Radiofortællinger

Radiofortællinger

Denmark

Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.

Episodes

Radiofortællinger: Flugten fra det spanske juletræ 2017-04-20  

Jens og drengene rejser til solkysten, drikker kedsomheden væk og ender i et 4 år langt tovtrækkeri med det spanske politi - alt sammen på grund af et kunstigt juletræ. En historie om at miste følelsen af udødelighed. Tilrettelæggelse: Jóhann Eivind Dammert og Torben Brandt.

Radiofortællinger: Computer og kærligheden på afveje 2017-04-06  

Maria skal flytte sammen med sin nye store kærlighed, men midt i flyttekaoset kommer hun til at smide sin gamle Mac-computer i storskrald. På samme tid går musikeren Chems kæresteforhold i opløsning nede i Ghanas hovedstad Accra. Men hvad har de to historier så med hinanden at gøre? Tilrettelæggelse: Anne Katrine Skjoldborg og Torben Brandt.

Radiofortællinger: Hvad stiller man egentlig op med sin dobbeltgænger? 2017-03-30  

Torben Brandt, Radiofortællingers vært, bliver mere og mere selvoptaget i takt med at han opdager at han først har én - så to dobbeltgængere. Og nu er det tid til et opgør med de to mennesker som lige så stille har sneget sig ind i hans liv - mens han magtesløs ser til. Medvirkende: Søren Østergaard og Bjarne Bergius Hermansen. Tilrettelæggelse og produktion: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Kniven for struben 2017-03-23  

Peter er på vej hjem fra værtshus, da han holdes op af en mand med kniv, der vil have ham til at hæve penge til ham. 8.000 kr. senere - slippes Peter atter fri, efter at have været døden nær og tæt på at blive morder. Men hvad farer der gennem hans hoved under og efter? - ikke så lidt. Medvirkende: Peter Pagh-Schlegel og Agnete Solvej Christiansen. Tilrettelæggelse: Jonas Bang. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Peter, millionerne og stilheden 2017-03-16  

En nat i Las Vegas vinder danskeren Peter Eastgate verdensmesterskabet i poker og 53 millioner kroner. Han slår rekorden og bliver, 22 år gammel, den yngste vinder af turneringen nogensinde, og hvordan ser hans liv så ud nu, her 8 år efter sejren? Tilrettelæggelse: Katrine Norild Hedegaard. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Hvem er hvem? 2017-03-09  

De enæggede tvillinger Jonatan og Thorbjørn ligner hinanden som to dråber vand. De har altid været sammen - i skolen, til FDF, til musik og kor. Da de starter på hver sin efterskole, får de hver deres venner. Men hvor godt kender deres nye venner dem, når det kommer til stykket? Det vil vise sig, da de i al hemmelighed bytter efterskole. Tilrettelæggelse: Freja Sørine Adler Berg. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Udflugt med døden 2017-03-02  

Alt tyder på mere fred og ordnede forhold i Kenya, men da Jørn og Helle tages som gidsler i deres Land Cruiser, bryder helvede løs. En psykologisk kamp på liv og død tager sin begyndelse og fører i stadig nye retninger hen mod det overraskende klimaks... Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar & Helle Maj Producere: Torben Brandt & Jonas Bang

Radiofortællinger: Blaffere i knibe 2017-02-23  

To nybagte studiner blaffer rundt i Europa. Men på dét der skal blive turens sidste lift, på vej tilbage mod Danmark, får den franske familiefar dér bag rattet nogle sære ideer - ideer som han formentligt siden har fortrudt bitterligt. Medvirkende: Nadia og Julie. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Cecilie Kubert.

Radiofortællinger: Meld dig nu! 2017-02-16  

Janne dukker op i 2 kunstneres liv. De fascineres af hendes skønhed og fandenivoldskhed. Begge forsøger de at få hende til at melde sig for sit sociale bedrageri - at få visket tavlen ren. Og undervejs rabler alting i et bizart, fascinerende, skræmmende og udmattende vanvid. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jonas Bang. Fortæller: Peter Martensen.

Radiofortællinger: Hvor er grænsen - og hvad koster det? 2017-02-09  

Torben Steno er ved at miste tålmodigheden ved alle de kendte og ukendte grænser, han skal passere i bil for at komme til Hviderusland for at møde Hr. Dudko. Ida Devalds visa duer ikke, da toget til Ukraine for anden gang krydser ind over grænsen til Rusland. Og så starter et kapløb med tiden. Og hvad skal de stille op med al den korruption? Tilrettelæggelse: Torben Brandt, Jacob Krag Linde og Jonas Bang. Medvirkende: Torben Steno og Ida Devald.

Radiofortællinger: Angst og mod på grænsen 2017-02-02  

Jacob skal ind i Kirgisistan, hvilket ikke er helt nemt, og Hugo kommer let ind i Columbia, men får svært ved at komme ud igen. Begge møder de udfordringer, som er uoverkommelige - tror de... Medvirkende: Hugo Steinmetz og Jacob Krag Linde. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jacob Krag Linde.

Radiofortællinger: Panik på grænsen 2017-01-26  

Rasmus bliver knaldet på grænsen til USA og sendt tilbage til Danmark. Torben kommer med nød og næppe ind i Afghanistan. Historier om uroen, nogle gange panikken, der griber os, når vi skal passere en grænse og står over for små mennesker med stor magt. Medvirkende: Rasmus Steen. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jacob Kragh Linde.

Radiofortællinger: Lig på bordet 2017-01-19  

Rikke og Peter har hver især haft stærke oplevelser med lig. To historier som har det til fælles, at de mangler en egentlig slutning. Og en manglende slutning kan være frustrerende, men kan også appellere til fantasien. Og pludselig sidder vi måske tilbage med flere mulige slutninger - måske mere interessant end den klassiske afrundede historie? Døm selv. Medvirkende: Rikke Høyer Lenz og Peter Martensen. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Gabriels afsked med øen 2017-01-12  

Gabriel er den sidste teenager på lille isolerede Christiansø, som for ham er et kæmpe univers. Nu er hans elskede far gået bort - og snart er det Gabriels tur til at drage ud i verden, væk fra alt det han kender og elsker. Tilrettelæggelse: Emilie Victoria Sonne Birket-Smith. Producer: Rikke Houd og Jón Hallur Stefánsson. Vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Mathias for evigt 2017-01-05  

Mathias fik meningitis og døde, kun 16 år gammel. Det efterlod familien og vennerne i sorg og magtesløshed - indtil de tog sagen i egen hånd og fandt deres helt egen måde at leve videre med Mathias på. Tilrettelæggelse: Claus Vittus. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Forkert nummer - rigtig kærlighed 2016-12-31  

Morten er på Roskilde Festival, og selvom han har en kæreste, flirter han med en pige fra nabolejren. Da kammeraterne fra lejren senere holder et afterparty, beslutter de sig for at ringe til de nye bekendtskaber fra sommerens festival. Morten ringer op til flirten fra nabolejren - men det er bare ikke hende han får fat på.... Tilrettelæggelse: Rikke Mia Skovdal. Vært og producer: Torben Brandt. (Sendt første gang 22. september).

Radiofortællinger: Min bortførte bror 2016-12-29  

Blod er tykkere end vand. Men hvor tykt er blod egentlig, hvis man er opvokset langt fra hinanden uden at kende til hinandens eksistens? Det er spørgsmålet, som Mette har tumlet med, siden hun som 15-årig fik en skæbnesvanger nyhed om en ukendt bror i et ukendt land. Tilrettelæggelse: Nanna Nielsen. Producer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Erotisk rejse ind i den amerikanske drøm 2016-12-26  

Daniel bor i København, er sidst i 30'erne, har sit på det tørre, men drømmer om at frisætte sig selv og forfølge en umulig drøm om en kvinde i en amerikansk forstad. Det er sådan Daniels forrygende blaffetur i USA starter. Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggelse: Anne Katrine Skjoldborg og Torben Brandt. (Sendt første gang 29. september).

Radiofortællinger: Mand får tvillinger 2016-12-22  

Ole og hans kæreste er gravide med tvillinger. De tror, at graviditeten går efter planen, men pludselig går vandet alt, alt for tidligt. Det sætter Ole i en helt uventet og til tider ganske isoleret position. En position, som kræver sin mand. Medvirkende: Ole Huld Jakobsen. Interview: Thomas Winther Overby. Redigering: Nanna Nielsen. Lydproducer og vært: Torben Brandt.

Radiofortællinger: Den amerikanske invasion af vore drømme 2016-12-22  

Vi hører meget om amerikansk politik, nogen gange mere end om vores egen lokale politik. Så meget hører vi, at den ind imellem trænger langt ind i vore drømme - måske mareridt... Hovedpersonerne i denne Radiofortælling er Hillary Clinton, Donald Trump og Barack Obama. Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt. Redigering og lyddesign: Stine Rosenfeldt Bjerregaard. (Sendt første gang 6. oktober).

0:00/0:00
Video player is in betaClose