#pratapengar

#pratapengar

Sweden

#PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares VD Philip Scholtzé(@PhilipScholtze) och Nicklas Andersson(@investeraren) tar upp frågorna som rör #sparande, #aktier, #fonder, #privatekonomi, börsen, #pension och mycket mer! Vill du vara med och påverka #PrataPengar podden? Skicka då frågor och tankar via sociala medier under hashtaggen #PrataPengar. Avsnitten är 30-45 minuter långa, släpps varje Måndag och finns tillgängliga på iTunes, Acast och Soundcloud.

Episodes

Episod 43 - Vad är #Uppesittarkväll?  

Fenomenet #uppesittarkväll är investerarnas favorit kväll när lönen kommer in på kontot i slutet av månaden. Vi berättar vad detta innebär och hur du kan delta ikväll den 24:e. Börsintroduktioner: Teckna eller inte teckna? Hur ska vi tänka kring en börsnotering. Vad behöver man ta reda på? Unik förmån för dig som lyssnar på #PrataPengar! --> Lyssna på gratis ljudböcker i 21 dagar på Nextory (använd kampanjkoden: pratapengar)www.nextory.se/kampanjkod

Episod 42 - Går det att spara i aktier som student?  

Marcel vart utnämnd till årets värvare 2015 på Unga Aktiesparares årskongress efter att personligen ha värvat flest medlemmar till förbundet under året. Varför valde han att engagera sig i en av våra lokalavdelningar? Hur ser hans investeringsfilosofi ut? Bästa och sämsta aktieinvesteringar? Vill du göra samma resa som Marcel gjort i sitt liv? Engagera dig i en av våra lokalavdelningar!

Episod 41 - Bostadsmarknaden: Hyra vs Bostadsrätt  

Hur ser #PrataPengar gänget på bostadsmarknaden idag? Ska man köpa eller hyra sin bostad? Vi går igenom vad det innebär att göra en personlig kontrollbalansräkning för att få översikt över sin ekonomi. Vi välkomnar även varmt Unga Aktiesparares yngsta medlem, endast 14 dagar unga Vincent. Hans första aktie? SCA (Libero blöjor). Hjälp oss med att ge ett betyg på iTunes!

Episod 40 - Riksbankschefen Stefan Ingves  

Idag släpps de nya 100kr och 500kr sedlarna. Samtidigt släpper vi en ny episod av #PrataPengar! Med Sveriges riksbankschef som gäst hos #PrataPengar har vi fått möjligheten att fråga allt ni velat veta om räntor, penningpolitik och lära oss mer om Stefan Ingves. Mannen med sina initialer på nya 5-kronan! Några av frågorna i denna episod: Vad är skillnaden på riksbankens och finansinspektionens ansvar? Negativa räntor - vad är detta egentligen? Hur komplicerat är det att förutspå räntebanan? Förklara inflation och dess KPI. Älskar du #PrataPengar podden? Betygsätt oss på iTunes så att vi kan sprida denna kunskap till ännu fler.

Episod 39 - Börshandlade Produkter (ETP)  

Djupdykning ner i de olika börshandlade produkter som kan handlas på börsen. Vad är en ETP? Vad finns det för olika typer av ETP:er? Varför ska man handla en ETP? Vad är en börs? Sakkunnig gäst i denna episod är Tommy Fransson vice vd NGM! Intresserad av Investerar-SM? http://www.investerar-sm.com

Episod 38 - Månadsspararens Dilemma!  

Som aktiesparare, framförallt månadssparare ställs varje månad inför dilemmat, hur ska jag placera mina pengar? Ska jag köpa olika aktier varje månad? Hur ska jag dela upp pengarna? Aktier eller fonder? Vi gräver ner oss och besvarar dessa viktiga frågeställningar.

Episod 37 - Sveriges Bästa Aktieutbildning!  

UA-Akademins utbildare Alexander är på plats i studion med #PrataPengar gänget. Är UA-Akademin Sveriges bästa aktieutbildning? I år storsatsar vi på webbaserade utbildningar. Vi tar även upp pensionssparande och Blondinbella.

Episod 36 - Vad är Värdeinvestering?  

Chefens chef är på besök i podden! Vi pratar minnen från gamla bolagsstämmor, favorit aktier och ger tips på det bästa poddarna för aktieintresserade. Vad är egentligen värdeinvestering? Detta och mycket mer i veckans podd.

Episod 35 - Hur Hög Är Din Sparkvot?  

Hängde du med på Twitter när vi körde #uppesittarkväll den 24:e? I denna episod pratar vi uppesittarkväll, sparkvot och äntligen är Nicklas nyhetssvep tillbaka! Veckans stora fråga lyder: Hur mycket pengar brukar ni leva på varje månad? Efter alla lån, räkningar osv. Anmäl dig till Unga Aktiesparares kommande webinarium! http://www.ungaaktiesparare.se/Kalendarium/Visa-aktivitet/?eventId=385497

Episod 34 - Vad är en Utdelningsaristokrat?  

#PrataPengar är äntligen tillbaka efter semestern! Vi gör en snabb återblick vad som hänt under sommaren. Vad krävs för att koras som utdelningsaristokrat? Simon vill ha tips på investmentbolag till utdelningsportföljen. Nordnet firar 20år! Grattis :D

Episod 33 - Är Du Fundamental eller Teknisk?  

Veckans huvudfråga lyder: Hur analyserar ni era bolag innan köp? Hur ska man tolka redovisningar? Vad är viktigast i analysen? I dyker ner i fundamental och teknisk analys, hur gör Philip och Nicklas? Denna episod innehåller även lite boktips!

Episod 32 - Hur Börjar Jag Spara till Barnen?  

Lyssnarfråga från Emil Westrin som undrar hur han ska spara i aktier åt syskonbarnen och sedan betala ut/fördela pengarna rättvist. Ska pengarna ligga på ett ISK eller KF? Vad bör man tänka på? I denna episod berör vi detta otroligt viktiga ämne. Mer godsaker i episoden: - Vad rekommenderar ni för kvalitetsbolag när det blåser på börsen? - Vem av Philip och Nicklas har lyckats bäst jämfört med index under 2016?

Episod 31 - Är Marknaden Verkligen Effektiv?  

Vad är hypotesen om effektiva marknader? Priset på en tillgång återspeglar all tillgänglig information och att priset därmed är riktigt. Därav är det inte möjligt att slå marknaden genom att använda information som marknaden redan känner till. Vad säger Warren Buffet? Vi går även igenom börshandlade ETF:er. Hur fungerar dem? Hur ska man tänka? Vad har Philip och Nicklas i deras PPM?

Episod 30 - Utländska Innehav, Yes or No?  

Äger du utländska aktier? #PrataPengar teamet fick frågan äger ni Amerikanska aktier? I så fall, vilka? Vi pratar Norge, Danmark, Finland och USA. Philip och Nicklas lägger korten på bordet och berättar om aktieköp som surnat.

Episod 29 - Portföljallokering: Cash, Fullinvesterad eller Belånad?  

Hur hanterar du din portföljallokering? I denna episod pratar vi om tre lägen: Cash, fullinvesterad, belånad. Vilka regler är rimliga att ha för sin portfölj? Ska man köpa aktier direkt när pengarna kommit in på kontot? Hur agerar man på en stökig börs? Köp när det gör som ondast!

Episod 28 - Inspiration: Tjejer Som Gillar Aktier!  

Äntligen får vi prata pengar med underbara Christina Engelen som är den stora inspirationskällan för podden! Facebook gruppen "Tjejer som gillar aktier" startades av Christina för att skapa ett forum och på ett trevligt och utbildande sätt kunna diskutera aktieköp och allt som händer på aktiemarknaden. Vill du också hänga med Christina? Klicka här https://www.facebook.com/groups/721613034564458/

Episod 27 - Vad Händer Nu, Efter Brexit?  

Hur ska man egentligen gå tillväga pga Brexit? I denna episod tar vi upp lyssnar frågor. Många är oroliga för hur Brexit kommer att påverka deras portföljer. Fler frågor vi svarar på: Hur gör ni när ni lägger köporder? Funderar på dagslägsta eller lägger er strax under nuvarande pris? Finns det någon nackdel med att enbart köpa investmentbolag?

Episod 26 - Ett Utlåtande om Börsen, med Pondus!  

Philip och Nicklas har bjudit in #Sparpodden-stjärnan och Unga Aktiesparares hedersmedlem Günther Mårder till denna episod av #PrataPengar. Sitter du ner? Är öronen uppvärmda? Gör dig redo på att fylla dina hörselgångar med gyllene aktiekärlek från denna fantastiska trio!

Episod 25 - Våra Sparmål, Hur Påverkar Börsoron?  

Varje vecka får vi mängder av fantastiska frågor från våra lyssnare, i detta avsnitt svarar vi på några av dessa! Vad har ni för mål med ert sparande? Ni pratar om belåningsgrad, är inte skuldkvot mer aktuellt? Hur ofta köper du in dig i dina befintliga aktier i din portfölj? www.ungaaktiesparare.se

Episod 24 - Hur får jag 15% i Avkastning?  

Det är inte omöjligt att få 15% i avkastning på sin aktieportfölj, men hur går man tillväga? Vad är viktigt att tänka på? Vad är direktavkastning, nominell avkastning? Vi pratar även om fördelarna av ISK och Aktie/fondkonton. Detta och mycket mer i veckans avsnitt av #PrataPengar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose