Rädda Världen Podcast

Rädda Världen Podcast

Sweden

Två "sköna" killars desperata försök att rädda världen. 50% av podden utgörs av Joakim Björnfalk, 45% av Adam Andersson och 5% av Zara Larsson och diverse andra personligheter i samhällets öga.

Episodes

Lars Lagerbrexit  

Jocke är tillbaka från rehab, och vill då självklart prata om fotboll. Dock kan inte fotboll pratas utan ett samhälleligt perspektiv, så vi pratar om det med. Festivalrykten.se har ju lagt ner, så vi tar över deras roll, och pratar om den stundande Peace and Love i Borlänge. 

 

Medverkade: Party-drogaren Joakim Björnfalk och Medberoende Adam Andersson

Att vara rutinerad kontra att ha rutin  

Återfödseln! Vi har återuppstått, dock i ett helt nytt format. Formatet kommer dock kasseras direkt, för Adam är ett jävla fuck-up. Joakim är på Malta så vi har ersatt honom med en annan ginger. En ny ginger. En bättre ginger. Medverkar gör även suppleant Felix Stolt. Detta för att fylla det otroligt lilla tomrummet som Jocke lämnar efter sig. 

Vi diskuterar nya format, hur man jobbar eller inte jobbar heltid, sport, jobb, sprit, liv, katter, hundar och gamla jazzmusiker. Det är ostrukturerat och härligt, precis som vanligt!

 

Medverkande: "Don't drink and drive"-förespråkare Adam Andersson, "Nisse från Manpower" Felix Stolt, samt "Jag hatar er" Sebastian Ingemarsson

Grattis  

EXTRAINSATT SPECIALAVSNITT!

 

På grund av anledningar så släpper vi här nu detta extrainsatta specialavsnitt. Detta är mer för oss dock, så det kanske inte är skitkul. Den ena av oss fyller år, så den andra gör sitt bästa för att önska en fantastisk födelsedag till en av sina bästa vänner.

 

Medverkande: Känslomässigt obekväm Adam Andersson, samt alkohol

Jubileum  

Det oväntade avsnitt 10 är här! Tack alla som har lyssnat, och stöttat oss via swish. 

 

Adams life är lush, så han pratar om det i tjugo minuter. Jocke påpekar tidsramen, varpå Adam pratar lite mer. Vi pratar musik, och sanningslikhet kontra sannolikhet. Diskussioner has, och allt är så härligt som det brukar vara. Adam är tydligen adopterad, och lite lätt bipolär. 

 

Medverkande: Galaxhjälte Adam Andersson och fis i rymden Joakim Björnfalk

Tom Hanks har behov  

Naken-podden! Adam har jobbat och beskriver hur hans psykos manifesterat sig. Joakim har gymmat, och gjort observationer där. Vi pratar Miljöpartiet, och om hur fint det är att ha känslor. Vi nördar lite lätt, med både fotboll och vad fan det är Jocke nu pratar om. Vidare dissar vi en populär nattklubb i Göteborg, och uttalar oss på sätt som antagligen kommer sluta med att vi blir stämda för ärekränkning. Om man nu kan bli det.

 

Avsnitt IX, mycket nöje!

Bete dig  

Vi har börjat dricka ljus lager och skyller på vädret. Adam vill att män inte ska vara vita och kränkta, och Jocke vill att män inte ska vara vita och kränkta. Vi håller med varandra i allt, för att kontrastera förra veckans totala kaos. Dagens avsnitt är endast ordnat kaos, kryddat med en liten matematik-lektion.

Raseri  

SPOILER ALERT! Vi pratar om senaste säsongen av Game of Thrones. Det korkas en whiskey och Adams hals går sönder, så därför dricks en kalasöl istället. Vi planerar för vår kommande storhetstid. Adam är arg på David Benioff och D.B Weiss, så därför blir han arg på Jocke. Jocke blir därför arg tillbaka, vilket resulterar i ett fullskaligt krig. Detta kan dock helt ha varit Adams fel, då han målar ut Jocke som psykopat. Jockes snapchat-beroende diskuteras, varpå ännu fler schismer uppstår. Kommer det komma ett avsnitt VIII? Det vet ingen.

Klassmorfar  

Alla Jockes slipstenar har dragits, så vi välkomnar er normalt till detta avsnitt sex! Det pratas saker som hänt under Jockes dag, och Adam vill planera för podcastens medlemmars gemensamma framtid. Vi dissar Jedi-ordern, och förbättrar såväl Terminator-franchisen som allas vårt kollektiva välbefinnande. Ljudet är lite dåligt, men det är Adams fel för han satt för långt bort från inspelningsmackapären och njöt av en pistagelängd.

Vårt heliga uppdrag  

Vi har fått läsarmail! Det snackas japansk spons, krigare i norr och fjantar som vill se sig som krigare, allt ackompanjerat av en kaffebryggare. Det uppstår meningsskiljaktigheter kring ack så viktiga saker, vilket är helt förståeligt med tanke på att vi för varje dag blir mer och mer kända. Detta är ju dock ett problem för Adam, vilket Jocke svarar på på sedvanligt vis. Jockes life är rätt lush, och Adam klagar bara på sitt jobb. 

 

Skicka in era läsarmail till raddavarldenpodcast@gmail.com och glöm inte att anmäla er till releasefesten! Utan anmälan kan vi inte garantera er plats.

 

Vi fick klippa i slutet, därav det konstiga ljudet. Det är Adams fel.

Romantisk förvirring  

Efter en längre paus är vi äntligen tillbaka! Jocke bamboozlar Adam, som ursäktar sig för att han, som stor man, betedde sig som en liten man under några dagar. Adam planerar för sin framtid, och Jocke har inte planerat. Det pratas så djupa saker som Panama papers, varför brittiska bartenders är de bästa wing-men som finns, och hur diverse svenska statschefer beter sig på krogen. Vi blåser lite väl mycket i våra egna tutor, och Adam äter en baguette. Det är ostrukturerade samtal, precis som vanligt, så håll till godo så är vi tillbaka igen nästa vecka!

 

Medverkande: Göteborgs heroinrökande borgmästare Joakim Björnfalk, tidigare statsminister och nuvarande krogägare Adam Andersson

Dansbana och snusalkoholism  

Det är trött och bakfullt. Adam är oförberedd, så Jocke styr skutan i det vi passionerat kallar för "Jocke-podd". Han försöker därmed göra en klockren spaning om dansbanor. Jocke pangar även in lite reklam för sina tuffa jinns och lite om hans tinder-beroende. Adam förklarar varför hans föräldrar skiljde sig, och får även stå med mössa i hand då han i senaste avsnittet for med osanning i podden. Det faktakollas inte mycket, men mycket fakta pratas.

 

Glöm inte heller att maila oss på raddavarldenpodcast@gmail.com och anmäla er till releasefesten.

 

Njut av avsnitt 3, så ses vi nästa vecka!

Någonting med rasbiologi  

Vi beter oss som två stycken 46-åriga trebarnsmammor på facebook och känner oss tacksamma. Det pratas japansk volleyboll, och Adam far med osanning i podden. Jocke försöker introducera ett nytt segment, och det diskuteras både teorier och historier som alla grundas i Göteborgs spårvagnssystem.

 

Medverkande: Professor emeritus Adam Andersson samt kassör på Ica Joakim Björnfalk

Genesis  

5 juni, 2015. Ett datum som för evigt kommer finnas i människors medvetande. En dag som, historiskt sett, har haft mest påverkan på alla människors vardagliga liv sedan Jesus/Adam föddes 4 november, 1993 eller Joakim/Talanglöse Ed Sheeran föddes 2 juni, 1994. 5 juni, 2015 släpptes "Lush Life". Det har dock ingenting med detta att göra, för det här är första avsnittet av Rädda Världen Podcast, och det märks att det är första avsnittet. 

 

Medverkande: Ansvarig utgivare Adam Andersson, Redigeringsansvarig Joakim Björnfalk, och Cecilia Johnsson.

0:00/0:00
Video player is in betaClose