Q&A

Q&A

Denmark

Med programmet “Q&A”, beværtet af de herrer Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson byder Radio24syv nok engang ind med et ugentligt, aktuelt mediemagasin.

Episodes

Kan man anmelde en bog, der er skrevet af en ‘husmuslim’?  

Først kalder man i skænderi på skrift en kvinde for bl.a. ‘husmuslim'. Derefter anmelder man hendes bog Glansbilleder og giver den grovfilen. I hvert fald, hvis man er debattør og hedder Nazila Kivi og skal anmelde en anden debattør Geeti Amiris bog i Politiken. Er det dybt useriøst og tendentiøst, som pressechef i Lindhardt og Ringhof Søren Anker Madsen hævder? Det er pressechefen i studiet for at diskutere med Politikens litteraturredaktør Jes Stein Pedersen. Men først forsvarer leder af den politiske redaktion på Ekstra Bladet Steen Larsen og indholdschef på DR Sandy French, hvorfor danske journalister skal bruge deres arbejdsdag på at erfare, hvem der bliver nye ministre. Når det hele nu alligevel kommer for en dag, hvis man bare venter et øjeblik.

Q&A 0

Se & Hør-dommen er faldet, så hvad gør vi nu…?  

Dommen er afsagt, og de forventede kaotiske scener med bunker af kameraer og mikrofoner foran Retten i Glostrup har peaket. Men hvad kan - og skal - journalister og medier så lære af den foreløbige afslutning på Se & Hør-sagen? Det er næstformand i Dansk Journalistforbund Tine Johansen og kriminalreporter og radiovært Marie Louise Toksvig i studiet for at udlægge. I sidste del af Q&A endevendes Facebooks penible situation som storformidler af løgnhistorier med lektor i journalistik ved Syddansk Universitet og Facebook-ekspert Filip Wallberg.

Q&A 0

Hold nu din kæft, David Trads!  

Jeppe Juhl har et vanvidssite med tosser, der spreder løgne og had. Blogger og radiovært David Trads lægger ikke fingre imellem i dagens Q&A, hvor han er i studie med journalist Jeppe Juhl, som er redaktør af onlinemediet NewSpeek.  - Hold din kæft, David Trads. Hold nu din kæft, svarer Jeppe Juhl senere og kalder David Trads for en ‘intellektuel pygmæ’. Hvad skænderiet handler om, kan du høre først i denne uges program, hvor værterne Sverre Quist og Mikkel Andersson også kommer til orde. Senere fortæller Martin Krasnik, hvorfor i al verden han forlader rampelyset i DR for i stedet at skrive for Weekendavisen.

Q&A 0

Ugen hvor danske journalister blev ydmyget af Trump  

Det fryder Weekendavisens Søren Villemoes, at hele standen af danske udenrigskorrespondenter og eksperter tog grueligt fejl, da Trump stemplede ind som USA’s næste præsident. Hør hvorfor i denne uges udgave af Q&A, hvor også Ekstra Bladets skarpe opinionsredaktør Mads Kastrup spidder danske journalister, fordi vi både tog grundigt fejl og så gerne ville være en del af eliten. Og så er der meningsmålingerne. For de bærer deres helt egen del af skylden i mediernes dækning af valget. Kan vi overhovedet bruge dem til noget? Det svarer journalist Susanne Sayers og lektor ved Institut for Statskundskab ved KU Asmus Leth Olsen på.

Q&A 0

Q&A uge 44, 2016  

Det kan ikke kun have handlet om sikkerhed, da Flemming Rose i 2011 blev underlagt en "håndfæstning", som gav ham mundkurv på i de sidste år, han var på Jyllands-Posten. Det siger han i dagens Q&A, hvor han også fortæller, hvorfor Ekstra Bladet og Jyllands-Posten får svært ved troværdigt at kritisere kilder for ikke at stille op til interview. Q&A får også besøg af Per Mathiessen. Han er Ekstra Bladets journalist, der prikkede hul på DF-bylden ved at afsløre Morten Messerschmidts EU-fiflerier i millionklassen.

Q&A 0

Q&A uge 43, 2016  

Bør pressen nu dække, når socialdemokratiske politikere går til ludere? Det spørgsmål står skrevet i flammeskrift, efter at partiets formand Mette Frederiksen i en ny bog ’Mette F’ fortæller, at hun ikke mener, at en kunde hos en prostitueret eksempelvis kan være politiker eller politibetjent. Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen er i studiet for at svare på det spørgsmål. Her får vi også besøg af Jens Jonathan Steen fra PioPio.dk og Lennart Kiil fra FolketsAvis.dk. For hvorfor i al verden er der efterhånden så mange holdningsbaserede medier i Danmark? Kan de noget, som de traditionelle medier ikke kan – og ville det socialdemokratiske PioPio.dk i øvrigt skrive om socialdemokrater, der går til ludere? Endelig gør vi midtvejsstatus i Se&Hør-sagen, hvor de sidste afhøringer er overstået.

Q&A 0

Q&A uge 42, 2016  

I handler Q&A om de betalingsmure, der på bedste Trump-vis skyder op overalt i mediedanmark. Berlingskes chefredkatørJens Grund og Ekstra Bladets ledende redaktør for betalt indhold, Lisbeth Langwadt er i studiet
Næste emne er hemmelighedskræmmeri hos efterretningstjenesterne, og Q&A taler med Morten Skjoldager, forfatter til den voldsomt omtalte bog, Syv år for PET, der gav anledning til, at store dele af mediedanmark i sidste uge blev ramt af en storm af fogedforbud.

Q&A 0

Q&A uge 41, 2016  

Der er smæk på, når hobevis af journalister døgnet rundt rapporterer fra Christiansborg og omegn. Men selv om den politiske journalistik hver dag både går i dybden og kommer langt omkring, er det ikke alle iagttagelser og historier, der når ud til læsere, lyttere og seere. Q&A bruger derfor hele denne udsendelse til at give hidtil ufortalte detaljer og anekdoter fra Borgen videre til lytterne. Værterne Sverre Quist og Mikkel Andersson har inviteret tre gæster med fortid og nutid på Christiansborg i studiet. DR's politiske analytiker Bjarne Steensbeck, Radio 24syv politiske redaktør Brian Weichardt og tidligere 'superspinner' fra Venstres pressetjeneste Peter Troelsen øser i en lille time løs af skæve vinkler, ligesom de giver deres uforbeholdne mening om de seneste manges år strøm af journalister, der ryger til partier og ministerier som spinfolk. Og tilbage igen.
Helt i tråd med den almindelige journalistiske selvtilfredhed har vi i studiet glemt at fortælle, hvem der producerer hele herligheden. Men det er Kasper Risgaard.

Q&A 0

Q&A uge 40, 2016  

Dagens Q&A er en temaudsendelse om niche- og fagjournalistik, der er helliget de vigtigste ting her i livet: sex, penge og videnskab.

Er det en våd drøm at skrive om sex på 20. år, og løber man aldrig tør for nye vinkler på analsex? Det og meget mere svarer Ekstra Bladets enmandsredaktion for Sex og Samliv, Tomas Roar, på.

Simon Richard Nielsen er studievært på TV2 Business samt mangeårig erhversjournalist. Han er studiet for at forklare hvorvidt og hvorfor erhverv- og finansstof er en mediemæssig ghetto i en verden, hvor - hævder Q&A - langt de fleste drømmer om enten at afsløre politikersvindel eller skrive kulturstof i Politiken.

Ikke nok med, at Gunver Lystbæk Vestergaard er videnskabsjournalist på Weekendavisen, hun har også skrevet ph.d. om emnet. Så med solidt afsæt i både teori og praksis diagnosticerer hun tilstanden for dansk videnskabsjournalistik. Desuden fortæller hun hvorfor, det er fedt at dække opsendelsen af en rumraket.

Q&A 0

Q&A uge 39, 2016  

Hvorfor er det blevet så vigtigt, at journalister skal være brands - på grænsen til de iscenesættende - når faget altid har handlet om en nøgtern filtrering af virkeligheden? Det giver Zetlands Lea Korsgaard sit bud på i denne udgave af Q&A. Kasper Kopping er tiltalt i Se & Hør-sagen og har fra sin plads på anklagebænken lagt mærke til gentagne fejl i mediernes dækning af 'danmarkshistoriens største medieskandale'. Han forklarer, hvorfor det er bekymrende, og svarer på, hvordan præcisionen adskiller sig fra hans egen tid som journalist på Se & Hør. Og så har DR klaget over, at et kritisk interview med en veterinærdirektør i Fødevarestyrelsen er blevet optaget af styrelsens kommunikationschef. Er det ikke for sølle og ømskindet, når vi som journalister jagter historier og forbrydere med skjult kamera og diktafoner, der aldrig er slukket? Hør dommen fra Sverre Quist og Mikkel Andersson i denne uges udgave af Q&A.

Q&A 0

Q&A uge 38, 2016  

Hvorfor er Clement Kjærsgaards interviewteknik og person så kontroversiel? Det beder Q&A om svar på af studieværten selv i denne uges udgave af mediemagasinet. Sverre Quist og Mikkel Andersson spørger desuden mediejurist Vibeke Borberg om, hvorfor hun mener, at det er et problem for dansk presse, at Henrik Qvortrup jagter pædofile på TV3, samtidig med at han sidder på anklagebænken i Se & Hør-sagen. En sag, der onsdag også kastede lys over journalisters forhold til bilag og andre folks penge...

Q&A 0

Q&A uge 37, 2016  

I dag vender Q&A den seneste udvikling i Se & Hør-sagen, dernæst breaker de eksklusivt og aldeles solo historien om Christiansborg-journalister, der dækker over hinanden og mulig skatteunddragelse i Snapstinget. Til sidst taler de med to nyudnævnte debatredaktører, om hvad de vil med et stofområde, der er i konstant vækst og måske kannibaliserer den traditionelle journalistik.

Q&A 0

Q&A uge 36, 2016  

I dagens Q&A debuterer Sverre Quist som medvært, og han fortæller, i hvor høj grad Q'et i efternavnet spillede en rolle i ansættelsen. Derefter er journalist på Metroexpress, Lars Fogt, i studiet til en samtale om den spegede sag om Karina fra Fredericia og hendes omdiskuterede erfaringer med livet i underklassen. Til sidst fortæller kriminalreporter og vært på Politiradio, Marie Louise Toksvig, om Se og Hør-sagen, der blev indledt fredag morgen ved retten i Glostrup.

Q&A 0

Q&A uge 35, 2016  

I dagens Q&A er Mikkel Andersson alene ved mikrofonen og skamrider derfor hæmningsløst sine kæpheste. Først taler han om nyhedssatire med Rasmus Bruun og Frederik Cilius fra Den Korte Radioavis, der netop har taget hul på en ny sæson. Dernæst handler det om Lars Løkke og andre politikeres stigende brug af Facebook, som forskningschef i sociale medier ved DJMX, Jakob Linaa Jensen, ved en del om. Til sidst laver står den på et utrolig veldeklareret borgerligt medløbsinterview med Mikael Jalving om sommerenes mest omdiskuterede radioprogram, Je Suis Jalving.

Q&A 0

Q&A uge 34, 2016  

Først i udsendelsen vender de to værter ugens kritik af Radio24syv i blandt andet Politiken, mediedækning af nedfaldende sten på motorveje. Så fortæller lektor i journalistik Filip Wallberg, der har forsket i viralitet på sociale medier, hvad der gør historier til et hit på Facebook, og hvad de sociale medier betyder for fremtidens journalistik. Dernæst er Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen i studiet til en snak om, hvorfor man har har valgt at omlægge en ellers ambitiøs satsning på webtv og hvordan avisen vil tjene penge på nettet fremover. Til sidst fortæller Informations nye chefredaktør, Rune Lykkeberg om forskellen på Politiken og Information, hvordan han vil præge den gamle modstandsavis, og hvorfor han ikke er på Facebook.

Q&A 0

Q&A uge 33, 2016  

Har Radio24syv en ledelsesmæssig linje, der "billiger racistiske og xenofobiske udsendelser", og har kanalens chefer "forklædt et højrepopulistisk propagandaprogram som et almindeligt debatprogram om indvandring og islam"? Det og en del mere bliver programchef Mads Brügger konfronteret med i dagens udsendelse. Politiken har fået en ny chefredaktør. Hvad har han taget med fra Information, hvad byder fremtiden på for organet for den højeste oplysning, og skal det stadig være synd for alle i debatspalterne? Derudover er der jo lige det med undskyldningen til profetens efterkommere og spørgsmålet om, hvorvidt JP skulle have trykt de berømte tegninger... Henrik Qvortrup og Mikkel Andersson.

Q&A 0

Q&A uge 32, 2016  

I Q&A kan i dag berette om områder på bl.a. Nørrebro og Tingbjerg, hvor journalister kun kan komme med politibevogtning, hvis de ikke vil risikere trusler og smadrede kameraer.

Gæster: Lars Aslan Rasmussen, folketingsmedlem for Socialdemokraterne og Mette Østergaard, chefredaktør på TV2 NEWS.

I kølvandet på den seneste tids debat om Danmarks Radio har Q&A en lidt længere snak med en mand, der i den grad kender statsradiofonien indefra, tidligere være på Deadline, nu freelancer, Adam Holm.

Skal Radio24syv flytte til Smilets By? Det foreslår Dansk Folkeparti, som vil have stationen til Aarhus. Om det er en god ide debatterer kanalchef Jørgen Ramskov og Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus.

Q&A 0

Q&A uge 31, 2016  

Skal journalister tåle at blive anmeldt på lige fod med hoteller, restauranter - og er det en god ide? Q&A taler med Lars Tvede, der snart lancerer et website til det.

Danmarks Radio står muligvis over for historisk store besparelser. DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, chefredaktør Troels Mylenberg og politikerne Henrik Dahl og Orla Hav debatterer statsradiofoniens fremtid. Og er der virkelig politiets opgave at være sjove på sociale medier? Digital rådgiver Benjamin Rud Elberth mener nej.

Q&A 0

Q&A Uge 30, 2016  

Q&A spørger i dag journalist og studievært Anders Kjærulff, hvorvidt danske medier var for henførte i dækningen af whistleblowers som Wikileaks og Edward Snowden. Dernæst taler Andersson & Qvortrup med BTs chefredaktør Karl Erik Stougaard, om hvorvidt intet er for småt, når det gælder tragiske kriminalsager. Nyhedschef for TV2 Jakob Nybroe er i studiet til en snak om hvorvidt evindelig breaking-dækning af terror fremmer ligegyldig tomgang og fordomsfuldhed, og hvorvidt det er en god ide, at man ikke nævner terroristers navne. Til sidst i programmet er kønsdebattør Henrik Marstal i studiet til en snak om politisk korrekthed i medierne.

Q&A 0

Q&A uge 29, 2016  

Q&A kigger indledningsvis på, hvordan forskellige medier har dækket agurkehistorien om Pokemon Go i tråd med deres redaktionelle profiler. Kunne Ekstra Bladet eksempelvis finde den erotiske vinkel?.. Dernæst undersøger de, hvordan det kunne være at DR sendte en Woody Allen film mens et blodigt kupforsøg var i fuld gang i NATO-landet Tyrkiet. Gæst: Thomas Falbe, ledende redaktionschef, Danmarks Radio. Gik der Fritz og Poul i Børsens dækning af terrorangrebet i Nice, der udmøntede sig i en artikel om rigmænd, som angiveligt efterspurgte livvagter for at komme ud af byen? Gæst: Jørgen Andresen, nyhedschef, Børsen. Kan det virkelig passe, at journalister ikke må mene noget i deres fritid, og har journalisters meningsmageri taget overhånd? Gæster: Lars Werge, formand for Danmarks Journalistforbund og Jakob Levinsen, freelancer og tidligere redaktionschef på Berlingske.

Q&A 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose