Radio MS

Radio MS

Denmark

Radio MS er en lille netradio lavet af mennesker med sclerose. Her kan du høre stort og småt om sygdommen og dens konsekvenser.

Episodes

Anders i Spanien - del 2  

Anders drager til Spanien iført kørestol og kæreste. Her i anden del hører vi om Sevilla. Hvordan mon det går? http://www.museoflamenco.com http://www.momondo.dk/ https://da.m.wikipedia.org/wiki/Sevilla

Radio MS 0

Anders i Spanien - del 1  

Anders drager til Malaga og Sevilla iført kørestol og kæreste. I første del hører vi om Malaga. Hvordan mon det går? http://centrepompidou-malaga.eu/ http://www.momondo.dk/ https://da.m.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1laga

Radio MS 0

Og nu er jeg så træt igen  

Søren og Nils tager en snak om den træthed, der for mange med sclerose, lidt for ofte dukker op - helt uanmeldt! Vi hører om erfaringer med træthed og tips til hvad man kan prøve, for at dæmpe den.

Radio MS 0

Så er der efterårs-familietur  

Jack og Vibeke er på efterårs-familietur til Bispingen Heide. Et badeland/aktivitetspark med masser af aktiviteter til store og små, men ikke mange til kørestolsbrugere.

Radio MS 0

De måske værdige  

Anders er begyndt på Den2radio, og her kan du høre hans første radioudsendelse. Den2radio skriver i deres oplæg: “Anders Munck er handicappet jurist og hans trofaste hjælper, Thomas Møllehave drog til Bornholm for på folkemødet at spørge en række politikere om, hvorfor det er så svært for uddannede handicappede at finde beskæftigelse. Da de kom tilbage, opsøgte de erhvervskonsulenterne Hanne Daugaard, Sussi Utoft og Lene Olsen for at få svar på, hvordan det i praksis forholder sig med at få denne ubrugte ressource i arbejde. Det er der kommet en intens og tankevækkende reportage ud af.”

Radio MS 0

Cannabis-passiar  

Jack Mikkelsen fra KomBlot fortæller om sit besøg i Dronningens Ferieby. Her holdt han et foredrag om cannabis og fortæller også om den befrielse det var, at være blandt andre folk med sclerose.

Radio MS 0

Anders er blevet radio-aktiv  

Anders har fået job med at lave radio. Så nu har vi udsigt til en professionel radiomand i Radio MS :) . Nils har pudset hyrevognenen og sat air-condition på max, så vi kan tage en snak om, hvad, hvordan og hvornår. Lyt med på den gode historie, som også handler om, hvordan tingene nogen gange kan flaske sig, hvis man bare er insisterende nok.

Radio MS 0

At rejse er at leve  

Søren snakker igen med Kenneth om den store USA-tur, han var på med sin kæreste. Udstyret med et USA-kort, går vi lidt mere i detaljer. Vi hører også om Kenneths tanker om at rejse, på trods af sclerose. Og så har Kenneth et opråb til folk, som er nye med diagnosen.

Radio MS 0

Annika rider ved PL 2016 i Rio  

De Paralympiske lege 2016, åbner onsdag d, 7. september i Rio. Danmark har fået udtaget 21 atleter. En af dem er rytteren Annika Dalskov, som Søren har ringet til, før hun tog mod Rio.

Radio MS 0

Exploring Odsherred - Del 2  

Odsherred lokker igen Jack og Vibeke til at udforske kørestolsvenlige muligheder i det skønne landskab i nordvestsjælland. Takeoffer: http://bit.ly/2bPmtwz Hotel HøjbySø: http://bit.ly/29esmjk Ulkerup-sjælene: http://bit.ly/2buFuBn Ovnhus: http://bit.ly/2bK9cDt

Radio MS 0

Premiere: De pårørende: Mit barn har sclerose  

Anders Munck påbegynder i denne udsendelse en helt ny kategori som fremover vil blive omtalt som "De pårørende". Her i den 1. udsendelse har vi fået kontakt til Lene der her vil tale om, hvordan det er som forælder at have et barn der får sclerose.

Radio MS 0

Lollands lyksaligheder  

Jack og Vibeke drager sydpå, for at undersøge hvad Lollandsregionen kan byde på af kørestolsvenlige oplevelser. Links: Velkommen til Lolland-Falster: http://bit.ly/2b5lFVA Hotel Skovridergaarden: http://bit.ly/2awBL6b Fuglsang kunstmuseum: http://bit.ly/2aSb5zm Spids Nøgenhat: Lolland Falster: http://bit.ly/2aILObD

Radio MS 0

Over There med Kenneth  

Kenneth og kæresten er taget på den helt store USA-tur. Søren får fat i Kenneth, på et lille hotelværelse i Los Angeles. Kenneth fortæller om de mange naturparker og byer de har besøgt, fx en smuk men hård tur til Grand Canyon. Hør også om det at rejse med MS og hvilke tanker Kenneth gjorde sig, før han tog afsted.

Radio MS 0

Velfærdsland TALK #4  

Barndom i Astrid Lindgrenland – med hovedet fyldt af Kafka Der var engang en 12-talspige med perfektionistisk angst for at fejle. Men en dag går det galt. Så dér ligger hun, med ét sidste ønske om at blive et smukt lig neddykket i det blodrøde badekar, hvor lillebroren finder hende i sidste øjeblik. Sådan begynder Caroline Livingstones biografiske fortælling; med et selvmordsforsøg. Heldigvis overlever hun; noget hun fortæller om i sin samtale med Nalle Kirkvåg. Faktisk går det nu så godt, at hun ikke bare læser på Københavns Universitet, samt er forfatter og aktuel med den autobiografiske roman Nat i april.

Radio MS 0

Folkemødet 2016 - Om at være en del af folket  

Anders og Nils tager en tur i det danske sommervejr for at tale om, hvad der så egentlig skete ... derovre på Solskinsøen. Vi skal høre lidt mere om, hvordan "geografien" er på folkemødet og naturligvis også om, hvilke politikere, som stillede op til interview ... og lidt om, hvad de sagde. Hvad var forskellene mellem partierne og var der reelt tale om et folkemøde, eller var det bare opreklameret spin?

Radio MS 0

Exploring Odsherred - Del 1  

Jack og Vibeke opdager Odsherreds lyksaligheder fra kørestolsvenlig base. 
Lokal mad, lokal kunst og et helt urimelig smukt landskab. Visitodsherred: http://bit.ly/29h44Yo Hotel Højby Sø: http://bit.ly/29esmjk 
Morild-kunst: http://bit.ly/29gN5bV Sidinge gårdbutik: http://bit.ly/29bihmp

Radio MS 0

Folkemødet 2016 - kørestol og brosten  

Anders har været på sin fødeø Bornholm. Til Folkemødet 2016 for at stille spørgsmål til beslutningstagerne om, hvordan handicappede med uddannelse finder vej til arbejdsmarkedet. I denne udsendelse hører vi om, om ideen bag folkemødet virker. Lidt om regnvejr i kørestol på brosten og lidt om de kommende udsendelser.

Radio MS 0

Velfærdsland TALK #3  

Vi, de bange – snubletråde og barrierer Hvorfor er middelklassen så bange for underklassen, at der opstilles disse snubletråde og barrierer for social mobilitet? Det og meget mere undersøger Preben Brandt sammen med Nalle Kirkvåg i TALK #3.  Brandt, har, som psykiatrisk socialoverlæge i Københavns Kommune, haft et langt og begivenhedsrigt liv med hjemløse, sutter, alkoholikere og andet godtfolk. Men også selv taget en lang og utrolig rejse fra nærmest ufattelig fattigdom og til førnævnte middelklasse. Men hvor trangen til at træde på dem allernederst i hierarkiet, så lige kommer fra, undrer. Hvorfor det f.eks. er dem på kontanthjælp og andre udgrænsede, der tales så grimt om og ikke dem, der flytter formuen til Panama og dermed ikke bidrager til skoler, veje, hospitaler og uddannelse mm.? Hvad er det med os i middelklassen og vores holden de udgrænsede ude? Det, forsøger Preben og Nalle at finde svar på.

Radio MS 0

Kunst til folket - Martyrmuseet  

Anders og Vibeke har oplevet “Det kompromisløse teater" Sort og Hvid, som har lavet den guidede udstilling 'Martyrmuseet'. Udstillingen som Bertel Haarder nægtede at se. http://bit.ly/1YkeRUH http://bit.ly/1PSQ8Ff

Radio MS 0

Tilbage til Amsterdam  

Vibeke og Jack fra KomBlot har endnu engang været forbi Amsterdam. De er meget glade for denne tolerante by. Hør om gadernes leben, som Vibeke og Jack opholdt sig mere i end på det centrale hotel, da vejrguderne var med dem.

Radio MS 0

0:00/0:00
Video player is in betaClose