ProblempoddenUF

ProblempoddenUF

Sweden

Problempodden är en podcast gjord av och för människor där det finns ett engagemang att diskutera jobbiga ämnen som inte tas upp allt för ofta i samhället. Vår vision är att levera en podcast därav innehållet diskuteras med en seriös ton för att antingen uppmuntra eller skänka råd och tips. Vi kommer att berätta om egna erfarenheter och vi vill samarbeta med rådgivande hemsidor, samt våra lyssnare för att upplysa och inspirera nya perspektiv att se på saker och ting.

Episodes

5. Tack vare dem, är jag ett mobboffer.  

"Du är tjock. Du är ful. Du är värdelös." I detta avsnitt diskuterar vi mobbning och dess kraft. Avsnittet börjar med en berättelse skriven av Hanna Järvbäck, av hennes egna erfarenheter kring trakasserier och diskriminering. Mobbning förekommer överallt, men hur ska vi stoppa det? Gå med i vår nya rörelse, #slutaskämmas, för att nå ett tryggare samhälle för oss alla. Vi är inte mer än bara människor. Du lyssnar på Hanna Järvbäck, Frida Eriksson och Ida Cehlin. Länkar värda att kolla in: https://www.bris.se Telefonstöd för alla under 18 år: 116 111 https://friends.se Telefon: +46707255430 Mail: radgivning@friends.se Ungdomsmottagning Knuffen Telefon: 019-6026730 Hemsida: www.regionorebrolan.se/knuffen Tveka aldrig att höra av er, hjälp är positivt, inte negativt.

4. Stoppa storlekshetsen  

I veckans avsnitt kommer vi att prata om storlekshets, konsekvenser som kan komma av detta och våra erfarenheter. Ingen på denna jord var född för att se ut som någon annan eller som en samhällsmall. Var din egna person, och inse med oss att siffror på kroppen bara är nummer samt du är mer värd än normers begränsningar. Artikel nämnd i avsnittet: https://www.buzzfeed.com/jessicamisener/these-women-are-plus-size-according-to-america?utm_term=.rj5ZYjmgOW#.ikXKyv2pLD Ätstörningsenheten i Örebro: https://www.regionorebrolan.se/sv/halsa-och-vard/om-du-behover-vard/psykiatri/psykiatrisk-verksamhet/psykiatri-for-barn-och-unga-vuxna/vara-verksamheter/atstorningsenheten/ Näthandel som tipsas i avsnittet: http://se.boohoo.com/?___store=sweden Ungdomsmottagningen Knuffen Telefon: 019-6026730 Hemsida: www.regionorebrolan.se/knuffen Tveka aldrig att höra av er!

3. Våga prata cancer  

Vi förlänger den rosa månaden och pratar om cancer. Det är ett känsloladdat avsnitt då vi utifrån egna erfarenheter diskuterar de svåra stunderna. Med hjälp av onkologen Ingrid ger vi tips till dig som anhörig eller cancersjuk, hur just du klarar av denna tuffa tid. "1 av 3 drabbas men alla berörs", du lyssnar på Ida Cehlin och Hanna Järvbäck. http://www.cancercentrum.se/samverkan/ http://www.naracancer.se/ https://www.regionorebrolan.se/knuffen

2. Hur mår du fuckboy?  

I veckans avsnitt kommer vi att diskutera termen fuckboy samt machokulturens påverkan. Vi har även med oss en anonym gäst för att diskutera ämnet och ge oss andra perspektiv. "Det är inte coolt att såra andra", vid micken Hanna Järvbäck och Madelene Rydberg. Artikeln nämnd i avsnittet: WWW.expressen.se/omtalat/sex-och-relationer/11-tecken-sa-vet-du-att-du-dejtar-en-fuckboy/ WWW.1177.se/orebrolan/fakta-och-rad/sjukdomar/sexmissbruk/ Ungdomsmottagning Knuffen Telefon: 019-6026730 Hemsida: www.regionorebrolan.se/knuffen Tveka aldrig att höra av er, hjälp är positivt, inte negativt.

Pilotavsnitt  

I detta avsnitt kommer vi att presentera oss själva samt vårt mål och vision med denna podd, häng med!

0:00/0:00
Video player is in betaClose