Radiofortællinger

Radiofortællinger

Denmark

Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.

Episodes

Radiofortællinger: Meld dig nu! 2017-02-16  

Janne dukker op i 2 kunstneres liv. De fascineres af hendes skønhed og fandenivoldskhed. Begge forsøger de at få hende til at melde sig for sit sociale bedrageri - at få visket tavlen ren. Og undervejs rabler alting i et bizart, fascinerende, skræmmende og udmattende vanvid. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jonas Bang. Fortæller: Peter Martensen.

Radiofortællinger: Hvor er grænsen - og hvad koster det? 2017-02-09  

Torben Steno er ved at miste tålmodigheden ved alle de kendte og ukendte grænser, han skal passere i bil for at komme til Hviderusland for at møde Hr. Dudko. Ida Devalds visa duer ikke, da toget til Ukraine for anden gang krydser ind over grænsen til Rusland. Og så starter et kapløb med tiden. Og hvad skal de stille op med al den korruption? Tilrettelæggelse: Torben Brandt, Jacob Krag Linde og Jonas Bang. Medvirkende: Torben Steno og Ida Devald.

Radiofortællinger: Angst og mod på grænsen 2017-02-02  

Jacob skal ind i Kirgisistan, hvilket ikke er helt nemt, og Hugo kommer let ind i Columbia, men får svært ved at komme ud igen. Begge møder de udfordringer, som er uoverkommelige - tror de... Medvirkende: Hugo Steinmetz og Jacob Krag Linde. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jacob Krag Linde.

Radiofortællinger: Panik på grænsen 2017-01-26  

Rasmus bliver knaldet på grænsen til USA og sendt tilbage til Danmark. Torben kommer med nød og næppe ind i Afghanistan. Historier om uroen, nogle gange panikken, der griber os, når vi skal passere en grænse og står over for små mennesker med stor magt. Medvirkende: Rasmus Steen. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jacob Kragh Linde.

Radiofortællinger: Lig på bordet 2017-01-19  

Rikke og Peter har hver især haft stærke oplevelser med lig. To historier som har det til fælles, at de mangler en egentlig slutning. Og en manglende slutning kan være frustrerende, men kan også appellere til fantasien. Og pludselig sidder vi måske tilbage med flere mulige slutninger - måske mere interessant end den klassiske afrundede historie? Døm selv. Medvirkende: Rikke Høyer Lenz og Peter Martensen. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Gabriels afsked med øen 2017-01-12  

Gabriel er den sidste teenager på lille isolerede Christiansø, som for ham er et kæmpe univers. Nu er hans elskede far gået bort - og snart er det Gabriels tur til at drage ud i verden, væk fra alt det han kender og elsker. Tilrettelæggelse: Emilie Victoria Sonne Birket-Smith. Producer: Rikke Houd og Jón Hallur Stefánsson. Vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Mathias for evigt 2017-01-05  

Mathias fik meningitis og døde, kun 16 år gammel. Det efterlod familien og vennerne i sorg og magtesløshed - indtil de tog sagen i egen hånd og fandt deres helt egen måde at leve videre med Mathias på. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Forkert nummer - rigtig kærlighed 2016-12-31  

Morten er på Roskilde Festival, og selvom han har en kæreste, flirter han med en pige fra nabolejren. Da kammeraterne fra lejren senere holder et afterparty, beslutter de sig for at ringe til de nye bekendtskaber fra sommerens festival. Morten ringer op til flirten fra nabolejren - men det er bare ikke hende han får fat på.... Tilrettelæggelse: Rikke Mia Skovdal. Vært og producer: Torben Brandt. (Sendt første gang 22. september).

Radiofortællinger: Min bortførte bror 2016-12-29  

Blod er tykkere end vand. Men hvor tykt er blod egentlig, hvis man er opvokset langt fra hinanden uden at kende til hinandens eksistens? Det er spørgsmålet, som Mette har tumlet med, siden hun som 15-årig fik en skæbnesvanger nyhed om en ukendt bror i et ukendt land. Tilrettelæggelse: Nanna Nielsen. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Erotisk rejse ind i den amerikanske drøm 2016-12-26  

Daniel bor i København, er sidst i 30'erne, har sit på det tørre, men drømmer om at frisætte sig selv og forfølge en umulig drøm om en kvinde i en amerikansk forstad. Det er sådan Daniels forrygende blaffetur i USA starter. Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggelse: Anne Katrine Skjoldborg og Torben Brandt. (Sendt første gang 29. september).

Radiofortællinger: Mand får tvillinger 2016-12-22  

Ole og hans kæreste er gravide med tvillinger. De tror, at graviditeten går efter planen, men pludselig går vandet alt, alt for tidligt. Det sætter Ole i en helt uventet og til tider ganske isoleret position. En position, som kræver sin mand. Medvirkende: Ole Huld Jakobsen. Interview: Thomas Winther Overby. Redigering: Nanna Nielsen. Lydproducer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Den amerikanske invasion af vore drømme 2016-12-22  

Vi hører meget om amerikansk politik, nogen gange mere end om vores egen lokale politik. Så meget hører vi, at den ind imellem trænger langt ind i vore drømme - måske mareridt... Hovedpersonerne i denne Radiofortælling er Hillary Clinton, Donald Trump og Barack Obama. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt. Redigering og lyddesign: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. (Sendt første gang 6. oktober).

Radiofortællinger: Den syriske revolutions børn 2016-12-15  

Man siger, at revolutionen æder sine egne børn, at dem der gør oprør og laver revolution altid taber, ikke på den lange bane, men oftest allerede på den korte bane. Mød den syriske revolutions børn og døm selv. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Asperger indtager Hollywood 2016-12-15  

Lukas nørder inde på sit værelse og taler gerne og længe om det. Faktisk så meget at far og resten af familien næsten holder op med at lytte - altså, indtil det går op for dem, at Lukas styrer direkte mod stjernerne - på trods af eller måske takket være hans syndrom. Tilrettelæggelse: Jarl Therkelsen Kaldan. Vært og producer: Torben Brandt. (Sendt første gang 15. september).

Radiofortællinger: En flygtning fra en anden tid 2016-12-08  

Lili, 93 år, sidder i sin dagligstue og ser på flygtningestrømmene i TV. "Jeg har selv prøvet at gå der på landevejene med en lille kuffert", siger hun alt imens hjemmehjælpen støvsuger omkring hende - og tankerne strømmer tilbage i tiden. Tilrettelæggelse: Celine Klint. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: I krig på cykel 2016-12-08  

"Lad gevær. Stålhjelmene på. Sid op på cyklerne. Og så kører vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi skal først!" Med de ord blev den dengang 20-årige Ole Bjørnsen og hans kammerater fra cykelkompagnierne sendt i krig den 9. april 1940. Fra deres militærgrønne Hamlet-cykler forsvarede de Danmark mod Tyskland i de få timer, det varede, før Danmark indstillede modstanden. Vært: Mikkel Rønnau. Tilrettelæggelse: Anna Hjortdal og Mikkel Rønnau. (Sendt første gang 9. juni).

Radiofortællinger: Om natten skriver vi porno 2016-12-01  

Om dagen er han naturvidenskabsmand. Om natten skriver han, fra sin sofa på Amager, erotiske bøger, a la "50 Shades of Grey" - med sig selv og Liz i hovedrollerne. Hvis det altså er ham selv, og hvis det ellers er Liz, der skriver med og redigerer pr. chat fra Salt Lake City? Medvirkende: Daniel og Marylin. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Anne Katrine Skjoldborg. Vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Nattevagt på hospice - med krop og sjæl 2016-11-24  

Agnete har nattevagt på hospice. Midt i stilheden og roen trænger erindringerne om efterspillet omkring hendes egen mors og fars død sig på. Forlader sjælen kroppen, når man dør - og hvor går den så hen? Medvirkende: Agnete Møller. Tilrettelægger og vært: Torben Brandt. Musikdesign: Carsten Wolf Andersen.

Radiofortællinger: Flink kunde 2016-11-17  

Det er ubehagligt at være den, der skal råbe "kan I ikke åbne en kasse til?", når køen i supermarkedet er blevet uoverskueligt lang. Men når man så hører en højttalerstemme sige "En flink medarbejder til kasseåbning" - kan ubehaget udvikle sig til afmagt og raseri og spørgsmål, der står i kø. Medvirkende: Olga Bastian og Jon Albris. Tilrettelægger og vært: Torben Brandt. Research: Celine Klint.

Radiofortællinger: Larmende døv 2016-11-03  

Man skulle tro, at der bliver helt stille, når man bliver døv. Man skulle også tro, at kunstig hørelse giver én sit gamle liv tilbage. Men sådan er det slet ikke, opdager Hanne. Og begge gange ændres hendes forhold til omverdenen. (PS! Lyttes bedst med hovedtelefoner). Tilrettelægger: Celine Klint. Producer og vært: Torben Brandt. (Genudsendelse fra 3. november).

0:00/0:00
Video player is in betaClose