Projekt Framgång

Projekt Framgång

Finland

Projekt framgång är en podcast om drivet, målsättningarna och drömmarna. Produceras av Malin Båtmästar och Michaela "Kugge" von Kügelgen. Du når oss på projektframgang@gmail.com, via Facebook eller våra bloggar.

Episodes

#20 Föränderlig framgång  

I säsongens sista avsnitt smakar vi på ordet framgång igen. Malin har ändrat åsikt sedan första avsnittet, men Kugge har lärt känna Malin vid det här laget så hon är inte förvånad. Podden tar nu sommartakt, men snart är vi tillbaka med något nytt – vad det är avslöjar vi i podden.

#19 Saker vi inte visste innan vi startade företag  

Försäkringar, jobbiga samtal och yttre påtryckningar men också nya dörrar som öppnas. I avsnitt 19 av Projekt framgång listar Malin och Kugge grejer de inte hade trott innan de startade företag.

#18 Att fläka ut sig på internet  

I avsnitt 18 funderar vi på våra olika kanaler i sociala medier och hur mycket det är okej att uppdatera och synas. Kugge undrar om hennes vänner snart tröttnar på henne för alla sidor hon vill att de ska gilla men Malin säger att det är smart att synas på sociala medier. Vi tar också fasta på en kolumn i SvD och snackar citat. http://www.svd.se/medioker-ar-melodin/om/perfect-guide

#17 Ute på hal is  

I avsnitt 17 försöker vi ge bra svar på två riktigt kniviga frågor som ni ställt till oss. Hur tänker vi kring att anställa personal och hur vi tänker kring... håll i er... att vara företagare och förälder!

#16 Har företagare semester?  

Kugge har en gång i sitt liv haft betald semester, Malin aldrig. Hur går företag och semester ihop? Måste man jobba året runt?

#15 Feedbackfesten  

I avsnitt 15 diskuterar vi feedback. Både konstruktiv och icke-konstruktiv kritik. Kugge talar om hur det är det att sitta på en skrivarkurs och ta emot feedback med femton andra personer i rummet. Malin berättar hur feedbacken ser ut i kundbetjäningsbranschen. Vill du feedbacka oss gör du det enklast genom att mejla projektframgang@gmail.com

#14 Företagarlyckan – en myt?  

I avsnitt 14 spinner vi vidare på ämnet företagande och tar upp olika myter som vi hört om just det här. Stämmer det att företagare bara motiveras av pengar och är du verkligen fri bara för att du sagt hejdå till chefen och startat eget? Det och mycket annat i måndagens avsnitt!

#13 Bekräftelseknarket  

I avsnitt 13 pratar vi om hur det är att ständigt jämföra sig med andra och söka bekräftelse av gruppen. Malin väntar på ett samtal från Strömsö och Kugge på ett förlagskontrakt. Varför är bekräftelse så viktigt?

#12 Vi älskar internet  

I det tolfte avsnittet snackar vi om internet och hur vi använt the world wide web i våra karriärer och i livet i allmänhet – generation Y-barn som vi är. Malin gillar Instagram, men Kugge kommer med en dålig nyhet. Länk: http://www.gq.com/story/feature-no-one-wants-coming-soon-to-instagram

#11 Snälla, inspirera mig!  

I veckans avsnitt diskuterar vi kring ämnet inspiration och varför vi behöver det så mycket.

#10 Jobbar vi för mycket?  

I vårt tionde avsnitt snackar vi om arbetstid. Malin kunde jobba dygnet runt, Kugge vill gärna jobba så lite och effektivt som möjligt. Varför jobbar vi just från 9 till 17 och är det något som borde ändras?

#9 I hissen med chefen  

Vad är en hisspitch och hur lyckas man med den? Vi snackar om att sälja in idéer och kommer osökt in på Svenska kulturfondens novemberansökan (och Kugges vinbudget). Malin ger sitt bästa "låna pengar på banken"-speech och Kugge berättar hur hon lyckades sälja sin Berlinresa till Husis.

#8 Meningen med hela skiten  

I avsnitt 8 talar vi om Nina Åkestams bok Meningen med hela skiten. Om att flytta utomlands, om att krascha och om ett arbetsliv i förändring. I slutet blir vi kompisar med våra inre tanter.

#7 Det misslyckade avsnittet  

Avsnitt sju handlar om misslyckanden och ironiskt nog misslyckas vi totalt med att hålla oss till ämnet! Vi kommer osökt (?) in på den finländska regeringskrisen och Finlands ovilja att misslyckas. Men vi berättar också om helt vanliga misslyckanden vi båda lyckats (!) med.

#6 Fri som frilansare?  

Vi tar avstamp i diskussionen som startade i Magnus & Peppes podcast. Får man ställa krav som frilansare? Vågar man krångla? Vad är det som gör frilanslivet värt att leva och "the million dollar question": vad är din tid egentligen värd?

#5 Hur skriver och ger man ut en bok?  

I femte avsnittet diskuterar vi bokbranschen. Malin har gett ut två kokböcker själv och Kugge har precis skickat in sitt romanmanus till förlag. Blir man rik på att skriva böcker?

#4 Hur starta eget?  

Nu blir det serious business! I fjärde avsnittet tar vi paus från flummerierna och snackar om att starta företag. Vad ska man tänka på och hur har vi gjort? Kugge har det färskt i minnet medan Malin får leka efterklok och komma med några visdomsord.

#3 Målsättningar tar dig dit du vill  

Ögonen på bollen! I avsnitt 3 av Projekt framgång snackar Malin och Kugge om målsättningar. Kugge tar hjälp av fiffiga appar och Malin försöker mest överleva dagen.

#2 Vad är framgång?  

I avsnitt 2 av Projekt framgång snackar Malin och Kugge om just framgång. Vad betyder det att vara framgångsrik? Är det pengarna som avgör eller något annat?

#1 Presentationsavsnittet  

I det första avsnittet av Projekt Framgång presenterar Malin och Kugge sig själva och berättar vilka tre saker som har lett dem till den punkt att de startat en podd tillsammans.

0:00/0:00
Video player is in betaClose