Radiofortællinger

Radiofortællinger

Denmark

Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier.

Episodes

Radiofortællinger: Klaverøvelse med dissonans 2016-06-30  

Louise øver, komponerer og skriver sange i en lejlighed på Nørrebro. Men hvordan forholder man sig til naboerne? Hvordan ændrer det ens musik, når de klager? Hvordan ændres musikken, når naboen begynder at stille musiktekniske spørgsmål. Louise prøver begge dele og får en god ven og en anderledes rejse ind i musikken. Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggere: Torben Brandt og Louise Tandrup Esbensen.

Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 2:2 2016-06-23  

Hvad vil det sige at have dårlige nerver? I denne uges Radiofortællinger hører vi anden del af Karen Mørks personlige fortælling om sin families historie. I jagten på at finde ud af, hvad der skete med mormor og hendes dårlige nerver, tager hun os blandt andet med til det gamle nervesanatorium ved Vejlefjord, hvor hendes mormor blev indlagt. Tilrettelæggere: Karen Mørk og Claus Vittus. (Sendes også 21.03, lørdag 2.30, søndag 15.33 og mandag 5.30).

Radiofortællinger: Mormors dårlige nerver 1:2 2016-06-16  

I denne og næste uges Radiofortællinger tager Karen Mørk dig med på opdagelse i sin families historie. Hun prøver at finde ud af, hvad det egentlig var, der skete, dengang hendes mor og moster blev sendt på børnehjem, og hvorfor de aldrig fik deres far at se igen. Det eneste der nogensinde er blevet sagt om den tid, det er, at det var et ulykkeligt ægteskab, og at mormor havde dårlige nerver. Tilrettelæggere: Karen Mørk, Louise Witt-Hansen og Mikkel Rönnau.

Radiofortællinger: I krig på cykel 2016-06-09  

"Lad gevær. Stålhjelmene på. Sid op på cyklerne. Og så kører vi alt hvad remmer og tøj kan holde. Vi skal først!" Med de ord blev den dengang 20-årige Ole Bjørnsen og hans kammerater fra cykelkompagnierne sendt i krig den 9. april 1940. Fra deres militærgrønne Hamlet-cykler forsvarede de Danmark mod Tyskland i de få timer, det varede, før Danmark indstillede modstanden. Vært: Mikkel Rønnau. Tilrettelæggelse: Anna Hjortdal og Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger: Den Elektriske Dæmon 2016-06-02  

Roberto Bengaly, den elektriske dæmon, optrådte i forrige århundrede med sine utrolige elektriske numre. Roberto var gøgler og startede sin karriere som jonglør og trapezartist, men i 1956 fik han et jernrør gennem halsen og med et, satte det en stopper for hans akrobatiske udfoldelser. Roberto kunne ikke lægge gøjlerlivet bag sig, og han begyndte at eksperimentere med strøm og sendte daglig flere 1000 volt gennem sit lille krop. Tilrettelæggelse: Mikkel Rønnau og Jonathan Herrik. Vært: Louise Witt-Hansen.

Radiofortællinger: Who's your daddy 2016-05-19  

Ina er undfanget med anonym donorsæd. Siden hun for knap ti år siden fik sin fars donornummer - 137 fra Cryos - har hun forsøgt at finde den mand, der med et skud sæd i starten af 90'erne leverede halvdelen af hendes gener. En jagt, der indtil videre har involveret et omfangsrigt excelark, 219 jurastuderende, et fantombillede med et firkantet ansigt og en ret akavet snak med en underviser i mediejura. Vært: Louise Witt-Hansen. Tilrettelæggelsen: Mikkel Rønnau og Anna Hjortdal.

Radiofortællinger: En blodig pistol og diskorummet 2016-05-12  

Historien om den 47-årige dansk-kurder Alan Gredars ungdom som modstandsmand i den kurdiske hær Peshmerga , hvor han i 80'erne kæmpede mod Saddam Husseins brutale styre i den kurdiske del af Irak. Hans far bliver henrettet, han får sin første pistol i hånden som 14-årig. Senere bliver han kendt , da han angriber en politistation og tager gidsler. Han var eftersøgt af Saddams Husseins s sikkerhedspoliti, og en aften bliver han taget. Han kommer også i Abu Graib-fængslet, slipper ud og flygter til Tyrkiet og kommer i tyrkisk fængsel. Her bliver han interviewet af en gruppe FN-observatører, og bliver dermed erklæret politisk flygtning og kommer til Danmark. For to år siden besluttede han sig for at tage tilbage og kæmpe som kurdisk soldat mod Islamisk Stat. Vært og tilrettelægger: Claus Vittus.

Radiofortællinger: Miss Serial Killer 2016-05-05  

Marie holder pause fra medicinstudierne for at rejse rundt i USA i en gammel, gammel skolebus sammen med sin kæreste og nogle venner. Rejsens sidste destination er New York, hvor Marie og kæresten skal slappe af, inden de skal hjem til Danmark. En dag bliver Maries kamera stjålet i undergrundsbanerne, og der tager rejsen en helt ny drejning. Tilrettelæggelse: Louise Tandrup Esbensen og Mikkel Rönnau. Vært: Louise Witt Hansen.

Radiofortællinger: Sov Godt 2016-04-28  

Sover du godt om natten? Christian Tobiassen sover sjældent særlig godt og for ham er natten ofte noget af en strabadstur. For ham er søvnen og natten noget han skal forberede sig på, tage bestemte forholdsregler og låse vinduerne ekstra godt. Radiofortællinger handler i denne uge om Christians utallige, natlige aktiviteter. Tilrettelæggelse: Lene Whinter, Annegerd Lerche Kristiansen og Mikkel Rønnau. Vært: Louise Witt Hansen.

Radiofortællinger: Stålhanne 2016-04-21  

Hanne er 77 år gammel. Da hun var 18, boede hun i Aalborg, gik i gymnasiet på Aalborg Katedralskole og dansede til rock'n'roll. En dag opdager Hanne, at SE og HØR har udskrevet en konkurrence, hvor en ung pige kan få mulighed for at være værtinde for en upcoming rock'n'rollstjerne, Tommy Steele, mens han besøger København. Hanne vandt konkurrencen. Tilrettelæggelse: Louise Tandrup Esbensen og Mikkel Rönnau. Vært: Louise Witt Hansen.

Radiofortællinger: Rapperen fra Qaqortoq 2016-04-14  

Rapperen fra Qaqortoq hedder Maasi. Han voksede op i den sygdrønlandske by, der før hen blev kaldt Julianehåb. Maasis liv har ikke altid været helt nemt. I barndommen var Maasi i konstant bevægelse mellem sine forældre og bedsteforældre. Men midt i den barske opvækst var der lyspunkter; en juleaften får Maasi en ghettoblaster, og den får stor betydning. Vært: Louise Witt Hansen. Tilrettelægger: Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger: Countrytown 2016-04-07  

I et vindblæst hjørne af Danmark ligger en lille by ved navn Dybe. En midaldrende kvinde har købt byens nedlagte kro og købmandsgård på tvangsauktion. Hun ejer dermed over halvdelen af den lille by og kalder sig derfor Sheriffen - byen kalder hun Countrytown. Radiofortællinger handler i denne uge om sheriffen, countrytown og 65 miliarder Elvis plader. Tilrettelæggelse: Louise Tandrup Esbensen, Lean Pejtersen, Sara Mejlvang Møller og Mikkel Rønnau. Vært: Louise Witt Hansen.

Radiofortællinger 2016-03-31  

Steen Lundager har været narkosmugler i 25 år og rejst rundt i hele verden med hash gemt i sko, skakbræt og cessnafly. Steen havde en frihedstrang, men det frie liv under radaren ender brat, da han bliver taget i USA. Tilrettelæggelse: Ula Bach Hulgård.

Radiofortællinger 2016-03-24  

Tapinquaq Rebecka Heiberg er en fantastisk pianist. Men det mest bemærkelsesværdige ved hendes musik er den energi, der er til stede i rummet, når hun sætter sig foran klaveret og spiller. Der er nemlig helende kvaliteter til stede i hendes toner. Det viser sig, at der ligger en helt særlig historie gemt bag hendes forhold til musikken. Tilrettelæggelse: Anne Katrine Skjoldborg og Mikkel Rønnau. Vært: Louise Witt Hansen.

Radiofortællinger 2016-03-10  

For næsten to år siden flygtede Mahmoud fra Syrien og tog den farefulde færd over middelhavet. På den lange rejse mistede den unge mand alt undtagen sin dagbog. I denne uges Radiofortællinger deler Mahmoud sin dagbog med os og fortæller om den lange rejse fra Damaskus til København. Vært: Louise Witt Hansen. Tilrettelæggelse: Karen Mørk og Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger: Underboen 2016-03-03  

Hjemmets vægge markerer vores eget private territorium. Der kan du slappe af og være dig selv. Men det er ikke altid at din bolig skærmer mod verden, som du ønsker det. I lejligheder trænger glimt af andre menneskers liv sig på gennem lyd. Ved du egentlig, hvad der foregår hos naboen, eller er det, du ved, i virkeligheden noget du forestiller dig? Denne uges radiofortælling handler om, når hjemmets fire vægge ikke er nok til at holde uønskede mennesker ude! Vært: Louise Witt Hansen. Tilrettelæggelse: Louise Tandrup Esbensen og Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger: Hvad nu hvis 2016-02-25  

Hvis viden er magt, må mangel på viden være afmagt. Det lærte Jonathan Trier Brikner på egen krop, da hans søster forsvandt fra et aarhusiansk diskotek kort efter midnat og efterlod sin taske på dansegulvet. Selvfølgelig var hun bare gået med en eller anden fyr hjem, og selvfølgelig skulle hun nok ringe. Men timerne gik. Hvad nu hvis hun ikke var gået med en fyr hjem? Hvad nu, hvis der faktisk var sket noget? Tilrettelæggelse: Maria Dønvang og Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger 2016-02-18  

Vi bor tæt op og ned af hinanden i opgange, vi hilser på vej op og ned af trappen, og gennem tynde vægge og gulve kan vi lære meget om hinanden, men hvor godt kender du egentlig din nabo? I denne uges Radiofortællinger møder vi to unge mænd, der på usædvanlig vis kommer lidt tættere på sine naboer, end mange af os andre. Tilrettelæggelse: Mads Mouritzen Bak, Rune Stürup Hansen og Michael Thykier. Vært: Mikkel Rønnau.

Radiofortællinger 2016-02-11  

Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier. (Sendes også 21.03, lørdag 2.03, søndag 14.32 og mandag 5.30).

Radiofortællinger: Tragedien på Tippen 2016-02-04  

Mord eller ulykke? Radiofortællinger tager dig i denne uge med på udflugt til en lille naturperle i Københavns Sydhavn, hvor der for nylig skete en frygtelig tragedie, som involverede et jernspyd og en pelset dame ved navn Lenny. Tilrettelægger: Astrid Dynesen. Vært: Louise Witt-Hansen. (Sendes også 21.03, lørdag 2.30, søndag 15.33 og mandag 5.30).

0:00/0:00
Video player is in betaClose