Radionauterne

Radionauterne

Denmark

Radionauterne er en podcast for nysgerrige børn. I stiller spørgsmålene og vi følger svarene hvorend de tager os hen. Det er en stor og spændende verden derude, og vi er meget nysgerrige - på alt lige fra flyvemaskiner til disneyfilm og fra dansende myg til tidsrejser. Er der noget du går og undrer dig over, hvad enten det er om os mennesker, naturen, maskiner eller universet, så send endelig dit spørgsmål til os på: spoerg@radionauterne.dk! Kom med Radionauterne på en tur ind i videnskabens verden, mød Satelytten, videnskabsmænd og -kvinder og bliv meget klogere end de voksne på vores spændende verden.

Episodes

Hvorfor falder vi ikke ned fra Jorden?  

Afsnit 4: Hvorfor falder vi ikke ned fra Jorden? Hvorfor falder en bold altid tilbage mod os, selv når vi kaster den rigtig højt op? Hvad skaber tyngdekraften? Og hvad har tyngdekraften med forlystelser i Tivoli at gøre? Få svar på disse spørgsmål og mange flere i det næste afsnit af Radionauterne. Medvirkende: Gustav på 10 år fra Søborg, Ejnar på 10 år fra Borup – som begge har sendt deres spørgsmål til os, Søren Friis fra DTU Fotonik og Søren Robert Andersen fra Tivoli. Musik-klip: Tyngdekraft og Kærlighed af Schou Gerup og Høgsbro, Hakuna Matata fra Løvernes Konge. Andre lyd-klip: “May the force be with you” – Yoda fra Star Wars, lydeffekter fra freeSFX.com.

Hvorfor taler vi forskellige sprog?  

Hvorfor taler vi forskellige sprog? Har vi altid talt dansk i Danmark? Og hvordan lærer man bedst et nyt sprog? Få svar på disse og flere spørgsmål i dette afsnit af Radionauterne: Har du også et spørgsmål? Så send det gerne på: spoerg@radionauterne.dk Se mere på vores hjemmeside, radionauterne.dk Medvirkende: Yuliza på 10 år fra Buddinge – som har sendt sit spørgsmål til os, Birgit Rasmussen – professor i sprogvidenskab hos Københavns Universitet, Jonathan Bentsen Musik-klip: De Nattergale, Støvledans; EdX Hindi, LEARN HINDI - Hindi Alphabets song with animation se video på youtube og lær hindi. Andre lydklip: Minions fra filmen "Grusomme Mig". Lydeffekter kommer fra freesfx.com.

Hvorfor er vand vådt?  

Afsnit 2: Hvorfor er vand vådt? Hvordan kan det være, at vand er vådt? Hvorfor skifter våde ting farve? Og hvad sker der egentlig med vandet, når man bliver tør igen? Få svar på disse og flere spørgsmål i det næste afsnit af Radionauterne - en podcast for nysgerrige børn. Medvirkende: William fra Søborg - som har sendt sit spørgsmål til os, og Peter Ditlevsen - lektor i fysik ved Københavns Universitet. Musik-klip: Povl Kjøller, Vandsangen 1973; Aqua, I’m a Barbiegirl; Mariehønen Evigglad med tekst af Halfdan Rasmussen – sunget af Vesterdal Efterskole – se på youtube. Lydeffekter kommer fra freesfx.com.

Hvorfor kommer der et brag, når det lyner?  

Hvorfor kommer der et brag, når det lyner? Det kunne Sophia på 10 år godt tænke sig at vide - er du også nysgerrig på svaret, så lyt med til Radionauternes første udsendelse nogensinde. Medvirkende: Sophia fra Ølstykke og Jesper Theilgaard, meteorolog og forfatter til "Børnenes bog om vejret" Musik: "Tordenguden Thor" fra Far til Fire - på Japansk.

0:00/0:00
Video player is in betaClose