Puheen Iltapäivä

Puheen Iltapäivä

Finland

Ilmiöitä, intohimoisia ihmisiä, tarinoita ja tunnetta. Twitter: #puheenIP Arkisin kahdesta neljään! Surassasi Hanna, Suvi ja Tiina.

Episodes

Puheen Iltapäivä: Uuden Musiikin Kilpailun kulisseissa osa 3: 27.01.2017 15.10  

UMK17-ennakkoäänet paljastettiin torstaina. Ennakkoäänissä erottuu selvästi kolmen kärki, mutta komeimman potin kerännyt esitys on ihan omassa sarjassaan. Emman Circle of Light sai ennakkoäänistä lähes kolmanneksen, 30,4 prosenttia. Toisiksi suurimman osuuden ennakkoäänistä kahmaisi My First Band kappaleella Paradise, joka oli esikatseluraadin suosikki. Kolmanneksi kisassa ennakkoäänistä sijoittui Zühlken Perfect Villain. Mutta ennakkoäänestys on vasta alkua Suomen euroviisuehdokkaan valinnalle. Varsinainen kamppailu käydään lauantai-illan finaalissa, jolloin on suoran yleisöäänestyksen ja kansainvälisten raatien pisteidenannon aika. Tiina Lundberg piipahti seuraamassa UMK:n harjoituksia ja nappasi hihasta kiinni Zühlkeä, My First Bandin kundeja ja lopuksi kävi läpi koko biisikattauksen Mikko Silvennoisen kanssa.

Puheen Iltapäivä: Jussi Heikelä: Jos olisi yritetty tilata joku Sarasvuo, olisi toisenlainen ukkeli soitettu paikalle: 27.01.2017 14.35  

Yle Puhe uudistuu ja uutena äänenä kanavalla kuullaan Jussi Heikelää. Mitä kaikkea Jussi on tehnyt ennen ja mitä tuleva ohjelma pitää sisällään. Jussi Heikelää haastatteli Matti Ylönen.

Puheen Iltapäivä: Inka Kallén: Kotikatu vahvisti luottamusta itseeni niin ihmisenä kuin näyttelijänäkin: 26.01.2017 15.55  

Kotikatu on Ylen pitkäaikaisin draamasarja. Se oli 17 vuotta osa suomalaisten arkea. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on katsottavissa nyt Areenasta. Yksi sarjan tähdistä, Inka Kallén aloitti roolinsa Mäkimaiden koulua käyvänä Mirja-tyttärenä 13-vuotiaana. Se oli hänelle unelmien täyttymys. - Kuvauksissa oli hyvä olla - Kotikatu-äidistäni eli Lena Meriläisestä tuli minulle vara-äiti. Ja Ylen autokuski, joka haki minut koulusta kuvauksiin huolehti aina, että minulla oli tarpeeksi eväitä mukana - jos ei ollut, kuvauksiin mentiin kaupan kautta, kertoo Inka. Kallén siirtyi näyttelemään Mirjaa myös TV2:n sarjaan Uusi päivä. Sen jälkeen hän on näytellyt myös lukuisissa elokuvissa. Seuraava rooli hänellä on rouva pääministerinä Ylellä alkavassa 12-osaisessa Presidentti-sarjassa. - Kotikadun aikana opin kaiken kameratyöstä. Niistä opeista nautin myös tänä päivänä ja siksi minulle on tosi luonnollista olla kameran edessä. Kotikadun vuodet vahvistivat myös luottamusta itseeni niin ihmisenä kuin näyttelijänäkin, toteaa Inka. Inka Kallén oli Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan haastateltavana.

Puheen Iltapäivä: Uuden Musiikin Kilpailun kulisseissa osa 2: 26.01.2017 13.05  

Uuden Musiikin Kilpailun -finaali nähdään lauantaina Yle TV2:lla klo 21 alkaen, mutta paljon muutakin on tarjolla - on etkoja ja jatkoja. Yle.fi/umk-sivulta löytyy lisää tästä kaikesta. Puheen Iltapäivä on myös UMK-hengessä mukana. Tiina Lundberg on Espoon Metro Areenalla etsimässä glamouria ja tarinoita shown taustalta. Tällä kertaa haastatteluun tarttuivat koreografin assistentti Sara Hirn, pukusuunnittelija Jouni Mervas sekä artistit Anni Saikku ja Knucklebone Oscar.

Puheen Iltapäivä: Uuden Musiikin Kilpailun kulisseissa osa 1: 25.01.2017 15.00  

Lauantaina 28.1. Espoon Metro Areena jytisee kun Uuden Musiikin Kilpailussa valitaan Suomen euroviisuedustaja. Tänä vuonna UMK on yksi iso show! Mukana on 10 kilpailijaa ja maan parhaiden tekijöiden tuottama bileshow. - Luvassa on iloitteleva karnevaali - hyvän mielen show, lupaa UMK.n showtuottaja Elias Koskimies. Puheen Iltapäivän Tiina Lundberg tapasi hänet sekä artistit Alvan ja Emman jäähallin käytävillä kun UMK:n porukka oli valmistautumassa ensimmäisiin kameraharjoituksiin.

Puheen Iltapäivä: Is This Really Me -yhtyeen debyyttialbumi on eräänlainen kurkistus ihmismielen labyrinttiin: 25.01.2017 14.40  

Is This Really Me on folkkia soittava yhtye, jonka musiikki ammentaa mm. 60-70-luvun folkista, kirjallisuudesta sekä saksalaisen ohjaaja Werner Herzogin elokuvista. Yhtyeen nimikin juontaa juurensa Herzogin vuonna 1977 ilmestyneeseen, hyvin hämmentävään Stroszek elokuvaan. - Elokuvan loppukohtauksessa päähenkilö jää pyörimään hiihtohissiin, jonka takana on pieni kyltti jossa lukee Is This Really Me. Se kiinnitti huomioni, ja ajattelin että jos tämän nimistä punk-bändiä ei vielä ole niin folk-bändi voisi olla, kertoo yhtyeen solisti Panu Artemjeff. Bändin ensimmäinen pitkäsoitto on nimeltään The Iron Door, jossa on psykoanalyyttinen pohjavire. Se on eräänlainen kurkistus ihmismielen labyrinttiin. - Levy on esteettistä dialogia koko bändin kanssa. Levyn lähes jokaisen kappaleen pohjalla on livesoitto jolloin kaikkien soittajien läsnäolo kuuluu. Is This Really Me -yhtyeen Panu Artemjeff ja Mikko Hynninen olivat Puheen Iltapäivässä Matti Ylösen vieraina.

Puheen Iltapäivä: Litku Klemetti: Ala-asteella identifioin itseni iskelmätytöksi - oli älykkäämpää kuunnella iskelmää kuin Spice Girlsejä: 24.01.2017 15.50  

Kelalle ja poikaystävälle ei kannata paljastaa enempää kuin on tarpeen. Muun muassa tällainen elämänviisaus paljastuu kun kuuntelee artisti Litku Klemetin tuoretta levyä Juna Kainuuseen. Uusi levy tuo mieleen myös 1970-luvun iskelmät. - Halusin ala-asteella erottua ja ryhdyin kuuntelemaan Finnhitsejä kuten Virve Rostia. Iskelmät olivat mielestäni älykkäämpää kuunneltavaa kuin Spice Girlsit. Myönnän, että olen musiikkimaultani vanha sielu, toteaa Litku. - Olen nostalgikko. Julkaisen levyni edelleen myös c-kasetilla. Se on pieni ja halpa formaatti jonka voi tehdä kotona - ihana aarre, kertoo Litku. Litku Klemetti oli Puheen Iltapäivässä Matti Ylösen vieraana.

Puheen Iltapäivä: Ihmiset tarvitsevat personal traineria myös raha-asioissa: 24.01.2017 14.50  

Kukkaron kuningatar on tuore kirja, joka esittelee talouden treeniohjelman, jonka avulla raha-asiat pannaan järjestykseen. Kirjan on kirjoittanut personal financial trainer Jenni Selosmaa. - Ihmiset ovat oppineet käyttämään personal traineria tukena omassa fyysisessä hyvinvoinnissaan, niin miksei samanlaista valmennusta voisi ottaa vastaan myös raha-asioissa. Sen ajatuksen ympärille rakensin ammattinimikkeeni personal financial trainer, kertoo Selosmaa. - Useimmiten kun ihminen hakee apuani on heille jo kertynyt paljon laskuja tai lainoja, joiden maksamisessa haparoidaan. Myös iso elämänmuutos kuten avioero tai puolison kuolema ovat tilanteita jolloin autan ihmisiä järjestelemään omaisuutensa niin, että se turvaisi loppuelämää mahdollisimman hyvin, toteaa Selosmaa. Jenni Selosmaa oli Puheen Iltapäivässä Tiina Lundbergin vieraana.

Puheen Iltapäivä: Kirjailija Veera Tyhtilä: Jalkautuva kirjoitusmetodi on vienyt minut lelukauppaan, toimistoon, huumeluolaan ja vankilaan: 23.01.2017 14.40  

Ylen uusi tv-sarja Menneisyyden metsästäjät -sarjassa metallinpaljastimia apunaan käyttävät digiajan tutkimusmatkailijat vievät katsojat syvälle Suomen historiaan. Pohdon saari, Hauho ja Ahvenanmaan pellot paljastavat mielenkiintoisia löytöjä Suomen historiasta rautakaudelta keskiajalle. Siitä mihin fakta loppuu, alkaa fiktio ja sitä fiktiota sarjan löytöjen ympärille ovat luoneet neljä suomalaiskirjailijaa. Yksi heistä on Veera Tyhtilä. - Kirjoitusprosessi antoi mahdollisuuden seikkailuun varsinkin kun minulla on tällainen jalkautuva kirjoitusmetodi. Menneisyys kiehtoo minua myös aiheena, sillä se auttaa ymmärtämään nykyhetkeä, toteaa Tyhtilä. - Jalkautuva kirjoitusmetodini on vienyt minut huumeluoliin, oikeustaloihin, vankiloihin, lelukauppaan ja toimistoon. Myös ulkomaille kuten Kreikkaan purjehtimaan ja Iraniin, joka oli maailmankuvallisesti hyvin käänteentekevä matka, kertoo Veera. Veera Tyhtilä oli Puheen Iltapäivässä Matti Ylösen vieraana.

Puheen Iltapäivä: Armoton maa -elokuva sijoittuu karuun pohjoiseen, joka on tällä hetkellä teemana erittäin cool: 20.01.2017 14.00  

Lasse on syrjäisen kylän eläköityvä poliisi. Taposta tuomittu Jaakko vapautuu vankilasta ja on ajautumassa törmäyskurssille Lassen pojan Erkin kanssa. Tämä välienselvittely käydään Lapin erämaassa. Tämä on alkuasetelma uudelle kotimaiselle Armoton maa -elokuvalle. Elokuva on lyhytelokuvillaan mainetta niittäneen Jussi Hiltusen ensimmäinen pitkä elokuva ohjaajana ja käsikirjoittajana. Elokuvan idea sai alkunsa yhteiskuntakritiikistä, joka kohdistui poliisien vähentämiselle pohjoisessa, kertoo Hiltunen. Hänen suvustaan löytyy myös poliiseja monessa polvessa. - Poliisia minusta ei tullut, mutta olen aina pitänyt poliiseja ammattikuntana erittäin mielenkiintoisena ryhmänä elokuvan henkilöhahmoiksi, kertoo Hiltunen. Elokuvassa Erkki Syväjärveä näyttelee Mikko Neuvonen. - Valmistauduin rooliin seisomalla hiljaa metsässä haulikko tai jousipyssy kädessä sanomatta tai tekemättä mitään. Halusin näin tehdä Erkki Syväjärvestä täysin uuden hahmon, enkä vain lainata hänelle henkilökohtaista olemustani tai persoonaani, kertoo Mikko. Hänen mukaan Armoton maa -elokuvalla on avaimet kansainväliseen menestykseen, sillä se ammentaa samasta pohjoisen teemasta millä menestystä ovat niittäneet televisiosarjat kuten Game of Thrones ja Vikings. - Kylmä ja karu pohjoinen on nyt cool. Men of the North kiinnostaa, naurahtaa Neuvonen. Jussi Hiltunen ja Mikko Neuvonen olivat Puheen Iltapäivässä Matti Ylösen vieraina.

Puheen Iltapäivä: Lapsiperheet valtaavat helsinkiläisravintoloita: 20.01.2017 13.20  

Tiesitkö, että me suomalaiset syömme eurooppalaisista vähiten yhdessä? Suomi 100 -juhlavuoden yksi kampanja on Syödään yhdessä, joka pyrkii muistuttamaan yhdessäsyömisen ja kyläilyn merkityksestä - syöminen ja yhteisöllisyys tekee hyvää terveydelle, mielelle ja elämänlaadulle. Suurin osa suomalaisista toivoisikin lisää yhdessä syömisen mahdollisuuksia. Yksi mahdollisuus lapsiperheille tarjotaan lauantaina 21.1 kun Perheet safkaa - lapsiystävällinen ravintolatapahtuma valtaa helsinkiläisravintoloita. Nämä ravintolat eivät ole niitä, joihin ihan ensimmäisenä lapsikatraansa veisi - kyseessä on aavistuksen verran hienommat paikat, joissa voi nyt käydä vaikka harjoittelemassa "hienosti syömistä". Perheet safkaa on Petra Gergov-Koskelon ja Minna Koskelon kehittämä konsepti, joka sai alkunsa, kun kaksi hyvää ruokaa rakastavaa äitiä turhautui siihen, että sekä itsellä että monilla tuttavaperheillä oli korkea kynnys lähteä lasten kanssa ravintolaan syömään. Lisäksi monissa paikoissa tarjotaan lapsille sama iänikuinen menu nakeilla ja ranskalaisilla. Lisäksi monista lapsiperheellisistä tuntuu, että Suomi lapsivihamielinen maa, jossa lapsi saa näkyä muttei kuulua - ja viereisistä pöydistä kuuluu tuhahduksia ja näkyy silmien pyörittelyä kun lapsiperhe istuutuu paikalleen. Millainen on perheystävällinen ravintola? Millaista käytöstä lapsilta pitäisi vaatia? Entä osaavatko suomalaislapset käyttäytyä ravintolassa? Muun muassa näitä kysymyksiä perataan kahden äidin - keittokirjailija ja bloggaaja Hanna Gullichsenin ja Ravintola Murun ravintolapäällikkö Saara Alanderin kanssa. - Lapset osaavat käyttäytyä, jos heille kerrotaan miten pitää käyttäytyä, ravintolaan kuuluu ääniä ja elämää - normaalit käyttäytymissäännöt huomioiden, toteaa Saara Alander. - Vastuu on aina vanhemmilla, ja kyllä itse haastan itseäni kun tämän lauman kanssa menen ravintolaan, nauraa puolestaan kolmen lapsen äiti Hanna Gullichsen.

Puheen Iltapäivä: Matkavakuutus, käsienpesu ja terve järki tuovat turvaa reissussa: 19.01.2017 19.38  

Matkamessut avautuvat suurelle yleisölle huomenna perjantaina Helsingin messukeskuksessa. Matkamessuilla on esillä unelmien matkoja niin kotimaan kamaralla kuin kauempanakin. Unelmien ja päivänpaisteen lisäksi matkalla voi kohdata myös vastoinkäymisiä - matkailija voi sairastua, hävittää passinsa tai joutua ongelmiin viranomaisten kanssa. Nämä ovat tyypillisiä matkailijan kohtaamia ongelmia, kertoo Ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin vetäjä Flora Kuparinen ja muistuttaa matkailijaa neljästä M:stä ennen matkaa - tarkista nämä: matkustustiedote, matkavakuutus, matkustusasiakirjat ja matkustusilmoitus. Käsienpesu ja matkavakuutus yhdessä terveen järjen kanssa suojaavat parheiten reissussa olijaa, toteavat puolestaan THL:n infektiolääkäri Kati Kainulainen ja terveydenhoitaja Eeva Pekkanen. Tiina Lundberg tapasi naiset messuhulinassa ja kysyi aluksi millaisia ohjeita matkailijalle juuri tällä hetkellä annetaan - Flora Kuparinen aloittaa:

Puheen Iltapäivä: Lukupiirissä jokainen lukija tuo siihen oman lisänsä - kirja on aina lukijan näköinen kokemus: 19.01.2017 14.50  

Yleisradion Kirjojen Suomi -suurhanke juhlii 100-vuotiasta Suomea koko juhlavuoden ajan uusilla kirjallisuusohjelmilla, verkkokirjoilla sekä runsaalla kirjallisuussisällöllä netissä. Myös verkkolukupiirit ovat osa Kirjojen Suomi hanketta. Ensimmäisen lukupiirin vetävät näyttelijä ja käsikirjoittaja Sanna Stellan ja toimittaja Kaisa Alenius. Lukupiirin kirjana on Tytti Parraksen Jojo vuodelta 1968. - Halusin valita kirjan joka on naisen kirjoittama ja joka sijoittuu menneeseen aikaan. Minusta on tullut niin vanha, että minua kiinnostaa tietää millaista oli ennen, Sanna Stellan perustelee kirjavalintaa. - Jojo aiheutti ilmestyessään valtavan kohun nimenomaan naisen seksuaalisuuden kuvaamisen ja itsemääräämisoikeuden takia. Se aiheutti suorastaan moraalipaniikin, jonka seurauksena mm. teoksen kirjoittanut kirjailija sai Tampereella laukusta päähän. Onkin mielenkiintoista nähdä minkälaisen vastaanoton kirja saa nykylukijassa, toteaa Kaisa Alenius. - Lukupiirissä toisiin ihmisiin tutustuu nopeammin, koska kirjan kautta päästään käsiksi isoihin teemoihin. Koska lukukokemus on aina henkilökohtainen, siksi myös kirjoista puhuttaessa tulee antaneeksi itsestään paljon, kertoo Stellan lukupiirin vaikutuksista. - Kirjallisuuden voima on siinä, että se lisää jokaisen henkilökohtaista näkemystä maailmasta ja elämästä. Se lisää myös empatiakykyä, ja sitä kautta voi ratkaista elämänkysymyksiä tai ainakin pohtia niitä, toteaa Alenius. Sanna Stellan ja Kaisa Alenius olivat Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan vieraina.

Puheen Iltapäivä: Lasse Nousiaisen koti-isyydestä syntyi esikoisromaani Konttaava koomikko: 18.01.2017 15.40  

Lasse Nousiainen on suomalainen käsikirjoittaja ja komediantekijä. Hän on tehnyt huumoriohjelmia radioon sekä kirjoittanut sketsejä ja viihdettä televisioon. Nyt mieheltä on ilmestynyt esikoisromaani Konttaava koomikko. Teoksessa kolmekymppinen koomikko jälleensyntyy avuttoman vauvan kehoon, aikuisen tietoisuudella. Tämä antaa perhe-elämän tarkastelulle uuden kulman. - Mulla on itsellä kaksi lasta ja olen ollut heidän vuoksi hoitovapaalla - koti-isänä. Koska minulla oli myös jonkin verran kokemusta viihdebisneksestä, päätin kirjoittaa kirjan jossa yhdistyy nämä kaksi asiaa, kertoo Nousiainen. - Lähdin kirjoittamaan vakavaa tekstiä, mutta väkisinkin sinne tuli niitä hauskoja juttuja kun kertoo tarinaa koomikosta joka on vauvan kehossa ja millaisiin tilanteisiin tällainen henkilö voi joutua, kertoo Lasse. Hän kirjoitti kirjansa Moskovassa ja viimeisteli sen Brasiliassa. Puheen Iltapäivässä Lasse Nousiainen kertoikin elämästään näissä paikoissa sekä esikoiskirjansa syntyprosessista. Suvi Puukangas haastattelee.

Puheen Iltapäivä: Baba Lybeck: Kirjailijoiden kyky tarinallistaa elämää kiehtoo ihmisiä: 17.01.2017 15.50  

100-vuotiasta Suomea juhlitaan myös kirjoilla. Ylellä on käynnissä 101 kirjaa -hankkeensa ja kirja-ala puhaltaa yhteen hiileen Kirja Suomi 2017 kokonaisuuden muodossa. Tämän hankkeen päätapahtuma on Baba Lybeck, kirja vieköön kirjallisuusillat, joita järjestetään kuusi kertaa tämän vuoden aikana. Baba on iltojen oiva emäntä, sillä hän rakastaa kirjoja ihan hulluuteen saakka. - Pahin kirjahulluus näkyy kotona, sillä minulla on vaikeuksia luopua kirjoista vaikka en niitä enää lukisikaan. Pidän myös kirjoista esineenä, kertoo Baba. Lybeck toivoo kirjallisuusiltojen olevan monimuotoisia. Vieraina tulee olemaan vahvoja naisia kuten presidentti Tarja Halonen, Tellervo Koivisto sekä Lenita Airisto. Mukana on myös miehiä, ensimmäisessä illassa mukana mm. Jörn Donner. - Toivon, että illat herättävät uusia ajatuksia takaraivoon niin minulle kuin myös yleisöllekin. Baba Lybeck oli Puheen Iltapäivässä Matti Ylösen vieraana.

Puheen Iltapäivä: Merikotka - tarina onnistumisesta: 17.01.2017 14.20  

Yksi maamme historian sykähdyttävimmistä luonnonsuojelun menestystarinoista on nyt dokumentoitu tarkasti. Merikotkien puolesta – WWF:n merikotkatyöryhmän vuosikymmenten taival -raportti julkaistiin viimeviikonloppuna. Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka merikotka onnistuttiin pelastamaan sukupuuton partaalta. Tarinassa on elokuvan aineksia - asialleen omistautunut lintumies ja hänen tarinansa. Toisen juonen haaran voisi utoda puolestaan ulkosaariston syrjäisimmissä ja luoksepääsemättömimmissä ikimetsissä elävä yksinäinen merikotka. Miten tarinat kohtaavat? no jätetään se elokuvan tekijöiden huoleksi ja lähdetään etsimään faktoja. Tiina Lundberg tapasi WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkosen sekä ohjelmapäällikkö Petteri Tolvasen ja kysyi kuka voisi olla pääosan esittäjä tässä merikotkan tarinassa?

Puheen Iltapäivä: Isoisoisä Hermanni Hermanssonin mukaan nimettiin bändi: 17.01.2017 07.28  

Hellä Hermanni ja Kylmät väreet julkaisi esikoislevynsä marraskuussa ja alkavan keikkakeväään kynnyksellä Matti Ylösen vieraaksi saatiin bändin säveltäjä, sanoittaja ja kitaristi Jani Hermansson, bändin rumpali Henrik Vitikka sekä perkussionisti Petri Sämpi

Puheen Iltapäivä: Albert Edelfeltistä romaanin kirjoittanut Venla Hiidensalo: Siihen mihin kirjoitettu historia loppuu, siitä alkaa tarina!: 16.01.2017 14.50  

Albert Edelfelt oli yksi merkittävimmistä suomalaisista taidemaalareista ja taide-elämän vaikuttajista. Kirjailija Venla Hiidensalo on kirjoittanut tästä maamme merkittävimmästä taiteilijasta romaanin nimeltään Sinun tähtesi. Teoksessa Albert Edelfelt näyttäytyy tavallisena miehenä, joka tuskailee tylsien tilaustöiden, riittämättömyyden, intohimottoman avioliiton ja perheen elättämisen kanssa. - Tätä kirjaa tehdessä tulimme Edelfeltin kanssa niin tutuiksi, että hän on minulle nykyään Allu, naurahtaa Venla. - Kun kirjoittaa kirjan, aiheeseen täytyy olla intensiivinen suhde. Minulla on ollut Alluun suhde koko elämäni ajan, sillä suvussamme liikkuu tarina jonka mukaan hän olisi yksi esi-isistämme. Edelfeltin tarina on siis kiinnostanut minua aina, kertoo Hiidensalo. Venla kertoo ottaneensa vapauksia tarinan suhteen, sillä kirja on romaani joka on lähtökohtaisesti fiktiota. - Romaanin erityislaatu on siinä, että fiktion kautta voi joskus päästä paljon lähemmäs totuutta kuin minkään muun formaatin kautta. Siitä mihin kirjoitettu historia loppuu, siitä alkaa tarina, kertoo Venla. Kirjailija Venla Hiidensalo oli Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan vieraana.

Puheen Iltapäivä: Uskalla tavoitella omannäköisiä ja omalta tuntuvia unelmia: 13.01.2017 15.55  

Leena Ståhlberg ja Marjaana Herlevi ovat opinto-ohjaajia ja motivaatiovalmentajia. Naiset ovat olleet itse monta kertaa taitekohdassa tai tienristeyksessä omalla työurallaan. He ovat uskaltaneet unelmoida isosti ja muuttaneet elämäänsä. Nyt he ovat kirjoittaneet muille pohdintoja tekeville apupaketin nimeltä Omannäköinen elämä. - Kirjamme tärkein viesti on, että uskalla tavoitella omannäköisiä ja omalta tuntuvia unelmia, toteavat Marjaana ja Leena. - Kun lähtee tekemään muutosta, kannattaa miettiä aluksi mikä omassa elämässä toimii ja vasta sitten katsoa mikä ei toimi, mitä kaipaisi lisää ja mistä voisi luopua, neuvoo Marjaana. - Unelmat tuottavat hyvää oloa ja mieltä sekä leppoisuutta. Kun on rentoutunut, silloin syntyvät ne parhaimmat ajatukset. Unelmointi siis kannattaa, sillä sen kautta voi löytää konkreettisia tavoitteita elämäänsä, sanoo Leena. Naiset olivat Puheen Iltapäivässä Tiina Lundbergin vieraina antamassa vinkkejä kuinka elää omannäköistä elämää.

Puheen Iltapäivä: Kuoro on monipuolinen ja moni-ilmeinen instrumentti: 13.01.2017 14.05  

Kunnianhimo, uudistus, rajojen rikkominen, monipuolisuus, mm. näillä sanoilla kuvailee itseään Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Naislaulajat eli Kynittäret. - Kynittärissä pyrimme tekemään kunnianhimoisesti taidetta musiikki edellä. Tekemisellämme haluamme myös ravistella kuorokonventioita, toteaa KYN:in tuottaja Susanna Kantelinen. - Kuoroharrastus on suosittua. Se on yhteisö, jossa ihminen pääsee toteuttamaan musiikillisia haasteita sekä olemaan osa instrumenttia. Se on myös mukavaa yhdessäoloa, kertoo KYN:in taiteellinen johtaja Kaija Viitasalo. Susanna Kantelinen ja Kaija Viitasalo olivat Puheen Iltapäivässä Suvi Puukankaan vieraina kertomassa, millaista kuoroharrastus on tänä päivänä.

0:00/0:00
Video player is in betaClose