vi inte blir robotar? Det är en av frågorna som ställs i kanske till och med besvaras i PR-häxan #20 som handlar om hur PR-branschen och journalistiken kommer att förändras av robotiseringen. PR-häxan tar chansen att bejaka den här lite läskiga förändringen och borrar i spännande saker som: - Om aliens anfaller, kommer robotjournalisterna verkligen att identifiera nyheten lika bra som de kan identifiera en jordbävning? - Hur låter det när en PR-robot ringer upp en robotjournalist? - Ulf uppfinner en idérobot och berättar om musikroboten som förgyller vårt kontorsklimat. - Matti erkänner 20 år efteråt hur hans köttiga magkänsla gjorde att han missade en katastrof. - Therese konstaterar att paparazzi-drönare inte får flyga in i hus. - Åsa önskar sig en helt vanlig kafferobot på kontoret. - Åsa och Matti avslöjar sitt tidigare liv där de avskaffade den köttsliga hanteringen av pressklipp genom automatisering. - Dessutom presenterar vi en alldeles ny Greenhill-medarbetare, Therese Kjellsson! Med i dagens avsnitt är Åsa Melin Mandre (Wall-e), Ulf Lindholm, (ASEA IRB6), Matti Palm (Marvin, den paranoida androiden från Liftarens guide i Galaxen. Therese Kjellsson (Automower 220 AC). Däremot blir vi dissade av Siri, som avböjer att delta i podcasten.

PR-häxan 0

... och där dog storyn - PR-häxan #19  

I avsnitt 19 av PR-häxan diskuterar vi PR-trender kring hur Snapchat och Apple Watch kommer att tvinga oss att förenkla, förenkla, förenkla. Dessutom hur PR vinner mot juridiken, dålig journalistik, etikett-PR och proffsig dataanalys. Dessutom läser vi en text som gör att vi aldrig mer kommer att kunna arbeta med storytelling utan att känna oss smutsiga. I dagens häxa deltar Gabriella Lahti, Ulf Lindholm och Matti Palm.

PR-häxan 0

Största PR-Händelserna 2014 - PR-häxan #18  

PR-Häxan går igenom de största svenska PR-händelserna 2014 - supervalåret där en fransk ekonom fick rockstjärnestatus, David och Goliat utkämpade några mediala strider och vänstern gladde sig åt förskolan som gav barnen vatten och bröd. Vi ställer också frågan: wallraffade Dagens Media som chokladtanter på Marabou? Vi som pratar heter Åsa Melin Mandre, Gabriella Lahti och Ulf Lindholm.

PR-häxan 0

Vem försvarar en PR-konsult? - PR Häxan #17  

Det är dagen efter SPINN 2014 och det kanske hörs. Men show must go on, och bandet rullar. I dag pratar vi om oss själva och ställer oss frågan: vem försvarar oss egentligen? Vem försvarar en PR-konsult? Givetvis går vi igenom vad som hände under SPINN samt spelar upp lite extramaterial från galan!

PR-häxan 0

Halloween special - PR häxan #16  

I dag när vi spelar in är det Halloween, så vi ska omfamna vår häxighet och spå framtiden! Hur ser framtidens PR bransch ut, utan papper, tablå-TV och kanske kanske till och med utan journalistik as we know it. Blir det något kvar av PR då, eller är det en lysande guldålder för företagen att ta för sig av publiken? Lyssna - om du vågar!

PR-häxan 0

PR Häxan #15 - Det sa bara klick  

I dag handlar ämnet om rubriksättning och klick och delningar. Sådant som i dagens medieklimat gör att journalister fortfarande har en arbetsplats att gå till. För utan bra rubriker, inga klick, inga klick, inga annonser, inga annonser, inga pengar att betala journalister. Men vad är en bra och vad är en dålig rubrik? Hur kan man veta vad för sorts kommunikation som går hem hos det svenska folket och hur funkar det i andra länder? Nu räcker det, denna ingress är redan för lång. Sätt igång - PR Häxan nummer 15.

PR-häxan 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose