Episodes

Radiokorrespondenterna 20160110 1255 1830  

Sveriges Radios Norgekorrespondent Jens Möller har besökt oljehuvudstaden Stavanger där arbetslösheten ökar i oljekrisens spår.

Dawod i P1: flerspråkighet, flykt och långt ifrån lagom  

Flerspråkighet, flykt och långt ifrån lagom

Carlqvist & Hedelin i P1 - om att sakna och inte sakna Kina  

I dag bjuder vi på talkshow med tidigare Kinakorrespondenten David Carlqvist! Med sig som bisittare har han Jenny Hedelin - journalist på Dagens Industri och även hon före detta korrespondent.

Carlqvist & Hedelin i P1 - om att sakna och inte sakna Kina  

I dag bjuder vi på talkshow med tidigare Kinakorrespondenten David Carlqvist! Med sig som bisittare har han Jenny Hedelin - journalist på Dagens Industri och även hon före detta korrespondent.

Bergström i P1 Självcensurens makt och yttrandefrihetens gränser.  

Vad var det som hände Lisa Bergström på det där galleriet i Ungern? Hon är Sveriges Radios kulturkorrespondent och under en av sina resor hände någon märkligt när hon skulle göra en intervju. Ungern är ett land där det blir svårare för journalister att verka. Gabriel Byström är kulturjournalist och kanalchef för P4 Skaraborg. Han har skrivit boken Tystnadens triumf om den politiska situationen i Ungern. Han hjälper Lisa Bergström att tolka vad som utspelade sig i konsthallen. ”Det är censur!” Uttrycket används ibland slängigt när någon person inte känner att den får utrymme att uttrycka sig, men stämmer det verkligen? Gunnel Arrbäck var direktör för Statens Biografbyrå, i folkmun kallad filmcensuren. Hon tycker det är viktigt att inte blanda samman begreppen. Gunnel Arrbäck berättar också att det senast klipptes i en biofilm på 90-talet. Då var det våldsamma tortyrskildringar som fick känna på saxen. Filosofen Karim Jebari reder ut vad som händer med en människa som idkar allt för

Radiokorrespondenterna 20160103  1255  1830  

Amazonas håller på att förändras i grunden. Den brasilianska regeringen planerar att bygga 30 vattenkraftverk de kommande åren.

Radiokorrespondenterna 20151220  

Sveriges Radios utsända i Danmark, Samuel Larsson, påminner oss om dom stolta planerna för Öresundsregionen - och gör en djupdykning i vad ID-kontroller och en skarp nationsgräns kan leda till.

Maria Sjöqvist om protester och en sviktande ekonomi i Sydafrika  

I Sydafrika har det varit en het politisk höst, med studenter som har protesterat på gatorna, en ekonomi som har gått i stå och stort missnöje med landets politiska ledning.

Radiokorrespondenterna 20151206  

Från Helsingfors till Warszawa minns och firar man. Höjer glas till krigsveteraners minne eller marscherar på gatorna.

Cecilia Uddén om IS, Islam och ideologin  

Rekryteringen till Islamiska Staten, IS, tycks inte minska, trots brutala och blodiga terrordåd. Vad är det som driver en ung medelklasstudent att ansluta sig till IS? Och var finns motkraften?

Radiokorrespondenterna 20151122  

För två veckor sedan genomfördes det första riktiga valet i Burma på mycket länge. Radiokorrespondenterna skildrar landets resa mot demokrati.

Radiokorrespondenterna 20151115  

Frågan om USA:s roll i kriget i Syrien och en grasserande heroinepidemi är frågor som väljarna nu vill ha svar på från presidentkandidaterna inför valet om knappt ett år.

Radiokorrespondenterna 20151108  

Miljontals människor söker vård i andra länder. Vilka är riskerna och möjligheterna på en allt hetare internationell vårdmarknad?

Radiokorrespondenterna 20151101 1255 1830  

Dagligen tar sig tusentals flyktingar till Tyskland. Och förbundskansler Angela Merkel blir nu kritiserad för sin politik på hemmaplan. Men den har också gett omvärlden en ny bild av Tyskland.

Radiokorrespondenterna från Washington 20151025 1255 repris 1830  

Programledare Inger Arenander, Sveriges Radios korrespondent i USA:s huvudstad Washington DC

Radiokorrespondenterna 2015-10-18  

Ett drygt kvartssekel efter murens fall byggs nya murar i Europa. Den här gången är det Ungern som sätter upp taggtrådsstängsel för att hindra flyktingar från bland annat krigets Syrien.

Radiokorrespondenterna Jan Andersson  

Brysselkorrespondenten Jan Andersson riktar ljuset mot det upptrappade säkerhetspolitiska läget mellan militäralliansen NATO och Ryssland. Han tar oss med ut på Östersjön, ett hav som är strategiskt viktigt för inte minst Sverige, men också Ryssland och många NATO-länder. Samtal med den svenske NATO-ambassadören Håkan Malmqvist. Medverkar gör också Sveriges Radios Moskva-korrespondent Maria Persson-Löfgren.

Radiokorrespondenterna 20151004  

I ett av Limas mest överbefolkade fängelser syr fångar kläder till små trendiga butiker i Los Angeles, Paris och New York.

Radiokorrespondenterna 20150927  1255  1830  

Nu har Grekland en ny -sista?- chans att undvika statsbankrutt och bli kvar inom Eurozonen.

Radiokorrespondenterna 20:e september  

Vår korrespondent har följt med ukrainska soldater på en bussresa tillbaka från fronten.

0:00/0:00
Video player is in betaClose