Racefanspodden

Racefanspodden

Sweden

SRF:s Ronnie Larsson Miles bjuder in motorprofiler till att prata racing, livet och varför saker och ting blev som de blev. Nytt avsnitt varannan torsdag.

Episodes

#27: May the downforce be with you  

Halvvägs in i F1-säsongen är det dags att stämma av läget i mästerskapet. Vad har hänt, vad har inte hänt och vad kommer att hända härnäst? Dessutom görs ett desperat försök att en gång för alla fastställa Racefanspoddens position som Sveriges mest transparenta racingpodd.

#26: Inför Tysklands GP  

Veckans avnsitt av Racefanspodden blir en specialare. Vi tittar närmare på förutsättningarna inför Tysklands Grand Prix och tar dig med på ett varv runt Hockenheimring. Allt till arga toner av Rammstein och finstämd tysk schlager.

#25: Rise of the Felix  

För en gångs skull handlar inte veckans stora svenska racingnyhet om Marcus Ericsson i Formel 1. I veckan blev det officiellt att Felix Rosenqvist ska testa för storteamet Chip Ganassi Racing i amerikanska Indycar-serien. Detta efter att ha totaldominerat senaste Indy Lights-deltävlingen i Toronto. Dessutom snackar vi MotoGP, förutsättningarna inför Ungerns GP och huruvida Apple […]

#24: Janne ”Flash” Nilsson  

Det är svårt att inte älska Janne "Flash" Nilsson. Men förutom att vara en helskön kille, är han framförallt en jävel på att köra racerbil. Och att driva team. Och att lotsa fram nya talanger. Och att försvara sporten han älskar till sista blodsdroppen. Vi fick en pratstund med Janne; om uppväxten i Karlstad, framgångsåren i Formel 3, steget över till standardbilar och hur det är att sova i samma bil som Kenny Bräck.

#23: Hasse Wängstre  

Få har gjort mer för svensk motorsport än Hasse Wängstre. Efter den egna racingkarriären gick han på 70-talet vidare till att själv driva racingstall. Sedan dess har Hasse haft ett finger med i spelet hos de flesta av våra största racingstjärnor – Ronnie Peterson, Stefan ”Lill-Lövis” Johansson, Kenny Bräck bara för att nämna några. Vid 81 års ålder har han lagt tiden som förbundskapten, mekaniker och mentor bakom sig. Fast det betyder inte att han sitter hemma och rullar tummarna. Långt ifrån.

#22: Homer Hamilton  

Det viktiga 22:a avsnittet av Racefanspodden. Vi knyter ihop säcken efter Europas Grand Prix och låter Jacob Fredriksson prata av sig efter det traumatiska slutet av Le Mans 24 timmars. Dessutom har vi hittat ytterligare en distinkt skillnad mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton.

#21: En röst i natten  

Racefanspodden klämmer in ett specialavsnitt om Le Mans 24 timmars. SRF:s sportvagnsorakel Gergei Farkas poddar nattetid från Le Mans presscenter och delar med sig av upplevelserna från ett av racingvärldens mest klassiska lopp.

#20: Det är ju inte golf  

Racefanspodden fyller 20 avsnitt. Det firar vi med att dra osedvanligt visa slutsatser efter Kanadas GP och går på djupet inför Baku och det kanske snabbaste stadsloppet i modern tid. Dessutom delar Jacob Fredriksson med sig av varför han älskar Le Mans 24 timmars så mycket så att det nästan gör ont i bröstet.

#19: Silly season  

Racefanspodden analyserar Valentino Rossis senaste seger i MotoGP, drar förutsättningarna inför Kanadas GP och tar tempen på decenniets kanske hetaste silly season inom F1. Vi börjar dock med att prata igenom det som förra veckan kom att bli en mycket svart racehelg med inte mindre än tre tragiska dödsfall, vad som hände och de faror som på ett eller annat sätt alltid kommer att vara förknippade med motorsport.

#18: Vi gräver oss ut  

Vilken racehelg det var! I Monte Carlo fick vi se Lewis Hamilton tillbaka i topp, däckstrul, regn och ett Sauber som för en gång skull stal rubrikerna ... fast inte på ett bra sätt. Dessutom tittar vi närmare på Alexander Rossis historiska seger i Indy 500 och tar reda på varför segraren prompt ska dricka mjölk efter loppet.

#17: Because we Cannes  

Vi tittar närmare på den gångna helgens rafflande upplösning i MotoGP, vrider och vänder på förutsättningarna inför Monacos GP och ser fram emot en sensationell comeback i Indy 500. Och vad hände egentligen med Lewis Hamilton i Cannes? Medverkande: Ronnie Larsson Miles, Anders Nilsson och Jacob Fredriksson.

#16: Barcelona till max  

SRF:s Ronnie Larsson Miles och Gergei Farkas vänder ut och in på Spaniens Grand Prix. Det snackas vassa omkörningar, Mercedes varumärke, att Vettel blev arg igen och inte minst vad Max Verstappens historiska seger innebär för framtiden.

# 15: Ring farsan  

Har F1 någonting att lära av LMP1? Red Bulls switch mellan Kvyat och Verstappen – panikbeslut eller iskallt beräknat? Är Michelindäcken i MotoGP i själva verket livsfarliga och var kommer poddledar-Ronnie egentligen sitta under racet i Barcelona? Om det och mycket mer i veckans avsnitt av Racefanspodden.

#14: F**k  

Det extremt censurerade 14:e avsnittet av Racefanspodden. Anders Nilsson, Jacob Fredriksson och Ronnie Larsson Miles summerar Rysslands GP, drar förutsättningarna inför helgens MotoGP på Le Mans och trånar efter Indianapolis 500 och amerikansk skräpmat.

#13: Håll käften-klausulen  

Det intensiva trettonde avsnittet av Racefanspodden. Ronnie Larsson Miles och SRF:s F1-expert Gergei Farkas diskuterar Kinas Grand Prix, vågade omkörningar, fräcka ryssar, arga fransmän och vart kritiken mot Renaults motorer egentligen tog vägen.

#12: Sportvagnsporr  

I samband med inspelningen av Racefanspodden avsnitt 12 skedde ett tekniskt missöde, vilket dessvärre innebar att ett av ljudspåren gick förlorat. Som tur var kunde vi rädda det episka samtalet mellan sportvagnsentusiasterna Jacob Fredriksson och Gergei Farkas när de går på djupet inför helgens premiär av World Endurance Championship. Här hör du resultatet: 16 minuter sensuell sportvagnsporr. Kan det bli bättre?

#11: Sten, sax, påse  

Nöjda, överväldigade och med akut sömnbrist sammanstrålar SRF:s John Sempill, Jacob Fredriksson, Anders Nilsson och Ronnie Larsson Miles för att sätta ord på en fantastisk racehelg. Bland annat snackas det F1-kval, MotoGP och det ekonomiska läget i Marcus Ericssons Sauber.

#10: Värsta grymma racehelgen  

Vi står inför en alldeles underbar och smått fantastisk racehelg. På schemat står bland annat Formel 1, MotoGP, WTCC, NASCAR, Indycar och Indy Lights. Är hjärnan på väg att koka över av alla intryck och valmöjligheter? Ta det bara lugnt och låt det sköna gänget i Racefanspodden strukturera upp helgen åt dig.

#9: Mikaela Åhlin-Kottulinsky  

Det sägs att vissa yrken går i arv – något som i allra högsta grad verkar gälla familjen Åhlin-Kottulinsky. Bland annat är Mikaelas morfar Freddy Sveriges enda Dakarrally-vinnare och mamma Susanne Kottulinsky är såväl europamästare som svensk mästare i rally. Själv har Mikaela siktet inställt på DTM. Ett mål hon i år tar ett rejält kliv närmare. 2016 väntar nämligen det stenhårda ADAC GT Masters-mästerskapet, i team med Le Mans 24h-trean Marco Bonanomi.

#8: Eftersnack – Australiens GP  

Racefanspodden summerar den rafflande säsongspremiären i Melbourne. Var verkligen det nya kvalupplägget så värdelöst, förtjänade Mercedes segern och hur illa är det egentligen ställt med Sauber? SRF:s Gergei Farkas, Anders Nilsson, Jacob Fredriksson, John Sempill och Ronnie Larsson Miles sammanfattar även helgens händelserika MotoGP-premiär i Qatar.

0:00/0:00
Video player is in betaClose