Prestationspodden

Prestationspodden

Sweden

Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

Episodes

20: Rosario Rojas - Mindfulness, medvetenhet om medvetenheten  

Så här lugna har Caroline och Per aldrig varit i en intervju. Den effekten har Rosario Rojas på människor, med sitt lugn och sin starka närvaro. Hon är rätt kvinna på rätt plats då hon arbetar som instruktör, kropps- och rörelseterapeut, Zen-Coach och doula. Lyssna till en djupdykning i mindfulness. Där Rosario berättar för oss om hur kroppen måste träna på att inte stressa. Våra kroppar vänjer sig vid att stressa, så när vi slutar med stressen känner kroppen ett obehag. Hon tycker det är friskt att vi blir sjuka i det här samhället, då vi har normaliserat en nivå av stress som inte är hälsosamt och nu kommer svaret.

19: Sofie Lewenhagen - Prestera för att överleva  

När Sofie var 10 år insåg hon att hennes mamma var alkoholist. Med en psykiskt frånvarande mamma och en fysiskt frånvarande pappa blev hon tvungen att prestera och ha koll på allt, både för att dölja mammans beroende men också för att ta hand om sig själv. Lyssna på ett intressant avsnitt där vi får ett yngre perspektiv på stress och prestation. Vi pratar även om andra saker som stressar unga idag och får en del föräldratips.

18: Henrik Schyffert - Rädsla  

Tidigt nästa år är det premiär för Henrik Schyfferts nya show ”Var inte rädda”. Enligt Henrik är vi rädda för nästan allt, och ofta för helt onödiga grejer som slukhål och vägpirater. Men framförallt är vi rädda för att bli bortstötta, att inte passa in. Hans egen största rädsla handlar om att inte vara rolig, att ”bomba”. Men å andra sidan är det också den rädslan som får honom att gå upp på morgonen. Lyssna på ett superintressant avsnitt där Henrik ger oss sin syn på rädsla och prestation.

17: Johan Ernst Nilson - Att prestera det omöjliga  

För sisådär 25 år sedan cyklade han från Stureplan till Afrika och sedan dess har äventyren avlöst varandra. Mount Everest, Seven summits, pol till pol... För Johan Nilson har de spektakulära expeditionerna utvecklats till en inre resa, där han ständigt upptäcker nya sidor av sig själv. Hans nästa projekt är en tv-serie där han besöker världens naturfolk som varken lider av stress, depressioner eller andra välfärdsåkommor. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall. Läs mer på http://prestationspodden.se

16: Ylva Deplanck - Personlig resa och om att andas in i mörkret  

Hennes uppväxt präglades av både ljus och mörker. Det fanns skratt och kärlek, men det var också mycket auktoritärt med ständiga hot om våld. Mörkret och rädslan kapslades in i hennes kropp och hon lärde sig att alltid vara på sin vakt. Det är först nu, med hjälp av yogan, som hon hittat nycklar till de mörka vrårna. Idag undervisar hon i terapeutisk yoga, har kurser i frigörande dans och håller föreläsningar och workshops om hur man finner balans i livet.

15: Natalia Brzezinski - Prestera på topp och må bra. Wellness for Top Performance  

After four years as US ambassador's wife in Stockholm Natalia Brzezinski started Symposium Stockholm - a creative event for people in the tech and music industries. Today it is one of her seven jobs. Stressed? Not at all. Natalia herself believe it may have something to do with her background as a young Polish ice princess. In this episode, we note among other things that Swedes are, after all, less stressed than Americans because in Sweden weekends are weekends. Everything gets dark and everything close down. Efter fyra år som amerikanska ambassadörens fru i Stockholm startade Natalia Brzezinski Symposium Stockholm – ett kreativt event för människor inom tech- och musikindustrin. Idag är det ett av hennes sju jobb. Stressad? Alls inte. Natalia själv tror att det kan ha med hennes bakgrund som ung polsk isprinsessa att göra. I det här avsnittet konstaterar vi bland annat att svenskar är, trots allt, mindre stressade än amerikaner för i Sverige får helgen vara helg och när det blir mörkt stannar allting.

14: Anders Hansen - Hjärnan och stressen  

Hjärnan och stressen. Han är överläkare i psykiatri och har en civilekonomexamen från Handels. Dessutom har han skrivit två böcker och driver en egen podcast där han reser jorden runt och intervjuar världens främsta hjärnforskare. Men Anders Hansen är inte stressad för det. Lyssna så får ni veta varför. I det här avsnittet berättar Anders hur hjärnan reagerar på stress och varför motion och träning gör oss mer stresståliga. Bland mycket annat. Dessutom får vi höra vad Caroline tycker om sudoku och att Per verkligen har energi!

13: Sara Henrysson Eidvall - Stress på företagen  

Att inte bry sig och låta mindre viktiga saker passera kan vara ett effektivt verktyg för att motverka stress, både privat och i arbetslivet. Det menar dagens gäst Sara Henrysson Eidvall, leg psykolog och specialist inom arbetslivets psykologi. Att fokusera på en sak i taget, träna, träffa vänner och att hitta stunder för återhämtning, är andra ingredienser för ett mindre stressigt liv. Dessutom myntar Caroline uttrycket ”Är det här en pyjamas?” Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

12: Jimmy Tjärnlund (Raw clarity man): Mannen maten prestationen  

Jimmy (Rawclarityman) har presterat hela sitt liv, han har levt i stress och arbetat hårt. B.la tog han sin Executive MBA på Handelshögskolan i Stockholm. Jimmy började söka inåt och idag har han ett stort intresse för naturen och hur den påverkar oss. Han övertygad om att det är otroligt viktigt vad vi stoppar i oss och därför vill han påverka matindustrin. Idag driver han Gårdendirekt, ett företag som distribuerar produkter och råvaror från noga utvalda gårdar och producenter. Dessutom så coachar han män att hitta sig själv så de kan börja leva livet istället för att överleva.

11: Lars-Eric Uneståhl - Stress prestation och mental träning  

Lars-Eric Uneståhl är fil.dr i tillämpad psykologi och mannen som introducerade begreppet mental träning i Sverige. Han har arbetat med en mängd elitidrottare och flera olympiska team runt om i världen, samt med flera av Sveriges största företag. Två miljoner i Sverige har använt någon av hans kurser eller övningar. I det här avsnittet reder Lars-Eric ut vad stress egentligen är plus att vi får massor av bra tips kring prestation, självträning och återhämtning. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

10: Sara Ingvarsson - Stress på jobbet  

Sara Ingvarsson är legitimerad psykolog med inriktning på ledarskap och organisationsutveckling. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med chefscoachning och grupputveckling i olika typer av organisationer. I det här avsnittet pratar vi bland annat om stress på jobbet och vi får även svar på vilken stresshanteringsmetod som funkar bäst – yoga eller KBT? Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall

09: Anna Hultman - Prestation i yoga  

Går det att jobba 80 timmar i veckan om man bara yogar lite mellan varven? Finns det stress och prestation även inom yogan? Och vad har gurkor med karriärbyte att göra? I det här avsnittet möter vi Anna Hultman som har ett förflutet i den hektiska reklambranschen. Idag håller hon med stor passion både egna yogaklasser, utbildar yogainstruktörer och hjälper människor att hitta sig själva.

08: Reality Check  

Hej igen efter sommaren! Så kul att vara igång med podden igen. I det här avsnittet pratar vi bland annat om hur sommaren varit, och hur man kan hantera den stress som lätt uppstår när "allt” ska hinnas med under några få veckor och när man är tillsammans med sin familj dygnet runt. Vi blickar också framåt. Hur vågar man ta steget att göra något nytt, som att byta jobb och karriär? Fortsätt lyssna i höst, vi har många intressanta gäster på gång. Vi kommer att gästas av coacher, läkare och forskare. Förhoppningsvis har de svar på våra frågor kring stress och prestation. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

07: Madeleine "Yogamana" Wilhelmsson - En personlig resa  

Madeleine levde ett stressigt liv och presterade alltid på topp – först under studierna i Lund och sedan som marknadsförare på Volvo i New York. Det slet på både själen och kroppen, men istället för att varva ner körde hon på, hela vägen in i väggen. Hon åkte hem till Sverige, fick mediciner, och blev ännu sämre. Till slut upptäckte hon yogan, som blev vägen tillbaka. Idag driver Madeleine yogastudion YogaMana på Östermalm i Stockholm. Fokus ligger på medicinsk yoga, även kallad MediYoga – för alla som vill ha mer kraft, energi och kreativitet. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

06: Oskar Palmbäck - En personlig resa  

Han vände missbruk i familjen till en superstyrka. Han kan snabbt se om ett barn inte mår bra. Rätt person på rätt plats, på riktigt. Han arbetar för Ersta Vändpunkten med barn och ungdomar som vuxit upp i familjer med olika missbruk. I detta avsnitt berätta Oskar Palmbäck om stressen de anhöriga upplever, hur de blir högpresterande för att överleva och om problematiken med att vara anhörig till missbrukare. Han berättar också hur han presterar till och med på läkarundersökningen när han själv söker för sin egen stress. Ljudet i det här avsnittet är inte 100% på grund av tekniska problem, men lyssna ändå för Oskar är så klok och har så mycket erfarenhet som han gärna delar med sig av! Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

05: Charlie Söderberg - Ett rikare liv  

Kan alla få ett rikare liv med mer pengar, mer energi och mer tid? - Absolut, menar Charlie Söderberg, tidigare programledare för Lyxfällan och numera verksam i egna utbildningsföretaget Balansekonomi. Charlies grundfilosofi är enkel: Försök inte förändra dig själv så att du passar i livet. Förändra livet så att det passar dig, Ett råd han fick av sin mentor efter att ha överlevt en cysta i hjärnan. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

04: Filippa Salomonsson - En personlig resa  

Går det att kombinera en framgångsrik karriär med balans och mening i livet? Filippa Salomonsson gjorde just det. Och nu vill hon sprida kunskapen vidare. Efter några hektiska år i PR-branschen på Manhattan utbildade hon sig till holistisk hälsocoach. Idag har hon flyttat hem till Sverige och är flitigt anlitad som föreläsare och personlig rådgivare med fokus på just hälsa och karriär. Dessutom har hon startat egna varumärket Raw Clarity. Plugga in lurarna och lyssna på en otroligt inspirerande, härlig och målmedveten kvinna som ser välmående ur ett brett perspektiv. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. På varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden, sätta igång snacket och hjälpa människor till en sundare tillvaro med mindre stress och press. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

03: Tomas Strand - En personlig resa  

31 år och utbränd. Därefter sängliggande i 4 år utan att kunna handla, tvätta eller laga mat. Idag har han en egen pr-byrå och har lärt sig att lagom kan duga. Men en blå Ferrari skulle han bara ha. I det här avsnittet berättar Tomas Strand om sin resa från toppen till botten och tillbaka igen. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

02: Mikael Frithiof - En personlig resa  

Mikael Frithiof trodde inte att det gick att gå in i väggen av att jobba med det man älskar. Men där hade han fel. Tiden han la på egna företaget Red Pipe Sound Design var ju faktiskt samma tid som vänner och familj slogs om. Och varken tiden eller orken räckte till för att vara hundra procent överallt. Så till slut blev han tvungen att dra i handbromsen. I det här avsnittet berättar Mikael om pressen, stressen och de verktyg han använde för att komma tillbaka. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall.

01: Stress och prestation  

Det började för fyra år sedan i en lekpark. Vi var två slutkörda småbarnsföräldrar som började berätta ärligt och öppet om hur det verkligen var för varandra. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, om prestation, stress och utmattning. En idé tog form, att hjälpa andra genom att berätta om våra erfarenheter. Vi kände ju hur mycket att berätta och lyssna på varandra hade betytt för oss. Vi har fått ett enormt positivt gensvar när vi berättat om att starta den här podden. Så nu fortsätter våra samtal, med mikrofoner. Prestationspodden är en podcast om prestation, stress och personlig utveckling. Antalet stressrelaterade sjukdomar har ökat dramatiskt de senaste åren och på varje arbetsplats och i varje kompisgäng finns det någon som är eller har varit utbränd. Men få vill prata om det. Med den här podcasten vill vi lyfta på skämskudden och sätta igång snacket. Vi tror att det är första steget till en sundare tillvaro med mindre stress och press, både privat och i arbetslivet. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall. prestationspodden.se

0:00/0:00
Video player is in betaClose